Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 723.282
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
Keops kaže...

Može mi netko tko igra zerga objasniti neke stvari. U par postova iznad vidite moju situaciju. Danas mi je stavljalo igrače iz viših liga i sve sam dobio, uskoro idem u veću ligu. Igram zerga i zanima me koje unite je najbolje igrati protiv kojih rasa.  U ZvZ idem roach hydra i uzmem nekad infestore ako me rapea s mutama da ih pocistim. U ZvT idem roach hydra infestor. U ZvP idem roach hydra. Trebam naučiti igrati ling, baneling, infestor, broodlord, pa me zanima kako je najbolje rasporediti unite po setupu.

I još jedna stvar, build order me zanima. Uvijek idem 14 pool, 15 hatch, pa mi dajte još par opcija i opišite mi kakve su.

Zahvaljujem se ako netko može si oduzeti 5 minuta vremena da ovo ukratko opiše.

Ja nisam zerg ali znam da se u zvp ide pool first i dosta se igra 2 base muta,bar u mom ranku :P

sc2:RisinGamer-566 twitch.tv/risingamer
14 godina
vOLT kaže...
Keops kaže...

Može mi netko tko igra zerga objasniti neke stvari. U par postova iznad vidite moju situaciju. Danas mi je stavljalo igrače iz viših liga i sve sam dobio, uskoro idem u veću ligu. Igram zerga i zanima me koje unite je najbolje igrati protiv kojih rasa.  U ZvZ idem roach hydra i uzmem nekad infestore ako me rapea s mutama da ih pocistim. U ZvT idem roach hydra infestor. U ZvP idem roach hydra. Trebam naučiti igrati ling, baneling, infestor, broodlord, pa me zanima kako je najbolje rasporediti unite po setupu.

I još jedna stvar, build order me zanima. Uvijek idem 14 pool, 15 hatch, pa mi dajte još par opcija i opišite mi kakve su.

Ja nisam zerg ali znam da se u zvp ide pool first i dosta se igra 2 base muta,bar u mom ranku :P

Mute su mi ok u svakom match-upu, ali nikad ne idem na dosta muta niti često radim upgrade. Napravim early mute, s njima harrasam i onda za vrijeme dok on troši na anti air ja radim roach hydra i u napad. Ustvari, mute je uvijek dobro imati na mapi. Kad protivnik napada, zaletim mu se u bazu i pokosim koliko god mogu, ako se vrati onda ide counter na njegovu 2. ili 3., a akose ne vrati onda ja vraćam mute :D.

steam:hcplankton
16 godina
Starcraft 2

mute su brutalno loše u direktnoj borbi, sve jedinice koje mogu pogoditi u zrak su "cost effective" u borbi protiv njih, one se koriste da se dobi kontrola nad mapom i klanje radnika, u principu ih je dobro napraviti 6-10 i iza njih tranzicija u neku jaču vojsku.

Ako se  napravi previše muta onda se večinom mora ići na base trade scenarije gdje su mute + lingovi predobri zbog mobilnosti

2 0 hvala 0
16 godina
Keops kaže...

Ako nisi pogledao, ovo ti od srca preporučam:

Ima 4 dijela u ovom 'revamped' izdanju. 

Zabavno je pogledati i ostale rase, jer se i tako može dosta naučiti. 

gl hf 

14 godina
Starcraft 2

Igrao sam sad game protiv master zerga i diamond tossa. Zerg je pokušao early attackom od kojeg sam se odlično obranio snipeajući banelinge, ali zbog neiskustva nisam to prevorio u neku prednost. Ali pošto je master ima bolji macro i dobio me je u late gameu kojeg ja znam igrati isključivo sa roach hydra. Drugi game protiv tossa, pokušao je cheese sa cannonom no nekako sam se obranio. Od tad nije puno napadao i na kraju borba u kojoj me rasturio ponovno zato jer ne znam igrat blorde i infestore.

Zaključak: moram naučiti igrati te unite jer se s ovim ne može u mid/late game :D.

Eto morao sam to napisati, nadam se da vas neću više dosađivati svojim pustolovinama :D.

3 0 hvala 0
14 godina
Starcraft 2

Iako više ne igram SC2, još uvijek mi je zanimljivo čitat priče drugih ljudi kako igraju, kako uče o igri i kako napreduju pa, samo piši i sretno {#}

Paragon

6 0 hvala 2
14 godina
Starcraft 2

Kako funkcionira ovaj promote ? Prvi sam na ladderu i odigrao sam dosta gameova na prvom mjestu, sve winovi, ali nikako da me promotea.

0 0 hvala 0
16 godina
Starcraft 2

Trenutno je 'league lock' koji traje na EU serveru do 3.1.2013. 

Dotle ne možeš napredovati niti padati u ligama. 

Ali tvoj MMR raste i pada, tako da nemoj misliti da se ne računaju igre.

Također za vrijeme zaključavanja liga više ti ne raste bonus pool. 

League promotion je ovdje objašnjen. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Starcraft 2

Pozdrav ekipa, jel znate gdje bi najjeftinije mogao kupiti SC2 key ? Našao sam na ebayu za 20 eura ali me znaima jel može jeftinije(iako sumnjam). Najviše bi volio uzeti box izdanje ali gledam dosta su skupi(350kn u Algoritmu){#}.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Starcraft 2

Pa što je ovo, ubija me ovaj late game protiv terrana i protossa. Imam bolje upgrade i ubijaju me prije neg što ih stignem napasti lol.

Igram protiv full mech terrana. Ima 5/6 thorova i 20 tankova. Ako se približim s armijom ubijaju me u momentu, a s mutama ne mogu ništa jer me thorovi ubiju u sekundi.

Aaaaa, najradije bi switchao rasu, oduvijek sam mislio da mi više paše protossov i terranov pasivniji stil od ovog zergovog. Preteško mi je u late gameu sa zergom iako imam dobar macro.

0 0 hvala 0
16 godina
Keops kaže...

Pa što je ovo, ubija me ovaj late game protiv terrana i protossa. Imam bolje upgrade i ubijaju me prije neg što ih stignem napasti lol.

Igram protiv full mech terrana. Ima 5/6 thorova i 20 tankova. Ako se približim s armijom ubijaju me u momentu, a s mutama ne mogu ništa jer me thorovi ubiju u sekundi.

Aaaaa, najradije bi switchao rasu, oduvijek sam mislio da mi više paše protossov i terranov pasivniji stil od ovog zergovog. Preteško mi je u late gameu sa zergom iako imam dobar macro.

broodlord infestor corruptor bra

14 godina
acca kaže...
Keops kaže...

broodlord infestor corruptor bra

Ma nevermind, skužio sam da sam bio totalno pasivan i ništa mu nisam ni mogao napraviti. Zerg je mobilna rasa, a ja s njima igram pasivno kao terran i protoss.

Al dobro, na greškama se uči.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.12.2012 22:04 (Keops).
16 godina
Starcraft 2

zerg je najanje pasivna rasa u lategameu, ali zato može imati najjaču vojsku

0 0 hvala 0
12 godina

Ja san ti jednu sezonu upa u master. Pokušat ću ti objasniti otprilike taktike.

ZvZ

Igra je dinamična. Trebaš s overlordom scoutat neprijatelja, vidjeti dali ide exp prvo. Ako ide exp, znači nema cheesa, što znači da i ti možeš exp. Zatim overlorda pošalješ na kraj mape da pravi minerale expanzije neprijateljeve, tako da vidiš dali neprijatelj gradi dronove ili ako nema radilica na mineralima, znači da gradi vojsku. Što se tiče tebe, 3:30 min gradiš gas. Prvih 100 gasa gradiš brzinu zerglinzima. Sljedećih 50 gasa gradiš baneling kuću. U bazi ostaviš 2,3 banelinga na vratima ako slučajno neprijatelj pokuša nešto čudno da te napadne s puno lingova. Ako nepriajtelj i dalje ne napada, negdje oko 6-7 minuta, kradiš 2 dodatna gasa i roach waren i unaprijeđuješ glavnu zgradu. ZvZ je najbolje poslije zerglinga ići u roach+hidra+infestor.

ZvP

Ako protos ide expanziju, ti ideš 2 expanzije. gradiš quinove u svakoj po jednu i radilice. U 6:30 gradiš 3 gasa. Gad budeš ima 150 gasa unaprijeđuješ hatchery, gradiš roach waren itd itd. Protos early game ti je obrana, mid game, roach ili zergling+muta, late game broodlord, infestorm

ZvT

ako teran ide expanziju, možeš ga skoro uvijek srediti roach+baneling bust taktikom. Tamo negdi oko 8 minuti tribaš imat 4,5 roachova i 5,6 banelinga, srušiš mu bunker ili zid i gotovo.

ako ne ide expanziju, znači da ide helione, tribaju ti 4 kraljice, i spine crawler. uz helione obično ide banshee, triba ti spore da anti air napad.

Late game zvt ti je težak. Uvik trebaš bit ispred terrana. Ako teran ide tank+marine, ideš zergling+infestor+ultralisk. Ako pak terran ide mech (tenk+thor+helion) onda ideš full roach.

U oba slučaja korisno je otić broodlord, ali samo na kratko jer teran brzo sagradi stargate i ima jeftine vikinge. Ako se to desi, vraćaš se na ultralisk.

Nadam se da sam malo pomogao.

17 godina
neaktivan
Neznalica121212 kaže...

Ja san ti jednu sezonu upa u master. Pokušat ću ti objasniti otprilike taktike.

ZvZ

Igra je dinamična. Trebaš s overlordom scoutat neprijatelja, vidjeti dali ide exp prvo. Ako ide exp, znači nema cheesa, što znači da i ti možeš exp. Zatim overlorda pošalješ na kraj mape da pravi minerale expanzije neprijateljeve, tako da vidiš dali neprijatelj gradi dronove ili ako nema radilica na mineralima, znači da gradi vojsku. Što se tiče tebe, 3:30 min gradiš gas. Prvih 100 gasa gradiš brzinu zerglinzima. Sljedećih 50 gasa gradiš baneling kuću. U bazi ostaviš 2,3 banelinga na vratima ako slučajno neprijatelj pokuša nešto čudno da te napadne s puno lingova. Ako nepriajtelj i dalje ne napada, negdje oko 6-7 minuta, kradiš 2 dodatna gasa i roach waren i unaprijeđuješ glavnu zgradu. ZvZ je najbolje poslije zerglinga ići u roach+hidra+infestor.

ZvP

Ako protos ide expanziju, ti ideš 2 expanzije. gradiš quinove u svakoj po jednu i radilice. U 6:30 gradiš 3 gasa. Gad budeš ima 150 gasa unaprijeđuješ hatchery, gradiš roach waren itd itd. Protos early game ti je obrana, mid game, roach ili zergling+muta, late game broodlord, infestorm

ZvT

ako teran ide expanziju, možeš ga skoro uvijek srediti roach+baneling bust taktikom. Tamo negdi oko 8 minuti tribaš imat 4,5 roachova i 5,6 banelinga, srušiš mu bunker ili zid i gotovo.

ako ne ide expanziju, znači da ide helione, tribaju ti 4 kraljice, i spine crawler. uz helione obično ide banshee, triba ti spore da anti air napad.

Late game zvt ti je težak. Uvik trebaš bit ispred terrana. Ako teran ide tank+marine, ideš zergling+infestor+ultralisk. Ako pak terran ide mech (tenk+thor+helion) onda ideš full roach.

U oba slučaja korisno je otić broodlord, ali samo na kratko jer teran brzo sagradi stargate i ima jeftine vikinge. Ako se to desi, vraćaš se na ultralisk.

Nadam se da sam malo pomogao.

Ovo je u većini slučajeva točno, ali tu još ima puno varijabli koje utječu na game, nije svaki game isti. Al u normalnim gameovima su ovo klasični buildovi. Jako bitna stvar u sc-u je čitat protivnikove poteze, scoutat kolko gasova ide i što sa time može napravit. Naravno u nižim ligama protivnike pobjeđuješ samo sigurnom igrom i macrom, dok u višim te neke sitnice znače puno.

It takes a Bonjwa to recognize a Bonjour.
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Citam vase postove i sve mi se vise i igra starcraft, mada ga nisam nikad igrao. Koliko je kasno prikljucit se zajednici?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Jonja kaže...

Citam vase postove i sve mi se vise i igra starcraft, mada ga nisam nikad igrao. Koliko je kasno prikljucit se zajednici?

Eh, pa ne znam sad kako ti odgovoriti na ovo koliko je kasno, mislim ako voliš strategije neće ti biti kasno. Najveći problem ti je to što ovo nije igra za casual gamere, nemožeš kriviti nikog drugog osim sebe(iako dosta naprednijih igrača stalno whinea na balance rasa što je vjerojatno razlog jer su nadigrani).

A community je u dosta teškoj situaciji jer dosta igrača se prebacilo na Dotu i LOL, ali imaš naš site sc2croatia gdje se igra neka liga i često budu cupovi, tako da što se toga tiče imaš jednu dobru domaću ekipu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 2:43 (Keops).
12 godina
Starcraft 2

Ja sam prestao igrat starkraft. U početku ti je jako uzbudljiv. Igra je zaista odlično dizajnirana i sve je to zanimljivo. No nakon nekog vrimena shvatiš da u 99% gejmova uvijek su iste strategije. Znači kad vidiš što neprijatelj radi, ti moraš ići jednu strategiju, jer baš ta strategija najviše pali. Ovo što sam gore napisao se dešava u 95% igara. Uvijek isto. Svaka rasa ima 2,3 najbolje strategije za drugu rasu. Jer ako ćeš ići izmišljati nešto svoje izgubit ćeš (na većem levelu). Nemaš slobodu izbora u strategijama!

Također nakon nekog vremena postane ti prenapeta, prestane ti biti gušt igrat kao recimo sc1. Igrao si, pa ako izgubiš izgubio si. Ali ovdje je drugačije. Želiš svaku dobit jer imaš bodove, lige i slično. Onda kad izgubiš neki easy game poludiš. Dođe ti da svu kosu izvadiš iz tjemena.

Zaključak:

Ako misliš da je sc2 chillout game, u krivu si. Ultra ti je competitive i nakon nekog vremena dosadan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.12.2012 8:10 (Neznalica121212).

0 0 hvala 3
14 godina
Neznalica121212 kaže...

Ja sam prestao igrat starkraft. U početku ti je jako uzbudljiv. Igra je zaista odlično dizajnirana i sve je to zanimljivo. No nakon nekog vrimena shvatiš da u 99% gejmova uvijek su iste strategije. Znači kad vidiš što neprijatelj radi, ti moraš ići jednu strategiju, jer baš ta strategija najviše pali. Ovo što sam gore napisao se dešava u 95% igara. Uvijek isto. Svaka rasa ima 2,3 najbolje strategije za drugu rasu. Jer ako ćeš ići izmišljati nešto svoje izgubit ćeš (na većem levelu). Nemaš slobodu izbora u strategijama!

Također nakon nekog vremena postane ti prenapeta, prestane ti biti gušt igrat kao recimo sc1. Igrao si, pa ako izgubiš izgubio si. Ali ovdje je drugačije. Želiš svaku dobit jer imaš bodove, lige i slično. Onda kad izgubiš neki easy game poludiš. Dođe ti da svu kosu izvadiš iz tjemena.

Zaključak:

Ako misliš da je sc2 chillout game, u krivu si. Ultra ti je competitive i nakon nekog vremena dosadan.

Ovo si lijepo rekao. Moram dodati kako sam skužio da kad uđem u sc2 sve mi je nekako hladno, gledam u onaj meni i samo vidim 1v1 i ajmo po ladderu da odem u bolju ligu. Blizzard bi se trebao po tom pitanju malo potruditi, ubaciti malo više zabavnih sadržaja...

Ali dobro Jonja, sačekaj, sad će ti u 3. mjesecu izađi zergova ekspanzija Heart of the Swarm, pa malo pogledaj recenzije i mišljenja po forumima...

16 godina
neaktivan
Keops kaže...

Ovo si lijepo rekao. Moram dodati kako sam skužio da kad uđem u sc2 sve mi je nekako hladno, gledam u onaj meni i samo vidim 1v1 i ajmo po ladderu da odem u bolju ligu. Blizzard bi se trebao po tom pitanju malo potruditi, ubaciti malo više zabavnih sadržaja...

Ali dobro Jonja, sačekaj, sad će ti u 3. mjesecu izađi zergova ekspanzija Heart of the Swarm, pa malo pogledaj recenzije i mišljenja po forumima...

Slažem se sa ovim malo je loše napravljeno šta se tiče communitija ingame. Hots malo radi na tome trebalo bi bit bolje. Inace odi na kanal HRV-1 tu se skupljamo uglavnom svi u Hrv šta igramo ili na sajtu www.sc2croatia.com, nije nam velik community ali smo jako aktivni što je super, ja sam isto brzo gubija volju za igru dok sam igra sam, kad sam naša neku ekipu puno je zanimljivije imas i strimova i turnira i svasta nešto.

Što se tiče same igre evo ti par savjeta koji meni puno pomažu,

ZvZ imas jedan build koji je super do mastera, 15pool, 16hatch, 3 queena sa drugom bacas tumor, i wallas se sa 2 x evo + roach waren i jedan spajn iza, full wall napravi, i samo dronaj napravi tajming +1 +1 sa rachima napravit ćeš puno štete ili često čak i dobit game. preskoči linge queen i spajn ti dosta za branit ranu agresiju, ako ode ling all in to ti je auto win.

ZvP nemoj napravit roach waren i gg! Brze upgrejdne na linge +1 +1i onda muta spajn, nemoj bacat spajnove na trecu nego samo nautral tipa 20ak, i samo harasaj sa mutama do boli, kad te krene ubit ubi mu ekonomiju i vrati se branit natural odjebi svoju trecu branis ez mode ako dobro macraš.

ZvT je dosta reaktivan matchup, uglavnom ja winam tako da sam upgrejd ispred terrana na linge i to puno pomogne, ali neman ti univerzalni build koji će ti dobivat gejmove, jako ti je bitno imat dobre odluke tj. dobre fajtove u ovom matchupu, ako je ZvZ najviše micro intenzivan, ZvP macro, ovaj ti je odlučivanje kad ćeš se borit i primit malo štete erly game da netrosis puno na jednice balasiranje je veće :).

Samo skill
14 godina
Starcraft 2

Imam samo jedno pitanje, jel ima još ljudi koji igraju Starcraft 2? mislim kupiti ali ako nema baš puno ljudi ne isplati se onda, imao sam ja još davno (kada je izašao) SC2 ali sam prodao zbog lošeg PC-a pa opet mislim kupiti ali ako nema baš puno igrača onda se i ne isplati.

Peace!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
XVII Mini kaže...

Imam samo jedno pitanje, jel ima još ljudi koji igraju Starcraft 2? mislim kupiti ali ako nema baš puno ljudi ne isplati se onda, imao sam ja još davno (kada je izašao) SC2 ali sam prodao zbog lošeg PC-a pa opet mislim kupiti ali ako nema baš puno igrača onda se i ne isplati.

Imaš koliko hočeš, u bilo kojem dijelu dana kad stisneš find game... za par sekundi dobiš protivnika od bronc do master lige. Čak i timske igre su aktivne

14 godina
acca kaže...
XVII Mini kaže...

Imaš koliko hočeš, u bilo kojem dijelu dana kad stisneš find game... za par sekundi dobiš protivnika od bronc do master lige. Čak i timske igre su aktivne

A još jedno, se isplati kupovati? pošto je prošlo dosta vremena.

Peace!
16 godina
Starcraft 2

za 3 mjeseca izlazi ekspanzija duh... svaki mjesec se održavaju ogromni esports turniri i td... igra je još uvijek popularna, scena velika, samo je LoL ispred nje

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
XVII Mini kaže...

Ako volis RTS onda obavezno uzmi sc2 meni osobno najbolja kupovina ikad sto se igara tice. Community je super imaš cak i ovu stranicu http://www.sc2croatia.com/ di mozes nac i pitat sve sto te zanima u vezi igre, tako da trk u ducan po svoj primjerak :D

16 godina
Starcraft 2

Igra li se 2v2 ili 3v3 , recimo preko TS-a i sl.?

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Starcraft 2

Da li netko špila HOTS beta?

Terrani igraju samo mech (kako i nebi kad sa minama i battle helionsima mech postaje dobar u skoro svim matchupima i timinzima),

Tossovi su se pretvorili u letače, prvo oracle za harras, pa void i phoenix za midd i carrier, oracle, tempest za late game (zna biti zabavno ako se protivnik ne pripremi)

A zergovi kao da igraju wol, tu i tamo pašu u mix swarm hostovi, hydra speed samo za zvz, većinom viđam ling muta pusheve, viper tu i tamo, ali ne koriste ih baš.

Sad još uvijek većinom igram random(da vidim sa kojom rasom da krenem), ali mislim da neću zerg-a (kao u WOL-u), jer terran i mech u HOTS-u mi izgledaju IMBA. Ima partija u kojima moj shit terran macro (M:1k i G:1k većinom), a i ne baš dobar terran micro su još uvijek bolji od solidnog zerga ili toss-a (high diamond, mid masters igrači).Toss je dobar protiv zerg-a (ako uspije preživjeti mid i early game), dok terran prelako kontrira(vikinzi kontriraju sve) leteće što toss nabaci.

Pa da čujem što drugi misle.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Pošalji invite pa ću igrati :)

16 godina
Starcraft 2

i ja sam u beti, master zerg u WOLu i početi cu igrati random sad još ova 3 mjeseca do HOTSa jer mi se cini da ce zerg biti znatno slabiji u HOTSu. Toss ima pre više stvari u arsenalu sada, svi 2base allini, od kojih su neki jbeni teški za zaustaviti još uvijek rade jer zerg nije ništa dobio novog u early game, a harash od tossa je trenutno brutalan plus late game tempesti su poprilično fixali kampanje zergova {#}

Zerg više niti nemože toliko ekonomično igrati protiv terrana zbog novih reapera(npr. 6 queen opening, izgubiš sve drone ako ovaj ide reapere) i widowmine daje mnogo više map controle i zerg treba puno više paziti sa mobilnom vojskom, novi helijoni su još teži counter na zerglinge...

Sve u svemu sretan sam s promjenama jer dominacija zerga mi se cini da bude napokon gotova, što je bio veliki problem i u turnirima pa zbog dominacije zerga su počeli padati brojevi gledatelja

NO znam kako im je, davno kada su još dominirali terrani, ako turnir nije imao zerga {#} baš me bilo briga....

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.1.2013 13:44 (acca).

0 0 hvala 0
16 godina
paci kaže...

Igra li se 2v2 ili 3v3 , recimo preko TS-a i sl.?

igra se na višim ratingima, također sa svakim igračem imaš posebni rating, čak i za solo que(u timskim igrama gdje te smjesti s random teamovcima) je sve posebno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice