Pro Evolution Soccer 2015

poruka: 1.902
|
čitano: 275.915
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

FOX izgleda impresivno u Metal Gearu, ali to ne znači da je PES tim sposoban ukombinirati ga u sportsku igru. Samo zato jer je engine odličan, ne znači da paše nekom žanru. Na papiru bi Ignite trebao biti u prednosti, ali vidjet ćemo već ove godine tko je više izvukao.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Re: Pro Evolution Soccer 2015
Anchor Man kaže...
SimeKZ kaže...

Jedini problem u PES.u je fizika igraca i lopte. Previse nerealno i jako lose napravljeno. Mozes imati svu grafiku svijeta ako je gameplay ocajan. Svi vele da je FIFA fliper, a sta je onda PES u kojem samo lupas X i pred golom si u roku par sekundi, ali to je inace glavna zamjerka FIFA.e.

Steta je da skoro desetljece picis PES i onda ga FIFA tako prestigne i napravi za usporedbu sa PES.om fenomenalnu igru sa dosta contenta gdje se PES ne moze mjerit. Jos dok nadodamo licence koje ce FIFA imati ove godine PES tu nema jednostavno sta traziti.

Možemo mi pričati što hoćemo, ali sa Mjeseca se vidi da FOX engine djeluje impresivnije od Ignite-a. Ostaje samo da vidimo da li će ovi ridikuli sa poglavicom Masudom konačno izbalansirati taj gameplay koji će me prikovati ispred monitora. Budući da sam se u zadnje vrjeme posvetio PES-u i na taj način se zagrijavam za PES 2015, sve više zapažam i nekako osjećam da ima šanse da ova igra konačno uhvati pravi ritam.

Jedan čovjek koji je predvidio da ova godina neće biti dobra za PES, ovih dana tvrdi da će mo u novoj sezoni dobiti ipak nešto drugačije i puno bolje...Od kud njemu info., ja neznam, ali definitivno djeluje kao neki PES prorok.

Dok se ja i dalje (možda uzalud) nadam, tu je FIFA da ubijem vrijeme... Za razliku od nekih meni FUT nije Bog i batina, ja sam od onih koji ipak cijeni neke druge stvari, a što točno, ne bi da vas zamaram, shvatit će ovi koji imaju sličan pogled na sam nogomet.

MOra da se šališ... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

MOra da se šališ... 

Šime uz dužno poštovanje, ali onakav gool Luiza protiv Kolumbije možeš samo sanjati na FIFI. Možda uspiješ zabiti sa one udaljenosti nešto slično, ali opet će ti na kraju ostati feeling da je vratar to mogao odbraniti. Koliko faktora moraš ukomponovati za mogućnost postizanja navedenog goola, ee to je jedna druga priča za koju nisam baš stručan za objasniti, osim možda slikovito, ali ne bi se upuštao u to.

Sjećam se jedne tekme protiv movie-a kada sam mu postigao gool sa Ronaldom van kaznenog (finesse shot) za koji mi je tvrdio da je nemoguće (nerealno) da je ušlo sa te udaljenosti i na takav način. E pa moguće je (realno je), samo što je izgledalo da nije moguće, a što mislite zbog čega???

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 12:31 (Anchor Man).
17 godina
Anchor Man kaže...

Šime uz dužno poštovanje, ali onakav gool Luiza protiv Kolumbije možeš samo sanjati na FIFI. Možda uspiješ zabiti sa one udaljenosti nešto slično, ali opet će ti na kraju ostati feeling da je vratar to mogao odbraniti. Koliko faktora moraš ukomponovati za mogućnost postizanja navedenog goola, ee to je jedna druga priča za koju nisam baš stručan za objasniti, osim možda slikovito, ali ne bi se upuštao u to.

Sjećam se jedne tekme protiv movie-a kada sam mu postigao gool sa Ronaldom van kaznenog (finesse shot) za koji mi je tvrdio da je nemoguće (nerealno) da je ušlo sa te udaljenosti i na takav način. E pa moguće je (realno je), samo što je izgledalo da nije moguće, a što mislite zbog čega???

Apsolutno je nerealno. Pogotovo ta situacija. Plasiraš loptu s nekih dvadesetak i više metara a golman ide u paradu sa sredine gola? Veću glupost nisam vidio. Znači kod tako plasirane lopte koja nema snagu i s te udaljenosti svaki golman stigne napraviti korak dva u stranu gdje ide lopta. U ovom slučaju s obzirom na snagu udarca i udaljenost mogao je došetati do stative. Taj finesse udarac u fifi je jedno od većih shranja a reakcije golmana na takav udarac su priča za sebe da opet ne kažem, smiješno... Općenito ako želiš nešto braniti moraš napraviti korak u stranu gdje ide lopta jer sa sredine gola nitko ne može doći do stative u nikakvoj paradi. Hoćeš li obraniti ili nećeš sad je drugo pitanje no šanse su ti jako dobre. Onako kako je golman reagirao u toj tekmi to je neobranjivo i smiješno..

Što se luizovog gola tiče po meni je golman krivac. Ide kontra rukom i tako je nemoguće obraniti. Volio bih da se takav udarac uputi jednom ozbiljnom golmanu jer ospina to nije  pa da vidimo je li to neobranjivo..

Ti nisi dobio feeling da je ospina to mogao obraniti  bez obzira što je išao kontra rukom i što je bio na lopti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.7.2014 13:06 (movie).
13 godina
Anchor Man kaže...
SimeKZ kaže...

MOra da se šališ... 

Par puta sam odsanjao takav gol sa Lewandowskim, Reusom i Robbenom, tako da nije neka frka kad se lopta odbije na prsa i puknes volej. 

A ovo realno nerealno... kakvih sve neubloza se dogada u FIFAi pomnozi sa 10 i dobio si PES.

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
11 godina
neaktivan
movie kaže...

Apsolutno je nerealno. Pogotovo ta situacija. Plasiraš loptu s nekih dvadesetak i više metara a golman ide u paradu sa sredine gola? Veću glupost nisam vidio. Znači kod tako plasirane lopte koja nema snagu i s te udaljenosti svaki golman stigne napraviti korak dva u stranu gdje ide lopta. U ovom slučaju s obzirom na snagu udarca i udaljenost mogao je došetati do stative. Taj finesse udarac u fifi je jedno od većih shranja. Općenito ako želiš nešto braniti moraš napraviti korak u stranu gdje ide lopta jer sa sredine gola nitko ne može doći do stative u nikakvoj paradi. Hoće li obraniti ili neće sad je drugo pitanje no šanse su mu jako dobre. Onako kako je golman reagirao u toj tekmi to je neobranjivo i smiješno..

Što se luizovog gola tiče po meni je golman krivac. Ide kontra rukom i tako je nemoguće obraniti. Volio bih da se takav udarac uputi jednom ozbiljnom golmanu jer ospina to nije  pa da vidimo je li to neobranjivo..

Moj frendu, lako je napraviti dva koraka na pravu stranu kada znaš gdje će protivnički igrač pucati. Pogledaj Ospinu kako se ispružio ali sve jedno nije mogao ništa. Nije vratar toliko loše reagirao koliko je ovaj dobro pucao. Neke stvari su jednostavno neobranjive sa obzirom na položaj vratra na golu.. Eee sada da je bio bolji vratar, to je već drugi par cipela. 

Što se tiče Ronaldovog goola, pa nije Ronaldo bio jedini ispred vratara na toj udaljenosti, tu je bila kompletna odbrana koja može omesti vratra da jasno vidi kad će ovaj šutirati i na vrijme se pripremiti na iskorak. Taj gool je izgledao nemoguć samo na FIFI jer kada se gleda cjelokupna slika jednostavno čovjek nema osjećaja da bi to moglo završiti u goolu jer su ovi iz EA na pogrešan način vršili izračun, pa ispada "apsolutno nerealno".

11 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
Anchor Man kaže...

Par puta sam odsanjao takav gol sa Lewandowskim, Reusom i Robbenom, tako da nije neka frka kad se lopta odbije na prsa i puknes volej. 

Pa već sam napisao da možešsamo sanjati, i ne znam tko je spominjao prsa i volej???

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 8:29 (Anchor Man).
17 godina
Anchor Man kaže...

Moj frendu, lako je napraviti dva koraka na pravu stranu kada znaš gdje će protivnički igrač pucati. Pogledaj Ospinu kako se ispružio ali sve jedno nije mogao ništa. Nije vratar toliko loše reagirao koliko je ovaj dobro pucao. Neke stvari su jednostavno neobranjive sa obzirom na položaj vratra na golu.. Eee sada da je bio bolji vratar, to je već drugi par cipela. 

Što se tiče Ronaldovog goola, pa nije Ronaldo bio jedini ispred vratara na toj udaljenosti, tu je bila kompletna odbrana koja može omesti vratra da jasno vidi kad će ovaj šutirati i na vrijme se pripremiti na iskorak. Taj gool je izgledao nemoguć samo na FIFI jer kada se gleda cjelokupna slika jednostavno čovjek nema osjećaja da bi to moglo završiti u goolu jer su ovi iz EA na pogrešan način vršili izračun, pa ispada "apsolutno nerealno".

Svatko tko je jednom stao na gol odmah će ti reći da onaj udarac nije neobranjiv. Naravno onako kako je reagirao ospina je neobranjivo. Ne možeš s kontra rukom ići na loptu koja ide u tvoju lijevu stranu pod prečku. Možeš da je udarac upućen nisko u kut, onda je logika lijeva ruka. Zamisli si tu situaciju pa kreni desnom rukom u lijevu stranu i vidi koliko će ti ruka ići visoko pod prečku. Sad to isto napravi kao ospina pa kreni s lijevom rukom u lijevu stranu? To su osnove i to je škola branjenja. To te uče u pionirima..

Naravno da u fifi taj udarac ispada nerealno jer golman plasiranu loptu pokušava obraniti u paradi sa sredine gola što je nemoguće. Da golman napravi korak dva kao i svaki golman na tekmi taj finesse udarac bi bio bepotreban jer bi se sve tako plasirane lopte lako branile.

U fifi ima puno debilana. Neke su razumljive a neke ne.. Recimo, cijelu tekmu s lijeve strane okrećeš na desnu na svojoj plovici i stoper uredno raširi noge i propusti loptu bočnom igraču. No u 90 minuti uvijek će skupiti noge kako bi ga lopta pogodila i odbila se do protivnika koji lako zabija? Koliko sam takvih tekmi izgubio... no to je samo igra a situacija posve nerealna. Ako godinama nisu naučili što je prednost i što je zaleđe kako da očekujem u ovakvim situacijama realnost reakcije igrača i golmana? Na kraju krajeva gol mora nekako pasti... i uvijek će netko njime biti zadovoljan a netko nezadovoljan..

17 godina

http://www.videogamer.com/ps4/pes_2015/news/konami_admits_pes_2014_was_only_half_done_pes_2015_to_release_when_its_ready.html

Prošle godine su isporučili polovičan proizvod za polovicu konzola na tržištu. Ove godine pucaju na sve konzole i što očekivati?

Moj PC  
1 8 hvala 0
12 godina
neaktivan

Movie koliko te plaća EA? Ozbiljno pitam, iako sam fan PES-a ali i ja bih ti pomagao u blaćenju PES-a i dizanju FIFE u nebesa ako je solidna lova u pitanju.

i didn't ASK fOr this
Moj PC  
9 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Movie, naporan si kao i prošlih par godina i stalno se ponavljaš. Igraj fifu i šuti.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 2:08 (Tommy_123).
Moj PC  
9 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovaj Konami kako vrijeme odmice, sve vise i vise mi se cini kao jedna neozbiljna "firma"...mislim, ocito dio njih zivi na staroj slavi, drugi dio je zabrijao na tu grafiku i "fotorealizam" a treci dio trazi izlike za nedostatke. Proslih godina zalili su se da EA ima veci buđet i vece teamove i da je i to razlog stagnacije PES-a. OK EA ima vise licenci vise novca ulazu u igru, posebno marketing al jedna stvar je zanimljiva, FIFA zadnjih godina istina nije imala grafiku kao PES, al opet, dal se puno ljudi zalilo na to? Nije, jer je imala bolji gameplay..dok u PES-u trenutno izgleda samo se igra na kartu ljepote, a sta se nalazi ispod haube "nije bitno". Zelim ja sve najbolje PES-u i Konamiju kao nekadašnji dugogodišnji i okorijeli fan, al u ovom smjeru kojem idu, i ne vidim bas svjetlo na kraju tunela..EA ih jede marketinski, jede ih po licencama, a i po gameplayu( ruku na srce svim realnim PES fanovima) a kako je krenulo i po jedinoj "jacoj" stavci koju KONAMI ima grafici i tu ce kako je krenulo preci ih posto su poceli i oni sminkat FIFU(nex gen pricam) tako da mene zanima ako/kad ih fifa predje i u grafickom djelu sta ce onda KONAMI nac kao razlog stagnacije?

Preise nekako Konami gleda FIfu i pokusava bit njen klon, odnosno "Pokusavaju" ali im i nedei bas trenutno i mislim da bi im pametnije bilo da se okrenu u nekom svom smjeru i da jednostavno krenut radit stvari kako treba, makar i uzet predah godinu dve i onda lijepo sklepat jednu igru koja ce PES vratit medju zive jer ovi godinji "poluproizvodi" ne vode nigdje pametno, samo do jos vece stagnacije, fruistracije i pada.

Gas Guzzlers Extreme na Steamu!
17 godina
Adam Jensen kaže...

Movie koliko te plaća EA? Ozbiljno pitam, iako sam fan PES-a ali i ja bih ti pomagao u blaćenju PES-a i dizanju FIFE u nebesa ako je solidna lova u pitanju.

Možeš mi reći ili pokazati u kojem postu ja blatim pes? Na zadnjih par stranica velika većina ovdje prisutnih je pljuvala po igri. Ja apsolutno nisam ništa komentirao. Ako ti dam link u kojem sami priznaju da je prošlogodišnji pes bio polovna igra, zašto misliš da ja pljujem po igri? Pa to su riječi tvoraca igre. Svi se ovdje isprdavate s igrom a ti se lijepiš za mene. Mogu ti linkati neke od postova u zadnjih par dana gdje se većina apsolutno u svim segmentima sprda s igrom. Jesi im nešto rekao zbog toga?

11 godina
neaktivan
TheDarkSide kaže...

Ovaj Konami kako vrijeme odmice, sve vise i vise mi se cini kao jedna neozbiljna "firma"...mislim, ocito dio njih zivi na staroj slavi, drugi dio je zabrijao na tu grafiku i "fotorealizam" a treci dio trazi izlike za nedostatke. Proslih godina zalili su se da EA ima veci buđet i vece teamove i da je i to razlog stagnacije PES-a. OK EA ima vise licenci vise novca ulazu u igru, posebno marketing al jedna stvar je zanimljiva, FIFA zadnjih godina istina nije imala grafiku kao PES, al opet, dal se puno ljudi zalilo na to? Nije, jer je imala bolji gameplay..dok u PES-u trenutno izgleda samo se igra na kartu ljepote, a sta se nalazi ispod haube "nije bitno". Zelim ja sve najbolje PES-u i Konamiju kao nekadašnji dugogodišnji i okorijeli fan, al u ovom smjeru kojem idu, i ne vidim bas svjetlo na kraju tunela..EA ih jede marketinski, jede ih po licencama, a i po gameplayu( ruku na srce svim realnim PES fanovima) a kako je krenulo i po jedinoj "jacoj" stavci koju KONAMI ima grafici i tu ce kako je krenulo preci ih posto su poceli i oni sminkat FIFU(nex gen pricam) tako da mene zanima ako/kad ih fifa predje i u grafickom djelu sta ce onda KONAMI nac kao razlog stagnacije?

Preise nekako Konami gleda FIfu i pokusava bit njen klon, odnosno "Pokusavaju" ali im i nedei bas trenutno i mislim da bi im pametnije bilo da se okrenu u nekom svom smjeru i da jednostavno krenut radit stvari kako treba, makar i uzet predah godinu dve i onda lijepo sklepat jednu igru koja ce PES vratit medju zive jer ovi godinji "poluproizvodi" ne vode nigdje pametno, samo do jos vece stagnacije, fruistracije i pada.

U novom PES-u će mo imati bolji odaziv komandi i malo brži gameplay, te  sam isto tako uvjeren da će ove postojeće (uz nove) animacije biti korigirane. Onaj tko je malo više igrao PES je skužio da su stalno nešto mjenjali u gameplayu, pa smo u jednom trenutku imali superiornu odbranu kojoj nisi baš mogao tako lako izigrati, da bi kasnije sa novim updateom istu smlačili. Nadalje, novi update-i su donosili i bolju okretnost igrača, te nekakav superiorniji vanjski šut itd... Uglavnom nije sve tako crno kada se posvetiš, samo je problem da li mogu zaokružiti proizvod u jednu sadržajnu cjelinu, ako išta, da gameplay bude na visokoj razini, a PES fanovi će se postarati za ostalo. Igra ima svoje bljeskove, ali i pomračine, za koje smatram da se mogu rješiti bez ikakvih problema. KONAMI pada na nekim banalnim stvarima, što ostavlja dojam kao da imaju krticu u svojim redovim koji ciljano narušava ugledu studia.

Ja se nemogu oteti dojmu da malo fali da pogode u sridu tj., nađu dobitnu formuli i navale svim snagama na poliranje. Majka mu stara, dok igram vdim što se događa na terenu i skužio sam što žele postiči, iako je previše smješnih i tupastih bagova koji bacaju sjenu na sve ono što valja.

Btw., negdje na evoweb-u sam pročitao da je SuperStar level "broken" i da probamo na Professional ili Top player i mislim da su upravu, jer puno manje je bugova i smješnih situacija. Npr., na superstar sam uspio pobjediti sa Argentinom ove Nizozemce 1-0 u tekmi u kojoj je Mascherano van kaznenog zabio gool, dok na Professional COMP uvjek nađe neko rješenje da me za***e.

Ovo sam naveo čisto onako da se vidi kako je ovo luda i nedovršena igra, te se nadam da će u novom PES-u 2015 doći pameti posložiti stvari i bugove svesti na minimum.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.7.2014 13:34 (Anchor Man).
11 godina
neaktivan

Cuo sam da su u novom pes-u ubacili micro transakcije. 

Tako da oni sa lovom a sa malo vremena mogu sastaviti svoj dream team. 

0 1 hvala 0
14 godina
Imperator01 kaže...

Cuo sam da su u novom pes-u ubacili micro transakcije. 

Tako da oni sa lovom a sa malo vremena mogu sastaviti svoj dream team. 

Čudo da su se napokon sjetili. Svi ostali hordaju hrpu para sa time.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
11 godina
neaktivan

Micro transakcije nemaju sta traziti u retail igri koja kosta 60 €. 

Al ja sam old school i u manjini, ja ne kupujem dlc (samo goty) ne placam za early access alphe itd. 

1 1 hvala 0
14 godina
Imperator01 kaže...

Micro transakcije nemaju sta traziti u retail igri koja kosta 60 €. 

Al ja sam old school i u manjini, ja ne kupujem dlc (samo goty) ne placam za early access alphe itd. 

Daleko od toga da DLCevi nisu najveće smeće ikad, ali očito ima ogromna masa ljudi kojima je normalno platiti za novo oružje, mapu, kopačku ili igrača da popuniš time. EA već sad par godina zarađuje masne pare na tome. Normalno da će to developeri iskoristiti i pokušati izmusti i zadnju lipu.

17 godina
Hexfire kaže...

Daleko od toga da DLCevi nisu najveće smeće ikad, ali očito ima ogromna masa ljudi kojima je normalno platiti za novo oružje, mapu, kopačku ili igrača da popuniš time. EA već sad par godina zarađuje masne pare na tome. Normalno da će to developeri iskoristiti i pokušati izmusti i zadnju lipu.

U trenucima kad su igrači smišljali razne načine kako igru igrati besplatno u isto vrijeme developeri su smišljali kako uzeti više novca onima koji su igru kupili... piratstvo ne mogu iskorjeniti ali očito mogu pronaći nove uspješne metode dodatne zarade na jednom proizvodu. Pa zar nije ovo genijalno? 7 mjesec, dva do izlaska nove fife a u futu se kupuje ko mutavo. Igra i dalje živi, aktualna je i svi se zabavljamo sa zlatnim, plavim i zelenim karticama.

U isto vrijeme jedna druga igra prestala je biti zabavna i prije boižića prošle godine.. čija filozofija donosi rezultate?

12 godina
neaktivan
movie kaže...

U isto vrijeme jedna druga igra prestala je biti zabavna i prije boižića prošle godine.. čija filozofija donosi rezultate?

Ma EA je uvijek znao šta djeca žele i kako ih zabaviti. Dok je Konami, s druge strane, sa svojim igrama (MGS, Silent Hill, PES...) obično ciljao na malo ozbiljniju skupinu i ipak tražio umjetničku vrijednost u igrama (ono što je EA odavno zaboravio i samo štanjcaju blockbustere koji su svi hitovi i donesu im brdo love a to što su isprazne mainstream igre to njihov odbor dioničara ne zanima, a i ne treba ih zanimati. Ali zato zanima na s gamere, barem neke od nas).

i didn't ASK fOr this
14 godina

A joj koji si ti lik. Pa Konami je nedavno izdao Demo verziju novog Metal Geara i naplačivao 40$. I svi fanovi su branili taj potez jer je to MGS. Toliko o djeci. I jednima i drugima je profit na prvom mjestu. Sigurno je dioničarima Konamija interes da se PES proda u 35 komada godišnje. 

EDIT: I ta fora s djecom ti postaje stara. Velik dio nas ovdje ima preko 20 godina i prešao na FIFU baš s PES-a koji se srozao do kraja. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 14:47 (Hexfire).
Moj PC  
2 5 hvala 0
17 godina
Adam Jensen kaže...

Ma EA je uvijek znao šta djeca žele i kako ih zabaviti. Dok je Konami, s druge strane, sa svojim igrama (MGS, Silent Hill, PES...) obično ciljao na malo ozbiljniju skupinu i ipak tražio umjetničku vrijednost u igrama (ono što je EA odavno zaboravio i samo štanjcaju blockbustere koji su svi hitovi i donesu im brdo love a to što su isprazne mainstream igre to njihov odbor dioničara ne zanima, a i ne treba ih zanimati. Ali zato zanima na s gamere, barem neke od nas).

S obzirom da vi pravi gameri znate što vrijedi i što hoćete, zakaj igra svaku sljedeću godinu obara novi negativni rekord i zakaj već u 7 mjesecu neki okorjeli igrači pesa najavljuju kako će ove godine kupiti fifu? Nekaj tu ne štima.. S druge strane peglanje kartica na neku igru tijekom godine nije odlika male dječice jer ona niti ne posjeduju razne bankovne kartice niti su roditelji sretni svako malo uložiti u djetetov fut.

Jednostavno neki genijalac shvatio je kako održati zanimanje za igrom tijekom cijele godine i kako konstantno sisati novce do sljedećeg izdanja i sve ispočetka. Kako se razvija fut manija tako pes propada i gubi interes kako rekoh već do božićnih praznika. Nije slučajno da pes već pet godina blježi konstantan pad a ea slavi petogodišnjicu futa.

Vjerojatno najisplativijeg moda u njihovoj povijesti. Možeš ti biti fan nečega koliko želiš ali gole činjenice govore i pokazuju tko trenutno bolje koristi svoju igru za zaradom i čiji su dioničari sretniji razvojem situacije na tržištu..

11 godina
neaktivan

Wtf, ovdje kao da neki kupuju ea dionice umjesto ea igara. 

4 0 hvala 0
15 godina

Znaš da si prolupao dok braniš neku korporaciju ko rođenog brata bio to konami ili ea. Jadni ste.

Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
SolidSnakeCRO kaže...

Znaš da si prolupao dok braniš neku korporaciju ko rođenog brata bio to konami ili ea. Jadni ste.

Ovdje nitko ne brani nikakvu korporaciju već pričamo o konceptu igre koji je uspješan ili manje uspješan. Činjenica je da trenutno ea sports vizija igre ima više uspjeha i da je bolje prihvaćena od strane igrača. Samo to i ništa više..  znači, fokus je bio na igri a ne na korporaciji..

14 godina
SolidSnakeCRO kaže...

E hvala ti na tvom briljantnom komentaru, otišla rasprava odmah na razinu više. {#}

EDIT: Aha, butthurt si jer sam popljuvao Metal Gear. Buhuhu

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 17:40 (Hexfire).
12 godina
neaktivan
movie kaže...

Ovdje nitko ne brani nikakvu korporaciju već pričamo o konceptu igre koji je uspješan ili manje uspješan. Činjenica je da trenutno ea sports vizija igre ima više uspjeha i da je bolje prihvaćena od strane igrača. Samo to i ništa više..  znači, fokus je bio na igri a ne na korporaciji..

Movie ti nikako da skontaš jednu stvar, a to je da ako je igra popularnija i više se prodaje da to ne znači da je bolja. Da li su CoD i BF bolji od Arme ili Red Orchestre? Po tebi jesu jer se prodaju 50x više i 100x su popularniji. A ustvari je istina da prave simulacije ne prolaze dobro kod širih igraćih masa, zbog toga nam izumiru pravi survival-horrori i pretvaraju se u obične akcije makljaže, zbog toga taktičke igre bivaju masivno pojednostavljeni (da bi bile pristupačnije jel), zbog toga nam nema  S.t.a.l.k.e.r. 2... Današnji gameri se uopće ne bi smjeli nazvati gamerima, pa svi znamo koliko su prije igre tražile skilla a današnje igre samo traže malo slobodnog vremena. A ne dao bog da neko izda igru koja traži od igrača da traže tutoriale na internetu, svaki dan uče nove "cake" i stalno se igrajući usavršavaju, takva igra odmah finansijski propadne. EA-ova marketing mašinerija zna te stvari i zato oni Dead Space od survival-horrora pretvoriše u akcijsku igru jer je mnogo više onih koji vole bezumno napucavanje. Pitanje je šta će uraditi sa mojom najdražom igrom svih vremena - Mass Effectom. Nadam se da im BioWare neće dopustiti da im marketari kroje igru nego će slušati fanove.

A ovi što su nekada igrali PES a sada prelaze na Fifu pa to mi nije ništa čudno, jer takvi su voljeli PES dok je bio arkada a kad je postao simulacija onda im se ne sviđa više. Uporedimo PES 6 sa PES 13 i sve će ti biti jasno, jedna velika arkada nasuprot nečega što bi se moglo nazvati simulacijom (kažem moglo jer i novim PES-ovima falo mnogo toga ali barem idu u pravom smijeru). Ali tadašnji PES 6 smo svi zvali simulacija zato što je nasuprot tadašnje Fife bio oličenje realističnosti. Pravi fanovi PES filozofije su ostali i dalje vjerni i ostat će, ovi što prelaze na Fifu ja na to gledam kao "čišćenje" komjunitija tako da ostanu samo pravi.

PES nije mainstream igra, on je uvijek imao užu bazu pravih fanova i uvijek će je imati dokle god ne krene Fifinim putem i počne udovoljavati širim masama. Šta mene boli qrac koliko se prodaje ili kako ga neki recenzenti ocjenjuju, meni je bitno samo moje mišljenje o njemu jer ga ja igram. I znaš kako znam da je PES i sada jak? Dokle god ima takvih kao Movie koji toliko svog slobodnog vremena gube da bi pljuvali PES, jer da je PES slab ne bi bilo potrebe da se priča o njemu. Hoćeš li mene ikada vidjeti na Fifinoj temi? Nećeš jer me ne interesuje, kada izbaci demo odigram ga da vidim imal napretka i to je to. Zašto ti stalno "visiš" ovdje na PES-ovoj temi samo da bi prosipao tu EA-ovu propagandu (jer ovdje nije u pitanju igra ovdje je u pitanju kompanija, jer vidim koliko ti je bitno da se njihove igre dobro prodaju i da su njihovi dioničari zadovoljni). OK je ako te plaćaju (što me ne bi iznenadilo obzirom na njihov budžet, mogu tako plaćati po jednog-dvojicu u svakoj državi da se bave promocijom), ali ako te ne plaćaju i ti svoje dragocjeno vrijeme umjesto na igranje Fife trošiš na spamanje po PES-ovoj temi onda si ili glup ili je i tebi Fifa dosadila pa ne znaš šta bi drugo radio.

i didn't ASK fOr this
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 17:56 (Adam Jensen).
15 godina
movie kaže...
SolidSnakeCRO kaže...

OK ako je to tvoj fokus iako ne izgleda uvijek tako. Stvarno ne znam kad to misli prestati. Nema normalne rasprave već godinama.

Hexfire kaže...
SolidSnakeCRO kaže...

E hvala ti na tvom briljantnom komentaru, otišla rasprava odmah na razinu više. {#}

EDIT: Aha, butthurt si jer sam popljuvao Metal Gear. Buhuhu

Vidim da te opako zasmetalo jer si se našao u tome. Bitno da vi takvi godinama dižete ove rasprave na neviđene razine. Razine običnog trolanja bez ikakve mogućnosti za bilo kakvu normalu raspravu. Iskreno ne znam kak sam svojim komentarom popljuvao MGS. Nit je MGS topic nit Kojima productions ima kaj sa PES Productions. Ako me igdje vidiš da se svađam sa nekim oko MGS-a i zdušno branim KONAMI ili neku korporaciju onda se javi i tvoj komentar će biti uvažen. Do onda budi dobar i ne piši ovake brainhurt komentare i poglupljene američke internet slengove. LP

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 21:12 (SolidSnakeCRO).
13 godina
neaktivan
movie kaže...

Ako nisu djeca onda su budale, jer ko bi drugi osim ove dvije skupine kupovao virtualne igrače pravim parama. Ili djeca sa budalastim roditeljima ili budale osobno.

17 godina
Adam Jensen kaže...

Movie ti nikako da skontaš jednu stvar, a to je da ako je igra popularnija i više se prodaje da to ne znači da je bolja. Da li su CoD i BF bolji od Arme ili Red Orchestre? Po tebi jesu jer se prodaju 50x više i 100x su popularniji. A ustvari je istina da prave simulacije ne prolaze dobro kod širih igraćih masa, zbog toga nam izumiru pravi survival-horrori i pretvaraju se u obične akcije makljaže, zbog toga taktičke igre bivaju masivno pojednostavljeni (da bi bile pristupačnije jel), zbog toga nam nema  S.t.a.l.k.e.r. 2... Današnji gameri se uopće ne bi smjeli nazvati gamerima, pa svi znamo koliko su prije igre tražile skilla a današnje igre samo traže malo slobodnog vremena. A ne dao bog da neko izda igru koja traži od igrača da traže tutoriale na internetu, svaki dan uče nove "cake" i stalno se igrajući usavršavaju, takva igra odmah finansijski propadne. EA-ova marketing mašinerija zna te stvari i zato oni Dead Space od survival-horrora pretvoriše u akcijsku igru jer je mnogo više onih koji vole bezumno napucavanje. Pitanje je šta će uraditi sa mojom najdražom igrom svih vremena - Mass Effectom. Nadam se da im BioWare neće dopustiti da im marketari kroje igru nego će slušati fanove.

A ovi što su nekada igrali PES a sada prelaze na Fifu pa to mi nije ništa čudno, jer takvi su voljeli PES dok je bio arkada a kad je postao simulacija onda im se ne sviđa više. Uporedimo PES 6 sa PES 13 i sve će ti biti jasno, jedna velika arkada nasuprot nečega što bi se moglo nazvati simulacijom (kažem moglo jer i novim PES-ovima falo mnogo toga ali barem idu u pravom smijeru). Ali tadašnji PES 6 smo svi zvali simulacija zato što je nasuprot tadašnje Fife bio oličenje realističnosti. Pravi fanovi PES filozofije su ostali i dalje vjerni i ostat će, ovi što prelaze na Fifu ja na to gledam kao "čišćenje" komjunitija tako da ostanu samo pravi.

PES nije mainstream igra, on je uvijek imao užu bazu pravih fanova i uvijek će je imati dokle god ne krene Fifinim putem i počne udovoljavati širim masama. Šta mene boli qrac koliko se prodaje ili kako ga neki recenzenti ocjenjuju, meni je bitno samo moje mišljenje o njemu jer ga ja igram. I znaš kako znam da je PES i sada jak? Dokle god ima takvih kao Movie koji toliko svog slobodnog vremena gube da bi pljuvali PES, jer da je PES slab ne bi bilo potrebe da se priča o njemu. Hoćeš li mene ikada vidjeti na Fifinoj temi? Nećeš jer me ne interesuje, kada izbaci demo odigram ga da vidim imal napretka i to je to. Zašto ti stalno "visiš" ovdje na PES-ovoj temi samo da bi prosipao tu EA-ovu propagandu (jer ovdje nije u pitanju igra ovdje je u pitanju kompanija, jer vidim koliko ti je bitno da se njihove igre dobro prodaju i da su njihovi dioničari zadovoljni). OK je ako te plaćaju (što me ne bi iznenadilo obzirom na njihov budžet, mogu tako plaćati po jednog-dvojicu u svakoj državi da se bave promocijom), ali ako te ne plaćaju i ti svoje dragocjeno vrijeme umjesto na igranje Fife trošiš na spamanje po PES-ovoj temi onda si ili glup ili je i tebi Fifa dosadila pa ne znaš šta bi drugo radio.

Čitajući tvoj komentar sjetio sam se legendarnog dječjeg filma, vlak u snijegu i scene na dolcu kad učitelj pronalazi dvoje izgubljene djece i pita ih gdje su a ona odgovaraju da su tu samo se cijeli razred izgubio. Što sam htio reći? Da još vas nekolicina i dalje negira činjenicu da pes već godinama ne valja i to ne želite priznati. Za razliku od tebe ja sam odigrao sve fife i sve konami nogometne igre do sada pa si uzimam za slobodno da ih onda i komentiram. PS2 sam kupio samo zbog PES-a i to je bila jedina igra koju sam imao za tu konzolu godinama.

Isto se dogodilo i s PS3 ali pojavom fife10 koja je davala naznake promjena pa fife11 i konačno fife12 za mene više nije bilo dileme što igrati. Ne ulazim u tvoje tvrdnje što valja a što ne valja, cod ili bf i što se bolje prodaje jer ne igram te igre niti pratim događanja oko istih ali i površnim osvrtom usporedba ti nikako ne stoji. Nema sada smisla da ti idem iscrtavati zašto je pes trenutno loša igra kad je ona za tebe i dalje najbolja. Koliko vidim tvoj jedini argument je da je fifa neobavezna arkada za djecu koja se isključivo dobro prodaje zbog dobrog marketinga i činjenice da na ovom svijetu ima puno djece.

Zar ima smisla nakon ovakvog razmišljanja bilo kakva daljnja rasprava?  No tu ne staješ pa dojučerašnje istomišljenike koji su progledali vrijeđaš i objašnjavaš zašto prelaze na fifu. Naravno to nije zbog kvalitete već znamo zbog čega. Meni samo nije jasno u cijeloj priči koje droge koristiš da ti je tako lijepo i da jedan loš proizvod i dalje vidiš dobrim? Daj reci pa da i mi počenmo koristiti i da nam ova naša vukojebina i svakodnevnica bude ljepša... lako za nogomet..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice