Iz nekog razloga mi FRAPS sada ne radi. Radio je, no sada ga ne prikazuje - nisam maknuo prikazivanje FPS-a ni nista slicno. U svim drugim igrama radi, samo je u ovoj cudljiv.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Upravo prešao. Očekivao sam da će možda ipak biti malo duža igra.
Ali bez obzira, odlična mi je igra ovako u globalu. Završetak je super odrađen.
Jedino onaj dio sa onim balonima je totalno, aki baš totalno blesav, dosadan i naporan. Morao sam sa hardcore prebacit na normal da bi prešao. neznam, ono mi se nikako nije uklopilo u taj svijet...
Baš gledam sad dali da nabavim igru...Nisam siguran koliko je dobro optimizirana.
Baš gledam sad dali da nabavim igru...Nisam siguran koliko je dobro optimizirana.
Ovisno na kojim postavkama misliš igrati. Izgleda da je problem optimizacije izraženiji na Very High nego u ostalim presetovima.
Mislim da bi bilo fer bar da u sljedećem patchu dopuste malo detaljnije podešavanje grafike pa da se isključe samo problematične stvari.
Izgleda da je problem optimizacije izraženiji na Very High nego u ostalim presetovima.
Ne, nego se kartica "guši" propusnošću, memorijom, i ostalim stvarima ili je problem u driverima, Very High samo povećava rezolucije tekstura i stvari u shaderima.
Izgleda da je problem optimizacije izraženiji na Very High nego u ostalim presetovima.
Ne, nego se kartica "guši" propusnošću, memorijom, i ostalim stvarima ili je problem u driverima, Very High samo povećava rezolucije tekstura i stvari u shaderima.
Dobro pa ti baš svakom loncu moraš biti poklopac. Hajde sad molim te pozorno pročitaj i navedi gdje sam ja spomenuo uzrok lošijih performansi...? Ovo govorim jer si ti svoju rečenicu započeo negacijom kao da sam ja nešto krivo rekao... Problem je izraženiji, nisam uopće spominjao zbog čega niti u čemu je razlika...
Ili ti možda negiraš postojanje problema optimizacije...?
Ne slažem se da je razlika samo u navedenome, a da dokažem sad za min ću postat screenove sa "Video" izbornika gdje točno pišu razlike i kojih feature-a ima, a kojih nema na kojem presetu.
edit
dodane slike pa sad sam pogledaj koje su razlike...
bah, ja sam došao sa Bourbonom kroz onu ventilaciju i sad su njega odveli a ja unutra u ventilaciji još uvijek, ja iziđem i kod prvog pucnja me izbaci iz igre i kaže the game has stopped working i tako svaki put kod iste točke u igri......neznam što da radim, a nisam nigdje našao crackfix
Probaj spustiti video postavke ili isključiti Physx (ako je uključen) pa kad prijeđeš vratiš.
Probaj spustiti video postavke ili isključiti Physx (ako je uključen) pa kad prijeđeš vratiš.
jesam i thanks
jesam i thanks
Tema ima tipku hvala pa lijepo zahvali čovjeku umjesto pisanja poruke.
Kolega Minoza daj mi reci na kojoj ti rezi igraš Metro 2033 kad ti je sa uključenom teselacijom i MSAA igra neigriva?
Čisto me zanima pošto imam također HD5870 uparenu sa 20" monitorom reze 1680x1050.
Eh a ovo sa nestabilnim framerateom me ne čudi pošto je Metro 2033 Glavna TWNIMTBP igra.Tako da je bilo za očekivat da če Radeoni imat problema(barem do pojave novih drivera i zakrpa).Ali zato dam ruku u vatru da je na Nvidijinim grafama sve savršeno glatko.
Eh, to je ono najgore.... 1280x1024...
Igram i bez multi-sample AA (MSAA), samo analytical (AAA). Ne znam koja je točno razlika.
A što se tiče TWIMTBP, ako pogledaš ranije komentare, upravo sam se toga i bojao čim sam čuo da razvojni tim usko surađuje sa NV... Da, i ja mislim da će to na (navodno) 5-10% bržoj GTX480 letit i 50% bolje...
1.Eh, to je ono najgore.... 1280x1024...
Igram i bez multi-sample AA (MSAA), samo analytical (AAA). Ne znam koja je točno razlika.
A što se tiče TWIMTBP, ako pogledaš ranije komentare, upravo sam se toga i bojao čim sam čuo da razvojni tim usko surađuje sa NV... Da, i ja mislim da će to na (navodno) 5-10% bržoj GTX480 letit i 50% bolje...
1.WTF?Zar je toliko loše?
Ajd dal je barem grafika bolja od Crysisa?
2.Ah hebiga moraju barem na jednoj igri pokazat da GTX480 bolji od bilo kojeg Radeona(Naravno na lopovski način).
1.WTF?Zar je toliko loše?
Ajd dal je barem grafika bolja od Crysisa?
2.Ah hebiga moraju barem na jednoj igri pokazat da GTX480 bolji od bilo kojeg Radeona(Naravno na lopovski način).
1. Je, toliko je loše haha
Čuj, meni ovdje puno toga izgleda bolje u usporedbi sa Crysis-om. Vjerujem da se neki neće složiti sa ovime pa mislim da ti je najbolje da sam pogledaš.
2. Da, jasno mi je to. Kažem, zapravo sam na neki način ovo i očekivao...
Ali pogledaj Crysis 2, izgleda fenomenalno, rekao bih bolje od Metro-a, a navodno će raditi bolje nego Crysis. Dakle, po pitanju optimizacije, u ovoj igri je definitivno napravljen propust, a sada... dali je to namjeran propust to ne znam, ali vjerujem da je.
1. Je, toliko je loše haha
Čuj, meni ovdje puno toga izgleda bolje u usporedbi sa Crysis-om. Vjerujem da se neki neće složiti sa ovime pa mislim da ti je najbolje da sam pogledaš.
2. Da, jasno mi je to. Kažem, zapravo sam na neki način ovo i očekivao...
Ali pogledaj Crysis 2, izgleda fenomenalno, rekao bih bolje od Metro-a, a navodno će raditi bolje nego Crysis. Dakle, po pitanju optimizacije, u ovoj igri je definitivno napravljen propust, a sada... dali je to namjeran propust to ne znam, ali vjerujem da je.
1..
2.Ah čuj sad če barem zašutijeti oni koji su kukali da je Crysis neoptimiziran.LOL
E,imam problem kad krekam piše Metro 2033 executable ha s stopped working.Kaj da napravim?
isto je i kod mene
ukjlučio sam fraps dok igram,fps mi je konstantno iznad 30
E,imam problem kad krekam piše Metro 2033 executable ha s stopped working.Kaj da napravim?
već je bilo u temi isto pitanje i dan je odgovor
ali pošto ne čitaš moram da ti opet napišem
1.deinstaliraj igricu
2.ponovno instaliraj igricu
3.ajde u C:\Program Files\THQ\Metro 2033\install i instaliraj physX i vcredist
ako ni tada ne radi,instaliraj dx11 i trebalo mi raditi
ja sam prvo install dx11,nije mi radilo,nakon toga sam izbrisao igru,ponovno je instalirao,instalirao ova 2 programa što sam ti naveo i radi
isto je i kod mene
ukjlučio sam fraps dok igram,fps mi je konstantno iznad 30
već je bilo u temi isto pitanje i dan je odgovor
ali pošto ne čitaš moram da ti opet napišem
1.deinstaliraj igricu
2.ponovno instaliraj igricu
3.ajde u C:\Program Files\THQ\Metro 2033\install i instaliraj physX i vcredist
ako ni tada ne radi,instaliraj dx11 i trebalo mi raditi
ja sam prvo install dx11,nije mi radilo,nakon toga sam izbrisao igru,ponovno je instalirao,instalirao ova 2 programa što sam ti naveo i radi
a ma ne treba deinstalirati ponovno igru vidi se tko ovdje ne čita.....ma neda mis se ponovno pisat, slobodno slušaj njega i deinstaliraj
a ma ne treba deinstalirati ponovno igru vidi se tko ovdje ne čita.....ma neda mis se ponovno pisat, slobodno slušaj njega i deinstaliraj
to je 3 minute posla
meni je tako uspjelo,a ja mu ne želim govoriti ništa drugo jer nisam siguran da to radi
za ovo sam siguran da radi,ja bi deinstalirao igru 10 puta ako je potrebno
Evo par tweakova koji neče umanjiti grafiku a povečavaju performanse :
1. Odite u C:/Users/Appdata ( ako nemate taj folder onda morate u Control Panelu namjestiti "Show hidden files and folders ")
2.Tamo imate folder 4A Games, untra je Metro2033 folder i tam je datoteka USER.cfg...
3.Otvorite tu datoteku s notepadom i promjenite sljedeče :
r_gi 0 postavite na r_gi 1
r_vsync off postavite na r_vsync on
I ako igrate na 16:9 rezi postavite sick_fov 45 na sick_fov 60
Spremite promjene i javite koliki vam je pomak u frameovima...Ako zna još tko kakve tweakove nek javi :P
EDIT...Ovo sam testiral na Win 7, za ostale Windowse nisam siguran...
inace vsync smanjuje fps,jer ga limitira tak je bar kod mene
to je 3 minute posla
meni je tako uspjelo,a ja mu ne želim govoriti ništa drugo jer nisam siguran da to radi
3 min posla? ha daj ne s..i, zašto bi gubio vrijeme kad jednostanvo može riješit problem i...ma daj, baš ću raspravljat......u pravu si evo i ja ću ju deinstalirat i preći ponovno sve do točke do koje sam došao *sarkazam*
to je 3 minute posla
3 min posla? ha daj ne s..i, zašto bi gubio vrijeme kad jednostanvo može riješit problem i...ma daj, baš ću raspravljat......u pravu si evo i ja ću ju deinstalirat i preći ponovno sve do točke do koje sam došao *sarkazam*
omg,baš ti odgovara nick ako se zoveš robert xD
ta greška se događa na početku,prije nego se igra i počne igrati
klikneš na ikonu,igrica se otvori,prikaže se prva slika,zacrni se ekran i piše metro 2033 has stopped working
tako da nema nikakav savegame za izgubiti
kako će izgubiti savegame kad nije uspio ni ući u igricu
tako je bilo meni,tako je bilo i liku koji je postao prije,očito se svima ta greška javlja na početku a ne u sredini igre
a vidiš da i ovaj što traži pomoć ima problema na početku igre
kaže da je instalirao crack ali da mu igra ne radi
po nekoj logici to znači da mu igra nije radila neposredno nakon instaliranja cracka a ne da se ta greška događa u pola igre
ja neću nikome ništa krivo govoriti,ja sam tu soluciju isprobao i radila je
zašto bi mu sad govorio nešto neprovjereno kad je ono rješenje 5 min duže ali zato sigurno radi
Ono kaj je neko stavil da se igra može optimizirati,user.cfg,meni na Win7 piše da ne smijem pospremiti te podatke,igram sve na high,ali me blur smeta,pa ga oću ugasiti,hvala.
Izašo je neki patch kao, no ja sam ga instalirao i ne vidim neke promjene...
Izašo je neki patch kao, no ja sam ga instalirao i ne vidim neke promjene...
Daš link.Molim te.
Da i ja sam ga bio instalirao i nisam osjetio nikakve promjene u performansama.
Sad sam baš probao u DX10 i bolje radi... Nevjerovatno... Ona mjesta koja su mi poprilično ubijala FPS sada malo glađe idu. Ovo je suprotno od mojih očekivanja. Nešto mi tu ne štima...
Samo da napomenem da su postavke bile identične, samo sam promijenio DX mod u DX10.
Ima li netko problem u chapteru 4 u tunelu taman pogasim sva svjetla i krenem tamanit ekipu lik mi se počne okratati na mjestu i nemrem niš napravit u vezi toga. Dobio sam samo vrtoglavicu