Starfield

poruka: 780
|
čitano: 266.000
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Starfield
memulica kaže...

Evo zaigrao pola sata i loše mi je u želucu. Možda je opet zaigram za pet godina, nakon tonu zakrpi/modova i zaborava na današnji dan.

Ono koje nahajpano smeće od igre da je to prosto nevjerovatno. Na stranu to što je neoptimizirani uradak u stilu prethodnih igara iz BETEŽNE™, ali odavno nisam vidio gori UI (user interface). Paleta boja je gora od quake igara i povraća mi se od njih. Usput sam isprobao igru i na običnom HDD, ali to je tek potpuno neigrivo. Točno se vidi kad se učitava zvuk/tekstura/UI pri svakom otvaranju vrata. Svaka soba/vrata (u zgradi) im je j*bena nova instanca koja se treba učitavati. Osim tih mikro instanci imamo i makro učitavanja za uć/izać zgrade/broda. O svemiru i borbama u njemu neću uopće pričati, jer je to potpuna abominacija koju treba zakonom zabraniti. Ovo nije nikakvi RPG, već najobičniji FPS sa RPG tričarijama u stilu Borderlands serijala.

Ocjena: 4/10

Imerzija: 0/10

Ja sam daltonista ,htio bih igrati duže od pola sata i imam SSD a pošto su to tebi najveće kritike u vezi igre što misliš će se meni igra sviđat ? Nebi htio da mi bude loše u želucu kao tebi .

16 godina
Starfield

Super mi ova tema dok sjedim na wc školjci....od muke sam se usro 😂

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

može link na modove? Izgleda da su ih maknuli svuda.

15 godina
može link na modove? Izgleda da su ih maknuli svuda.

17 godina
protjeran
azzie kaže..

Ja sam daltonista ,htio bih igrati ...

Igraj ko ti brani, ali ja to brišem na oba diska (SSD&HDD).

You are like Michael Jordan of being a son of a bitch!
14 godina
Starfield

Evo ekipa igram već para dana i mogu vam samo reći da ak vam se sviđao fallout 4 onda vam se bude i starfield. Koncepti su skoro pa i isti uz taj dodatak gradnje brodova i bitki u svemiru. Igra je jednostavno ogromna i usudio bi se reći da ima možda čak i tri put više questova nego fallout, ak ne i više (ne znam kolko bi bilo u usporedbi s skyrimom jer nisam igro, ne leži mi takav fantasy setting). Questovi su stvarno dobri i svaki od onih koje radiš za neku od frakcija traje po par sati i ima svoju posebnu priču koju polako otkrivaš.

Optimizacija je stvarno loša i dobivam oko 40-45 u gradovima s 5600x/3070 na 3440x1440/high fsr2. Ono kaj je kolka tolka utjeha je da mi je van gradova fps u pravilu 60+, a to su i na kraju krajeva mjesta di se akcija (čitaj pucanje) zapravo događa. Gradovi su tu za trejdanje s npcima, gradnju broda i dolazak po questove itd. Onaj dlss mod mi i nije digo fps (slago sam neko vrijeme, ali nije pomoglo). Jedino sam stavil onaj mod koji miče zelene i plave filtere jer su na nekim mjestima fakat prenaglašeni.

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina

Moj osvrt:

Loše stvari:

-Grafika opcenito izgleda kao nešto prije 10 godina. HLADNO

-Povrh toga sto izgleda zastarjelo (NPC animacije su gadne kao i u svakoj beth igri) igra se i vrti ko govno

-Jako lake RPG mehanike (postoje statsi i brojevi ali sve to je jako jako rudimentarno

-Pilotiranje broda i space fightovi (jako arkadno,dosadi nakon 2 fighta)

Dobre stvari: Ship building,weapon modifying

To bi bilo to xD

14 godina
Starfield

je li netko (tko aktivnije igra) naletio na Mantis quest? da ne spoilam previše - naravno da sam uletio prerano u njega, nisam uopće razmišljao da nije baš namijenjen za moj jadni level, tako da sam se doslovce dva sata probijao da riješim to i trčao kao manijak po outpostu. ali isplatilo se 

usput, još uvijek stoji moje pitanje o preuzimanju broda koji je sletio na planet, iako mi sad to nije prioritet. prvi put nisam uspio, uopće me igra nije ponudila taj quest za boardanje. ima li netko da je uspio u tome, čisto da vidimjesam li napravio neku grešku u koracima?

2 0 hvala 0
17 godina

da da mantis quest je zvijer :D

brodove možeš krasti tako da u svemiru kad se boriš sa gusarima razvališ im motore te ih boardaš.

obavezno pokupi sve iz kapetanovog sefa jer ima opakih stvari.

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
17 godina
Starfield

Dao bi igri 6/10, ako izbace creation kit bez vezanja sa betsheda netom ili naplatom modova zajednice onda 8/10.

Pozitvno:
- dobar setting
- normalan sustav za dijalog
- gradnja/modifikacija brodova
- ima zanimljivih questova

Negativno:
- AI
- UI za iteme
- upravljanje resursima
- gradnja outposta/nadogradnja oružja/otpremanje stana
- Previše loading ekrana
- Perkovi

Na žalost betsheda vuče stvari kroz serijale koji se trebaju ili modificirati ili izbaciti/zamjeniti u pojedinim njihovim IP-ovima.
Npr, rudaranje u skyrimu ima smisla. Nabavi x rude i par pomoćnih itema i napravi oklope i oružje od te rude. Jednostavno, učinkovito i zanimljivo.
U starfieldu, ako hoćeš opremiti stan ili napraviti outpost trebaš tegliti 50-ak različitih itema u raznim količinima.
Mehanika gradnje je loše riješena. Ako su već htjeli da pojedinačno možeš sve staviti onda su trebali napraviti sustav poput gradnje u simsima.
Puno bolje riješenje bi bilo da ti odrediš lokaciju i vrstu outposta koji želiš (vojni, znanstveni, istraživački, rudarski, piratski) i onda utopiš
resurse na izgradnju pa dodatno na nadogradnju.

Jako loš sustav za praćenje koji ti resursi trebaju. Npr možeš označiti da ti trebaju resursi za izgradnju nekog elementa, ali ti ne piše koliko ti pojedinih stvari treba i ne možeš odrediti da ti trebaju resurs za x elemenata.
Oprema stanova radi na isti način, moraš tegliti iteme za izgradnju, umjesto da su vezali za pare i/ili ponudili neke placeholder za kupnju od npc-ova.
Super je što sada mogu naštancati 10-20 neprijatelja na nekom području za borbu, ali AI je katastrofa
Prijateljski npc-ovi su isto srednja žalost. Loše prate, loše se bore. Fali im neki sustav kao npr iz mass effecta/far crya gdje ih možeš poslati gdje da stoje,u koga da pucaju.
Perkovi su bezveze napravljeni. Neki otključavaju mehanike igre, dok drugi daju +x% na učinkovitost + effecte.
Opet skyrim je tu imao smisla. Kako koristiš skill tako raste njegov level i sa samim time možeš ubacivati odgovarajuće perkove.

Ukratko, moglo je to i bolje. Vidi se da su uložili jako puno truda i u igru i u gradnju svijeta, ali imaju jako puno polovičnih i/ili nepromišljenih elemenata.

0 0 hvala 0
10 godina
blackdevil kaže...

brodove možeš krasti tako da u svemiru kad se boriš sa gusarima razvališ im motore te ih boardaš.

dosad sam samo jedan brod boardao, ali se ne sjećam da sam našao kapetanov sef jebiga, moram početi paziti na to. 

Ma kad igra ima hrpetinu stvari, treba to sve isprobati

14 godina
blackdevil kaže...

ma malo mi je falilo da odustanem. mogu samo reći, bez da spoilam, da sam doslovce zadnji dio pretrčao jer nisam imao healtha i granata. 

za boardanje u svemiru sam skužio, ali ako se ne varam trebao bi moći i brodove koji su prizemljeni preuzeti, samo što se za to mora triggerati mini quest kad priđeš takvom brodu, što se meni nije dogodilo iz nekog razloga.

16 godina
Zvonzi kaže...

ma malo mi je falilo da odustanem. mogu samo reći, bez da spoilam, da sam doslovce zadnji dio pretrčao jer nisam imao healtha i granata. 

za boardanje u svemiru sam skužio, ali ako se ne varam trebao bi moći i brodove koji su prizemljeni preuzeti, samo što se za to mora triggerati mini quest kad priđeš takvom brodu, što se meni nije dogodilo iz nekog razloga.

Kad naiđeš na prizemljeni brod, samo uđeš u njega, sjedneš u pilotsko sjedalo i brod je tvoj.

15 godina
Starfield

Igra netko na Series X? Ajde 30 fps ću još nekako pregrmit al oni su potpuno zasrali kontrast i boje? HDR ne valja (igram na OLEDu, nije do TVa), a kad ga isključim i dalje je slika isprana. Znači užas od prezentacije.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
dejo6 kaže...
Zvonzi kaže...

Kad naiđeš na prizemljeni brod, samo uđeš u njega, sjedneš u pilotsko sjedalo i brod je tvoj.

probao ali nije nudilo opciju. moguće da je brod bio class B ili C.

16 godina
Starfield

grao sat i pol, došao do onog većeg grada gdje svi benchaju.

Grafika je odlična, puno bolje nego Fallout 4/ Fallout 76 ali to je i za očekivati. Gameplay Fallout u svemiru, nema iznenađenja s time da je ovo daleko najbolje napucavanje u odnosu na prethodnike. Odlična muzika i dobra atmosfera.
Performanse meni jako dobre, baš nikakvih problema, najzahtjevniji dio u igri drži na 60 fpsa 1440p high detalji FSR 70% koji odlično radi svoj posao, ne vidim da je išta lošiji od DLSS-a u odnosu na druge igre, barem meni.
Prosjek 80 fpsa u igri. Igrat će se 

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
forumaš kaže...

Grafika je odlična, puno bolje nego Fallout 4/ Fallout 76 ali to je i za očekivati. Gameplay Fallout u svemiru, nema iznenađenja s time da je ovo daleko najbolje napucavanje u odnosu na prethodnike. Odlična muzika i dobra atmosfera.
Performanse meni jako dobre, baš nikakvih problema, najzahtjevniji dio u igri drži na 60 fpsa 1440p high detalji FSR 70% koji odlično radi svoj posao, ne vidim da je išta lošiji od DLSS-a u odnosu na druge igre, barem meni.

Ti si monstrum i spodoba, nema drugoga objašnjenja!

\o/\o/

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
16 godina
Kant kaže...
forumaš kaže...

Ti si monstrum i spodoba, nema drugoga objašnjenja!

\o/\o/

Ma on to samo da se ruga nevidijašima jer amd rastura ovde pa se malodošo kurčit

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
15 godina
Starfield

Na pc-u nemam neke zamjerke. Što se tiče Xbox konzole, 30 fps je dosta ne igrivo. Probao oboje, došao do zaključka da to nije igra za mene.

Idemo dalje. TCM i Forza Motorsport dolaze, to se meni igra.

XBOX: RENZOR GT 01
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Starfield

BG3 od releasea dobio 30gb patcheva.... 7 major iteracija... ovi smradovi nisu u stanju jedan optimizacijski izbaciti još uvijek.

It is always darkest just before the dawn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Ko god kaze da je grafika odlična,je za 2013tu godinu.

16 godina
Rocinante2112 kaže...

Na kojim postavkama igraš, rezolucija i detalji?

13 godina
Max1985 kaže...

Frame Gen mod (for free)(rtx 4xxx)

https://www.nexusmods.com/starfield/mods/761#

Jel zna ko kako to sa igrom na game pass-u odraditi, pošto ingeniozni Microsoft ima komplet drugačiju strukturu foldera...

16 godina
Rocinante2112 kaže...

Ma i procesorski najzahtjevnija u povijesti obara sa nogu najače od intela i amd. Ma to forumaš igra sa naočalama od prije 10god, ne zna da dioptrija ide godinama. 

Beyond Limits kaže... Ja i Dery smo na provjerenim r5 5600 modelima, braca po oruzju, nemoj prenositi zen4 PMS na nas.
10 godina
forumaš kaže...
Rocinante2112 kaže...

Na kojim postavkama igraš, rezolucija i detalji?

ma daj ignoriraj ga, čovjek već godinama ide od teme do teme i bljuje i sere po svakoj igri koja izlazi

7 godina
Starfield

Ma pričekam do zime doke je malo isplegaju a i tad će bit malo više vremena za igrat.... sudeći po komentarima vidim da prevladava više razočaranje nego oduševljenje... ali igra obećava tako da pokušam za par mjeseci nakon par patcheva.

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
protjeran
Nisu mi bas jasni ovi koji govore da je grafika iz ko 2013. Ocekival sam da bude izgledalo ko Fallout 4 prema komentarima, ali izgleda puno bolje. Jos k tome igram na nekim medium postavkama (vecina medium, nesto low, nesto high, fsr 80%).

Mozda zato jer nema RT? Ili niti neznamo da ga ima, uglavnom meni ga ne fali.

Edit. jedino kaj izgleda meh su drva u New Atlantis gradu.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 12:24 (pankreas).
15 godina
Starfield

Krenuo sam igrati jučer, cilj mi je bio stići do New Atlantisa da vidim kakav će mi fps tamo biti. Na mojo konfi je većinom lock od 60fpsa na 1080p rezi, većina postavki na high. I ono, vidi se da je bethesdina igra no meni se sviđa kako izgleda, ovaj novi sistem za volumetric lighting im je pun pogodak.

Sto se tiče same igre, tek sam na početku ali sam ubio jedno 4 sata u komadu što mi se rijetko događa ovih dana. Nisam dugo peglao ovaj tip igre tako da mi je Starfield došao kao naručen. Jedino mi se nesviđa koliko vremena provodim na inventory menadžmentu ali to valjda mora biti tako kad u igri možeš pokupiti svaki objekt na koji naletiš. I da, ima dosta loadinga. Instalirao sam igru na brzi ssd pa su skoro instanti no za idući Elders scrolls ih se moraju rješiti skroz ako žele imati igru koja se osjeća moderno jer Starfield to definitivno nije.

I see now that the circumstances of ones birth are irrelevant; it, is what you do with the gift of life that determines who you are. -Mewtwo
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 12:42 (ph3nom_gamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Ovaj screenshot je tragičan kad vidiš "Performance grade: Marginal" za 6800XT... 

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.9.2023 13:10 (mrsmith).
7 godina
forumaš kaže...

Performanse lagani ocaj, nikakvih problema, ali najzahtjevniji dio u igri drži na 60 fpsa 1440p high detalji FSR 70% koji odlično radi svoj posao, ne vidim da je išta lošiji od DLSS-a u odnosu na druge igre, barem meni.
Prosjek 80 fpsa u igri na 6800 sa 70% FSR, na 1440p je totalni uzas i nemar developera, koji stavi proizvod na trziste u beta fazi, 10/10 trazio bih povrat love da je moguce, ovak moram to igrat jer sam platio

cini mi se da si krivo napisao, ispravio sam kako si trebao napisati, da imalo kriticki razmisljas 

Boris Grozni: sad na 4k ekranu se moze potegnuti s FSR-om i do 16k +ako igra u sebi ima skaliranje rezolucije.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice