Starcraft 2

poruka: 4.260
|
čitano: 729.180
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

dojmovi u toku best of 5 blizzcon finals :

nestea rastura, 200/200 dok je terran na 80/200 ;) opako, koji makro od nestea

Mobix Development - razvoj mobilnih aplikacija, http://tiny.cc/qvejf
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Starcraft 2
Hellmaker kaže...

Kako pobjediti protivnika koji ima 15k minerala, sve baze na svojoj polovici mape sa milijardu larve, sav mogući tech i uz to još se zove Nestea? Jednostavno ako si MVP  {#}. Nevjerojatan finalni match.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
Hellmaker kaže...

Kako pobjediti protivnika koji ima 15k minerala, sve baze na svojoj polovici mape sa milijardu larve, sav mogući tech i uz to još se zove Nestea? Jednostavno ako si MVP {#}. Nevjerojatan finalni match.

amahzing :) slazem se genijalna partija, nestea zakazo dok je doso do limita trupa moro je trosit te trupe i a ne skupljat lovu i dozvolit terranu da ga stigne. Izgledalo je kao da ne zna sta dalje dok je zauzeo pol mape a terran je bio jos na 2x base-u.

17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Šta jest jest Nestea je trebao napravit 10 hatcheva i zabijat unite u mvp-a konstantno, ali za ghosta nemam komentara, mislim već je duže problem mislio sam da će blizzard poduzet nešto u vezi snipea jer countera cijeli tier 3 od zerga što nema previše smisla.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Šta jest jest Nestea je trebao napravit 10 hatcheva i zabijat unite u mvp-a konstantno, ali za ghosta nemam komentara, mislim već je duže problem mislio sam da će blizzard poduzet nešto u vezi snipea jer countera cijeli tier 3 od zerga što nema previše smisla.

j**ena istina

14 godina
neaktivan
Imsovcanin kaže...

moze mi netko reci tko su ona 4 tipa koja komentiraju blizzcon... day9, husky i jos 2 tipa

odi na gomtv.net pa ceš saznati. Likovi su glavni casteri gsl-a...

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 9:31 (alscaul).
16 godina
neaktivan
mata_87 kaže...
Hellmaker kaže...

Kako pobjediti protivnika koji ima 15k minerala, sve baze na svojoj polovici mape sa milijardu larve, sav mogući tech i uz to još se zove Nestea? Jednostavno ako si MVP {#}. Nevjerojatan finalni match.

Ma to se po meni znalo ko ce pobjedit, samo su htjeli napravit show, da ne ispadne da su ljudi djabe dosli...

Mvp vs Nestea bilo je 1:1 onda zadnji mec ovaj zerg ko da se trudio izgubit, samo je skupljao minerale...

16 godina
Starcraft 2

Što se tiče novih informacija o HotS, jel netko vidio kada će cca izaći?

Ili je i dalje Blizzov odgovor da je 'prerano da se govori o tome' :( 

Kako se može pristupiti HotS beti? 

Ovo što sam do sada vidio mi je predobro. 

Naravno, govorim o multiplayeru. 

Koliko god sam uzbuđen zbog novih jedinica koje bi mogle poboljšati opcije rasa, također postoji i nedoumica jer mi se čini da će se igra znatno promijeniti i da će se morati učiti nanovo. 

Kako se vama čini uvođenje novih jedinica? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 16:15 (Tomo Yoda).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

finale je ocito bilo za publiku, nestea je pustio zadnji mec i to se vidlo iz aviona. Nije neucestalo da igraci istog tima se dogovore da ce finale za publiku napravit i podjelit pare.

Tvoj win ovo nemoze http://www.youtube.com/watch?v=3V6365NQrV0 // Win 7 na osx-u http://www.youtube.com/watch?v=Co5BnTQDh2A
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

nove rase... nemoj biti smiješan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Što se tiče novih informacija o HotS, jel netko vidio kada će cca izaći?

Ili je i dalje Blizzov odgovor da je 'prerano da se govori o tome' :( 

Kako se može pristupiti HotS beti? 

Ovo što sam do sada vidio mi je predobro. 

Naravno, govorim o multiplayeru. 

Koliko god sam uzbuđen zbog novih jedinica koje bi mogle poboljšati opcije rasa, također postoji i nedoumica jer mi se čini da će se igra znatno promijeniti i da će se morati učiti nanovo. 

Kako se vama čini uvođenje novih rasa? 

Pa prvo im izlazi diablo sigurno jer beta traje već neko vrijeme, ja bih reko da će hots doći na ljeto ko i WoL.

Za pristupit beti moraš ić na svoj battle.net account i updateat beta profile settings, jedino je pitanje dal će baš tebi dat key, ali vrijedi pokušat naravno.

Pretpostavljam da si mislio na jedinice a ne rase. Pa nove jedinice rješavaju puno problema, ako je swarm host lair tech onda zerg napokon ima neki map control, siege opciju protivnika i dobru obrambenu jedinicu. Viper bi trebao bit lair tech jer daje detection i zbog toga treba biti neke normalne cijene, a dark swarm je nevjerovatno dobar spell. Toss napokon ima harass jedinicu oracle i tier 3 air unit koji nije beskoristan :D, za replicatora neću previše govoriti jer mi se čini da ima jako puno useage mogućnosti. Terran je dobio helliona koji je solidan protiv mass zealot u lateu i protiv mass ling. Warhound bi trebao bit više viable opcija od thora, ali vjerovatno i slabija jedinica. Shredder će morat mijenjat na neki način jer dropanje shreddera u mineral field od protivnika je op i one video isječke što sam vidio baš nemaju smisla da to radi tako velik damage. 

Novi uniti pokrivaju dosta problema što su do sada imali zerg i toss, i mislim da će gameplay biti puno bolji od ovoga sada jer ponekad nemaš odgovor na neke kompozicije.

Potpis
15 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Kako se vama čini uvođenje novih rasa? 

Uvode nove rase? {#}

Inače malo sam brljao po TL forumima i neki QQ postovi imaju smisla Npr. Terranov Shredder u trenutnoj inkarnaciji je instant GG u nižim ligama - spustiš dva u mineral line i to je to.  A i inače se ta jedinica čini kao overkill - već je gotovo nemoguće direktno napasti sturtlanog Terrana, čemu dodati još jedan choke-killer? Warhound je definitivno ružniji brat Goliatha tako da nije jasno zašto jednostavno ne vrate Goliatha (sa manjim izmjenama). A gotovo je sigurno da će Replicant biti drastično izmjenjen - moguće i skroz izbačen; jedinica je gimmicky, totalni kaos za balansiranje a i sam D.Bowder je rekao da se brine kako će posljedica te jedinice biti to da igrači kao counter Replicanta jednostavno izbaciti iz svoje strategije jedinice za koje ne žele da ih protivnik ima što definitivno nije smjer u kojem su željeli ići.

Osobno me najviše brine jedna stvar - izbacivanjem Overseera Zerg gubi svoju najbolju mid-late game scouting opciju, a za sada nisu spomenuli ništa što bi ovaj gubitak nadomjestilo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:02 (baba).
16 godina
Starcraft 2

Očita pogreška, mislio sam na jedinice, a ne rase. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Evo fora video o razvoju enginea sc2 kroz godine.

I još jedan video promjene enginea u hots-u :D

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 16:44 (hellraiser1110).
Moj PC  
1 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
Starcraft 2

Nisam znao da su dodali physics engine.. jel to znači da će HotS zahtjevati jaču konfiguraciju? Fizika nije nešto što možeš ištekati u opcijama...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
baba kaže...

Nisam znao da su dodali physics engine.. jel to znači da će HotS zahtjevati jaču konfiguraciju? Fizika nije nešto što možeš ištekati u opcijama...

Nedo bog {#}

naravno mogu na mediumu igrati SC posto imam lap.
samo da nije konfiguracija prejaka {#}

15 godina
neaktivan
Starcraft 2

evo napravio sam analyzer za vas sc2 ladder preformance na preporuku od mata_87 , nadam se da ce Vam se svidjeti.

Evo download linka na rapidshare-u :

LINK ZA DOWNLOAD

da bi pokrenuli morate imati instaliran java runtime environment

JAVA

Dojmovi?

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 19:09 (Hellmaker).
Moj PC  
3 0 hvala 2
16 godina
Starcraft 2

Na Team Liquid forumu je osvanula mogućnost za preorder HotS-a!

Ali samo za US i uz dodatnu maržu, kojom se pomaže TLu. 

Preorder Heart of the Swarm

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hellmaker kaže...

evo napravio sam analyzer za vas sc2 ladder preformance na preporuku od mata_87 , nadam se da ce Vam se svidjeti.

Evo download linka na rapidshare-u :

LINK ZA DOWNLOAD

da bi pokrenuli morate imati instaliran java runtime environment

JAVA

Dojmovi?

Molim da se dado proglasi za službenog testera programa, u nadi da će sa svojim iskustvom pomoći unaprijeđivanju istog (priča se nešto da za analyzer izlazi i dlc po nevjerojatno niskoj cijeni od 10€), samo mi je žao što mu ga nisam uvalio da proba prije finalne verzije (zaboravio sam, sry)  {#}

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

evo igram trenutno protiv platina i mogu reći da se dosta frustriram u zadnje vrijeme s zergom. Danas sam iz fore probao ladderat sa protossom mada ih nikad nisam ozbiljno igrao, neznam build ordere itd... i nakon 5 partija odigranih, 4 pobjede 1 lose mogu reći da je nevejrojatno koliko je lakša ta rasa na ovom nivou. Jednostavno ako mi protivnik neda expand(bio zerg) slomio sam ga s 4gate robo immortal pushom oko 10te minute... ili jednostavno forge expand i ostaviš 2 proba na mapi za scoutanje ako idu na bust... kod zerga ima toliko stvari na koje moram paziti u early game-u za razliku od protossa je ludo. Svejedno necu switchat.... zerg ftw mada frustrira. Ajd sad bar ekspanzija za zergove izlazi pa cemo valjda biti malo op kao terran u wol-u.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alscaul kaže...

evo igram trenutno protiv platina i mogu reći da se dosta frustriram u zadnje vrijeme s zergom. Danas sam iz fore probao ladderat sa protossom mada ih nikad nisam ozbiljno igrao, neznam build ordere itd... i nakon 5 partija odigranih, 4 pobjede 1 lose mogu reći da je nevejrojatno koliko je lakša ta rasa na ovom nivou. Jednostavno ako mi protivnik neda expand(bio zerg) slomio sam ga s 4gate robo immortal pushom oko 10te minute... ili jednostavno forge expand i ostaviš 2 proba na mapi za scoutanje ako idu na bust... kod zerga ima toliko stvari na koje moram paziti u early game-u za razliku od protossa je ludo. Svejedno necu switchat.... zerg ftw mada frustrira. Ajd sad bar ekspanzija za zergove izlazi pa cemo valjda biti malo op kao terran u wol-u.

Javi se kad te prvi put zerg zgazi sa roach-ling all in  {#}

14 godina
neaktivan
Starcraft 2

preživio već... ali velim, ostavio sam probe na mapi i kada scoutao vidio kako 5 roacha izlazi iz baze. odmah bacio još 3 cannona i crono boost 2 stalkera, nije bilo problema xD. Nakon toga charglot, colosuss immortal stalker deathball ftw xD. Protoss eazy peazy

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Mora da ti protivnici i nisu baš nešto raspoloženi (koji ti još zerg pusti da imaš kontrolu mape sa probeom earlygame?) ja stalno gubim od takvih stvari (neznam igrati i nema mi pomoći   {#})

Nevezano uz to, popis mapa za novu sezonu:

Abyssal Caverns (non-tournament)
Antiga Shipyard
Metalopolis (close spawns disabled)
Nerazim Crypt (non-tournament)
Shakuras Plateau
Shattered Temple (close spawns disabled)
Tal’darim Altar LE
Xel’naga Caverns

(preuzeto sa bnet foruma)

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 20:43 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Starcraft 2

skoro pa isti vrag... ajd one bjesne mape izbacili

edit: i da ovo sa no close spawn je super.

Neznam zašto ne stave one turnir mape poput dual sight, b... beach i ostale gsl, mlg mape

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2011 20:49 (alscaul).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tomo Yoda kaže...

Na Team Liquid forumu je osvanula mogućnost za preorder HotS-a!

Ali samo za US i uz dodatnu maržu, kojom se pomaže TLu. 

Preorder Heart of the Swarm

Eh, al to nije "pravi" pre-order. To Amazon pokušava bit prvi u naletu i skupit pare prije ostalih. I to nije baš "dodatna marža", cijenu su stavili na $60 jer se ni točna cijena ne zna pa su morali računati sa "neće biti skuplje od osnovne igre". Razliku će vratiti kad se sazna službena cijena. Liquidovci dobivaju "referal comission", vjerojatno dolar-dva po kupnji, pa eto ko voli... {#}

alscaul kaže...

evo igram trenutno protiv platina i mogu reći da se dosta frustriram u zadnje vrijeme s zergom. Danas sam iz fore probao ladderat sa protossom mada ih nikad nisam ozbiljno igrao, neznam build ordere itd... i nakon 5 partija odigranih, 4 pobjede 1 lose mogu reći da je nevejrojatno koliko je lakša ta rasa na ovom nivou.

Moj frend je Toss, zna samo 4-Gate i cannon rush, ima APM oko 30 i u low diamondu je sa jedva 200 odigranih partija. Moj main je Zerg, offrace Terran, APM (ovaj novi) oko 70, imam 1000 odigranih partija i u platini sam. I guess I just suck.. {#}

Edit: Usput novi PTR patch daje veeeliki upgrade buff Tossovima i malo šamara Ghosta. Yay!

http://us.battle.net/sc2/en/forum/topic/1213111662

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 0:32 (baba).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Svatko može doći do low diamonda koristeći samo jedan timing push. To je krivi način igre jer ne odražava realnu vještinu igrača. Također je problem što iznad low diamonda te taktike baš i ne funkcioniraju, tako da će tvoj prijatelj morati jako puno poraditi ako želi doći do višeg ranka na ladderu. Možda bi i ti trebao samo koristiti 7rr i eto te u low diamondu {#}. Samo mi nikako nije jasno kako pobjedi u pvp ako ide 4g sa 30 apm  {#}. Pretpostavljam da onda cannon rusha.

Što se tiče patcha, nikakve veće promjene za casual igrače, isključivo za tvp na najvišoj razini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Starcraft 2

Vjerovatno će bit jači timing pushevi od tossa jer će se lakše izdvojit pare za upgrade, oh well vidit ćemo, ghost nerf bi mogao bit velik treba vidit kolko je to zapravo smanjen radijus.

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Svatko može doći do low diamonda koristeći samo jedan timing push. To je krivi način igre jer ne odražava realnu vještinu igrača. Također je problem što iznad low diamonda te taktike baš i ne funkcioniraju, tako da će tvoj prijatelj morati jako puno poraditi ako želi doći do višeg ranka na ladderu. Možda bi i ti trebao samo koristiti 7rr i eto te u low diamondu {#}. Samo mi nikako nije jasno kako pobjedi u pvp ako ide 4g sa 30 apm {#}. Pretpostavljam da onda cannon rusha.

Mislim da mu je PvP najgori match-up. {#}

Inače moj osobni QQ protiv Tossa je između ostalog u tome što me gotovo vrijeđa moja učinkovitost kad offrace-am Tossa (a to je stvaaarno rijetko). Totalno me razljuti kad mi je winrate sa rasom koju igram svake prijestupne jednak ili veći od winrate-a rase koju igram od kad je igra izašla. U principu jedva čekam racial laddere (koje je Blizzard indirektno obećao) pa da vidim u kojoj sam zapravo ligi sa svakom od rasa - onda će biti prilično lako potkrijepiti izjave stila "Plat Toss je rang Gold Zerga" i sl.

Btw moj Toss je - FFE, naštancam Gatewaye, što brži Robo Bay da mi Obs kaže što protivnik ima, kad vidim njegovu kompoziciju nakotim točno vojsku koja to countera (u 90% slučajeva Stalkeri uz par Sentryja), napravim timing push sa dva proba koji mi postave proxy pylone. Uz warp-in (koji je po meni čisti cheat-mode jer totalno poništava defender advantage) pobjeđujem goldove/platinume sa preko 50% win-rateom. {#}

Edit: Close spawns disabled on Shattered Temple?{#}{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 11:16 (baba).
16 godina
neaktivan
Starcraft 2

Prilično sam siguran da je problem zergovima u silver-mid plat taj što ne scoutaju dovoljno dobro. Nedovoljno aktivni sa lingsima, loši timingi scouta sa overlordima i sl. Recimo u diamondu (da se razumijemo ni većina diamond igrača nije nešto posebno dobra, uključujući mene) ljudi znaju scoutat i adekvatno odgovoriti na informacije koje su dobili scoutom, što se posebno odražava na igru zerga. Iz osobnog iskustva mogu reći da su diamond zergovi miljama daleko ispred onih u platinumu, što se opet odnosi na čitanje igre, dok je kod drugih rasa manja razlika. Zerg igrači iznad platinuma jednostavno znaju scoutati, čitati igru, i ne boje se napraviti push posebice kad se protivnik expanda. To je razlog zašto možeš offrace sa t i p   pobjeđivati bez problema, ali kad dođeš do igrača koji rade ono što sam naveo vrlo teško ćeš pobijediti.

Što se tiče close spawna, konačno su riješili taj problem, mada neznam što im je trebalo tako dugo (možda su im matchevi na blizzconu pokazali koliko close spawn uništava igru?), jer stvarno gotovo da ne postoji način da zergovi mogu pobijediti u close spawn pozicijama. Isto tako bit će puno lakše igrati pvt. I metalopolis su vratili što smatram odličnim potezom, a svejedno ljudi koji ga ne vole igrati mogu staviti downvote.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2011 11:41 (mata_87).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
mata_87 kaže...

Prilično sam siguran da je problem zergovima u silver-mid plat taj što ne scoutaju dovoljno dobro. Nedovoljno aktivni sa lingsima, loši timingi scouta sa overlordima i sl. Recimo u diamondu (da se razumijemo ni većina diamond igrača nije nešto posebno dobra, uključujući mene) ljudi znaju scoutat i adekvatno odgovoriti na informacije koje su dobili scoutom, što se posebno odražava na igru zerga. Iz osobnog iskustva mogu reći da su diamond zergovi miljama daleko ispred onih u platinumu, što se opet odnosi na čitanje igre, dok je kod drugih rasa manja razlika. Zerg igrači iznad platinuma jednostavno znaju scoutati, čitati igru, i ne boje se napraviti push posebice kad se protivnik expanda. To je razlog zašto možeš offrace sa t i p   pobjeđivati bez problema, ali kad dođeš do igrača koji rade ono što sam naveo vrlo teško ćeš pobijediti.

Što se tiče close spawna, konačno su riješili taj problem, mada neznam što im je trebalo tako dugo (možda su im matchevi na blizzconu pokazali koliko close spawn uništava igru?), jer stvarno gotovo da ne postoji način da zergovi mogu pobijediti u close spawn pozicijama. Isto tako bit će puno lakše igrati pvt. I metalopolis su vratili što smatram odličnim potezom, a svejedno ljudi koji ga ne vole igrati mogu staviti downvote.

Ma metal je bila najbolja mapa. Ne znam zašto su je maknuli. To je mapa na kojoj combat ne može izgubiti ako ide na canon rush. {#}

Sa prvim odjeljkom si sada samo potvrdio ono što ti ja već par mjeseci govorim, a to je da za igranje toss-a treba nešto manji skill nego igranje zerg-a, a najmanje skilla treba sa terranom. Za konstantni skauting + macro treba malo veći APM (vozikati okolo overload/overseer koji protivnik stalno napad ako ga vidi, vozikati okolo changeling-a koji opet kod dobrih protivnika ne prolazi ili stalno slati lingove na front door, ali onda samo znaš kompoziciju vojske koja se nalazi na ulazu) kod zerg-a nego kod toss-a, dok kod terrana je to običan scan. Plus još ako te protivnik harras-a, lako ti se macro raspadne. A ako se kod zerga raspadne macro, partija je skoro pa gotova.

Isto tako ako zerg ne skaut-a na vrijeme (ili prema build-u protivnika ne skuži) ne može se efikasno obraniti od air jedinica (naspram toss-a i terrana koji imaju anti-air univerzalne jedinice, marinac i stalker).

Ako zerg vidi na vrijeme (skauta), može se obraniti bez problema. Ako ne skauta, onda je u banani, jer ne postoji neka univerzalna trupa koja ga može izvuči (opet se javljaju marinac i stalker). Znam da zerg ima kraljice, ali premalo zergova ih koristi na taj način (uključujući mene), jer u početku ih je preskupo raditi (onda moram šparati na zerglinzima, koji su mi neophodni za skauting), kad si već na 3-4 baze, onda već možeš i neki drugi anti-air raditi (sigurno imaš te mogućnosti)

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice