SAMP /nije reklama nego trebam pomoč zaključana tema

poruka: 5
|
čitano: 2.445
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
SAMP (pomoč)

Ovako... Ako neznate sto je samp ali sumljam. SAMP= San Andreas Multi-player.. 2004 Je izasla igrica GTA SA legenda od igrica a poslije 3 godine je izasao SAMP 2007. Ja sam poceo igrati samp tek prije 3 godine i igrao sam na najboljem Roleplay server koji je bio 500 igraca svaki dan,ali sam dobio ban prije godinu,pa sam otisao na drugi server koji je podosta losiji od starog rp server na kojem sa igaro cak sam cijeli A-4 papir izpisao razlike. Ali su ljudi dobri na serveru i dobri su admini,ali je problem sto jedva uspiju skupit 100 igraca i to kad je neki veliki event.. ali ovako samo  do 70/80 igraca dnevno... Sad me zanima što vi mislite da li ce SAMP uskoro umrijeti i da li je moguce da taj server ikad dozivi da bude 500 igraca dnevno.. jer je samp stariji svake godine... Mislim volim SAMP... cak sam poceo uciti WEB programske jezike,pa sam mislio tek onda prec na C++ i ove ostale...samo da mozda postane skripter na tom serveru i da pomognem im sa skriptanjem.. ako imate iskustva jel to bar dobar pocetak ucenja programiranja ili da odma precem na c++, a ne WEB... Jel mislite da mogu nekako reklamirati SAMP pa da ga neki pocnu igrat---- mozda skupim 3k igraca  valjda.

.Hvala što ste pročitali ovo!

Grimmy

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 23:52 (Grimmy).

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: SAMP (pomoč)
Grimmy kaže...

Ovako... Ako neznate sto je samp ali sumljam. SAMP= San Andreas Multi-player.. 2004 Je izasla igrica GTA SA legenda od igrica a poslije 3 godine je izasao SAMP 2007. Ja sam poceo igrati samp tek prije 3 godine i igrao sam na najboljem Roleplay server koji je bio 500 igraca svaki dan,ali sam dobio ban prije godinu,pa sam otisao na drugi server koji je podosta losiji od starog rp server na kojem sa igaro cak sam cijeli A-4 papir izpisao razlike. Ali su ljudi dobri na serveru i dobri su admini,ali je problem sto jedva uspiju skupit 100 igraca i to kad je neki veliki event.. ali ovako samo  do 70/80 igraca dnevno... Sad me zanima što vi mislite da li ce SAMP uskoro umrijeti i da li je moguce da taj server ikad dozivi da bude 500 igraca dnevno.. jer je samp stariji svake godine... Mislim volim SAMP... cak sam poceo uciti WEB programske jezike,pa sam mislio tek onda prec na C++ i ove ostale...samo da mozda postane skripter na tom serveru i da pomognem im sa skriptanjem.. ako imate iskustva jel to bar dobar pocetak ucenja programiranja ili da odma precem na c++, a ne WEB... Jel mislite da mogu nekako reklamirati SAMP pa da ga neki pocnu igrat---- mozda skupim 3k igraca  valjda.

.Hvala što ste pročitali ovo!

Grimmy

Boldano: Ma da?

Mislim da ti nema nekakve velike veze hoćeš ti učiti C++ ili Web programske jezike jer "skriptiranje" se ne odvija u tim jezicima nego samo naredba čisto iz igrinih datoteka kada da se što otvori, nema veze C++ sa "skriptiranjem".

13 godina
SAMP /nije reklama nego trebam pomoč

Zavisi sta zeli napraviti ako nesto sto u igri nema mora koristit programerski jezik predviđen za tu igru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 0:16 (ivanzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
SAMP /nije reklama nego trebam pomoč
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: SAMP (pomoč)

Grimmy kaže...

ako imate iskustva jel to bar dobar pocetak ucenja programiranja ili da odma precem na c++, a ne WEB...

Što podrazumijevaš pod web programiranjem? PHP? javascript? ASP? Actionscript? To može. S druge strane, CSS,  HTML i XML nisu programski jezici i neće te naučiti programiranju.

Dobar početak je onaj s kojim ustraješ, nema prevelikog smisla učiti jedan programski jezik iskljućivo da bi prešao na neki drugi. Onda bolje odmah počni učiti taj drugi nego gubiti vrijeme sa ovim prvim. Tu se postavlja pitanje, ako isključivo želiš pisati skripte za SAMP možda bi bilo pametnije odmah početi učiti skriptni jezik koji SAMP koristi. No u drugu ruku, možda za SAMP skriptiranje nema kvalitetnog materijala za totalnog početnika (ono svi tutoriali podrazumijevaju da već znaš programirati pa samo na brzinu obrade sintaksu i bave se uglavnom API-jem i specifičnostima igre). U tom slučaju ima smisla prvo učiti programiranje u nekom jeziku koji je dobro pokriven materijalom za učenje pa se kasnije, kada pohvataš osnove, samo prešaltati na SAMP skriptni jezik.

Wicked_Sick87 kaže...

nema veze C++ sa "skriptiranjem".

Ali ima sa programiranjem, a i skriptiranje je oblik programiranja. Bilo kojeg programskog jezika da se uhvati i da shvati neke osnovne koncepte pisanja programa mu može samo koristiti u pisanju skripti za SAMP.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice