GTA 4

poruka: 2.689
|
čitano: 599.690
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
16 godina
Re: GTA 4
Unix kaže...
thuglife kaže...

Meni je sr2 radio bolje nego četvorka. Dosta bolje.

Meni radi na 24-25 FPS na HD6850 i Q8200 Quad procesoru.

Ne sjecam se ali mozda ti je vsync odnosno frame limiter ukljucen (nisam siguran postoji li ta opcija jer se ne sjecam)... npr. u GTA igrama kada ukljucis frame limiter (to je u prijevodu vsync) trebalo bi se lockati na 60 FPS sa 60 Hz monitorom ali to u GTA igrama ne radi kako treba jer je port sa konzola (mislim, obicni) i umjesto da ti limitira maximalni FPS na 60, 70, 75 itd (ovisno o hercima) on ti uvijek locka na 25 FPS-a.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.9.2012 23:45 (lovac82).
13 godina
neaktivan
GTA 4

Da se nadovezem, jel iko igra sa gamepadom i jel izvedivo? I kakve performanse da ocekujem na kompu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lopoc kaže...

Da se nadovezem, jel iko igra sa gamepadom i jel izvedivo? I kakve performanse da ocekujem na kompu?

Igrao sam sa gamepadom na PC-u i isto ti je kao na Xboxu odnosno plug and play, vibracija itd. (officialni Xbox 360 kontroler).

Performanse... za pocetak smanji detalje sjena, ugasi clip capture koji je ekskluzivan samo na PC-u (snimanje igre, ne treba ti to jer ce ti samo opterecivati CPU bezveze). Mislim, svi mogu igrati koliko toliko ugodno samo se trebaju odreci  dosta detalja ako imaju bas low end komponente..... ti ces moci na nekim med+ ako smanjis sjene, one slidere.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 0:04 (lovac82).
13 godina
neaktivan
GTA 4

Zahvaljujem na odgovoru :) Ma i nadao sam se da cu nekakav med, eventualno med-high izvuc, uz pristojne fpse. E da, jel ti igra sama ukljuci nekakav aimbot ako ustekas x360 kontroler (opcenito pitam ne samo za gta 4), jer inace mi pari da bi ipak pretesko bilo nisanit gljivama na necemu sta je predodređeno za mis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTA 4

prešao prije par dana GTAIV kao što sam i rekao... igra je ok.. mislim zabavna je ta fizika i kako se ljudi ponašaju u određenim situacijama ali stvarno su nedostajali RPG elementi.. kada pređeš igru jednostavno nemaš više šta da radiš a i dok je i ne pređeš nemaš baš puno side activities... petica mora da bude bolja.. neka bude kombinacija četvorke i san andreasa

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
sylar951 kaže...

prešao prije par dana GTAIV kao što sam i rekao... igra je ok.. mislim zabavna je ta fizika i kako se ljudi ponašaju u određenim situacijama ali stvarno su nedostajali RPG elementi.. kada pređeš igru jednostavno nemaš više šta da radiš a i dok je i ne pređeš nemaš baš puno side activities... petica mora da bude bolja.. neka bude kombinacija četvorke i san andreasa

i da dobro optimiziraju

LooooooL
16 godina
sylar951 kaže...

Ipak bih volio da bude vise slicna GTA SA (ne, ne ciljam na grad odnosn osamo zato sto je u jednoj i drugoj Los Santos.... ciljam na ono da GTA SA uopce nije monotona igra odnosno ima bolji "replay value" od GTA IV itd).... a fiziku bi mogli zadrzati iz GTA IV odnosno to kako se ponasaju vozila (jedino da malo srede animacije odnosno trcanje i skakanje npr. jer mi izgleda bas jadno... IMO).

13 godina
neaktivan
GTA 4

EVo proba san i na default mi stavi masu toga na high i very high, slidere na nekih 60% bar. I posto se onda vukla igra ko crkotina, san to posmanjiva i ne primjecujem veliku razliku :D Cita san da je neoptimizirana, al brate :D Patch je 1.030 ili tako nest

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Lopoc kaže...

EVo proba san i na default mi stavi masu toga na high i very high, slidere na nekih 60% bar. I posto se onda vukla igra ko crkotina, san to posmanjiva i ne primjecujem veliku razliku :D Cita san da je neoptimizirana, al brate :D Patch je 1.030 ili tako nest

Pa jest neoptmizirana.... x1950 i 7950 kartice su se mucile (a bile su onda high end GPU-i), a igra je mrvicuuuu novija (ofc low postavke da bi mogao igrati koliko-toliko na oko cca 30-35 FPS-a MAAAX).

Lako je danas sa novim CPU-ima, novim GPU-ima (mislim ono, igra iz 2008 vs hardware iz 2010-12 naprimjer).

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 19:12 (lovac82).
13 godina
neaktivan
GTA 4

Nasa sna prihvatljive fpse. Vecinu toga je medium, slideri prva 2 na 30, a druga dva na najmanje moguce :D Igram bez sjena, ali jebiga inace mi se vuce na 20-40 fps-a sta je dosta iritantno, ovako je barem glatko koliko toliko.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GTA 4

Ja cu do kraja godine nabaviti neki core2quad iz 6600 serije... pa ču javiti dojmove... mislim da cu moci na max postavkama igrati  (osim slidera za daljinu) jel vec mogu i na ovome ali fps varira izmedju 25-30...

http://www.omsisimulator.smfnew.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA 4

Ovisi o rezulciji, grafa je neloša, ako je neka niža rezolucija trebao bi moći.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
GTA 4

Procitah da treba kvalitetni quad proc da bi se ovo igralo na iole visim detalja fluidno. Ali svejedno, igra izgleda lijepo i bez sijena :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

a otprilike kakva konfiguracija bi trebala da je sve na max?hvala

13 godina
neaktivan
GTA 4

hm..meni je cpu usage oko 56 a gpu nekih 40 a average fps je 64 na 1980x1080 te ostalo sve na max..da li je taj usage u redu?hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Ja cu do kraja godine nabaviti neki core2quad iz 6600 serije... pa ču javiti dojmove... mislim da cu moci na max postavkama igrati  (osim slidera za daljinu) jel vec mogu i na ovome ali fps varira izmedju 25-30...

Moci ces 100%, samo ne dizi slidere na maximum.

13 godina
neaktivan
GTA 4

Ima li kraja onim misijama sta dobijam preko telefona? Tipa odbacivanje paketa za LJ-a, skupljanje auta za Bruciea ili voznja ljudi za Romana? Tija bi rjesit sve sporedne misije i to, ali ako ce ih oni vjecno ponavljat, a nisu pretjerano zanimljive ne isplati mi se. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
trolljegeren kaže...

a otprilike kakva konfiguracija bi trebala da je sve na max?hvala

core i7 3960x + gtx 690/680 posto neprepoznaju dvojezgrene kartice + 8gb rama, mogo bi na max ali vjerujem da nebi bilo stalno 60+fps, jer je to takva igra u kojoj je to nemoguce izvest na max detaljima, a niti na nekim nizim

LooooooL
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 20:51 (MARKOcVp).
16 godina
neaktivan
Lopoc kaže...

Ima li kraja onim misijama sta dobijam preko telefona? Tipa odbacivanje paketa za LJ-a, skupljanje auta za Bruciea ili voznja ljudi za Romana? Tija bi rjesit sve sporedne misije i to, ali ako ce ih oni vjecno ponavljat, a nisu pretjerano zanimljive ne isplati mi se. 

Brucieve nisu stalne, moraš pokupiti 10 auta i to je to čini mi se.

13 godina
neaktivan
GTA 4

ima netko da prodaje umoran san od skidanja s neta uvik nekakvi error .

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
trolljegeren kaže...

hm..meni je cpu usage oko 56 a gpu nekih 40 a average fps je 64 na 1980x1080 te ostalo sve na max..da li je taj usage u redu?hvala unaprijed

16 godina
neaktivan
GTA 4

Sve je u granicama normale, nemaš šta brinut,

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Sve je u granicama normale, nemaš šta brinut,

da al je problem sta zna trznut dok sve ne ocita,npr ono grad u udaljenosti,ceste,zgrade..jel to normalno?

16 godina
neaktivan
GTA 4

Je, i to je nažalost normalno, to je zato što rockstar raja nije odradila dobar posao s optimizacijom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
thuglife kaže...

Je, i to je nažalost normalno, to je zato što rockstar raja nije odradila dobar posao s optimizacijom.

Nadam se da ce to u gta 5 biti popravljeno..optimizacija kao MP3

13 godina
neaktivan
GTA 4

Nakon 3 minute me izbaci mi error gta iv fatal error smpa60 stavio sam mod za aute dali postoji kakav fix

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
trolljegeren kaže...
thuglife kaže...

Max payne se nemoze usporedivat sa gta po 100x put. Max payne nema aute koji voze po gradu samostalno(procesor racuna), ljude koji hodaju po grafu i rade razne stvari, citaju novine, sjede po klupama...(procesor) max payne 3 je igra zatvoreng tipa u kojoj nema okoline itd. grafika se nmoze usporedivat sa gta jer se sve vecinom odvija u zatvorenom prostoru bez slobode.

LooooooL
13 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...
trolljegeren kaže...
thuglife kaže...

Max payne se nemoze usporedivat sa gta po 100x put. Max payne nema aute koji voze po gradu samostalno(procesor racuna), ljude koji hodaju po grafu i rade razne stvari, citaju novine, sjede po klupama...(procesor) max payne 3 je igra zatvoreng tipa u kojoj nema okoline itd. grafika se nmoze usporedivat sa gta jer se sve vecinom odvija u zatvorenom prostoru bez slobode.

Ma razumijem da se ne moze usporedivat,ja sam samo htio rec da se nadam da ce dobro optimizirat igru pa je tek onda stavit u prodaju..samo da bude optimizirana jer ovo s GTA 4 je katastrofa 

16 godina
MARKOcVp kaže...
trolljegeren kaže...
thuglife kaže...

GTA IV vise koristi fiziku, a MP3 vise grafiku.. da... kako god, MP3 po svemu izgleda ljepse od GTA IV ali zato procesor bas i nema neki posao. Svejedno je GTA IV katastrofalan port pa nije niti cudo da i dan danas moras imati dosta dobar CPU za PC (a imajmo na umu da na Xenonu i Cell-u radi normalno).

I da, normalno da ce GTA V biti zahtjevniji od MP3 ali ce mozda biti dosta optimiziraniji od GTA IV....sto to znaci? u slucaju da ce GTA V doci za PS3 i Xbox 360 (dakle, na konzolama mora raditi stabilno pa makar na najmanjim detaljima) onda takoder ocekujem isto i od PC-a tako da ima cak  nade da ce igra raditi i bolje od GTA IV (ne mislim na maxed out postavke gdje ce grafika biti dosta bolja + bolja fizika i sve, mislim prvenstveno na neke prosjecne postavke odnosno bolje od konzola ali opet ne maxed out)....ponavljam, to vrijedi samo u slucaju da je igra planirana za PS3 i Xbox 360, a trenutno izgleda da jest (btw GTA IV je samo dx 9, a MP3 dx 9, 10, 10.1 i 11... isti engine), a GTA V ce vrlo vjerojatno koristiti takoder isti engine tako da mozemo ocekivati bar DX 9 i DX 11, ionako mnogi izbjegavaju DX 10 pored DX 11, a i dalje nisu odbacili podrsku za DX 9 aka ima dosta DX 9 + DX 11 igara.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.10.2012 17:59 (lovac82).
14 godina
neaktivan
GTA 4

imam problem.. na high mi šteka, a kad prebacim na low opet ista priča (pogledajte moj pc),nebi smijelo biti problema,ali u čemu je problem?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice