Ubisoft počeo šikanirati PC igrače

poruka: 12
|
čitano: 1.649
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

U dva dana dvije Ubisoftove igre su otkazane za PC. Prvo je jučer otkazan I Am Alive, Ubisoftov postapokalipticni TPS koji postaje ekskluziva za konzole.

Ono što najviše smeta mene, a vjerujem i većinu, je način na koji se neki direktori obraćaju igračima. Creative Director Stanislas Mesttra je izjavio sljedeće:

"Čuli smo jasno i glasno da se PC igrači žale i kukaju da nema verzije za njih. Ali da li ti ljudi samo kukaju jer nema verzije ili jer je to igra koju bi željeli zaigrati? Bi li je kupili da je napravimo?"

Nakon toga je za PC otkazan i Ghost Recon: Future Soldier kojega ce zamijeniti Ghost Recon Online - Ghost Recon F2P MMO.

E tu je tek Ubisfot rekao ono što stvarno misli. Dakle citat:

"Kada smo započeli Ghost Recon Online mislili smo o Ghost Recon: Future Soldier; nešto što bi prenjeli u klasičnom smislu bez većeg dodatnog razvoja, jer znamo da će 95% naših korisnika piratizirati igru. Zato smo rekli 'OK, moramo promijeniti mišljenje.' Korisnicima koji tradicionalno igraju igre s Pirate Bay-a rekli smo 'OK, samo naprijed, ovo je to što ste tražili. Slušali smo vas - dobili ste ovo iskustvo. Lako se skida i nema DRM-a da vam pokvari doživljaj."

Nije valjda samo meni ovo diglo tlak? 95%?!? Pa koji je njima rac? Ok, sad ce biti 95%+1 jer iako sam si htio uzet Revelations za rodjendan jer smatram da je ok nekome dati naknadu za rad, sad cu ga potrazit na netu. Iovako se to od mene očekuje izgleda. Ali isto tako nemam namjeru biti proglašavan budalom, sad cu tu lovu preusmjerit u Bioware koji se barem adekvantno ponaša prema svojim klijentima. Iako volim Ubisoftove igre mislim da je trenutna kolekcija sve njihovo što ću ikada kupiti.

Dabog da propali radi ovakvog stava.

Vi veri veniversum vivus vici
Moj PC  
7 0 hvala 3
14 godina
protjeran
Re: Ubisoft počeo šikanirati PC igrače

a gle. bilo je pitanje vremena kad ce konzole preuzet trziste...lova je lova...na zalost.

14 godina
neaktivan
Samo trče za lovom i čim se nešto počne slabije prodavati odustaju od toga. Tako su odustali i od ChessMastera koji je prije toga izdan u čak 11 verzija, pa izgleda da su odustali i od Prince of Persia serijala. Sve snage guraju samo u Assasins Creed jer je to trenutno glavni izvor prihoda. No čim se masa zasiti i to će otići u zaborav.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovako 'politički korektne' izjave koje impliciraju nešto poput nabijemo vas, nje-nje,nisu baš pametne za davati u vrijeme

kada nisu na tronu u vidu prodaja i hitova.

Anno 2070 još uvijek nije {#} jer su stavili DRM kao i na prošlih nekoliko igara tako da...

Ako te stisnem teško bude uredi mi pomognem hvala, savvy?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Razlika ti je sto se na PC-u prodaju samo top klasa igre za razliku od konzola di svakakve gluposti prolaze. Pogledaj si MW1,mw2, black ops, mw3. Jedno te ista igra a svake godine se proda sve vise i vise. Na pc to ne prolazi.

4 1 hvala 0
18 godina

Neki dan sam baš razmišljao kako HL2 i Doom 3 i danas hebeno izgledaju (7 godina stare igre). Tu je razvoju kraj (čast izuzecima). Pomiri se čovjek da malo to stoji zbog konzola, reko sve je ok, ima naslova. Ali u zadnje vrijeme DRM-i, sve više loših portova, te ovo, te ono, otkazivanja. Sada imam 3 god staru mašinu koja me koštala malo iznad 7K. Kad više nebude išlo na njoj kako spada prebacujem se na konzolu i jeftini laptop za poslove :((

Čestitke Ubisoftu i ostalom pohlepnom društvu kojem se neda ulagati u PC jer je na konzolama nešto veći profit zbog globalno manje zahtjevne publike (osim nas starijih na konzolama ima više mlađe populacije kod koje više toga prolazi)... Usput, strah me koliko su poglupljene današnje igre (opet, čast izuzecima). Horror igre koje to više nisu, RPG u kojem imamo sve osim pravih role playing elemenata, lagani FPS-i sa health regenom, 1000x prožvakane američko-patriotske ili fantasy priče. Stiskanje 2 gumba kroz cijelu igru i tako dalje.
Gaming općenito je na aparatima i umire :/ Kada ove godine ne bi izašao Deus Ex i Skyrim (i tu bi se dalo raspravljati o utjecaju konzola) koji su još kolko-tolko ozbiljno razrađeni popišao bih se na gaming godinu.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Obožavam konzole, joystick-om je jedini pravi način da se igra igra.

Nemaju svi novac za konzolu...

And then father, the Rapture dream was over. You taught me that 'evil' is just a word. Under the skin, it's simple pain. We are Utopia, you and I...
Moj PC  
0 3 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
7 0 hvala 1
15 godina
Lovac kaže...
Usput, strah me koliko su poglupljene današnje igre (opet, čast izuzecima).

IMHO, ovo i je glavna razlike izmedju PC igre i konzola. PC igraci ce igrat Civ, HoI, Baldur's Gate... a i sve igre koje imaju puno brojeva (Diablo, WoW sve manje) igraju se na PCu.

Konverzija RPGa, kao zanra, na rad na konzole je ubila sve brojke (ne znam kad sam zadnji put vidio THAC0 ili sl.). Skyrim je sacuvao malo toga, ali sve je pojednostavnjeno (za siroku masu).

Konzolasima se serviraju jednostavne igre koje igras bez razmisljanja, bez opterecenja... PCasi jos uvijek vole svijetove, istrazivati, uciti...

P.S. FPSovi su PC igre samo zbog misa... {#}

(:3=
18 godina
morz kaže...
Lovac kaže...
Usput, strah me koliko su poglupljene današnje igre (opet, čast izuzecima).

P.S. FPSovi su PC igre samo zbog misa... {#}

Sve što veliš je istina. No i FPS-i su nekad bili puno bolji. Istraživao si, gubio živce i onda shvatio da su u onom kutu ljestve koje se zbog mraka ne vide i dolje je ventilation shaft sa skrivenim weaponom i alternativnom rutom. Danas su retardirani pokazivači preko pola ekrana "budalo, ne ravno, tu skreni", weaponi, sve interaktivno ogromno, blješti u duginim bojama. Health packova baš i nema jer bi to skretalo pozornost od bezglavosti u koju si tijekom igranja upušten. Recimo prvi HL mi pada na pamet, meni puno bolje nego primjerice novi AvP, CoD, nešto peto. Stari System Shock 2 i Bioshock. Nije Bio loša igra, ali je toliko pojednostavljen u odnosu na duhovnog prethodinka da je to žalosno.

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
14 godina
neaktivan

Stvar je u ovome:

Veca cijena igara=manje ljudi kupuje

Manja cijena igara=vise ljudi kupuje

Pa pogledajte koliko jedan covjek zaraduje u UK,a koliko u HR...

Koliko ce on % place potrositi ako kupi jednu igru,a zivi u UK,a koliko u HR...

Tako da,cijene se moraju snizavati,jedino tako ce se boriti protiv pirata,jer pirati ce ostati pirati do tada...

EDIT:

Osim toga:

-Igre postaju sve gluplje,grafika postaje sve vaznija

-S ovakvim od***om ce samo otjerati jos vise igraca...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 15:40 (Frenky98).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Frenky98 kaže...

Stvar je u ovome:

Veca cijena igara=manje ljudi kupuje

Manja cijena igara=vise ljudi kupuje

Pa pogledajte koliko jedan covjek zaraduje u UK,a koliko u HR...

Koliko ce on % place potrositi ako kupi jednu igru,a zivi u UK,a koliko u HR...

Tako da,cijene se moraju snizavati,jedino tako ce se boriti protiv pirata,jer pirati ce ostati pirati do tada...

EDIT:

Osim toga:

-Igre postaju sve gluplje,grafika postaje sve vaznija

-S ovakvim od***om ce samo otjerati jos vise igraca...

Nisu ljudi glupi da za port i poluproizvod daju 60 $ hahahhaha

I grafika je naravno vazna. Ali nije ti uvijek ona spika da sto vise poligona igra ima da je bolja grafika. Art Style wtf

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 15:52 (pero456).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice