LAG u igrama

poruka: 7
|
čitano: 4.577
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
LAG u igrama

Lag in Multiplayer Gaming

Many online video games such as World of Warcraft and Quake III Arena function best when the game players have minimal latency from their client machine and the host server. The latency between a client game and the host server is referred to as the client's ping. Disruption (lag) of a client connection has a negative impact on that client's gaming experience. Internet lag is undesirable because it disrupts normal game-play. Due to this, many players that have a high latency internet connection are often not permitted, or discouraged from playing with other players or servers that have a distant server host or have high latency to one another. Very often it also causes the death of the player character when it engages in combat. Extreme cases of lag may result in extensive de-synchronization of the game state. The game may attempt to correct this by pausing game-play and attempting to fully resynchronize all players. Games that do not or fail in the attempt may simply drop the offending players. A reverse is shown when the player is near to the server geographically, allowing for, in some cases, almost instant transfer of data, and therefore no lag.

"Kopirano sa wikipedije"

Ima li način da se potpuno ukloni ili barem ubalži LAG?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LAG u igrama

Ja ga nešto malo smanjujem u CoD2 sa naredbom cl_maxpackets 100.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LAG u igrama

Da..

Evo otprilike kako to meni izgleda kad je ping cca 50 na njemackom serveru:

Cl_maxpackets 100 - Ping 55, metak ne kasni, laggometer je ravan tj. ne lagga (Ovo takodjer ovisi o vezi)

Cl_maxpackets 60 - Ping 51, metak kasni malo (Nece se osjetit, mozda za 0.1 sec kasni), laggometer vec pocine dobivat siljke tj. malo lagga

Cl_maxpackets 30 - Ping 48, metak kasni najvise (Takodjer se ne osjeti, oko 0.3 sec zakasnjenja), laggometer ima velike siljke, dosta lagga

Ako je ping od 0-65 preporucam maxpakete na 100, packetdup na 1 (packetdup mi uvijek stoji na 1, a na hrv. serverima gdje je ping 30 stavim ga na 3)

Ako je ping od 65-75 maxpakete ili na 60 ili na 30, da se smanji ping, al opet ce laggat..

Want me to Google that for you?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
LAG u igrama

Jaaaao previše stručno za mene,ništa vam to ja ne razumijem!

Igram Dekaron

http://dekaron.gamehi.com/

I jednostavno mrzim taj Lag više od hackera,upravo ga u pozadini igram i nemoguće je išta poduzeti,samo prodajem.....!

Spajam se na net preko USB sticka i brzina mi i nije bog-zna-što,možda je moj problem u tome???

Dali išta mogu poduzeti u svezi Dekarona?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
LAG u igrama

Lag je usko povezan sa pingom. Ping je vrijeme u milisekundama koje je potrebno za komunikaciju između dva računala. 

Ugodno igranje online igri je (ovisno o vrsti igre) moguće do pinga 150.

Neke igre nude mogućnost postavljanja proizvoljne latencije(pinga), ali to igrači često krivo protumače, naime ping nije moguće smanjiti nego ta opcija sluzi ako imamo više igrača koji imaju širok raspon pingova, npr 1, 5, 24, 78, 100, 130. Iako su svi pingovi zadovoljavajući između najmanjeg i najvećeg je popriličan raspon pa su moguće smetnje u igri (delay&jitters) pa se onda postavi ping na 130 sto samo znaci da ce igraci koji imaju manji ping biti usporeni na ping 130, sto stavlja sve igrace u ravnopravni polozaj.

Na ping lose djeluje bilo kakva druga online aktivnost, tako da ako se igrate obavezno pogasite torrente, internet radio, updejte, rootkitove...

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: LAG u igrama
Glamdring kaže...

Lag je usko povezan sa pingom. Ping je vrijeme u milisekundama koje je potrebno za komunikaciju između dva računala. 

Ugodno igranje online igri je (ovisno o vrsti igre) moguće do pinga 150.

Neke igre nude mogućnost postavljanja proizvoljne latencije(pinga), ali to igrači često krivo protumače, naime ping nije moguće smanjiti nego ta opcija sluzi ako imamo više igrača koji imaju širok raspon pingova, npr 1, 5, 24, 78, 100, 130. Iako su svi pingovi zadovoljavajući između najmanjeg i najvećeg je popriličan raspon pa su moguće smetnje u igri (delay&jitters) pa se onda postavi ping na 130 sto samo znaci da ce igraci koji imaju manji ping biti usporeni na ping 130, sto stavlja sve igrace u ravnopravni polozaj.

Na ping lose djeluje bilo kakva druga online aktivnost, tako da ako se igrate obavezno pogasite torrente, internet radio, updejte, rootkitove...

Nisam nešto stručan što se tiče toga, ali bez obzira koliko je lagg povezan sa pingom meni se dešava suprotno.

Jučer na nekom ovdašnjem serveru ping 27 - lagg katastrofalan da se uopće ne može igrati.

It's good to be smart - It's smarter to be good
17 godina
neaktivan
RE: LAG u igrama

Visok ping nije nužno jedini uzrok laga. Lag takodjer moze biiti posljedica gubitka paketa ili veliko rasipanje pinga, znaci da ping nije konstantno 50 nego je cas 20 a cas 90, a također moze biti i posljedica zlouporabe setlatency opcije.

Ping se moze testirati na pingtest stranici. Packet loss mora biti 0% a jitter čim manji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice