Evo igre koju ja licno cekam vec duze vreme.Prvi deo sam obozavao,drugi je bio teski prosek,ali ovo bi trebao biti pravi hit.
Ovoga puta ce biti pucacina iz treceg lica bez zatvorene strukture price vec sa open world elementima sa primetnom dozom nelinearnosti.
Evo malo o prici:
Priča je i dalje smeštena na Marsu, 50 godina nakon događaja u originalnom naslovu Red Faction, a nalazite se u ulozi vojnika pokreta pobunjenika protiv režima EDF-a (Earth Defense Force). Dok se borite za slobodu potlačenih radnika, sejaćete pustoš po površini Marsa, od izolovanih rudnika sve do glavnog grada Eosa, sedišta vladavine EDF-a. U akcijama ćete uglavnom koristiti gerilsku taktiku jer pokret otpora i dalje nema dovoljno pristalica spremnih za otvoreni sukob, pa odatle i potiče naslov. Ciljevi će biti neutralisanje neprijateljske žive sile, vozila, opreme i objekata koji služe za propagandu. Možete pratiti glavnu priču, postepeno otključavajući nove misije i pristup drugim delovima kolonije, ali možete i slobodno birati bilo koje sporedne misije, koje su prikazane na minimapi. Neprijatelji će se povući iz delova koje ste oslobodili, ali će moći ponovo da izvedu napad i okupiraju istu zonu. Stanovništvo oslobođenih zona dobiće volju da se pridruži pokretu otpora i pomogne u borbi protiv režima ohrabreno vašim uspešnim akcijama
Igra koristi GeoMod koji omogicava realisticno kretanje,destruktabilnu okolinu i izvanrednu grafiku.Bice raznovrsnih oruzja i vozila,a nasao sam da ce neprijatelji biti gonjeni posebno unapredjenom vestackom inteligencijom
Igra je vec izasla za konzole(2.jun),a zbog dodatnog peglanja za PC ce 30.juna
Eto toliko o igri,a evo i par trailera i gameplaya sa konzola:
Kako vam se cini?