U dva dana dvije Ubisoftove igre su otkazane za PC. Prvo je jučer otkazan I Am Alive, Ubisoftov postapokalipticni TPS koji postaje ekskluziva za konzole.
Ono što najviše smeta mene, a vjerujem i većinu, je način na koji se neki direktori obraćaju igračima. Creative Director Stanislas Mesttra je izjavio sljedeće:
"Čuli smo jasno i glasno da se PC igrači žale i kukaju da nema verzije za njih. Ali da li ti ljudi samo kukaju jer nema verzije ili jer je to igra koju bi željeli zaigrati? Bi li je kupili da je napravimo?"
Nakon toga je za PC otkazan i Ghost Recon: Future Soldier kojega ce zamijeniti Ghost Recon Online - Ghost Recon F2P MMO.
E tu je tek Ubisfot rekao ono što stvarno misli. Dakle citat:
"Kada smo započeli Ghost Recon Online mislili smo o Ghost Recon: Future Soldier; nešto što bi prenjeli u klasičnom smislu bez većeg dodatnog razvoja, jer znamo da će 95% naših korisnika piratizirati igru. Zato smo rekli 'OK, moramo promijeniti mišljenje.' Korisnicima koji tradicionalno igraju igre s Pirate Bay-a rekli smo 'OK, samo naprijed, ovo je to što ste tražili. Slušali smo vas - dobili ste ovo iskustvo. Lako se skida i nema DRM-a da vam pokvari doživljaj."
Nije valjda samo meni ovo diglo tlak? 95%?!? Pa koji je njima rac? Ok, sad ce biti 95%+1 jer iako sam si htio uzet Revelations za rodjendan jer smatram da je ok nekome dati naknadu za rad, sad cu ga potrazit na netu. Iovako se to od mene očekuje izgleda. Ali isto tako nemam namjeru biti proglašavan budalom, sad cu tu lovu preusmjerit u Bioware koji se barem adekvantno ponaša prema svojim klijentima. Iako volim Ubisoftove igre mislim da je trenutna kolekcija sve njihovo što ću ikada kupiti.
Dabog da propali radi ovakvog stava.

jer su stavili DRM kao i na prošlih nekoliko igara tako da...