Kako sprziti igricu

poruka: 22
|
čitano: 14.945
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Kako sprziti igricu

E ovako posto sam pocetnik i nerazumijem se toliko u igrice pa me zanima kako da sprzim igricu koju sam skinuo s torenta koja zauzima 8 gb hdd prostora kako da je sprzim na dva cd to isam nikad radio pa me zanima ako neko ima koji savjet dobro bi dosao hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Kako sprziti igricu

Jedan od načina da spržiš 8GB igricu na DVD je da kupiš dvoslojni (dual layer) DVD koji ima potreban kapacitet i onda image koji si skinuo na klasičan način snimiš na taj DVD.

Ako nemaš gdje nabaviti dvoslojni DVD, a igricu želiš arhivirati za ubuduće onda taj image koji si skinuo "splitaj" na dva dijela arhivirajući ga u WinRAR-u. Tako ćeš dobiti dva fajla koje ćeš moći snimiti na dva DVD-a.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 11:06 (cro_blue).
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Kako sprziti igricu
cro_blue kaže...

Jedan od načina da spržiš 8GB igricu na DVD je da kupiš dvoslojni (dual layer) DVD koji ima potreban kapacitet i onda image koji si skinuo na klasičan način snimiš na taj DVD.

Ako nemaš gdje nabaviti dvoslojni DVD, a igricu želiš arhivirati za ubuduće onda taj image koji si skinuo "splitaj" na dva dijela arhivirajući ga u WinRAR-u. Tako ćeš dobiti dva fajla koje ćeš moći snimiti na dva DVD-a.

zanima me postupak kako da to uradim u vinraru ima li neko objasnjenje ili neki link gdje bi to mogao da pogledam posto se nisam susretao nikad s tim

17 godina
almir kaže...
cro_blue kaže...

zanima me postupak kako da to uradim u vinraru ima li neko objasnjenje ili neki link gdje bi to mogao da pogledam posto se nisam susretao nikad s tim

I to je prilično jednostavno... Uz pretpostavku da imaš instaliran WinRAR. Klikni desnim klikom na image koji želiš arhivirati --- Add to Archive.

Otvara ti se izbornik kao ovaj na slici koju sam uploadao. Compression method u tvom slučaju nije potrebno mijenjati. Samo odaberi veličinu fajlova koje želiš dobiti u padajućem izborniku "Split to volumes" (ti odabireš opciju DVD-R 4481 MB).

Nakon toga odaberi OK i budi strpljiv par minuta dok se posao ne dovrši!

Splitanje fileova u WinRAR-u Splitanje fileova u WinRAR-u
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 11:19 (cro_blue).
16 godina

ako je igra u iso formatu, desni klik na iso, pa napravi arhivu, u novom prozoru: format arhive odaberi rar, vrsta kompresije pohrani i u razdvoji na dijelove upiše veličinu koju hoćeš da bude svaki taj dio i mora bit mislim u bajtovima

edit: malo kasnim...

Bubamara s minigunom. | http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 11:19 (jurluk).
16 godina
neaktivan
Kako sprziti igricu

Ovdje ti je objašnjeno korak po korak, ali na Engleskom.

Link.

Torrent je zakon!! S Linuxom dobiješ kuću, a s Windowsima samo prozore. Staistika: 4 žuta , 3 cr vena- obnavljam svakim novim kartonom
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
hvala puno pokusat cu pa da vidim dali cu da uspijem
17 godina
Kako sprziti igricu

Još jednu stvar valja napomenuti. Ukoliko kasnije želiš koristiti tako arhiviranu igricu, oba fajla moraš snimiti na istu lokaciju na disku (dakle, u istu mapu) te ih ponovno "pretvoriti" u .iso image. To ćeš učiniti tako što ćeš fajl s nastavkom .part1 ekstraktirati u tu mapu odabirom opcije: desni klik --- extract here.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
jurluk kaže...

ako je igra u iso formatu, desni klik na iso, pa napravi arhivu, u novom prozoru: format arhive odaberi rar, vrsta kompresije pohrani i u razdvoji na dijelove upiše veličinu koju hoćeš da bude svaki taj dio i mora bit mislim u bajtovima

edit: malo kasnim...

zanima me u kojoj velicini je najbolje da kompresujem fajlove

17 godina
Kako sprziti igricu

Rekao sam ti. Odaberi opciju DVD-R   4487 mb ako želiš da ti fajlovi mogu stati na obični DVD ili CD700 700mb ako želiš dobivene fajlove snimiti na CD-ove.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

E,kad već govorite o prženju.Moj bratić je dobil originalni CoD:MW,a se može spržiti DVD da ja igram?

AC Milan
16 godina

a recimo oko 300 mb

edit: opet kasnim...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 11:31 (jurluk).
17 godina
emerik kaže...

E,kad već govorite o prženju.Moj bratić je dobil originalni CoD:MW,a se može spržiti DVD da ja igram?

Naravno da može (na isti način kao i ovdje - na DL DVD ili splitanjem imagea). S tim da tvoja kopija više neće biti originalna.  Belji se

16 godina
cro_blue kaže...
emerik kaže...

Naravno da može (na isti način kao i ovdje - na DL DVD ili splitanjem imagea). S tim da tvoja kopija više neće biti originalna.  Belji se

A nemrem spržiti na običan DVD?

AC Milan
17 godina
emerik kaže...

Ne jer originalna CoD: MW dolazi na DVD-u kapaciteta 8 i nešto sitno GB.

Obični DVD ima kapacitet 4.7 GB.

16 godina
cro_blue kaže...
emerik kaže...

A kak onda mogu splitati na dva dijela da stavim na 2 obična DVD-a?

AC Milan
16 godina
emerik kaže...

pa jel ti vidiš o čemu cijelo vrijeme pišemo?! Viče

17 godina
emerik kaže...
cro_blue kaže...
emerik kaže...

OMG... Pa čitaš li postove iznad?!

OK... Idemo iz početka... Ubaci originalni DVD u DVD pogon i kreiraj .iso image. To možeš učiniti pomoću PowerISO programa ili programa za prženje DVD-ova (može s Nerom ili s Ashampoo BS). Nakon kreiranja imagea DVD-a slijedi korake koje smo ti naveli u prethodnim postovima.

16 godina
cro_blue kaže...
emerik kaže...
cro_blue kaže...
emerik kaže...

OMG... Pa čitaš li postove iznad?!

OK... Idemo iz početka... Ubaci originalni DVD u DVD pogon i kreiraj .iso image. To možeš učiniti pomoću PowerISO programa ili programa za prženje DVD-ova (može s Nerom ili s Ashampoo BS). Nakon kreiranja imagea DVD-a slijedi korake koje smo ti naveli u prethodnim postovima.

Ali mojem se prijatelju dogodilo da kad je splital FIFU 09 i stavil na 2 DVD-a kod mene nije radilo.

AMD
17 godina
emerik kaže...

Ali mojem se prijatelju dogodilo da kad je splital FIFU 09 i stavil na 2 DVD-a kod mene nije radilo.

Ja više ovdje ne mogu biti pametan. Neodlučan

Ako ste radili kako sam objasnio u OVOM i u OVOM postu onda ne bi smjelo biti problema.

15 godina
neaktivan
Kako sprziti igricu

A mozes splitat na dijelova koliko oces i odredis velicinu sa programom File-Splitter-and-Joiner

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 12:33 (Skizzy).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

e pozz emerik,posto vidim da se bas razumijes potrebna mi je mala pomoc jer sam ja pocetnik pocetnika,,,imam dvd/rw cd,,,eh sad zelim skinuti s neta jednu igricu koja ne zauzima bog zna koliko,negdje oko 1 GB najvise,,kako da izbrisem nesh s ovog cd-a,i da sprzim tu igricu na cd da bi mogao kad ubacim cd normalno igrati,,,ako moze detaljno jer vec sam rekao da sam ,,pocetnik pocetnika,, hvala unaprijed

admir
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice