E ovako posto sam pocetnik i nerazumijem se toliko u igrice pa me zanima kako da sprzim igricu koju sam skinuo s torenta koja zauzima 8 gb hdd prostora kako da je sprzim na dva cd to isam nikad radio pa me zanima ako neko ima koji savjet dobro bi dosao hvala
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Jedan od načina da spržiš 8GB igricu na DVD je da kupiš dvoslojni (dual layer) DVD koji ima potreban kapacitet i onda image koji si skinuo na klasičan način snimiš na taj DVD.
Ako nemaš gdje nabaviti dvoslojni DVD, a igricu želiš arhivirati za ubuduće onda taj image koji si skinuo "splitaj" na dva dijela arhivirajući ga u WinRAR-u. Tako ćeš dobiti dva fajla koje ćeš moći snimiti na dva DVD-a.
Jedan od načina da spržiš 8GB igricu na DVD je da kupiš dvoslojni (dual layer) DVD koji ima potreban kapacitet i onda image koji si skinuo na klasičan način snimiš na taj DVD.
Ako nemaš gdje nabaviti dvoslojni DVD, a igricu želiš arhivirati za ubuduće onda taj image koji si skinuo "splitaj" na dva dijela arhivirajući ga u WinRAR-u. Tako ćeš dobiti dva fajla koje ćeš moći snimiti na dva DVD-a.
zanima me postupak kako da to uradim u vinraru ima li neko objasnjenje ili neki link gdje bi to mogao da pogledam posto se nisam susretao nikad s tim
zanima me postupak kako da to uradim u vinraru ima li neko objasnjenje ili neki link gdje bi to mogao da pogledam posto se nisam susretao nikad s tim
I to je prilično jednostavno... Uz pretpostavku da imaš instaliran WinRAR. Klikni desnim klikom na image koji želiš arhivirati --- Add to Archive.
Otvara ti se izbornik kao ovaj na slici koju sam uploadao. Compression method u tvom slučaju nije potrebno mijenjati. Samo odaberi veličinu fajlova koje želiš dobiti u padajućem izborniku "Split to volumes" (ti odabireš opciju DVD-R 4481 MB).
Nakon toga odaberi OK i budi strpljiv par minuta dok se posao ne dovrši!
ako je igra u iso formatu, desni klik na iso, pa napravi arhivu, u novom prozoru: format arhive odaberi rar, vrsta kompresije pohrani i u razdvoji na dijelove upiše veličinu koju hoćeš da bude svaki taj dio i mora bit mislim u bajtovima
edit: malo kasnim...
Još jednu stvar valja napomenuti. Ukoliko kasnije želiš koristiti tako arhiviranu igricu, oba fajla moraš snimiti na istu lokaciju na disku (dakle, u istu mapu) te ih ponovno "pretvoriti" u .iso image. To ćeš učiniti tako što ćeš fajl s nastavkom .part1 ekstraktirati u tu mapu odabirom opcije: desni klik --- extract here.
ako je igra u iso formatu, desni klik na iso, pa napravi arhivu, u novom prozoru: format arhive odaberi rar, vrsta kompresije pohrani i u razdvoji na dijelove upiše veličinu koju hoćeš da bude svaki taj dio i mora bit mislim u bajtovima
edit: malo kasnim...
zanima me u kojoj velicini je najbolje da kompresujem fajlove
Rekao sam ti. Odaberi opciju DVD-R 4487 mb ako želiš da ti fajlovi mogu stati na obični DVD ili CD700 700mb ako želiš dobivene fajlove snimiti na CD-ove.
E,kad već govorite o prženju.Moj bratić je dobil originalni CoD:MW,a se može spržiti DVD da ja igram?
a recimo oko 300 mb
edit: opet kasnim...
E,kad već govorite o prženju.Moj bratić je dobil originalni CoD:MW,a se može spržiti DVD da ja igram?
Naravno da može (na isti način kao i ovdje - na DL DVD ili splitanjem imagea). S tim da tvoja kopija više neće biti originalna.
Naravno da može (na isti način kao i ovdje - na DL DVD ili splitanjem imagea). S tim da tvoja kopija više neće biti originalna.
A nemrem spržiti na običan DVD?
Ne jer originalna CoD: MW dolazi na DVD-u kapaciteta 8 i nešto sitno GB.
Obični DVD ima kapacitet 4.7 GB.
A kak onda mogu splitati na dva dijela da stavim na 2 obična DVD-a?
pa jel ti vidiš o čemu cijelo vrijeme pišemo?!
OMG... Pa čitaš li postove iznad?!
OK... Idemo iz početka... Ubaci originalni DVD u DVD pogon i kreiraj .iso image. To možeš učiniti pomoću PowerISO programa ili programa za prženje DVD-ova (može s Nerom ili s Ashampoo BS). Nakon kreiranja imagea DVD-a slijedi korake koje smo ti naveli u prethodnim postovima.
OMG... Pa čitaš li postove iznad?!
OK... Idemo iz početka... Ubaci originalni DVD u DVD pogon i kreiraj .iso image. To možeš učiniti pomoću PowerISO programa ili programa za prženje DVD-ova (može s Nerom ili s Ashampoo BS). Nakon kreiranja imagea DVD-a slijedi korake koje smo ti naveli u prethodnim postovima.
Ali mojem se prijatelju dogodilo da kad je splital FIFU 09 i stavil na 2 DVD-a kod mene nije radilo.
Ali mojem se prijatelju dogodilo da kad je splital FIFU 09 i stavil na 2 DVD-a kod mene nije radilo.
Ja više ovdje ne mogu biti pametan.
Ako ste radili kako sam objasnio u OVOM i u OVOM postu onda ne bi smjelo biti problema.
A mozes splitat na dijelova koliko oces i odredis velicinu sa programom File-Splitter-and-Joiner
e pozz emerik,posto vidim da se bas razumijes potrebna mi je mala pomoc jer sam ja pocetnik pocetnika,,,imam dvd/rw cd,,,eh sad zelim skinuti s neta jednu igricu koja ne zauzima bog zna koliko,negdje oko 1 GB najvise,,kako da izbrisem nesh s ovog cd-a,i da sprzim tu igricu na cd da bi mogao kad ubacim cd normalno igrati,,,ako moze detaljno jer vec sam rekao da sam ,,pocetnik pocetnika,, hvala unaprijed