jel se da napravit svoj radio ko na SA?
ako se da.. kako
jel se da napravit svoj radio ko na SA?
ako se da.. kako
Stavis shortcut od tvog foldera s pjesmama u \My Documents\Rockstar Games\GTA IV\User Music
I u opcijama u igri pod Audio stavis Full scan, i kada ti skenira pjesme ti se vrte na Independence radiju u igri.
Evo samo jedno pitanje.Dali se kako moze sredit ona kamera dok se vozi auto tako da automatski ide za pravcom auta a da je se ne mora ispravljat misen?
patch ti je strašan,sad moš igrat i sa 1.0Ghz geforce 2 MX400 i 256 Rama,strava i to sve na high..ludilo su to napravili,ma daj krvi ti koji patch,ono im je patch,ono nije ni p od patcha! i sad da im kupin original, jedino ako mi uz igricu daju stroj na kojem to mogu igrat,onda kupujem!
Što je više igram to je bolja,igrica je strašna!Moram priznati da mi je ovo do sada najzarazniji nastavak gta.Odvalia sam se od smiha kada sam vidia mail od matere hahahaha Nadam se da si srećan hahaaha
meni je isto zakon gta4 puno bolji nego ovi stariji a ako neko nemoze igrat gta 4 zbog kompjutera to nije problem igre nego vas kupite novi komp ako necete plz negovorite protiv ove igre
a se dešava nekom da igra onako vozim auto i odjednom cesta više nije cesta nego siva boja i tako. ne učitava. pa nakon vremena učita i tako... Prije mi je sve normalno radilo ali nakon par dana mi je počelo da zaje***...
konfa mi je u potpisu, i normalno bi trebala radit ono na srednje i malo high nešto...
To se i meni dešava
I meni isto, rijetko, ali ima i pogotovo kad se zajurim na neku skakaonu, preletim pola grada i sletim na mutne teksture.
Meni se to dogodilo jedino kad sam instaliravao jos nesto uz igranje gta, znaci komp je bio fakat pod opterecenjem. Inace ovo s kamerom, a stvarno kameri trebaju godine da se nakon zavoja ispravi za tobom a pomicati kameru s misem je malo debilno na kraju ispada da igras neki fps, wasd i mis...
Evo jedan FIX koji je meni digao FPS za 10!! :cheer
Original topic: http://www.gtaforums.com/index.php?showtopic=384473
NE GARANTIRAM da ce svima ovo funkcionirati, meni je , i to vise nego Patch i ATIjevi driveri novi skupa!
Prijevod na Hrvatski.
++++++++++++Optimization FIX+++++++++++++++
1. Prvi korak:
Pobrisite commandline file i sve komande koje ste stavili u shortcute !!
2. Udjite u igru
Stavite rezoluciju na 800x600 tako da oslobodite graficku memoriju.
Sada kada imate slobodno memorije podesite ostale opcije po zelji.
(nema razloga za veliko pretjerivanje s view distanceom, jer nema vizualne razlike izmedju 40 i 100)
3. Pogledajte koliko su vam je sada memorije zauzeto. I zapamtite to.
Zatim spremite tako postavke (s 800x600) i izadjite iz igre.
4. Onu zauzetu memoriju podijelite s onoliko koliko vam graficka kartica ima memorije ... primjer; zauzeto je 460 memorije a graficka je od 512MB
460/512 = 0.898
5. Sada napravite commandline file u main folderu od igre i stavite ove komande unutra
-availablevidmem 0.898
-width 1680
-height 1050
(-availablevidmem - to postavite onoliko koliko vam je ispalo kada ste podijelili ono, -width -height podesite na onoliko koliko zelite da vam bude rezolucija)
6. Pokrenite igru, i ako je sve uspjesno obavljeno igra ce startati u rezoluciji koja je forsirana preko commandlinea dok ce u opcijama u igri stajati 800x600 rezolucija!! i vase postavke koje ste podesili.
Znati cete da je dobro postavljeno tako sto vam igra nece dati da izadjete iz grafickih opcija s Escape/Enter, nego ce vas konstantno vracati po Graficke opcije.
7. Kada ste se uvjerili da igra misli da radi na 800x600 a zapravo vrti forsiranu rezu, quitate igru iz opcija s Ctrl Alt Del i ugasite GTA4, i vise ne dirate Graficke postavke!!
Ako vam je igra podesila rezoluciju u opcijama na Max a sve ostale opcije spustila na low, znaci da nije uspjesno fix "fixiran"
Tada trebate malo tweakati onaj -availablevidmem broj, tako da vam u igri ne ostane nimalo slobodne memorije koja bi dopustila igri da automatski podesi postavke!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Evo par slikica od mene s "fixom" !
http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view¤t=Rezolucija.jpg
http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view¤t=Bohan.jpg
http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view¤t=Bombastic.jpg
http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view¤t=Pogled1StarJunction.jpg
http://s281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/?action=view¤t=Pogled2StarJunction.jpg
U igri pada kisa i noc je, na Star Junctionu imam konstantnih 25FPS, tek kad pocmem dizati aute u zrak pada ispod 20.
Prije fixa bi mi dok je kisa ili noc, ili samo noc na Star Junctionu bilo ispod 20 bez explozija!!
meni je isto zakon gta4 puno bolji nego ovi stariji a ako neko nemoze igrat gta 4 zbog kompjutera to nije problem igre nego vas kupite novi komp ako necete plz negovorite protiv ove igre
4. Onu zauzetu memoriju podijelite s onoliko koliko vam graficka kartica ima memorije ... primjer; zauzeto je 460 memorije a graficka je od 512MB
460/512 = 0.898
S 512 podjeli.
Cak iako imate recimo 1GB memorije nemorate sve iskoristavati!
Onaj multiplier sluzi zato da blokira memoriju na tocno onoliko koliko vam vase postavke trose, tako da nema prostora za automatsko podesavanje rezolucije.
Evo vidite ovaj screenshot , ja imam grafu od 512MB, ali sam ogranicio memoriju na 372, i sada je 405/372 (jer igra dozvoljava malo preko limita)
http://i281.photobucket.com/albums/kk230/NectoCro/GTA%20IV/Rezolucija.jpg
Iako je memorija "limitirana" igra ce svjedno iskoristavati full (512mb, 1GB), ali nece dopustiti povecanje sjena i refleksija na vecu rezoluciju!
Bitno je da ne preskacete redosljed kojim se radi!
Znati cete da je dobro postavljeno tako sto vam igra nece dati da izadjete iz grafickih opcija s Escape/Enter, nego ce vas konstantno vracati po Graficke opcije.
I kada udjete u igru, ako vam igra starta u rezoluciji koju ste postavili u cmdline fileu, a u opcijama stoji 800x600 onda znaci da je dobro.
Ali ako udjete u opcije i igra vam je smanjila sve detalje na 1 a digla rezoluciju na Max znaci da NEvalja.
Probo sam i stvarno se vidi razlika čak i do 10 FPS-a!
Jedini problem je što su sijene malo čudne, kao da titraju ili kao da se refreshaju u valovima.
Evo recenzije s yougamers.com
Koji crap!
Upravo sam saznao da nemos vozit avion!!!! Pa to mi je bila glavna spica u SA!!!!
Jos losa optimizacija...
Mislim da je SA bio puno puno bolji.
Koji crap!
Upravo sam saznao da nemos vozit avion!!!! Pa to mi je bila glavna spica u SA!!!!
Jos losa optimizacija...
Ljudi pomagajte!
Svaki dan igram GTA IV i sve je super, a danas uđem unutra i isprva se činilo sve u redu, ali onda izađem na ulicu van i... da ne trošim riječi pogledajte sliku!!
Jel ima tko kakvu ideju ili se nekome to možda već dogodilo...
Probao sam ponovo crackat i ništa!
Dali mi neko može poslat crack ili serial za gta 4 na ivan_sk8@windowslive.com please !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ljudi pomagajte!
Svaki dan igram GTA IV i sve je super, a danas uđem unutra i isprva se činilo sve u redu, ali onda izađem na ulicu van i... da ne trošim riječi pogledajte sliku!!
gle ga sad... ti velim da je do sad sve šljakalo... sad sam na OUT OF CLOSET znači nekih 30-40 misija je iza mene i sve je radilo normalno, a sad od jednom!
Molim vas jel ima netko koji pametniji prijedlog!? Brijem da je nešto sa save games, jer kad ih maknem i idem od početka sve je normalno!!
Nisam još igrao, ni vidio novi GTA,zanima me da li ima moddanje igre kao što je bilo u SA?! Ono, svoja auta, majice, oružja, karte...
Nisam još igrao, ni vidio novi GTA,zanima me da li ima moddanje igre kao što je bilo u SA?! Ono, svoja auta, majice, oružja, karte...
Gdje točno staviti COMMANDLINE.txt?
Gdje točno staviti COMMANDLINE.txt?
To sam sve napravio po onom obajšnjenju za FIX i kad ulazi u igru ništa slika se nije promjenila ostalo je baš 800*600!!?
Koji crap!
Jos losa optimizacija...
Ljudi pomagajte!