Ova fifa je napravljena da je može igrati svaki klinac i početnik bez ikakvih problema s puno jačim protivnikom. I to je očito bio glavni cilj, svi smo isti. . Očito su prijašnjih godina imali problema jer je velika većina igrača bila preglupa za bilo kakvu kombinatoriku u igri. Zato su napravili igru u kojoj samo udaraš i uklizuješ a igra sama razmješta igrače i ispucava ih kao iz katapulta na tebe. Ako kojim slučajem shebeš shemu igre onda obvezatno imaš krivo dodavanje kako ne bi ostvario prednost stvorenu kroz igru. Igram i osjećam se kao da sam ispred monitora po kazni. Ne da mi se igrati a silujem se da igram. Što će mi teretana kad je ova igra cijela teretana. Više je glupo davati primjere idiotizma u ovoj igri. Stvarno mi nije jasno kada netko kaže kako je ai strašno napredovao. Kakav je napredak kada moji igrači bježe od mene a kad golman uhvati centaršut onda svi stoje kako ne bi mogao nikome baciti loptu u kontru. Dodam s lijevog boka na desni i uvijek do sada CB raširi noge i propusti loptu ili ona prođe pored njega. U ovoj fifi peder se naguzi da ga lopta pogodi u petu kako bi se odbila protivniku u šansu? Pa je li to normalno? Zašto mi super inteligentni golman izleti na 20 m i bezveze ispuca loptu a oko njega nema nikoga? Zašto ga ne mogu iskontrolirati? Zašto ne doda prvom do sebe?
Zašto igrač od 300k coinsa loptu prima kao da je vrući kesten? Smiješno je gledati kao se lopta pri pokušaju štopanja najboljem svjetskom golmanu u igri nogom neueru penje na glavu, odbija od njega kao od zida i slično. Zašto niti jedan igrač ne uspjeva pobjeći kolarovu koji ima pace 68? prije smo imali nerealan pace a sada opet imamo nerealan pace samo u drugoj krajnosti. Zar je toliko teško pronaći balans igre. Koji golman u jednoj tekmi brani pet udaraca s pola metra? Stalno govorim da hoću na golu normalnog golmana koji ne prima idiotske golove. Kome treba ovakav superman? Pogotovo kada u jednoj tekmi ja primim gol iz mrtvog ugla a na drugoj strani ne mogu zabiti s pola metra. Čista frustracija. Zašto i dalje igra ne zna što je prednost? Zašto više nego ikada prije golovi padaju u 45 i 90 minuti? Jučer fulam protivnika jer mi je prodao fintu i prođem pored njega a on nakon toga puca i lijepo se vidi kako udara po travi a ja sam bar jedan metar od njega i on pada i penal? Pa to je sramota! Lik ima dvadesetak posto loptu u nogama , slučajno pređe centar i još slučajnije zabije gol. Stative, prazni golovi, čuda ali ne mogu zabiti? I to što netko kaže, ok. lik zna igrati i nije ti žao kada izgubiš od boljeg od sebe. No problem je kaj nema pojma ali ide ga karta...
Kako sam rekao, ovo je igra silovanja, uklizavanja i krivih dodavanja. Tko se u tome snađe, super.... nažalost ja se ne snalazim.Kada naiđem na lika kojem nije ideja silovanje i uklizavanje bez problema ga natovarim. Kada naletim na sileđiju bez problema izgubim.. je frustracija je ali ovakvo shranje od igre tjera me da igram više i više i neka me tovare i neka gubim i neka me siluju... da vidim gdje su granice svega toga.. Netko me pitao, koji su mi super igrači u ovogodišnjoj fifi. Kako rekoh, nažalost, meni su svi igrači isti. Sve je flet. Probao sam dosta toga i ako mi je lahm zabio više golova od lewa onda stvarno imam neki opasan problem u ovoj igri... a ne znam ga riješiti...