GTA 4

poruka: 2.688
|
čitano: 567.308
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
16 godina
neaktivan
GTA za PC?

jel se da napravit svoj radio ko na SA?

ako se da.. kakoSmijeh

Intel Q6600, Asus P5K Pro,Seagate 500 gb HDD, 4 GB RAM 667 mHz, GeCube 4870 512 mb, Corsair TX 750, Antec Nine Hundred, Logitech G5 Rev.2, Logitech UltraX-flat, Logitech Z-5500, Samsung 206bw
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTA za PC?

Stavis shortcut od tvog foldera s pjesmama u \My Documents\Rockstar Games\GTA IV\User Music

I u opcijama u igri pod Audio stavis Full scan, i kada ti skenira pjesme ti se vrte na Independence radiju u igri.

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: GTA za PC?

Evo samo jedno pitanje.Dali se kako moze sredit ona kamera dok se vozi auto tako da automatski ide za pravcom auta a da je se ne mora ispravljat misen?

16 godina
neaktivan
GTA za PC?

patch ti je strašan,sad moš igrat i sa 1.0Ghz geforce 2 MX400 i 256 Rama,strava i to sve na high..ludilo su to napravili,ma daj krvi ti koji patch,ono im je patch,ono nije ni p od patcha! i sad da im kupin original, jedino ako mi uz igricu daju stroj na kojem to mogu igrat,onda kupujem!

AMDx2 6000+ 3,1GHz 2GB DDR2 800Mhz DC ASUS 8600GT 512MB

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA za PC?

Što je više igram to je bolja,igrica je strašna!Moram priznati da mi je ovo do sada najzarazniji nastavak gta.Odvalia sam se od smiha kada sam vidia mail od matere hahahaha Nadam se da si srećan hahaaha

E8400,EP35 DS3,HD4850 Dual Fansink,Seagate 500GBGb,2x2Gb Kingmax 800MHz,Chieftex 550W

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA za PC?

meni je isto zakon gta4 puno bolji nego ovi stariji a ako neko nemoze igrat gta 4 zbog kompjutera to nije problem igre nego vas kupite novi komp ako necete plz negovorite protiv ove igre

I <3 COD2

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA za PC?

a se dešava nekom da igra onako vozim auto i odjednom cesta više nije cesta nego siva boja i tako. ne učitava. pa nakon vremena učita i tako... Prije mi je sve normalno radilo ali nakon par dana mi je počelo da zaje***...

konfa mi je u potpisu, i normalno bi trebala radit ono na srednje i malo high nešto...

Mjenjam teglu kiselog kupusa za yugu!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To se i meni dešava

E8400,EP35 DS3,HD4850 Dual Fansink,Seagate 500GBGb,2x2Gb Kingmax 800MHz,Chieftex 550W
17 godina
GTA za PC?

I meni isto, rijetko, ali ima i pogotovo kad se zajurim na neku skakaonu, preletim pola grada i sletim na mutne teksture.Smijeh

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Meni se to dogodilo jedino kad sam instaliravao jos nesto uz igranje gta, znaci komp je bio fakat pod opterecenjem. Inace ovo s kamerom, a stvarno kameri trebaju godine da se nakon zavoja ispravi za tobom a pomicati kameru s misem je malo debilno na kraju ispada da igras neki fps, wasd i mis...

amd athlon64 x2 5400+ @ 2,8 Ghz ASRock ALiveN570SLI-eSATA2 2x2gb Kingmax 800 Mhz XFX 9600 GT 512 MB GDDR3 xxx-edition
17 godina
GTA za PC?

Evo jedan FIX koji je meni digao FPS za 10!! :cheer

Original topic: http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473

NE GARANTIRAM da ce svima ovo funkcionirati, meni je , i to vise nego Patch i ATIjevi driveri novi skupa!

Prijevod na Hrvatski.

++++++++++++Optimization FIX+++++++++++++++

1. Prvi korak:

Pobrisite commandline file i sve komande koje ste stavili u shortcute !!

2. Udjite u igru
Stavite rezoluciju na 800x600 tako da oslobodite graficku memoriju.
Sada kada imate slobodno memorije podesite ostale opcije po zelji.
(nema razloga za veliko pretjerivanje s view distanceom, jer nema vizualne razlike izmedju 40 i 100)

3. Pogledajte koliko su vam je sada memorije zauzeto. I zapamtite to.
Zatim spremite tako postavke (s 800x600) i izadjite iz igre.

4. Onu zauzetu memoriju podijelite s onoliko koliko vam graficka kartica ima memorije ... primjer; zauzeto je 460 memorije a graficka je od 512MB

460/512 = 0.898

5. Sada napravite commandline file u main folderu od igre i stavite ove komande unutra

-availablevidmem 0.898
-width 1680
-height 1050

(-availablevidmem - to postavite onoliko koliko vam je ispalo kada ste podijelili ono, -width -height podesite na onoliko koliko zelite da vam bude rezolucija)

6. Pokrenite igru, i ako je sve uspjesno obavljeno igra ce startati u rezoluciji koja je forsirana preko commandlinea dok ce u opcijama u igri stajati 800x600 rezolucija!! i vase postavke koje ste podesili.
Znati cete da je dobro postavljeno tako sto vam igra nece dati da izadjete iz grafickih opcija s Escape/Enter, nego ce vas konstantno vracati po Graficke opcije.

7. Kada ste se uvjerili da igra misli da radi na 800x600 a zapravo vrti forsiranu rezu, quitate igru iz opcija s Ctrl Alt Del i ugasite GTA4, i vise ne dirate Graficke postavke!!

Ako vam je igra podesila rezoluciju u opcijama na Max a sve ostale opcije spustila na low, znaci da nije uspjesno fix "fixiran"

Tada trebate malo tweakati onaj -availablevidmem broj, tako da vam u igri ne ostane nimalo slobodne memorije koja bi dopustila igri da automatski podesi postavke!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Evo par slikica od mene s "fixom" !

http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view&current=Rezolucija.jpg

http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view&current=Bohan.jpg

http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view&current=Bombastic.jpg

http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view&current=Pogled1StarJunction.jpg

http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view&current=Pogled2StarJunction.jpg

U igri pada kisa i noc je, na Star Junctionu imam konstantnih 25FPS, tek kad pocmem dizati aute u zrak pada ispod 20.
Prije fixa bi mi dok je kisa ili noc, ili samo noc na Star Junctionu bilo ispod 20 bez explozija!!

Potpis:
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2008 10:47 (Necto).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Z1t3 kaže...

meni je isto zakon gta4 puno bolji nego ovi stariji a ako neko nemoze igrat gta 4 zbog kompjutera to nije problem igre nego vas kupite novi komp ako necete plz negovorite protiv ove igre

a cinjenica da GTA IV za PC masovno dobiva manje ocjene od istih ljudi nego GTA IV za recimo PS3 (npr. Gamespot) ti govori da je igra ocito za nesto kriva jer dobiva manje ocjene, a kriva je jer je los i neopzimiziran port s konzola pri cemu je najvise najb...grafika i djelomicno upravljanja (osobo mi je puno ugodnije igrati s gamepadom), mislim mogu igrati crysis, farcry 2 i sl. ali ne i gta iako je grafika lošija, ne igra uopce nije kriva
I have a dream! I have a dream that one day I'll be able to see white girls and black girls, playing with each other!
17 godina
neaktivan
Z1t3 kaže...

1. uzet knjigu iz gramatike i ponovit gradivo
 2. prosurfaj po netu i pogledaj malo forume pa ces vidit koliko ljudi ima problema sa igrom, cak i R* na sluzbenim stranicama ima poduzu listu sa pojasnjenjima error kodova
 3. objasni mi kako meni jedan dan na max. rezoluciji radi na 25+ fps, a drugi dan steka u glavnom meni-u
17 godina
Necto kaže...

4. Onu zauzetu memoriju podijelite s onoliko koliko vam graficka kartica ima memorije ... primjer; zauzeto je 460 memorije a graficka je od 512MB

460/512 = 0.898

PITANJE:

Ako mi GTA IV prikazuje da imam 490 i neš sitno umjesto 512MB  dal da onda dijelim sa 512 i dalje ili sa tim brojem koji mi igra prikazuje?
"Um caruje, Dundo Maroje..."
17 godina
GTA za PC?

S 512 podjeli.

Cak iako imate recimo 1GB memorije nemorate sve iskoristavati!
Onaj multiplier sluzi zato da blokira memoriju na tocno onoliko koliko vam vase postavke trose, tako da nema prostora za automatsko podesavanje rezolucije.

Evo vidite ovaj screenshot , ja imam grafu od 512MB, ali sam ogranicio memoriju na 372, i sada je 405/372 (jer igra dozvoljava malo preko limita)

http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/Rezolucija.jpg

Iako je memorija "limitirana" igra ce svjedno iskoristavati full (512mb, 1GB), ali nece dopustiti povecanje sjena i refleksija na vecu rezoluciju!

Bitno je da ne preskacete redosljed kojim se radi!
Znati cete da je dobro postavljeno tako sto vam igra nece dati da izadjete iz grafickih opcija s Escape/Enter, nego ce vas konstantno vracati po Graficke opcije.

I kada udjete u igru, ako vam igra starta u rezoluciji koju ste postavili u cmdline fileu, a u opcijama stoji 800x600 onda znaci da je dobro.

Ali ako udjete u opcije i igra vam je smanjila sve detalje na 1 a digla rezoluciju na Max znaci da NEvalja.

Potpis:
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2008 15:28 (Necto).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTA za PC?

Probo sam i stvarno se vidi razlika čak i do 10 FPS-a!

Jedini problem je što su sijene malo čudne, kao da titraju ili kao da se refreshaju u valovima.

"Um caruje, Dundo Maroje..."
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GTA za PC?

Evo recenzije s yougamers.com

ASUS P5Q DELUXE,INTEL CORE 2 DUO E8500,NVIDIA 9800 GX2,SEAGATE BARRACUDA 320GB,CORSAIR DOMINATOR 2x2 GB TWIN2X4096-8500C5D,CORSAIR HX 620W I RADI ZA SVIJET,AL' NE SLUŠAJ PLJESKA; I LJUBI SVIJET,AL' NE NADAJ SE PLAĆI, JER HVALA LJUDSKA VODA JE VRH PIJESKA.

0 0 hvala 0
17 godina
GTA za PC?

Koji crap!

Upravo sam saznao da nemos vozit avion!!!! Pa to mi je bila glavna spica u SA!!!!

Jos losa optimizacija...

Mislim da je SA bio puno puno bolji.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Koji crap!

Upravo sam saznao da nemos vozit avion!!!! Pa to mi je bila glavna spica u SA!!!!

Jos losa optimizacija...

GTA IV je mnogo realniji, sto je najvaznije. A i meni je avion bio glavna spica, i to onaj turisticki.

Inace, jucer sam skuzio jedan trik, ako zelite vidjeti kako bi vam vrtjelo GTA IV da imate jednojezgreni procesor (ili kako vec).
Ovo se radi u Windows Vista, mislim da nema u Xp-u.
Pokrenite igru, igrajte, onda uđite u Task Manager (ctrl alt delete), nađite proces, desni klik, set affinity i odaberite koje jezgre želite koristiti (poslije lako vratite na staro, nije potreban ni restart igre).
Meni je palo za 10 FPS a sa 23, možda malo više. Uglavnom, neigrivo
Mocni
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 17:33 (MocniSkopac).
17 godina
neaktivan
GTA za PC?

Ljudi pomagajte!

Svaki dan igram GTA IV i sve je super, a danas uđem unutra i isprva se činilo sve u redu, ali onda izađem na ulicu van i... da ne trošim riječi pogledajte sliku!!
Jel ima tko kakvu ideju ili se nekome to možda već dogodilo...

Probao sam ponovo crackat i ništa!

HELP HELP
AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
GTA za PC?

Dali mi neko može poslat crack ili serial za gta 4 na ivan_sk8@windowslive.com please !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Sramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
TOMs kaže...

Ljudi pomagajte!

Svaki dan igram GTA IV i sve je super, a danas uđem unutra i isprva se činilo sve u redu, ali onda izađem na ulicu van i... da ne trošim riječi pogledajte sliku!!

nova grafa i klokanje proca
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy
17 godina
neaktivan
GTA za PC?

gle ga sad... ti velim da je do sad sve šljakalo... sad sam na OUT OF CLOSET znači nekih 30-40 misija je iza mene i sve je radilo normalno, a sad od jednom!
Molim vas jel ima netko koji pametniji prijedlog!? Brijem da je nešto sa save games, jer kad ih maknem i idem od početka sve je normalno!!

AMD Athlon64 X2 Dual Core 3800+, ATI Radeon HD 2400S 512MB, 2GB RAM DDR2, 320HDD...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nisam još igrao, ni vidio novi GTA,zanima me da li ima moddanje igre kao što je bilo u SA?! Ono, svoja auta, majice, oružja, karte...

Jer znanje treba da bude besplatno.
16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Nisam još igrao, ni vidio novi GTA,zanima me da li ima moddanje igre kao što je bilo u SA?! Ono, svoja auta, majice, oružja, karte...

ne
C2D e8400 | 4GB DDR2 @ 800MHz | Radeon HD4850 | CL X-FI ExtremeMusic Windows Vista & Windows 7
16 godina
protjeran

Gdje točno staviti COMMANDLINE.txt?

Q6600 2,4 Ghz 2GB RAM DDRII(667Mhz) ATI Radeon x1950pro 512 segate 320 gb
17 godina
neaktivan
Robi959 kaže...

Gdje točno staviti COMMANDLINE.txt?

U Main folder, znaci tamo gdje su i .exe fajlovi za pokretanje igre.
16 godina
protjeran

To sam sve napravio po onom obajšnjenju za FIX i kad ulazi u igru ništa slika se nije promjenila ostalo je baš 800*600!!?

Q6600 2,4 Ghz 2GB RAM DDRII(667Mhz) ATI Radeon x1950pro 512 segate 320 gb
17 godina
MocniSkopac kaže...
Psiho246 kaže...

Koji crap!

Jos losa optimizacija...

GTA IV je mnogo realniji, sto je najvaznije. A i meni je avion bio glavna spica, i to onaj turisticki.
 Pa da je realniji i nebi se slozio. Npr. zakej kad bacim bombu pod noge nekom liku, nijedan ud mu se ne otkvaci. I headshotovi velikim kalibrom ne razaraju glavu.
Svidja mi se kaj auti ne eksplodiraju za svaki drek.
AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
17 godina
neaktivan
doxy kaže...
TOMs kaže...

Ljudi pomagajte!

nova grafa i klokanje proca
 morao sam ovo citirati jer sam bio zapanjen kojom se brzinom odgovorilo na post, a koliko bezveze je bio odgovor...
Dakle gore piše da sam svaki dan igrao igricu i da je sve super radilo...eh, i sad ne znam što je to ponukalo doxya da odmah odgovori "nova grafa i klokanje proca"(ovo proca je nadam se procesor, osim ako je mislio na kakve ploče), pa doxy ako ti rješavaš doma probleme na taj način da ako ti nešto ne radi odeš u prvi inf. dućan i kupiš nešto novo, ja neću i nisam. To je ono ko' njemcu kad pukne guma na autu, a on ostavi auto i ode kupit drugog, jer dok netko dođe po auto, pa dok ga odveze u garažu, pa dok zamjeni gumu, uff, ovako kupi novi auto i s njim dođe i guma...
Evo pošto se tu na ovom forumu nitko nije ni uključio u temu spomenutog problema, bio sam prisiljen otići na druge forume tražit i našo sam da je problem u ATI Control Centru...
Izgleda da mi je netko nešto po tome prčkao i nešto krivo postavio, pa sam ja stavio njemu default postavke i sad je sve opet u redu, doxy hvala na pomoći!

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Vodič za rješavanje problema kod GTA IV, Grand Theft Auto: Episodes from Liberty City
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice