Izrada 2D igra

poruka: 13
|
čitano: 5.676
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Izrada 2D igra

Gledao sam teme kako napravit igru ali nisam nasao ono sto trazim , zelio bih napraviti igru koja je u 2D-u nesto slicno kao gta2 ali u puno manjem prostoru , da se lik moze setat po sobi , da ima nekakva ogranicenja , da nemoze izac van zidova i da ga sam upravljam .

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Izrada 2D igra

Pa ne očekuješ valjda korak po korak uputstvo? Imaš li neka konkretna pitanja/probleme?

btw. u pogrešnom si podforumu, ovo spada u programiranje.

0xBADC0DE
17 godina
neaktivan
direktor19 kaže...

Gledao sam teme kako napravit igru ali nisam nasao ono sto trazim , zelio bih napraviti igru koja je u 2D-u nesto slicno kao gta2 ali u puno manjem prostoru , da se lik moze setat po sobi , da ima nekakva ogranicenja , da nemoze izac van zidova i da ga sam upravljam .

Ako nemaš predznanja, čeka te 6-8 mjeseci učenja i mjesec-dva dana konkretnog rada.
Učini sljedeće -

1.Nauči C# - kupi si C# Primer Plus ili neku sličnu knjigu i kada osjećaš da si na "ti" sa objektno orjentiranim programiranjem napravi par pet programa (kalkulator, fetcher vremenske prognoze i slično), nakon što si završio s tim

2.Skini si Unity 3D game engine i uzmi si Unity 3.x Game Development Essentials

Nakon što prođeš svo to gradivo možeš početi s nekim lakšim projektima, ali ako trenutno ništa ne znaš (što je, bez uvrede, očito iz tvog post) čeka te dug put do razvoja prve igre.

Želim ti sve najbolje i ako imaš dobru ideju ne odustaj, tko zna gdje te može dovesti.

12 godina
neaktivan
Izrada 2D igra

zelio bih izbjeci programiranje ako je moguce ili ga bar smanjit , ne privlaci me prvise a i neznam za koliko bi ga skuzio 

1 10 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada 2D igra

mentalitet naše mladosti, bez ikakvog uloženog truda i resursa bi gradili piramide, pa da je to tako lako, svaki klinac bi imao svoju igru

9 1 hvala 2
14 godina
neaktivan
Izrada 2D igra

http://www.yoyogames.com/gamemaker/studio

evo, ali i tu ćeš trebati znati neke osnove programiranja za izradu kompleksnije igre.

Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Izrada 2D igra

Nećeš ništa postići s takvim stavom. Samo polako, korak po korak i polako će se osjetiti napredak. Ne možeš odmah očekivati velike stvari, za prvi dan očekuj "Hello World!", ako i toliko.

Samo polako i strpljivo. Mislim da je najveći problem današnjice što ljudi misle da su svi IT-related poslovi laganica. Pa, ako tako misliš it is bad and you should feel bad.

Uglavnom, samo polako, i zapamti : "Errare humanum est." ilitiga "Ljudski je griješiti.". ;)

Pars pro toto.
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
direktor19 kaže...

zelio bih izbjeci programiranje ako je moguce ili ga bar smanjit , ne privlaci me prvise a i neznam za koliko bi ga skuzio 

Videoigra je po svojoj definiciji računalni program. Pogodi kako nastaju računalni programi?

Programiranjem.

0xBADC0DE
12 godina
neaktivan
Izrada 2D igra

sve razumijem sta mi govorite , samo zelim da mi neko da savjet koji je program najjednostavniji , gdje ima sto manje programa , znam da u svakom ima , nisam ni mislio doci do onoga sto sam zamislio preko noci , ako treba izgubit cu i godinu dana jer sam dosta zelen sto se tice programiranja , jedino sto znam je radit u bascomu al to mi nista ne pomaze jer je to samo za redne displaye , svjedeno hvala vam svima . 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada 2D igra

nauči unity,  u principu se koristi za 3D igre no mogu se i 2D raditi, danas valjda najpopularniji jer možeš raditi igre za dosta platforma, pogotovo za android i iphone market koji su eksplodirali u zadnje vrijeme i svuda tražu ljude za tu industriju, samo ih nema s znanjem, evo već imamo par hrvatskih milijunaša koji su upravo na tome postali.

Tako da primi u ruke jer ako fakat naučiš, imaš posao

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 18:24 (alscaul).

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Izrada 2D igra

sve je to lijepo al mene vise zanima pc 

0 0 hvala 0
14 godina
Izrada 2D igra

Ljudi su ti rekli šta trebaš.

Naučiti programiranje. Nemaš tu prečaca. Tj. prečac ti je da platiš nekog tko ima znanje i vještine da izradi što želiš.

I iz tvojih komentara mi djeluje ko da želiš izraditi igru za sebe. Radije onda nađi nešto slično tome što želiš i kupi tu igru.

Izrada igara ti je teži posao nego kopati cijeli dan rupe na polju.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
tigerija kaže...

Ljudi su ti rekli šta trebaš.

Naučiti programiranje. Nemaš tu prečaca. Tj. prečac ti je da platiš nekog tko ima znanje i vještine da izradi što želiš.

I iz tvojih komentara mi djeluje ko da želiš izraditi igru za sebe. Radije onda nađi nešto slično tome što želiš i kupi tu igru.

Izrada igara ti je teži posao nego kopati cijeli dan rupe na polju.

Upravo to.

Pars pro toto.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice