Preporuka avanture

poruka: 27
|
čitano: 9.647
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Već dugo tražim neku dobru avanturu, ali bez uspjeha. Dakle, molio bih preporuku avanture za PC, a da je nešto slično kao Monkey Island serijal i da je obavezno novijeg datuma i dobre grafike.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Jesi mozda igrao Broken sword?Nije novo al meni je odlicna.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 17:55 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Preporuka avanture

PoP 2008, A Vampyre Story, Tomb raider Underworld.

E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Pišite samo najnovije naslove iz 2009.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Mislim da tu nemaš sreće. Slabo se rade avanture zadnjih godina, a meni su najdraži žanr. Koliko vidim The Vampre Story je među najnovijima, a i ta je izašla krajem prošle godine. Ako hoćeš stvarno dobre avanture morati ćeš se vratiti u prošlost. Ako nisi igrao, probaj pronaći Full Throttle. Grafika je jednostavna, ali je igra genijalna. Meni jedna od najboljih avantura ikada. Pa Grim Fandango. The Dig je isto interesantan i zanimljivo koncipiran. E da, i fenomenalni The Day of The Tentacle (još starije). Ove sve igre su od Lucas Artsa. Također bih preporučio i Sanitarium. Ima i drugih dobrih avantura, no nisam ih igrao pa ne bih želio preporučivati napamet.

Probaj prekopati po npr. Gamespotu. Na ovom linku ti je lista avantura s prikazima i ocjenama, pa pronjuškaj malo i vidi ima li nešto što bi ti se svidjelo.

Nadam se da se nećeš ljutiti što sam ti naveo igre izvan granica tvoga zahtjeva, ali ako ih nisi igrao, probaj ih nabaviti. Neće ti biti žao.

0 0 hvala 0
17 godina
Preporuka avanture

Dreamfall - The Longest Journey jednostavno je trebaš odigrat.. odlična igra

Q6600 (3.0Ghz), BigTyp 120vx, 8800gt, 2GB ram, gigabyte p35 ds3....
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 19:45 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Moja preporuka ti je Broken Sword kao što je IVO rekao. Koliko se sjećam imaš 4 nastavka, priča je predobra ali grafika prva 2 nastavka je rukom crtana ako me pamćenje dobro služi. To moraš probat

Ništa ne ostavljaj nedvrš

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preporuka avanture

u proslom postu sam nesto zaheba pa molim moderatore da pobrisu ovaj post..

hvala unaprijed i unazad

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 20:13 (nemesis777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Preporuka avanture

dakle kako kolega kaze nemas dobrih pravih pnc avantura u novije vrijeme (nemojte spominjat tomb raider i slicne gluposti jer to nisu prave avanture, ako je autor mislia na pnc avanture)..

od novijih imas samo a vampyre story i so blonde..

ali ako oces prave pnc avanture i ako ti ne smeta malo slabija grafika onda moras obavezno odigrat:

* The longest journey- ali prvi nastavak(ne dreamfall jer je taj nastavak upropatia skroz pricu i igru po mom misljenju).prvi je genijalan, ima genijalnu pricu, igrivost sve..definitivno najbolja pnc avantura koju san ikad igra..topla preporuka

*The curse of monkey island...odlicna humoristicna avantura genijalnog serijala. Mislim da su svi culi za monkey island serijal i po mnogima su prva 2 nastavka najbolja u serijalu ali ja ti preporucam treci dio jer je predivno nacrtan i predobru pricu ima..a bogami i humor

*Siberya(prvi dio)

*Broken Sword prva 2 djela..no i treci nije los iako nije crtan rukom i presa je u 3d svijet..nekome se svida nekome ne..meni nije lose

cetvrti jos nisam odigra, no vrhunska igra u svakom slucaju

*Full Throtle...starija pnc avantura koja ima malo losiju grafiku ali to nije ni najmanje bitno jer s pricom i igrivoscu opcenito to pada u vodu..kako se kaze sto starije to bolje :D

*Sanitarium- ovu sam igru igra kad sam ima nekih 8 god kolko me pamcenje sluzi i iako je sad grafika ispod prosjeka tada je bila wooow.. o atmosferi u igri mogu ispisat knjigu..jednostavno savrsena igra, k tim vise sta sam fan horora tako da dajem jos jedan veliki plus igri...sad sam je mislija opet nakon dugo godina odigrat ali me nesto hebe s kompatibilnosti xp i 98 windowsa a patch za to neradi ili mi se nije dalo s tim zafrkavat..ali cu to sredit u svakom slucaju jer moram se prisjetit tih dana, najveci utisak od svih igara iz djetinstva mi je sanitarium ostavia :D

*preporucia bi ti jos i sam & max..nije nimalo los iako mi nije ostavia neki poseban utisak ko ove prosle igre navedene..ali svakako probat...nema se sto izgubit

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2009 20:17 (nemesis777).
17 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Ima nekoliko dobrih.

Pogledaj si

Sinking Island (2008) - jako dobra

Dracula: Origin (2008) - vrhunska

The black mirror (2003) - nešto starija ali zbilja dobra.

Definitivno moraš odigrati koju od ovih.

Meni kao ljubitelju Point n' click avantura je jako žao što se iste malo prozvode u zadnje vrijeme, ali ove su vrijedne spomena.

www.infinite-gamers.com

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Strong Bad's Cool Game for Atractive People serija point n' clickova. Jedna solidna igra. Rade ju ovi iz Telltalea.

Vampire Story

Sam and Max

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Evo svi su ti prepuručili odlične igre. Možda bi još mogao razmisliti o Myst serijalu ako imaš volje za takve avanture.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ili probaj nešto od avantura sa Scherlockom Holmsom. U petom jesecu izlazi najnovija Scherlock Holmes vs Jack the Ripper.

Više na:

http://www.sherlockholmes-thegame.com/en/sh/

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Dracula: Origin (2008) - vrhunska

ova mi se cini jako dobra igra po ocjenama i izgledu i gameplayu kako vidin...
nisan ni zna za nju a takoder san ljubitelj pnc avantura tako da ovu definitivno sad moram prvu nabavit...
mislia sam a vampyre story ili so blondie odigrat ali kako se cini teknakon ove :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 12:55 (nemesis777).
17 godina
Preporuka avanture

Ja jedva čekam Just Cause 2 :-)

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nemesis777 kaže...
 ova mi se cini jako dobra igra po ocjenama i izgledu i gameplayu kako vidin...
nisan ni zna za nju a takoder san ljubitelj pnc avantura tako da ovu definitivno sad moram prvu nabavit...
mislia sam a vampyre story ili so blondie odigrat ali kako se cini teknakon ove :D

Definitivno moraš probati. Ja sam odigrao do pola. Zbog ne znam ni ja kojeg razloga nisam do kraja, ali budem. Zagonetke su jako dobbre, nisu ultra teške ali moraš si malo razmišljat i kombinirat. Dobra igra.
Mitch kaže...

Ja jedva čekam Just Cause 2 :-)

Koji nema apsolutno nikakve veze sa PNC avanturama.
Povrati u rijeku pasji skote Pojedi novac i reci HVALA TI ŽIVOTE!
Poruka je uređivana zadnji put uto 17.3.2009 13:15 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Preporuka avanture

a jel igro ko so blonde??

jer mi se cini jako dobra igra koja je takode (napokon) super nacrtana rukom..

kakvi su dojmovi..jer je mislin sad nabavit..

nesto tipa runaway sta san zaboravia spomenit prije..takoder dobra igra za ljubitelje pnc avantura (ali prvi dio samo..drugi me razocara malo)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Preporuka avanture

Dracula Origin je fenomenalna avantura

ona prva zagonetka s kartom mi je predobra...najbolja dosad koju sma vidio

neznam zašto ali sam nakon par sati odustao...i to u Draculinom dvorcu s onim slugom

AMD Athlon X2 7750BE 3.2Ghz, XFX HD4850, 4GB Crucial 800Mhz, Creative Labs Audigy4, ASRock 780GM, Tagan SuperRock 400W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Je, baš sam i ja u toj sobi sa slugom stao. LOL

Al nastavit ću. Kad bolje razmislim, možda već ovaj tjedan.
Povrati u rijeku pasji skote Pojedi novac i reci HVALA TI ŽIVOTE!
16 godina

Probaj Ankh to ti je nalik na Monkey Island i čini mi se da su to napravili oni koji su napravili i Monkey island.

AMD Athlon x2 6000+ Asus M2N68 XV GeForce 9600+ 1gb sonic 4gb DDR2(800mhz) Kingmax WD 500gb
16 godina
protjeran
Preporuka avanture

znate li neku avanturi sličnu art of murder i still life.

(CSI niti ne spominjite jer mi je to glupo)

bdw Syberia nije Siberya

Sk8er Boi

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Jack Keane!

50 000 people use to live here....NOW IS A GHOST TOWN.....Cod4!!!!

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Obavezno ali kad kažem Obavezno mislim OBAVEZNO svi fanovi p'n'c avantura odigrati Machinarium ja ga igram i čini se da sam pred krajem igra je jedna od genijalnijih u ovom desetljeću kao jedan od pluseva navodim rukom crtane animacije i sve i rađena je u flashu sad si mislite koja glupost odigrajte i potpuno će vas razoružatiBelji se

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Evo par mojih prijedloga, nisam čitao cijelu temu pa neznam jeli tko već naveo neke od ovih:

Monkey Island ( svi djelovi, naročito treći ), Syberia 1 i 2, Secret Files: Tunguska 1 i 2, Broken Sword ( svi dobri osim posljednjeg, četvrtog ), Ankh...

"The harder the battle the sweet of jah victory."
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Meni su point n' click avanture oduvijek bile najdraži žanr igara. Jednostavno nisu popularne previše jer ljudi više vole testirat reflekse nego inteligenciju i razmišljanje. U vrijeme PS2 moglo se naći svakojakih naslova od kojih su večina prebačene i za PC i bilo je zbilja dobrih avantura.

Ovdje bih od starijih PC avantura spomenuo manje poznati serijal Dracula Ressurection i Lost Sanctuary sa odličnom grafikom i atmosferom u ono vrijeme. Naravno, većina je već spomenula kultni Broken Sword serijal i Monkey Island serijal kojeg nisam previše igrao. Nadalje Syberia je kultna igra toga žanra a izašao je i nastavk pred par godina. Black Mirror je također dobra. Spomenuo bih i Runaway prvi i drugi dio koji neodoljivo podsjeća na Broken Sword serijal. Ukoliko volite gradske avanture sa realnošću spomenuo bih Fahrenheit/Indigo Prophecy jer je vrlo zanimljiva iako ima elemenata i fantazije što malo podbaciva ukupni dojam ali je igra zapanjujuće zanimljiva i originalna.Sherlock Holmes serijal je svakako za odigrati i dio Awekened je dobio visoke ocjene na gamespotu.

Od novijih je Dracula Origin svakako iznad prosjeka ali pomalo teška i stvara želju za njuškanjem po online prohodima.

Vrlo nova igra Amnesia je dobila također visoke ocjene, malo sam je igrao i već na prvi pogled ima dosta inovacija i zaobilazi klišeje. Igra je potpuno u 3D-u. Preporučam ljubiteljima mračnijih avantura.

Valja spomenuti i Memento Mori - još jedna dobra novija avantura kao i Still Life prvi i drugi dio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 3:16 (Citadel).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Preporuka avanture
entertainer kaže...

Obavezno ali kad kažem Obavezno mislim OBAVEZNO svi fanovi p'n'c avantura odigrati Machinarium ja ga igram i čini se da sam pred krajem igra je jedna od genijalnijih u ovom desetljeću kao jedan od pluseva navodim rukom crtane animacije i sve i rađena je u flashu sad si mislite koja glupost odigrajte i potpuno će vas razoružatiBelji se

U potpunosti se slažem, ta igra je nešto najsvježije što sam odigrao u jako dugo vremena, ali nažalost je prekratka. Bez obzira na kratak gameplay preporučam ti da odigraš, definiitvno nećeš pogriješiti.

Neznam jel netko navikao ali od igara sa novijom grafikom imaš i Fahrenheit: indigo prophecy.

16 godina
neaktivan
Preporuka avanture

Mogla bi te zanimati domaća igra Kaptain Brawe.

I am awesome.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice