Napoleon: Total War

poruka: 335
|
čitano: 107.422
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Napoleon: Total War
koje si zrtvene ostavio u onome svome gradu da razdijelis AI-a
Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
16 godina
neaktivan

Ostavio dvije grupe konjice da mogu malo rasčistiti i onda kad su zauzeli svim snagama napao sa dva ulaza u grad.

U učenju je spas, u neučenju uživanje - sve do zaključivanja ocjena! :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tako je, mada ti je konjica bila los izbor, bila bi korisna pri napadu, a s drugim gradom???
Samo su dvije stvari beskonacne, svemir i ljutska glupost, a za svemir i nisam posve siguran...
15 godina
neaktivan
Jel bi bilo moguce organizirat turnir preko multiplayera, pobijednikk dobije moderatorski status (salim se naravno)
nisam jos komp uzeo pa ne igram napoleon, pa mi vi recite dali bi se moglo nes organizirat
14 godina
neaktivan

Ovako instalirao sam napoleon total war i možete mi objasniti neke stvari jer je ovo prvi put da igram strategiju.

Kada idem u bitku  i naredim jednoj skupini vojnika da napadnu protivničku kako da ja napravim da se oni zatrče među protivničke a ne da pucaju sa 100 metara daljine????

Kada izgubim vojnika,kako da novih napravim ili dodam?

Kako mogu pokoriti cijelu europu,mogu igrati samo italiju i egipat?

Kako da namjestim da vrijeme bitke ne bude ograničeno?

Mogu li od svojih saveznika prije bitke tražiti vojnu pomoć?

Hvala na odgovorima!

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.8.2010 20:14 (Cruces).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

1. Moraš označiti da se bore u "melee" (prsa o prsa), tako da označiš jedinicu/jedinice koje hoćeš da se bore prsa o prsa i označiš 2 mača (u izborniku 3. po redu s lijeve na desno). Predlažem ti da to napraviš nakon šta ispale jedan volej ili ako je protivnik pogođen i moral mu je nizak. Inače linija koja puca voleje je najjače oružje.

2. Kada izgubiš vojnika, nakon borbe će se automatski dodavati vojnici dokle ne napune početni broj.

Uvijeti su:

- OBAVEZNO moraš biti u svom teritoriju

- ako nemaš generala vojsku možeš popuniti samo ako si u gradu (ne moraš biti u glavnom gradu regije, možeš biti u bilokojem gradu npr. u gradu u kojem se uzgaja vino)

- ako imaš generala bilo gdje u svom teritoriju, ne moraš biti ni u gradu

3. Možeš pokoriti cijelu Europu:

- s Francuskom: Ako otvoriš Egipat, izađi i ponudit će ti ispod njega "Europe" ili tako nešto

- s ostalima tako da ideš na grand campaign i tamo izabereš državu s kojom hoćeš igrati

4. Možeš prije nego što kreneš kampanju tako da kod biranja nacije ideš na gameplay options -> i tamo izabereš 20, 40 ili 60 minuta ili ako nećeš imati ograničeje makneš kvačicu sa battle time limit. Isto tako možeš promijeniti i dok igraš tako da klikneš esc dok si u kampanji i tamo odeš na gameplay options i izabereš isto kao i na početku.

5. Možeš zatražiti pomoć saveznika jedino kada objaviš nekome rat ili ako ga netko tebi objavi. Onda je na njima da li će ti se pridružiti. Ako se pridruže relacije između tebe i saveznika se poboljšavaju, ako se ne pridruže raskida se savezništvo. No rijetko će AI saveznika biti agresivan jer u Total Waru obično AI nije agresivan osim ako ne skineš neki mod.

14 godina
neaktivan

Hvala ti na ovim odgovorima,pomogao si mi,nego reci mi sad sam počeo igrati europu i osvojio dosta toga,otvorilo mi se za igrati waterloo,mogu li ja to ići igrati tako da kad stisnem continue campaign da nastavim s europom,jer dosada sam igrao italiju,pa kad sam otvorio egipat i stisnuo continue campaign nije više bilo italije,pa ako se to može?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Waterloo ti je samo jedna od Napoleonovih bitka, nije europska kampanja. Sada te ne razumijem ovo pitanje za europu. Ako igraš egipat, ne možeš igrati europu. Da bi otvorio Europsku kampanju s Francuzima:

- otvoriti egipatsku kampanju tako da odeš na talijansku, uđeš u nju i odmah izađeš (ako imaš otvorenu egipatsku ne moraš ovo raditi)

- otvoriti europsku kampanju po istom principu kao i egipatsku (uđeš u egipatsku, čekaš da ti se ono učita, da ti se pojavi mapa egipta i odmah izađeš) i tada će ti biti ponuđena europska kampanja u koju uđeš i igraš. Posebno možeš igrati waterloo jer je waterloo drugi dio (abdicirao, pa je došao ponovno na vlast koja je trajala 100 dana - do waterlooa i tada je ponovno abdicirao).

14 godina
neaktivan

Hvala, samo me još jedna stvar zanima,kako da naprimjer kod nekog onog čovjeka kojim upravljam po karti napravim veču vojsku,trenutno mi je najviše da imam 570 vojnika,kako kod tog jednog čovjeka povećam broj vojnika,jer uvijek izgubim bitku zbog toga što mi je protivnik brojčano nadmočniji,čak i više nego duplo,ako si me skužio šta hoću pitati?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgradi vojsku u glavnom gradu regije i spoji je sa glavnom vojskom ili klikni na tu postojeću vojsku i izaberi tab "recruitment" i tamo klikni na jedinicu ili više njih koje hoćeš. Isto će se raditi u glavnom gradu regije, ali će se automatski spojiti s vojskom. Da to napraviš trebaš imati generala u vojsci. Ako ne budeš shvatio napiši, pa ću ja ss-ove napraviti i postati.

14 godina
neaktivan

Skužio sam,hvala ti,ako zapnem javim.Stvarno si mi pomogao oko igrice,samo mi reci jer sam čitao negdje da moram europu pokoriti u određenom broju sitskanja end turn,ako je to istina koliko puta smijem stisnuti end turn?

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.8.2010 15:26 (Cruces).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ljudi pomagajte,ostao sam bez novaca,kako mogu opet zaraditi?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moraš ulagati u ekonomiju da bi zarađivao. Mali ulog = malo primanje, velik ulog = veliko primanje.

Ja ti savjetujem da uzmeš Veliku Britaniju najprije jer prvi put igraš, zato jer je ona najlakša država, nemoj Francusku, trebat će ti jako puno vojske za nju, a najprije moraš uložiti u ekonomiju da bi imao pare. Razvijaj političke i gospodarske tehnologije to će isto donjeti novaca. No, naravno glavna zarada su porezi. Zato je najbolje razvijati ekonomiju, ulagati u farme, rudnike zlata, vinograde, pravosudne zgrade u gl. gradovima.

15 godina
krastavac kaže...

Moraš ulagati u ekonomiju da bi zarađivao. Mali ulog = malo primanje, velik ulog = veliko primanje.

Ja ti savjetujem da uzmeš Veliku Britaniju najprije jer prvi put igraš, zato jer je ona najlakša država, nemoj Francusku, trebat će ti jako puno vojske za nju, a najprije moraš uložiti u ekonomiju da bi imao pare. Razvijaj političke i gospodarske tehnologije to će isto donjeti novaca. No, naravno glavna zarada su porezi. Zato je najbolje razvijati ekonomiju, ulagati u farme, rudnike zlata, vinograde, pravosudne zgrade u gl. gradovima.

Tebi kao da je debeli Šuki tata.

Ne porezi nisu glavna zarada.Meni su porezi skoro na najmanjem a imam primanja i  po 50k po potezu!!!

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
15 godina
neaktivan
Kill Frenzy kaže...
krastavac kaže...

Tebi kao da je debeli Šuki tata.

Ne porezi nisu glavna zarada.Meni su porezi skoro na najmanjem a imam primanja i  po 50k po potezu!!!

Ma molim te što su nego porezi glavni način zarade. I kakve veze ima što su ti porezi na najmanjem. Ako imaš 50 regija, od toga 30 dobro razvijenih, naravno da će ti porezi biti glavni izvor prihoda. Na mom save-u sa Velikom Britanijom su ostale 3 države: Rusija, Švedska i Velika Britanija s time da me vojska košta oko 110k.

Ako imaš razvijene gradove, ceste, razvijenu tehnologiju, prihodi će biti najveći od poreza. Moraš računati da je ovo trgovina s najvećom pomorskom silom tog vremena, da je neka druga država u pitanju, još bi bili manji prihodi. Ali ako tebi nisu porezi glavna zarada, okači koji ss da vidimo gdje najviše zarađuješ.

Edit: Bez problema se mogu dignuti porezi dok se građani ne bune, mislim da se ovdje ne bi bunili ni da stavim poreze na 4/5. U početku igre treba malo dignuti poreze i smanjiti vojsku da se prikupi novac koji bi se najprije uložio u gradove koji bi davali, nakon nekog vremena profit. Tek onda treba početi s ulaganjem u vojsku.

Prihod po krugu Prihod po krugu
Porezi Porezi
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 22:56 (krastavac).
14 godina
neaktivan

Ja ovu igricu ne mogu nikako početi prelaziti,prihod po turnu mi je samo 400,ne želim igrati ni s kim drugim osim sa francuskom, a apsolutno ne sa britanijom jer ih ne volim,ima li netko, "upute" kako da igram ali da se dobro razvijem sa francuskom i kako da osvojim cijelu europu jer ču izluditi,već 5 put idem iznova i nikako. 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Najveći prihodi su od trgovine sa onih polja označenih na krajevima mape i od trgovine s ostalim nacijama. Nema potrebe za povećanjem poreza.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

krastavac

Neće se građani bunit nego će padat populacija i tako sve više i više gubiš.

Često mi je bilo da kada povećam poreze građani su i dalje "zeleni" a prihodi manji

In the eyes of a ranger, The unsuspected stranger
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

@Tsar - znam da jesu, imam ih skoro sve popunjene, ali mi se više ne radi mornarica za svaki, jer mi je skuplja mornarica nego šta zaradim u trgovini sa Švedskom. No ja kažem još uvijek da su porezi najbolji način za zaradu jer druge zemlje mogu kontrolirati uvoze.

@Kill Frenzy - U Empireu populacija i religija su bili potrebni. Ovdje, u kampanji od 4 godine uopće nisu važni. Većim porezima je manje zadovoljstvo u gradu, i to je u svim Total War igrama bilo tako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

očete mi reći kako da trgujem sa nekim?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Preko diplomacije dogoviš sa zemljom s kojom hoćeš trgovati, izabereš "trade request" i onda je na njima da li će prihvatiti ili odbiti.

14 godina
neaktivan

Šta kad dođe 1812.godina onda više ne mogu europu igrati,to je kraj?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

do kraja 1812. godine traje velika kampanja, ali ako se ne varam postoje modovi koji produžuju datum.

15 godina
neaktivan

Ma možeš nastavit igrati i poslije 1812.g., ali ti onda ne vrijede ciljevi, jer ti je cilj da osvojiš neke teritorije do kraja 1812., a ako neuspiješ, nećeš pobijedit u toj kampanji, ali svedno moš nastavit igrati dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@tsar jeli možda znaš koje ciljeve trebam osvojiti do 1812.godine?

@krastavac,znaš li možda gdje mogu te modove skinuti?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 14:56 (Cruces).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Bit ću slobodan i odgovorit ću ti i na pitanje za tsara. Odi na onaj pehar (prestige) i tamo pronađi objectives (mislim da je tako). Tamno zeleno su one regije koje moraš imati, a nemaš ih trenutno. Svjetlozelene regije su one koje su ti potrebne i ti ih imaš. Na lijevo ćeš vidjeti koliko regija trebaš osvojiti.

Edit: Tražim ovaj tutorial za mjenjanje datuma. Za sad sam pronašao ovo: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=352370&highlight=date - ovdje možeš promijeniti početak igre, a za kraj ne znam. Nastavit ću tražiti.

http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=339239&highlight=date - to ti je za mjenjanje datuma do kad moraš ostvariti ciljeve. Evo to je to što si tražio.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 16:55 (krastavac).
14 godina
neaktivan

Uspio sam namjestiti,stavio sam 1825.godinu,hehe,jeli sad trebam ići new game?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 20:38 (Cruces).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Igram TW-ove od RTW-a i prvi put mi se desilo ovo. Igram s Rusima na VH/VH (nisam igro već 2 mjeseca NTW, pa vidim da je došo neki patch koji je hebeno popravio AI) i osvojio sam sve do, tj. poravno sam granicu, od Venecije do Kopenhagena, znači sve istočno je moje.

Sve ostalo al baš sve drže Francuzi i Španjolci. Ja nemam mornaricu, samo sam gradio trgovačke brodove, i došli su Španjolci i sve ih raznjeli. Stalno mi rade invazije s inače pune 3 vojske s mora i oko 4-5 vojski na kopnu, a francuzi non stop rade invazije s puno više vojske.

Baš zato jer su mi shebali trgovinu, ja sam bankrotiro, imam previše vojske itd., al opet malo u usporedbi s njima. U minus idem za 6000., i oni mi osvajaju teritorije, nemam nikakve šanse, pred grad mi dođu s 5 vojski i ja to nikako nemogu braniti. Neznam otkud im novaca za sve to al moja zemlja debelo propada.

Što se tiče ciljeva, sve sam to završio, zemlja je ekonomski super razvijena, ali šanse nemam.

Inače to mi je prvi put da mi se nešto takvo desilo pa nezz kaj da radim, zemlja mi totalno propada jer ju ovi napadaju i osvajaju, puno su jači, imaju valjda 50x više vojske od mene.

Inače uvijek igram na H/H ili VH/VH jer mi to predstavlja užitak, nevalja mi kad je prelagano, al sad, neznam kako može biti ovako teško.

Već sam dva puta prešo s rusima na VH/VH, ali nikad nije bilo ovako teško.

Modove možete pronaći ovdje: http://www.twcenter.net/forums/forumdisplay.php?f=1431

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.8.2010 21:40 (Tsar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je onaj campaign AI od onog što radi modove? Ako je taj, stvarno nije normalan i mislim da nije realan. Išao sam igrati Taljansku kampanju i najprije mi bilo 10 000 onih talijana (piedmont) protiv mojih 4000. Ja to dobim (priova pobjeda) i ostane gotovo ništa od vojske i kad tamo dođu pune 2 austrijske vojske na mene (ja možda 500 vojnika). Ima i dobrih modova npr. mod za krv i dim...

Nisam odigrao kampanju još do kraja, ali kad završim ju (ne znam kad ću ne igram u zadnje vrijeme) mogao bi igrati Španjolsku kampanju. Igra li tko španjolsku?

14 godina
neaktivan
Cruces kaže...

Uspio sam namjestiti,stavio sam 1825.godinu,hehe,jeli sad trebam ići new game?

ja sam namjestio dakle da mi traje do 1825.godine,ali kada idem vidjeti u prestige na onaj pokal još uvijek mi piše da trebam završiti do decembra 1812.godine,treba li uopće pisati da traje do 1825.godine ili to ostaje jer je to tako iz igrice a ustvari mi traje do kada sam ja odredio?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.9.2010 13:20 (Cruces).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice