Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 730.514
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

ok znaci ako hocu igrat betu moram imat key i jednu original blizzardovu igru?

krasno

ali moze li se igrat pomocu necijeg tuđeg battle.net accounta?

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 17:46 (TopForumaš).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
RE: Starcraft i Starcraft 2

nemoras evo ja sam dobil betu a nemam ni jednu bilzzardovu igru sam da sam se ja prijavil za to prije jako puno :) a ne jucer :D

15 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

nemoras evo ja sam dobil betu a nemam ni jednu bilzzardovu igru sam da sam se ja prijavil za to prije jako puno :) a ne jucer :D

dobil si kljuc za betu samo prijavivsi se?

ja sam cul da te oni izaberu ak hoce

17 godina

btw ima ko ideju kak da udem u battle.net acc zaboravil sam pw i isprobo sva imena i prezimena koja sam napiso i nijedno ne pase wtf?

17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

btw ima ko ideju kak da udem u battle.net acc zaboravil sam pw i isprobo sva imena i prezimena koja sam napiso i nijedno ne pase wtf?

Ne znaš engleski ili se samo praviš blesav?

Debelo ispod piše: Forgot your account password? <-- Hint: moraš kliknuti na password :/

Što se neophodnosti Blizzardove igre tiče, mislim da je neko na forumu već rekao da ako si jednostavno WoW trail dodaš među igre onda i betu možeš aktivirati. Sad, nisam siguran da li ju zadržiš kad trail istekne :/

&amp;amp;quot;In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'&amp;amp;quot;
15 godina
neaktivan
Adisuki kaže...
R4zOR229 kaže...

Ne znaš engleski ili se samo praviš blesav?

Debelo ispod piše: Forgot your account password? <-- Hint: moraš kliknuti na password :/

Što se neophodnosti Blizzardove igre tiče, mislim da je neko na forumu već rekao da ako si jednostavno WoW trail dodaš među igre onda i betu možeš aktivirati. Sad, nisam siguran da li ju zadržiš kad trail istekne :/

zanimljivo al opet se postavlja pitanje di key nabavit

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 19:35 (TopForumaš).
17 godina
neaktivan

Kupi igru u jednom od dućana. Ionako ti treba original ako namjeravaš igrati, a ako ne namjeravaš, onda ti ni beta ne treba.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
15 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Kupi igru u jednom od dućana. Ionako ti treba original ako namjeravaš igrati, a ako ne namjeravaš, onda ti ni beta ne treba.

da istina razmisljam o kupnji

al bi htel betu probat da vidim dali ce mi mp pasat ili ne

na kraju ce ispast da cu kupit i onda mi se nece svidjet :(

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 19:47 (TopForumaš).
16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ma naravno, a onda je svizac zarolao cokoladu u traktor.

Ne mastaj. Ono sto ti hoces je igrati se besplatno.

Working nine to five, half a life made you sick, upi might as well suck d***s, shake the hand of the man who forced you in split.... think about the choices you pick....

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

pa beta jest besplatna lol

17 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
Deus ex machina kaže...

Pa zar nisi probao piratsku verziju od onih tecnogodsa ili kako se već zovu?

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;feature=PlayList&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;p=04E802B01DFA9487
17 godina
neaktivan
TopForumaš kaže...
Deus ex machina kaže...

Krivo lolaš, i čovjek ti je dobro rekao. Da bi igrao betu preko battle.neta moraš imati jednu ili više originalnih igara, a budući da ti nemaš (koliko vidim - par postova iznad), to znači da ćeš morati kupiti neku igru, a to opet znači da beta nije besplatna.
http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;feature=PlayList&amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;p=04E802B01DFA9487
15 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
TopForumaš kaže...
Deus ex machina kaže...

Krivo lolaš, i čovjek ti je dobro rekao. Da bi igrao betu preko battle.neta moraš imati jednu ili više originalnih igara, a budući da ti nemaš (koliko vidim - par postova iznad), to znači da ćeš morati kupiti neku igru, a to opet znači da beta nije besplatna.

aha sad kuzim

nista onda pricekat cu reviewe i vase dozivljaje i komentare u mp-u pa cu tako vidjet dali da kupim ili ne

od bete online odustajem a i offline posto je AI za qrac

17 godina
protjeran
Starcraft i Starcraft 2

ako dobiješ od nekog  beta key,  ne treba ti original blizzard igra;

ja sam samo nakon kreacije accounta (sa lažnim podacima ofc) išao na "ADD GAME"  i tamo upisao  beta key nakon čega mi je automatski počeo download bete itd.    

Hedonism Is My LifeStyle

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
l)oolvl kaže...

ako dobiješ od nekog  beta key,  ne treba ti original blizzard igra;

ja sam samo nakon kreacije accounta (sa lažnim podacima ofc) išao na "ADD GAME"  i tamo upisao  beta key nakon čega mi je automatski počeo download bete itd.    

sve je to lijepo i krasno no problem je sto beta kljuc nigdje nemogu dobit i nabavit

nema veze pricekat cu pa vidjet fala na odgovoru

16 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

MENI FREND UPRAVO POSLAO KEY!!!! Izgleda da će se instalacija skidat cijelu noć... Ali glavno da ga ja imam!!!!!!! CoolCool

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

kad bi bar meni netko poslao :(

al vecina mojih frendova nikad nisu cula za starcraft

nista ja odustajem od bete i nastavljam gledat one bitke na HD starcraft i husky starcraft kanalima

se to meni cini ili je david kim stvarno nepobjediv?

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
dejantopolko kaže...

MENI FREND UPRAVO POSLAO KEY!!!! Izgleda da će se instalacija skidat cijelu noć... Ali glavno da ga ja imam!!!!!!! CoolCool

Pa skini sa torrenta enGB klijent i mirna Bosna :)

&amp;amp;quot;In life there is from 'A' to 'B' to 'C'. In parkour there is no 'B'&amp;amp;quot;
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2
  1. Kako se kicka ljude iz lobbya?
  2. Kako se brišu ili kreiraju likovi (gameplay accounti)?
Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.5.2010 22:54 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Evo danas sam malo igrao tu betu i zbilja je dosta teško.

Ili su likovi fanatici ili ja totalno loše igram (od desetak partija dobil sam samo jednu) Neodlučan

Uglavnom se dogodi to da dok ja taman gradim vojsku lik dođe sa već potpuno opremljenim squadom i raznese mi bazu u tri krasne.

OK sad ja proučavam building order (nije mi jasno kak se frajer tako brzo razvio) nakon bitke i skužim da 90% likova ima istu taktiku tj. potpuno isti redoslijed građenja građevina i jedinica sa svakom rasom (svaka rasa ima svoju 'dobitnu kombinaciju'). Kao što sam se i bojao prije nego sam osobno isprobao betu, stvar je čim brže klikati na gradnju pojedinih jedinica i onda ih opet što brže poslati na neprijatelja dok još nije stigao izgraditi adekvatnu obranu.

Naravno taktike ima ali u tragovima, a glavnina je u praksi i refleksima, te poznavanju jedinica i građevina kako bi što brže izgradili jače jedinice nego što trenutačno ima protivnik.

Generalno gledano igra me nije razočarala, ali MP je jaaaako kompetitivan (čak i u 'početničkim' grupama) i zna biti frustrirajuče gubiti po nekoliko partija za redom, no na greškama se uči pa se nadam da će mi se igra popraviti s vremenom.

Da li ću kupiti original još je rano za reči.. ako me dovoljno zarazi da ostanem uporan i 'vježbam' što brži razvoj vojske i baze, te počnem pobjeđivati u barem 50-60% partija onda moguće Namigiva

Ima li vas još isfrustriranih igrača bete? (imate li kakvih početničkih savjeta)

Inače, novi Battle.net je super osmišljen (UI je napravljen intuitivno i estetski oku ugodno) i taj aspekt SC-a 2 je zaista obečavajuć.

Biti će super časkati s ekipom u različitim Blizzardovim naslovima odjednom i dogovarati se za razne virtualne događaje Cool

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
  1. Kako se kicka ljude iz lobbya?
  2. Kako se brišu ili kreiraju likovi (gameplay accounti)?

1. Nisam to još radio, ali me jučer frend kickao pa znam da ide. Pokušaj drag and drop likove negdje u stranu :D

2. "Really good players, they don't necessarily want to play themselves. They want to go beat up on the noob because that's really fun. When you look at WarCraft III, one of the mistakes we made with that game was that you could make unlimited accounts. All someone had to do, once we knew what their skill level was, they'd just go and make a new account. As far as we were concerned they were a noobie. In StarCraft II, we're making sure that you can't do that. You can only have one account and if you want a new account, because you want to go beat up on noobs, you're going to have go out and buy a new copy of StarCraft."

Pod jednim accountom će sve biti, statistika ostaje. U gotovoj igri ćeš moguće imati neke sekundarne accounte pod SP-om, ali sve se veže za jednog lika.

Dado_ZG78 kaže...

Ili su likovi fanatici ili ja totalno loše igram (od desetak partija dobil sam samo jednu) Neodlučan

Uglavnom se dogodi to da dok ja taman gradim vojsku lik dođe sa već potpuno opremljenim squadom i raznese mi bazu u tri krasne.

OK sad ja proučavam building order (nije mi jasno kak se frajer tako brzo razvio) nakon bitke i skužim da 90% likova ima istu taktiku tj. potpuno isti redoslijed građenja građevina i jedinica sa svakom rasom (svaka rasa ima svoju 'dobitnu kombinaciju'). Kao što sam se i bojao prije nego sam osobno isprobao betu, stvar je čim brže klikati na gradnju pojedinih jedinica i onda ih opet što brže poslati na neprijatelja dok još nije stigao izgraditi adekvatnu obranu.

Naravno taktike ima ali u tragovima, a glavnina je u praksi i refleksima, te poznavanju jedinica i građevina kako bi što brže izgradili jače jedinice nego što trenutačno ima protivnik.

Ima li vas još isfrustriranih igrača bete? (imate li kakvih početničkih savjeta)

NHF, ali vjerojatno loše igraš, ergo opustiš se i misliš da igraš sim city (radim istu stvar) :D. Što se building ordera tiče, on ti ima dosta dubine i samo na površini izgleda da ja i ti radimo iste stvari, iako idemo u 2 različita smjera. Building order zavisi od tajminga te svake moguće akcije koju napraviš. Vjeruj, sigurne dobitne kombinacije nema ako dobro igraš (savjet, scoutaj protivnika, jer ako znaš da on ide neki build order možeš ga neutralizirati). Baš sam čitao na TL.net da dosta novih igrača baš djeluje na taj način - skuplja vojsku i obranu, te onda to pošalje u nadi da će dobiti. Obrana se u SC2 gradi samo prevencijski ako se recimo penješ u techu. Na brzinu se nemaš šta žaliti, dovoljno sam puta rekao i siguran sam da nisi blesav, ovo je RTS, vrijeme i brzina su ključni faktori. S tim da ne moraš ni imati ultra visok apm da bi SC2 dobro igrao - to su brojni platinum igraci dokazali; najbitnije da dobro poznaješ samu igru. Glavnina je u poznavanju jedinica i građevina, pa ne bi se mogao više složiti s tim. Bez znanja o komponentama igre ti nikakva praksa i refleksi neće pomoći, s tim da je ovdje više spretnost nego refleksi.

Evo javlja se jedan isfrustriran igrač :D. Isfrustriran sam ali se ne predajem. Slobodno me dodaj, pa valjda odigramo jednu kad mi ispiti prođu. Da se razumijemo, poznajem igru, ali sam daleko od dobre primjene :D

Tag: Adisuki.adisuki :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 3:33 (Adisuki).
17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

OK sad ja proučavam building order (nije mi jasno kak se frajer tako brzo razvio) nakon bitke i skužim da 90% likova ima istu taktiku tj. potpuno isti redoslijed građenja građevina i jedinica sa svakom rasom (svaka rasa ima svoju 'dobitnu kombinaciju').

Match system je loš jer jednu partiju dobiješ lika koji jedva klika a drugu već nekoga iz platinum lige. Ako ti tek gradiš vojsku dok te protivnik gazi onda je ,očigledno, problem u tebi. Build orderi su provjerena stvar a predstavljaju najefikasniji način razvijanja baze. Za svaku rasu ih imaš nekoliko koji se prilagođavaju mapi i samoj taktici koju želiš odigrati. Slični su samo na prvi pogled a da bi shvatio po čemu se razlikuju moraš poznavati igru i rasu protiv koje igraš.

Dado_ZG78 kaže...
 Kao što sam se i bojao prije nego sam osobno isprobao betu, stvar je čim brže klikati na gradnju pojedinih jedinica i onda ih opet što brže poslati na neprijatelja dok još nije stigao izgraditi adekvatnu obranu.

Mislim da nakon 10 odigranih partija nisi kompetentan govoriti u čemu je caka (frustriran si, to je sasvim normalna stvar kad počneš igrati). Sc2 svoje pravo lice pokazuje tek na višoj skill razini koja je nedostižna velikom broju igrača jer se malo njih zaista želi toliko posvetiti samoj igri. Dobitna kombinacija ne postoji, bitan je timing a ne klikanje. Ako pod klikanje misliš na korištenje hotkey-eva onda se opet varaš jer su apsolutno nužni za kvalitetnu kontrolu vojske kao i za multitasking.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 4:19 (PROTECTOR).
17 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Meni je suludo da su vremenski limiti premali. Normal mi puno više odgovara za igranje, jer najpopularniji "faster" nakon nekog vremena postane neigriv. Čini mi se da dobar dio igrača ide baš na brzinu klikanja jer su strateški slabi.

Moj PC  
2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
PROTECTOR kaže...
Sc2 svoje pravo lice pokazuje tek na višoj skill razini koja je nedostižna velikom broju igrača jer se malo njih zaista želi toliko posvetiti samoj igri.
Ako pod klikanje misliš na korištenje hotkey-eva onda se opet varaš jer su apsolutno nužni za kvalitetnu kontrolu vojske kao i za multitasking.

Po meni su ovo što si ti naveo negativne strane SC-a, a ne nešto što je pozitivno za gameplay Neodlučan

Naravno, kako je u dvojci naglasak na MP, za očekivati je ogromna kompetitivnost i konkurencija velikog broja igrača, gdje bi trebao uletiti 'matchmaking' sustav (da se ipak koliko toliko upare igrači slične razine) koji za sada ne odrađuje stvar kako treba jer točno vidim kako meni stavi igrače koji itekako znaju što rade dok sam ja još zeleeeen..

Lijep pozdrav ;)
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Ja sam u platinum ligi, i dalje tvrdim da ako hoces dobiti bolje igrace, moras brzo  klikati, tj. ako nisi dobar u multitaskingu, partija je gotova prije nego je pocela. Razlog? Zato sto se ladder igra samo na faster brzini, i nekima je to velika prednost, a nista nisu bolji u taktiziranju. Jednostavno se igraju s tobom, dok ti muku mucis da se obranis, da stignes na sva mjesta, on usput radi i napad i builda u pozadini ekonomiju.

Doslovno se sprdaju s tobom, kad pogledas replay, i vidis kako on skace s jedne strane na drugu, glava te zaboli. Mišljenja sam da ladder nisu trebali staviti na faster, ja sa svojih 60-70 apm sam u platinum ligi, i oni sa preko 200 apm su u velikoj prednosti na samom startu.

Nemojte me sada krivo shvatiti, i ja napadam i u pozadini gradim, ali jednostavno ne mogu stici napraviti neke stvari što su oni kadri. Nisam neki noob u bronze ligi, pa da ne znam o cemu pricam.

Koliko sam puta izgubio svu partiju  zbog brzine, gdje sam imao jacu vojsku, ali klik tamo, klik vamo, snipanje određenih jedinica, sve je to na faster u toj zbrci za mene gotovo pa nemoguće.Dok se snađeš ode vojska i samo napises gg.

Starcraft je takva igra, gdje odlučuju sitnice da li ces dobiti partiju i izgubiti, kašnjenje od nekoliko sekundi moze odluciti partiju, bilo da se radilo o napadu, obrani, izgradnji jedinica itd. i baš zbog toga nisu smjeli staviti da se ladder igra na faster, jer ce u vecini slucajeva odlucivati brzina klikanja umjesto taktike, između igraca kod kojih je velika razlika u APm-u.

Ne volim igrati non ladder igre, jer su tamo vecinom noobovi i nema tog natjecateljskog duha, i pobjedis, a nisi se nista namucio, tako da na kraju ti ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

DADO_ZG78

Matchmaking sustav je dobar, problem je u tome što je ovo beta, pa nema puno igraca koji igraju sc2, pa onda kad ti lupis matchmaking da ti nadje igraca tvojih sposobnosti, jednostavno ih nema online, pa ti da nekog najbližeg tvome skillu, a ono ispadne da je on bolji od tebe za 2 klase.

KAd bude na b.netu milion igraca, onda ces lakse naci nekog svog skilla, za sada se osjeti prevelika razlika, jer jednostavno je premalo ljudi na sc2.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 12:27 (Gadzilla).
17 godina
neaktivan
Gadzilla kaže...

Ja sam u platinum ligi, i dalje tvrdim da ako hoces dobiti bolje igrace, moras brzo  klikati, tj. ako nisi dobar u multitaskingu, partija je gotova prije nego je pocela. Razlog? Zato sto se ladder igra samo na faster brzini, i nekima je to velika prednost, a nista nisu bolji u taktiziranju. Jednostavno se igraju s tobom, dok ti muku mucis da se obranis, da stignes na sva mjesta, on usput radi i napad i builda u pozadini ekonomiju.

Doslovno se sprdaju s tobom, kad pogledas replay, i vidis kako on skace s jedne strane na drugu, glava te zaboli. Mišljenja sam da ladder nisu trebali staviti na faster, ja sa svojih 60-70 apm sam u platinum ligi, i oni sa preko 200 apm su u velikoj prednosti na samom startu.

Nemojte me sada krivo shvatiti, i ja napadam i u pozadini gradim, ali jednostavno ne mogu stici napraviti neke stvari što su oni kadri. Nisam neki noob u bronze ligi, pa da ne znam o cemu pricam.

Koliko sam puta izgubio svu partiju  zbog brzine, gdje sam imao jacu vojsku, ali klik tamo, klik vamo, snipanje određenih jedinica, sve je to na faster u toj zbrci za mene gotovo pa nemoguće.Dok se snađeš ode vojska i samo napises gg.

Starcraft je takva igra, gdje odlučuju sitnice da li ces dobiti partiju i izgubiti, kašnjenje od nekoliko sekundi moze odluciti partiju, bilo da se radilo o napadu, obrani, izgradnji jedinica itd. i baš zbog toga nisu smjeli staviti da se ladder igra na faster, jer ce u vecini slucajeva odlucivati brzina klikanja umjesto taktike, između igraca kod kojih je velika razlika u APm-u.

Ne volim igrati non ladder igre, jer su tamo vecinom noobovi i nema tog natjecateljskog duha, i pobjedis, a nisi se nista namucio, tako da na kraju ti ne predstavlja nikakvo zadovoljstvo.

Upravo to. Kako mjeriš APM btw? Ima neki plugin ili ti to tako odokativno?

Ladder se morao igrati na "normal" brzini baš zbog toga da do izražaja više dođu razamišljanje i ideje, umjesto brzine klikanja.

Ja sam maloprije odigrao jednu (ne stignem puno) dobru ladder partiju. Mislim da je 50% pobjede scouting. Gledao sam što protivnik radi i na taj način točno znao što moram - vidio sam da žuri na Starport i sagradio AA avione - očekivano: tip me napao helikopterima (nevidljivim) koje sam otkrio i pobio u roku od 20 sekundi ne izgubivši niti jedan avion.

Nakon toga sam vidio da gradi nuke silo i pustio ga da mi ušeta u bazu, bacio je nuke, sve sam povukao (zgrade ne može uništiti ionako), ubio mu Ghosta i otkrio još baze i dok je on gubio vrijeme petljajući Ghostom, sakrio sam vojsku u onaj prostor zaštićen šumom.

Vidio sam da gradi Battlecruisere i da ih gura južno i poslao mu AA i pobio sve skupe cruisere  - nevjerojatno kako su BC-ovi slabi protiv AA aviona.

Nakon toga sam mu u bazu upao svojim cruiserima, tenkovima, helikopterima i avionima. Bilo je baš zabavno gledati kako mu silan novac od statične obrane ništa ne pomaže.

Iako sam dobio i to na strateški način, već sam nakon 10 minuta došao do problema koji nema veze s mojim strateškim ili taktičkim sposobnostima, već čistom motorikom. Naime, uz 4 baze već je problem mikro - ne stigneš na fastest upravljati svime.

Čak se nisam ni razvijao koliko sam mogao baš zato što iznad 4 baze nema smisla - fizički ne stignem jer se toliko toga sagradi i napuni u kratkom roku, da ne znam koja je svrha uopće fastest brzine. Osoba koja ne konzumira kokain ili speed nema baš šanse.

Tada zbog brzine pate strategija i taktika: minerali i plin se gomilaju, a ne stigneš ih trošiti. Mislim da je to Blizzardova loša odluka i da je upravo normal brzina normalna.Da je sve na normalu, baš bi razmišljanje, ideje, stategija i taktika došle do izražaja, a ovako baš ti bitniji elementi pate.

Kratice na tipkovnici drastično pomažu, ali postoji fizički limit i tu i jednostavno ih nema dovoljno da pokrije sve elemente mikroa. Možda kad izume glasovne komande i kad budeš mogao reći: "base 1", "tanks", "marines", umjesto 1,2,3,4,5,.... i pamćenja koji broj se odnosi na koju od 20 grupa, koje MORAJU biti odvojene za dobar mikro.

Jasna mi je i politika Blizzarda. Jednostavno je činjenica da je puno veća populacija koja može razviti motoričke, nego misaone vještine, a ako igra frustrira par mehanički sporijih igrača, bolje je, nego da frustrira većinu "tupastijih" koji se u velikoj količini multitaskinga jednostavno ne mogu snaći.

Naravno, oni koji su i jako brzi i spretni bit će najbolji, ali je brzina ključan element koji se bolje i više prodaje od mozga. Zato su uostalom jednostavnije igre uvijek i bile popularnije od kompleksnijih. Koliko znamo igrača Civa, a koliko igrača CoD-a?

IMHO, šteta je da je Starcraft zapravo Real-time Tactical Arcade umjesto Real-time Strategy.

Gadzilla kaže...

DADO_ZG78

Matchmaking sustav je dobar, problem je u tome što je ovo beta, pa nema puno igraca koji igraju sc2, pa onda kad ti lupis matchmaking da ti nadje igraca tvojih sposobnosti, jednostavno ih nema online, pa ti da nekog najbližeg tvome skillu, a ono ispadne da je on bolji od tebe za 2 klase.

KAd bude na b.netu milion igraca, onda ces lakse naci nekog svog skilla, za sada se osjeti prevelika razlika, jer jednostavno je premalo ljudi na sc2.

Da, to je istina.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 13:37 (naxeem).
15 godina

Hehehe.....eh ekipa, ako niste godinama igrali Starcraft, sto kod kuce, sto na LAN-u.....vjezbajuci sa frendovima i razradujuci razno razne "taktike", onda je normalno da vam je tesko. Pogotovo ako je netko nov u svemu tome.

No ako budete igrali stalno i kada skuzite neke "cake", onda nece biti problema vec cete vi biti ti koji cete "razbijat" okolo....

Uvijek ce biti netko bolji, ali taj "netko" mozda igra samo Starcraft i niti jednu drugu igru i to godinama.....i normalno da rastura! 

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
15 godina
neaktivan
Starcraft i Starcraft 2

Svoj APM mozes vidjeti na replayu gore u lijevom kutu, gdje gledas sve statistike u realnom vremenu, imas svoj i protivnikom APM u realnom vremenu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 13:58 (Gadzilla).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Ladder se morao igrati na "normal" brzini baš zbog toga da do izražaja više dođu razamišljanje i ideje, umjesto brzine klikanja.

Iako sam dobio i to na strateški način, već sam nakon 10 minuta došao do problema koji nema veze s mojim strateškim ili taktičkim sposobnostima, već čistom motorikom. Naime, uz 4 baze već je problem mikro - ne stigneš na fastest upravljati svime.

Čak se nisam ni razvijao koliko sam mogao baš zato što iznad 4 baze nema smisla - fizički ne stignem jer se toliko toga sagradi i napuni u kratkom roku, da ne znam koja je svrha uopće fastest brzine. Osoba koja ne konzumira kokain ili speed nema baš šanse.

Jasna mi je i politika Blizzarda. Jednostavno je činjenica da je puno veća populacija koja može razviti motoričke, nego misaone vještine, a ako igra frustrira par mehanički sporijih igrača, bolje je, nego da frustrira većinu "tupastijih" koji se u velikoj količini multitaskinga jednostavno ne mogu snaći.

Naravno, oni koji su i jako brzi i spretni bit će najbolji, ali je brzina ključan element koji se bolje i više prodaje od mozga. Zato su uostalom jednostavnije igre uvijek i bile popularnije od kompleksnijih. Koliko znamo igrača Civa, a koliko igrača CoD-a?

Da te samo malo ispravim malo. Fakat mi je smiješto što to gledaš iz perspektive pr0 igrača iako si n00b. To što ti ne stigneš upravljati svime je samo TVOJ problem. Previše generaliziraš i uzmiaš sebe kao savršeni uzorak. Puno veća populacija koja može razviti motoričke vještine? Daj zaboga prestani. Razmišljanje i ideje u RTS-ovima ti je treći Newtonov zakon stari i ne znam zašto od toga praviš diferencijalne jednadžbe 20og stupnja. Od nikoga se ne zahtjeva misaonost i IQ >150 nego samo osnovno razumjevanje i vještinu kombiniranja toga. Ni jedan bolji igrač ne igra slijepo nego zna šta tipka u kojem trenutku. Starcraft je puno kompleksnija igra nego ti ovdje to prikazuješ. Mislim halo, daj mi reci jednu kompleksnu mehaniku u nekom drugom RTS-u i ja ću ti reći 3 kompleksne mehanike u SC2.

NHF, ali fakat si smiješan, čak me malo sramota za tebe. Odi na www.teamliquid.net koji put i pročitaj koji članak možda te onda prosvjetli. Ispada da su svi bolji igrači blesavi, ali brzi. Da, ima ih blesavih, ali to što su blesavi općenito ne znači da se ne razumiju u igru. Znam takve, blesavi su češće nego pametni, ali kad pričaju o igri razumiju se u svaki mogući detalj. Inače šah ide kao igra intelekta, ali svaki mogući profesionalac u šahu će se složiti da je to onaj gore 3. newtonov zakon, svaka akcija ima reakciju. Igra je toliko proučena da je teško biti inovativan. Upravo takav je i SC1 i SC2, kao i svaka druga strategijska, taktička, štoveć igra. Žive u ograničenom svijetu, koji ima svoja pravila. Opreznom analizom ne postoji tajna koja će nekog učiniti superiornim jer je kao pametniji.

Ne znam fakat, ljudi se grizu jer su loši i onda svaljuju na to kako su oni ekšli pametniji i tako igra ne bi trebala funkcionirati. Well screw you, igra tako funkcionira i kome ne paše neka ide programirati kompleksne nedeterminističke strojeve i razvijati dalje teoriju automata. Meni su ljudi smiješni koji zbog svoje (ne)sposobnosti krive svijet. Ja recimo na fastest sve pohvatam i sve skužim šta se dešava. Trebam još treninga da utegnem BO-e, ali sve mi sjeda. i kad pogriješim znam zašto i kada. Nisam brz, ali start- i mid-game nije ni potreban neki ubermultitasking. Kako god, kad dovoljno igraš takve stvari dođu same od sebe.

Znam da me razumije, ali zbog tvrdoglavosti šaljem još jedan fejspalm za naxeema :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.5.2010 14:47 (Adisuki).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice