A Plague Tale: Requiem

poruka: 248
|
čitano: 80.104
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: A Plague Tale: Requiem
Izzy kaže...

A ja igram prvi dio. Sve na Ultra i igra iritantno trza. Stavim li na High, isto. Ono što sam primjetio je da procesoru pada stalno frekvencija u toj igri (prvi dio dakle), a fps se kreće od oko 90, pa do 120 najčešće. Loša optimizacija...

da li si upalio vsync? ako nisi upali.

16 godina

Mislim da sam ga palio i gasio. Ne znam više. Čak sam stavio kao High priority igru u task manageru i frekvencija procesora je bila zakucana tada stalno na 4.7 GHz, ali trzanje je ostalo. Procesor nije puno iskorišten.

12 godina
forumaš kaže...
MEGATAMA kaže...

XsX se odlicno nosi sa igrom,tih 40fps jako dignu dojam naspram 30fps sto se tice glatkoce 🥂

Ne znam kak je na X-u ali probao sam bez DLSS-a i onda imam tih 40 fpsa i meni je to živo mučenje.

Na PCu imamo microstutter i nekakvo zastajkivanje kod streama asseta ili tekstura.

Zato ne igram pc verziju.

17 godina
Arnold Šrafncinger kaže...

Imam sitnu zamjerkicu na AI, mali je za vojnike nevidljiv, a meni ako vlas kose izviri opci kaos.

Znaci ovdje je mrmljao "false alarm" i odsetao. 

To je ovdje problem!!

Da je GOW ili PS eksklkuziva to nebi bio problem!

Ne obraćem se tebi, ali ajmo malo - Uncharted,LOF famozni God of War....

Tamo očito nije problem kada BOJ skita po ekranu a AI ga ne vidi!

To treba nabijat na nos Asobo studiju koji su od AA naslova napravili AAA uz pomoć izdavača

Ja se mogu kladit u kiler od auta, da je A Plague Tale: Requiem igra jedino PS ekskluziva imala bi veće ocjene u recenzijama!

Nema teoretske šanse da portali Gothamu davaju 8 ili 8.5, a ovome 7!!!!

12 godina
doktor1 kaže...

Imam sitnu zamjerkicu na AI, mali je za vojnike nevidljiv, a meni ako vlas kose izviri opci kaos.

To je ovdje problem!!

To treba nabijat na nos Asobo studiju koji su od AA naslova napravili AAA uz pomoć izdavača

Ja se mogu kladit u kiler od auta, da je A Plague Tale: Requiem igra jedino PS ekskluziva imala bi veće ocjene u recenzijama!

Koga boli K sta portali daju,meni je igra 9/10 i ne dira me icije tudje misljenje 🥂

16 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

To je ovdje problem!!

Kaj tebe muci decko dragi?

Ajd produzi od mene s console wars forama. Bila mi je situacija smijeh, nista vise. Lomi mi malo imerziju, shvacam zasto je tako, ali je igra atmosfericna i uvuce me pa kad vidim tak nest raspline se oblak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2022 11:23 (Arnold Šrafncinger).
16 godina
doktor1 kaže...

To je ovdje problem!!

Loš ti je argument. Koga briga ako je neki tamo lijevi portal dao Gothamu 7 ili 8? Pa za svaku lošu igru možeš naći neki portal za kojeg nitko nije čuo da su dali dobre ocjene i obratno. Činjenica je da na metacriticu ima ispod 70 na svim platformama, a to je za jednu AAA igru katastrofa. IGN i Gamespot, koji su većini orijentir, su ga popljuvali u svakom smislu.

12 godina

Danas finishirao igru.

Napisat cu dojmove kada cu imat vremena opisat detaljnjije.

Svakako odigrat tko moze 🥂

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Alex Mercer kaže...

Loš ti je argument. Koga briga ako je neki tamo lijevi portal dao Gothamu 7 ili 8? Pa za svaku lošu igru možeš naći neki portal za kojeg nitko nije čuo da su dali dobre ocjene i obratno. Činjenica je da na metacriticu ima ispod 70 na svim platformama, a to je za jednu AAA igru katastrofa. IGN i Gamespot, koji su većini orijentir, su ga popljuvali u svakom smislu.

86 i 83 su ocjene na metacriticu, user ocjene od 0 i 1 ili 2 su sve zato jer je igra zahtjevna i ne mogu je igrati, ili kad dodu do stakora fps im pande na nulu

apsolutno se slazem da ne treba gledati ocjene ne samo no name portala, vec ocpenito bilo cega i odigrati sam

ni tvoj argument nije neki jer, IGN i Gamespot ne znam kome mogu biti orijentir, asmr twitch populaciji i slicnima, kojima je pro shit COD MW2 i FIFA 27460 verzij iste igre  koje su btw dobile vecu ocjenu od ove valjda igre godine

11 godina
3dfx kaže...
Alex Mercer kaže...

86 i 83 su ocjene na metacriticu, user ocjene od 0 i 1 ili 2 su sve zato jer je igra zahtjevna i ne mogu je igrati, ili kad dodu do stakora fps im pande na nulu

apsolutno se slazem da ne treba gledati ocjene ne samo no name portala, vec ocpenito bilo cega i odigrati sam

ni tvoj argument nije neki jer, IGN i Gamespot ne znam kome mogu biti orijentir, asmr twitch populaciji i slicnima, kojima je pro shit COD MW2 i FIFA 27460 verzij iste igre  koje su btw dobile vecu ocjenu od ove valjda igre godine

Jbg brate mili 2023 je pa nek se promjene više rx 580tice i 1060tke jbt. Ljudi bi 16 godina igrali na istim grafama i kad nesto ne mogu pokrenuti zale se... 

14 godina
neaktivan

Igra je jebeno lijepa na svim postavkama na ultra, ovo su screensi s prvih 20 minuta, uzetih sa 5700XT grafom.

Unreal engine 5 je rođen za ostvarivanje raznih fotorelističnih environmenta, kad samo pomislim na što će ličiti Witcher 4 koji se razvija u istom engineu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2022 19:04 (Dupein).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Dupein kaže...

Igra je jebeno lijepa na svim postavkama na ultra, ovo su screensi s prvih 20 minuta, uzetih sa 5700XT grafom.

Unreal engine 5 je rođen za ostvarivanje raznih fotorelističnih environmenta, kad samo pomislim na što će ličiti Witcher 4 koji se razvija u istom engineu...

1.To nije Unreal engine.

2.Znaci igras na low pa stanes,puknes sve na ultra...opalis sliku,vratis sve na low i nastavis igrat?..

14 godina
neaktivan

1. holy shit, izgleda da ovo nisam dovoljno istražio ovo, radi se o njihovom Zouna engineu, no s fantastičnim rezultatima, može proći i kao tech demo

2. Krivo pajdo. S 5700xt nikad nisam išao ispod ultra na igrama poput CP2077 ili FS2020, jedino sam morao smanjiti AA recimo da baš nije na full. APT:R također igram na ultra 1080p, i igra LETI, isključio sam jedino iritantan motion blur, sporavanja se događaju prilikom prijelaza u sljedeći dio mape, no nakratko. Verzija igre je 20221017 koja ima neki performance patch.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2022 19:20 (Dupein).
12 godina
Dupein kaže...

1. holy shit, izgleda da ovo nisam dovoljno istražio ovo

2. Krivo pajdo. S 5700xt nikad nisam išao ispod ultra na igrama poput CP2077 ili FS2020, jedino sam morao smanjiti AA recimo da baš nije na full. APT:R također igram na ultra 1080p, i igra LETI, isključio sam jedino iritantan motion blur, sporavanja se događaju prilikom prijelaza u sljedeći dio mape, no nakratko. Verzija igre je 20221017 koja ima neki performance patch.

Pa onda sam iznenadjen,Plague je bas zahtijevan.

Koliko fps imas prosjek na 1080p/ultra?

16 godina
neaktivan
Dupein kaže...

Innocence je bio na UE4, za Requiem su razvili svoje in house engine.

Fakat je prekrasna igra, svaki slijedeci chapter je ljepsi od proslog. Svakih 5 metara mozes lupat screeenshotove kako dobro izgleda. 

4 godine
protjeran

Glupi zakljucak da je 5700xt za bacit u smece ili samo low grafika , ako se malo postavke "poštelaju" dobije se sasvim solidno iskustvo , ko da je na konzolama bolje...

1 0 hvala 0
12 godina
Dupein kaže...

Innocence je bio na UE4, za Requiem su razvili svoje in house engine.

Fakat je prekrasna igra, svaki slijedeci chapter je ljepsi od proslog. Svakih 5 metara mozes lupat screeenshotove kako dobro izgleda. 

Nije,isto njihov engine.

14 godina
neaktivan

Trenutno sam na prvoj ulici u onom gradu kad se iskrca s broda, 'II - Newcomers' dio, framerate je od 40-70fps, imam isti hardware kao ovaj gore na videu, dakle Ryzen 5 3600, 16GB RAM-a.

Ono što mi je još fascinantno je što objekti u igri poput drveća, stolova ili kamenja uopće nemaju nikakve nazubljenosti, nego savršene i superavne ravne bridove, bilo oni bliže ili dalje od kamere za razliku od ostalih igara gdje i nakon maksimalne AA postavke stvari još uvijek bivaju nazubljene

12 godina
Dupein kaže...

Trenutno sam na prvoj ulici u onom gradu kad se iskrca s broda, 'II - Newcomers' dio, framerate je od 40-70fps, imam isti hardware kao ovaj gore na videu, dakle Ryzen 5 3600, 16GB RAM-a.

Ono što mi je još fascinantno je što objekti u igri poput drveća, stolova ili kamenja uopće nemaju nikakve nazubljenosti, nego savršene i superavne ravne bridove, bilo oni bliže ili dalje od kamere za razliku od ostalih igara gdje i nakon maksimalne AA postavke stvari još uvijek bivaju nazubljene

Onda jos nisi dosao do stakora ako se dobro sjecam pocetka....

Igra ti postane dosta zahtijevnija tada jer su digli broj stakora sa 5000 u prvom djelu na 300 tisuca u ovom nastavku.

16 godina
Dupein kaže...

Verzija igre je 20221017 koja ima neki performance patch.

Nema ta verzija. Tvoja je ko i moja verzija 1.0.0.0, pečirana je 1.2.0.0

kradem mine iz minskog polja
14 godina
neaktivan

Znači pojavom štakora trebam se pripremiti na prvi ozbiljan framedrop

Jedino što me iritira u ovoj igri je voice actor onog malog, preuzbuđen je u tri mile materine, ono uzdisanje i crtićarsko prenemaganje. Da barem imam opciju 'Toss the kid into the water' da svako malo zašuti

16 godina

Ovo se može igrat na high sa grafom od 4gb vrama.Meni 3.3gb ide.Tako napredna grafika i tako malo vuče šta je čudno za ovakvu igru.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2022 20:11 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Evo da napisem opsirnije  dojmove o igri....

Malo sam zaigrao jedinicu ovih dana da mogu usporedit obje igre...

Nastavak je unaprijedjen u svakom zamislivom pogledu..

Vizualno ovo je za mene nextgen igra...300 tisuca stakora rade svoje :)

Igrivost i animacije likova su unaprijedjeni poprilicno.

Sam izgled likova je mozda dozivio najveci skok jer su im sad ekspresije lica i opcenito izgled koze,kosa itd daleko realniji i zivotniji.

Zone su daleko vece nego u jedinici i sve je popunjeno vegetacijom,detaljima,npcovima.

HDR izgleda bas fantasticno,danas sam probao hdr vs sdr i razlika je bas ogromna u izgledu igre.

Optimizacija bi mogla bit bolja i sigurno ce bit to jos dodatno ispeglano patchevima.

Igra ima new game+

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Za sada nikakav udar na performanse pojavom štakora, CPU i dalje na 5% a grafa ni blizu maksimuma, rekao bih loša optimizacija i iskorisštenost hardvera. 

Screenshot 2 — Postimages (postlmg.cc)

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 12:19 (forumaš).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
forumaš kaže...

Za sada nikakav udar na performanse pojavom štakora, CPU i dalje na 5% a grafa ni blizu maksimuma, rekao bih loša optimizacija i iskorisštenost hardvera. 

Čudno da je grafa na 66% samo to se inače događa kad je igra loše optimizirana kao Gotham Knights recimo gdje gpu iskoristenost pada ispod 50%. Počimam danas sa igrom pa javim kako je kod mene... Moramo sam Uncharted završiti 38 sati na kraju za 2 igre. Hrpa igara izlazi ovih dana tko će to sve stići odigrati. 

16 godina
neaktivan

Bogme ovo kontroliranje stakorcadi i tamanjenje vojnika istima je brutalno 

Moram rec da su odradili strava posao na likovina, bas se povezes s Amicijom. Hugo mi je bio iritantan, ali sto dalje ide prica sve vise ga razvijaju i postaje podnosljiv haha. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.10.2022 12:32 (Arnold Šrafncinger).

0 0 hvala 0
16 godina
forumaš kaže...

Cpu i gpu ti spavaju pa kako je onda ova igra zahtjevna.Konzolitis teški.

11 godina
dery kaže...
forumaš kaže...

Ma prije da kod njega nešto nije uredu. 1440p, ultra i njegova grafa + dlss performancen a tome je rekao da igra radi liku na 98% gpu usage... forumaš jel tebi stalno gpu usage tako nizak? 

16 godina

Manje bitno jer je igra odlična, izgleda jako dobro, i radi OK za jednu avanturu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
dery kaže...
forumaš kaže...

Mozda igra na niskoj rezi plus dlss.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice