Tomb Raider (Reborn)

poruka: 605
|
čitano: 118.744
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Tomb Raider (Reborn)
hari85 kaže...

Koliko imam jos da prolazim  kampanju od mjesta kada dobijes grenade launcher ?

Dosta, nisi blizu kraja ako to te to zanima. Ne mogu procijeniti koliko još točno, ali imaš još bar 4 sata.

16 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

I više ako temeljitije igra.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Novi patch bi trebao popravljat performanse sa TreshFX jel netko probao?

Da, ali samo malo bolje performanse, skoro neprimjetno.

16 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Prešao igru, odlično iskustvo, zakon stvar.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Eto prešao igru pa da kažem pokoju :

Igra je vrlo dobra.

Priča je malo mlaka i puno toga ostaje misterija( al ajde posto je kraj takav kakav je radujem se nastavku).

Potrebno je pratiti pozadinsku priču uz pomoč onih knjiga radi boljeg razumjevanja.

Čak i oni artefakti ostavljanju dosta pitanja u zraku al to je valjda život arheologa.

Fora stvar sa pričom je kaj su mnoge nacije bile na otoku i imale svoje naume pa tako imamo različitu populaciju otočana.

Likovi i nisu nešto zanimljivi osim Lare..nemaju neku osobnost te su nekako stereotipni ( ima dobrih likova al šteta kaj prežive oni najdosadniji).

Sto se tiče one Larine preobrazbe iz nevine djevojčice:) u killing machine meni i ne smeta toliko jer kroz ingame combat dijaloge (ono di govori e nećete me govnad, potamanit ću vas sve) jasno daje do znanja da je njoj njezin ( i njezinih prijatelja) život puno važniji od njih.

Otok je velik i ima dovoljno sadržaja za istražiti one grobnice koje svi spomijemo da nisu dovljno velike a to zapravo nisu grobnice već svetišta pa bi bilo glupo da ti treba 3 dana da dođeš do određenog dijela.

Level dizajn nije los al nekad djeluje ko da je umjetno napravito nešto da bi mogao proći,grafika na zavidnoj razini ali što je najviše zapanjujuče je kako su riješeni loading ekrani(nema ih) tako da cijelo iskustvo kao i prodor kroz otok djeluje kao kontinuirano iskustvo i daje dojam da otok nije napravljen od više level dizajna.

Gameplay je također dobar ali nekako mi napucavanje izgleda ukočeno( izuzev luka i strijele jer su zbilja odlično napraviti i kad nekoga kokneš u glavu imaš onaj neki osjećaj... neopisivi).Animacije su također dobre kao i voice acting.

Fora je kaj su maknuli sve indikatore s ekrana pa se još više uživiš u igru.

AI (na normal) kao pojedinac je malo los ( ko muhe bez glave a nekada ciljaju zapravo izgleda ko da uopće neciljaju) a kao kako kolektiv je jako dobar (tjeraju te iz zaklona pa u isto vrijeme dolaze ovi sa mačevija a ovi iz daljine ti ne daju na otvoreno pa ti oni a sačmama još više smetaju).Ima dosta vrsta neprijatelja tako da se treba uvijek prilagođavati situaciji.

Za kraj igra je vrlo dobra i uz puno više akcije od prijašnjih nastavaka zadržala je Tomb Raider mističnu atmosferu.U svakom aspektu igre treba malo poboljšanja i kad bi to malo napravili nastavak bi mogao biti itekako kvalitetna igra.

Ocjena 8/10. I da hvala Bogu da je naučila baratati sa dva pištolja:).

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 13:10 (WItcher).
Moj PC  
2 1 hvala 0
12 godina
protjeran
WItcher kaže...

otvoreno pa ti oni a sačmama još više smetaju).Ima dosta vrsta neprijatelja tako da se treba uvijek prilagođavati situaciji.

Za kraj igra je vrlo dobra i uz puno više akcije od prijašnjih nastavaka zadržala je Tomb Raider mističnu atmosferu.U svakom aspektu igre treba malo poboljšanja i kad bi to malo napravili nastavak bi mogao biti itekako kvalitetna igra.

Ocjena 8/10. I da hvala Bogu da je naučila baratati sa dva pištolja:).

Dal joj narastu sise do kraja igre? Nekako su trenutno malene..........XD

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 16:15 (KonorKenvej).
15 godina
KonorKenvej kaže...

http://mysexgames.com/

izvoliš

evo par romantičnih screenova

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 16:20 (The Unforgiven).
12 godina
protjeran
The Unforgiven kaže...
KonorKenvej kaže...

http://mysexgames.com/

izvoliš

Pa LOL, ovo je bila zajebancija ;)

17 godina

prvi sat tomb raidera... previse qte...

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
plug-in kaže...

Taj problem za desnim anologom imam i ja na logitechovom controleru, tako da sam prekinuo s igrom do pon. onda idem u shoping po xbox 360 za winse, mala je to zasluzila :)

Netko je pitao gdje mjenja obleku, u jednom od kampova gdje se apgrejda oruzje i oruđe, na skroz desnoj strani ima opcija..

Vjerojatno imaš neki stari logitechov kontroler jer meni na novom f510 gljiva radi sasvim normalno

14 godina
neaktivan
movie kaže...
plug-in kaže...

Taj problem za desnim anologom imam i ja na logitechovom controleru, tako da sam prekinuo s igrom do pon. onda idem u shoping po xbox 360 za winse, mala je to zasluzila :)

Netko je pitao gdje mjenja obleku, u jednom od kampova gdje se apgrejda oruzje i oruđe, na skroz desnoj strani ima opcija..

Vjerojatno imaš neki stari logitechov kontroler jer meni na novom f510 gljiva radi sasvim normalno

ma nije bas nesto star nego je ps/pc pa tu nastaju problemi ali od malo prije je postao sekundarni. moj novi primarni xb360 je jako lijep i sexy {#}

Ne pravim se lud, pravim se da nisam.
14 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

evo igram igru i bas mi pase,  za sada je super :D

1 0 hvala 0
17 godina

zavrsio sam igru (82%) i moram priznat da je ovo jedna od najboljih igara koju sam nakon dugo vremena igrao.

ne zelim pricati o dobrim stvarima u igri jer bi ispao ogroman wall of text, pa cu zato o stvarima za koje mislim na nisu dobro. a ima ih malo.

najvise sta mi je upalo u oko je masu collectables. znam da moraju nesto napravit da bi igru produzili ali ne znam koji je smisao da lara skuplja jaja ili da gada one toteme sta vise u onom prvom podrucju nakon sto se malo ogrije kraj logorske vatra ispod slapa.

mozda se na momente cini da ima previse streljiva po otoku.

uglavnom igri dajem 9.5/10 i tko nije jos igrao, ne znam sta cekate

17 godina
Obi Wan kaže...

zavrsio sam igru (82%) i moram priznat da je ovo jedna od najboljih igara koju sam nakon dugo vremena igrao.

ne zelim pricati o dobrim stvarima u igri jer bi ispao ogroman wall of text, pa cu zato o stvarima za koje mislim na nisu dobro. a ima ih malo.

najvise sta mi je upalo u oko je masu collectables. znam da moraju nesto napravit da bi igru produzili ali ne znam koji je smisao da lara skuplja jaja ili da gada one toteme sta vise u onom prvom podrucju nakon sto se malo ogrije kraj logorske vatra ispod slapa.

mozda se na momente cini da ima previse streljiva po otoku.

uglavnom igri dajem 9.5/10 i tko nije jos igrao, ne znam sta cekate

Slažem se...

Da su sa streljivom to rješili ne nekakva "realniji" način. Ono da me kraj grote u šumi ne čekaju strijele i slično... Oni dnevnici su odlični koji otkrivaju prošlost otoka, ali isto su mogli to malo bolje rješit jer...

Igram na hard i sama priča me nekako vuče da idem dalje, jer ipak cijelo vrijeme moram oslobodit/spasit prijatelje pa mi se ne uklapa da ja okolo švrljam dok je Sam tko zna gdje - to šta se tiče imerzivnosti i tako to.. Zato kupim samo ono šta nađem po putu i ne berem šparoge po šumi.. (ali pošteno, netko to voli i to je tu)... Zato bih volio da su mi svi dnevnici na putu da otkrijem dublje tajnu otokam a ostale kolekcionarske stvari tko želi neka traži po kutovima šume.

Ne sekiram se za trajnost na takav način, igram igru od kada je izašla i sada sam na kakvih 45%....

ššššš - možda su u šumi
12 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.4.2013 11:37 (Quest).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Igra je stvarno "trajna" u odnosu na prosjek današnjih igara, dosta sadržajna.

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Quest kaže...

Cisto iz znatizelje pitanje za vas koji ste ju vec presli dali ce biti uopce nekih stvari koji ce kao ukazat na Laru kakvu znamo danas?

nikad nisam prije igra tomb raider igre, ova mi je prva, pa ne bih znao napraviti usporedbu

13 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Ima li nekih caka da povecam FPS?

Sve moguce je pogaseno i v-sync sve na very low 800x600 reza i jedva 20fps (i to rijetko {#})

0 0 hvala 0
17 godina
ajdin99 kaže...

Sve moguce je pogaseno i v-sync sve na very low 800x600 reza i jedva 20fps (i to rijetko {#})

evo ova moja konfiguracija gura na high 40 fps cak i 50 bez problema. naravno ono cudo za kosu je iskljuceno

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 23:36 (Obi Wan).
17 godina
ajdin99 kaže...

Kuća poso, kuća poso....

i nakon toga kakv Links....

{#}

Imaš jako slab hardware tako da teško bez neke slične akcije gore spomenute...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 23:34 (doktor1).
13 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
ajdin99 kaže...

evo ova moja konfiguracija gura na high 40 fps cak i 50 bez problema. naravno ono cudo za kosu je iskljuceno

Pa tvoja konfa je odlična izgleda da su zahtijevi za ovu igru ipak malčice pretjerani

doktor1 kaže...
ajdin99 kaže...

Kuća poso, kuća poso....

i nakon toga kakv Links....

{#}

Imaš jako slab hardware tako da teško bez neke slične akcije gore spomenute...

Mislim da znam sta mi je ciniti {#}

A love nema ni u snu..

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.3.2013 23:42 (ajdin99).
17 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Predjoh i ja konacno Tomb Raider pa da kazem i ja koju o ovoj igri. 

Prvo da krenem od od tehnicke strane. Igra je jako dobro optimizovana i samo sam primjetio par puta treperenje tekstura kako tokom same igre, tako i tokom filmica u igri. Sto se tice grafike nije vrh vrhova ali je jako dobra, a artstyle je fantastican. Draw distance odlican, teksture su uglavnom jako dobre, a modeli likova takodje jako dobri. Kao najvecu manu bih istakao to sto prelaz izmedju gamplay-a i cinematic-a nije odradjen kako treba. Pri ovome mislim na izostavljanje opreme koju Lara ima na sebi pri tim prelazima.

Prica

Sto se tice price misljenja sam da se dosta toga moglo izostaviti, a da igra ostane i dalje dobra. Sasvim bi dobra igra bila da su izbaceni “divljaci” koji borave na ostrvu pod kontrolom Mathias-a, a da su dodali malo vise Stormguard vojnika. Jer prica je jako zanimljiva i barem meni bi bilo bolje da sam imao manje susreta sa ljudima. Citava mitoloska strana price je odlicna pogotovo kada se skupe svi dokumenti i procitaju. Takodje meni je sredina igre bila losija od pocetka i kraja, a neki likovi su poprilicno glupo poginuli. Pri tome mislim da je Roth mogao bez problema da prezivi umjesto da se zrtvuje. Michael Bay momenat na sredini igre necu ni da komentarisem jer su ga tu posteno pretjerali sto se tice svega. Sad druga stvar koja mi je smetala je zaista previse ljudskih dijelova tijela u pojedinim nivoima koji su mogli biti redukovani na nesto manji broj.  I da svidja mi se kako pojedini predmeti imaju dodatne tragove koji govore vise o njima.

Dizajn nivoa

Dizajn nivoa varira od jako dosadnih do ultra zanimljivih nivoa. Ubjedljivo najbolji nivo je Shipwreck Beach koji je mozda mogao bit ii pocetni nivo koji bi sluzio kao poligon za uvjezbavanje novih stvari koje Lara nauci. Meni najgori nivo je bio Shanty Town jer je bio nekako ruzno podjeljen. Prvi dio Shanty Town-a dosadan, a drugi dio totalna suprotnost. Mogli su da provuku pojedine elemente kroz oba djela. Mountain Village je takodje jako zanimljiv nivo koji nudi dosta platformisanja. Obe sume su jako atmosfericne i kao sto rekoh artstyle je zaista odlican Japanske baze su poprilicno linearne kao i manji nivoi poput oba Temple-a, Tower Base… ali su fino dizajnirani i nije im mana to sto su linearni.

Gameplay

Po meni najveci problem u igri je gameplay, tacnije dijelovi u kojima se igracu otimaju kontrole iz ruku da bi se postigao zeljeni efekat i zaista previse nepotrebne akcije bez mogucnosti stealth pristupa. Jedan od primjera je scena kada Lara prvi put spasava Sam gdje je pored silnog naoruzanja uspjevaju savladati, a nakon 3 minute bez ikakvog oruzja te iste protivnike savlada. Tu su takodje poprilicno glupi elementi tipa Lara ne zna koristiti climbing axe u borbi dok se ne aktivira taj skill, WW2 puska magicno postaje automatska puska modernog doba sve sa scope-om, a luk se od hrpe granja pretvara u fino rezbareni luk (prelazak na kompozitni luk je fino prikazan i objasnjen). Platformisanje je fino uradjeno sa malom primjedbom na razdaljine koje Lara moze da “preleti” jednim skokom, a zagonetke su uzasne. Mislim da mi nije trebalo duze od 2-3 minute, a nekad i krace da skontam sta treba da se uradi. Grobnice su svakako trebale biti vise zastupljene u glavnom dijelu igre i to ne u ovako jednostavnom obliku nego ipak nesto kompleksnije. Napucavanje je bilo fino odradjeni i svidjelo mi se to sto nema autoaim-a prilikom koristenja gamepad-a. Takodje su bas pretjerali sa Larinim padovima koje nebi prezivio ni Hulk Hogan a kamoli krhka Lara. Takodje sporedni likovi u igri prodju bez ogrebotine dok prelaze sa lokacije na lokaciju dok Lara prodje pravu torturu da bi dosla na isto mjesto.

Mogli su nivoom tezine da regulisu zagonetke ako su se bojali da ce biti previse odbojne prema ciljnoj grupi igraca. Bilo je tu jos sitnih zamjerki koje tu i tamo upadnu u oko ali nista posebno i bitno pomena.  Sve u svemu kada se pogleda igra kao cjelina pod nazivom Tomb Raider moze se smatrati da je malo razocarala ali pod nazivom Lara Croft Beginning. Origins… zaista je odlicna.

http://vgm.tv/
Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Tomb Raider (Reborn)

Ta kolika je ova igra? Imam osjećaj da sam pri kraju, igra kaže tek nešto sitno preko 50%.
Uglavnom, upravo sam prošao dio kad Lara ostane s samo lukom od oružja i mora izaći iz ovih nekih podzemnih tunela s luđacima.
Namjerno sam tako napisao, da ne spoilam ovima što nisu do tog dijela došli, a oni koji jesu znati će.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dex3108 kaže...

druze doktore... puno cjepidlacenja :) ne zna se bi li kakija ili piskija

eto jedino sta stoji je falling dmg.

17 godina
Obi Wan kaže...
dex3108 kaže...

???

ššššš - možda su u šumi
15 godina
Tomb Raider (Reborn)

Osobno me grafika, a i ambijent donekle podsjećaju na Alan Wake.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
dex3108 kaže...

Sobzirom da sam odrastao na TR igrama znam sta mi smeta a sta ne {#}

http://vgm.tv/
16 godina
neaktivan
191x7 kaže...

Ta kolika je ova igra? Imam osjećaj da sam pri kraju, igra kaže tek nešto sitno preko 50%.
Uglavnom, upravo sam prošao dio kad Lara ostane s samo lukom od oružja i mora izaći iz ovih nekih podzemnih tunela s luđacima.
Namjerno sam tako napisao, da ne spoilam ovima što nisu do tog dijela došli, a oni koji jesu znati će.

Imaš ti još peglat.

17 godina
doktor1 kaže...
Obi Wan kaže...
dex3108 kaže...

???

ne brini ne odnosi se na tebe, namjerno sam ovako stavio :)

dex3108 kaže...
Obi Wan kaže...
dex3108 kaže...

Sobzirom da sam odrastao na TR igrama znam sta mi smeta a sta ne {#}

ma razumin ja to ali sad usporedivati ovu igru sa starijim naslovima nema smisla jer je ovo kao sto si ti rekao vise kao lara croft: origins. upravo zato smatram da su i namjerno stavili naslov igre samo tomb raider kako bi ukazali da je ovo pocetak pocetaka. zato mislim da bi trebalo igru gledati bez ikakvih poveznica sa prijasnjim igrama.

a to npr kad si rekao da ww2 puska postane kalas, pa od kalasa postane m4 (nesto slicno tome, nisam sad siguran) i da tu nema logike, ako nisi primijetio lara skuplja djelove oruzja (3 komada) i tek kad to skupis, tek onda upgrade-as oruzje.

16 godina
neaktivan
Tomb Raider (Reborn)

Ova "igra" nema veze s Tomb Raiderom.

0 11 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice