Lan party

poruka: 17
|
čitano: 5.044
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Lan party

Znači našli smo se ja i par mojih frendova i sad bi se mi našli kod nekog doma i igrali na svom serveru npr Cod2 dva na dva. Sad ma zanima kako bimo spojili ta računala i s čime, malo sam gledao i pronašao ovo. Je li to dobro? I da li samo to treba?

Kruger
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lan party

da, mogli bi se svi spojiti na switch, samo bi onda trebalo iskonfigurirati lan da radi

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Lan party
mind_challenge kaže...

da, mogli bi se svi spojiti na switch, samo bi onda trebalo iskonfigurirati lan da radi

Znači treba mi samo taj neki switch i kablovi? Objasniš mi malo to. Hvala

Kruger
16 godina
neaktivan
Lan party

Jel imate laptope il kutiju?

dal imate modem/router od dsla?

0 0 hvala 0
16 godina
nick54312 kaže...
mind_challenge kaže...

Znači treba mi samo taj neki switch i kablovi? Objasniš mi malo to. Hvala

pa pospajati se svi kablovima u taj switch, i onda u windowsima iskonfogurirati djeljenje mreže, da vas igra prepoznaje

da Bog da crk'o rock'n'roll, kad ga svako svira
15 godina
neaktivan
nick54312 kaže...

Znači našli smo se ja i par mojih frendova i sad bi se mi našli kod nekog doma i igrali na svom serveru npr Cod2 dva na dva. Sad ma zanima kako bimo spojili ta računala i s čime, malo sam gledao i pronašao ovo. Je li to dobro? I da li samo to treba?

Da od opreme osim računala, switcha i kablova netrebaš nista drugo. Jedino što moraš je preimeovati radnu grupu u npr. "cod2" na svakom računalu, i raspodjeliti ip adrese, znači počneš od 192.168.1.1, pa na drugom kompu 192.168.1.2, itd i nesmiju dva kompa imati iste ip adrese.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 18:39 (mrog 33).
14 godina
neaktivan
1_six kaže...

Jel imate laptope il kutiju?

dal imate modem/router od dsla?

Kutije, da imao router. Zašto?

Kruger
16 godina
neaktivan
Lan party

Meni ti je doma slozeno tak da su cetri kompa spojena normalno na moj net, cod2 alowas prek firewall i igras.

al ja ti imam dva laptopa koji su wireless.

Ak imas net kad zicno spojis komp tam di inace ide maxtv il sta god imas netreba ti switch

0 0 hvala 1
15 godina
Lan party

Da, u principu pospajaš samo UTP (ethernet) kablovima i imate mrežu. Mislim da bi vam i IP-ovi trebali biti automatski dodjeljeni..tako da ni po tom pitanju nema brige. U svakom slučaju, vrlo jednostavno..

EDIT: Btw., da naravno, ako router ima 4 ethernet porta, ni ne treba vam switch. Samo se pospajate u njega.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.2.2011 18:45 (DamageHigh).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
1_six kaže...

Meni ti je doma slozeno tak da su cetri kompa spojena normalno na moj net, cod2 alowas prek firewall i igras.

Ak imas net kad zicno spojis komp tam di inace ide maxtv il sta god imas netreba ti switch

Jesi siguran u to? I šta trebam gledat kod kupnje switcha? Gledam sad razlikuju se neke brzine kao 10/100Mbps ili 10/100/1000 koja je razlika?

Kruger
15 godina
nick54312 kaže...
1_six kaže...

Jesi siguran u to? I šta trebam gledat kod kupnje switcha? Gledam sad razlikuju se neke brzine kao 10/100Mbps ili 10/100/1000 koja je razlika?

U propusnosti. 10/100/1000 ima maksimalnu teoretsku propusnost od 1 Gbps (oko 120 MB/s), a 10/100 od 100 Mbps (oko 12 MB/s). Za igre u LAN-u je sasvim dovoljno i 10/100.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
16 godina
neaktivan
Lan party

Ak imas net kad ustek kabl u router netreba ti switch.

Najbolje bi bilo da probas ak imas dva kompa doma da ustekas oba dva u ruter i skines firewall s cod2 i kad trazis server ides pod local i tam bi trebo bit.

Nema potrebe za dedicet serverom ak vas 4 misli igrat.

Nemoras ip adrese uopce dirat.

0 0 hvala 1
15 godina

treba ti 4LAN kabela ruter ili switch sve postekas i upalis ruter napravis u igri server i svi bi ga trebali vidjet! mi smo to radili sa starom kasdom!

Moje najdraze stranice:http://adf.ly/Then i http://adf.ly/ThfF
14 godina
neaktivan

zasto se ja i frend ne vidimo na lanu kad se umrezimo preko wirelesa a dopustili smo sva sheranja i ugasili skroz firewall a mozemo se spoiti samo na treci znaci ako njega nema nema ni igre? samo sto se sad spajamo preko hamacia ali nije do njega mislim da je to nesto do windowsa, jel mi moze netko pomoci?

16 godina
neaktivan
Lan party

Koje win imas a koje tvoj frend?

Kak se spajate prek wirelessa ? AD hoc ili na ruter?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

win 7 ultimate, preko wirelessa smo se spajali tako sto neko od nas napravi mrezu i jednostavno se spojimo na nju i funkcionira, ali sad smo preko hamachi programa koji nas prepoznaje na netu kao lan, svi imamo win 7 ultimat

14 godina
neaktivan

Znaci bez rutera

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice