Far Cry 3

poruka: 2.883
|
čitano: 908.891
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Far Cry 3 ove godine, Far Cry 3 i dalje u razvoju
14 godina
neaktivan
Far Cry 3

ma kako igras 9 sati i ni do Citre,ja sam u 7 satu i vec sam je ohoho presao,a cim me prebaci misija u neki dio gdje nisam otisao do radio towera,idem do njega,porjesavam sve outposte,hunting i wanted misije..otkljuco sam si vecinu potrebnih craftinga(holster,ammo...sve na max,i neke ono na 2-3 lvl,sta ne koristim uopce ne craftam)

l<l<l<l<l<l
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Far Cry 3

Uzeo danas novu grafu - HD 6850 Toxic i imam grdih problema. Stavio sam na doktorove postavke i imam velike oscilacije u fps-u. A skinuo sam ove nove 12.11 beta drivere koji kao poboljšavaju performanse u FC3. Malo sam se igrao s postavkama i neovisno o njima stalno imam fps drop. Vrti se oko 30-45 pa onda naglo padne na oko 20-tak. Fluidnije mi je igra radila na staroj grafi.

Probao sam igrat F1 2012 da vidim jel tamo imam fps drop i sve uredno radi. Razmišljam sad da stavim starije drivere, možda pomogne. Ima tko kakvu drugu ideju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Far Cry 3

Pa kaj bi ti s tom grafom. nemoze ona vrtit na max s AA na 4x, ugasi AA i stavi sjene na low, tako ja igram i dobro se vrti...

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Far Cry 3

:) :)
 "Christmas has been canceled. Apparently you told Santa you've been nice this year.  He has died from laughing. "

{#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 22:00 (makzy621).

25 0 hvala 0
17 godina
Re: Far Cry 3
luckyluke kaže...

Uzeo danas novu grafu - HD 6850 Toxic i imam grdih problema. Stavio sam na doktorove postavke i imam velike oscilacije u fps-u. A skinuo sam ove nove 12.11 beta drivere koji kao poboljšavaju performanse u FC3. Malo sam se igrao s postavkama i neovisno o njima stalno imam fps drop. Vrti se oko 30-45 pa onda naglo padne na oko 20-tak. Fluidnije mi je igra radila na staroj grafi.

Probao sam igrat F1 2012 da vidim jel tamo imam fps drop i sve uredno radi. Razmišljam sad da stavim starije drivere, možda pomogne. Ima tko kakvu drugu ideju?

Pa da ti i tu kažem....

MSAA obavezno isključit kao i onaj GPU buffering bla bla....

Probaj sljedeće:

Otvori GamerProfile.xml u Notepadu i stavi -> PostFxQuality="false"

Ubija DOF, ali i daje solidne performanse

Ma di kupit AMD grafilku uz nVidia čije kartice u 90% slučajeva rade bolje u igrama.... {#}

Lupajte i kažite šta hoćete, ali nVidia RADI bolje....

Ne želim nikakve "flejmove" jer nisam nikakv fan, ali sitaucija je takva kakva je.......

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 22:02 (doktor1).
16 godina
Ma problem je i kad stavim sve na apsolutni low. Fps je kakvih 50-60 ali konstantno se osjeća neko trzuckanje i svako malo fps pada jako nisko. Svakakav sam miks postavki postavki probao, ali uvijek su prisutna ova 2 navedena problema.
17 godina
luckyluke kaže...
Ma problem je i kad stavim sve na apsolutni low. Fps je kakvih 50-60 ali konstantno se osjeća neko trzuckanje i svako malo fps pada jako nisko. Svakakav sam miks postavki postavki probao, ali uvijek su prisutna ova 2 navedena problema.

Da.... To je meni rješio MSI....

Ali to sranje ima 95% korisnika bilo nvida ili AMD kratica....

Koliko vidim igra ima problem sa vsyncom...

E sada, nema pojma kako to kod AMD kartica, ali probaj u tim ATI Tools ili kako se već zove namjestit vsync... Znači to je u nvidia control panelu ova opcija

To takođe pomaže kod rješavanja micro stutterigna...

________

Još ima i EVGA Precision, koji to radi skoro isto kao i ono sa MSI afterburnerom, ali meni neda da odem na opciju limitera tako de ne mogu probat..... - evo kako doći do FPS limitera na EVGA

________

Dalje sam nemoćan.....

A ako netko ima kakve GTX670/680 u SLI na guru3D imaju editirane .xml datoteke koje jako poboljšavaju izgled igre....

ššššš - možda su u šumi
17 godina
antimadridista kaže...
doktor1 kaže...
Reedy kaže...

imam fullhd monitor 23" al igram igrun a 1680x900 samo zbog lockanog 60 fps-a, kad stavim na fullhd rezu odmah pada fps za 10-15... btw. DX11 i DX9 uopce nemam razlike u fpsu, čak niti 1 frame. čudno :O

Pokreni farcry3_d3d11.exe

kod meen je razlika cca 5 FPSa između DX9 i DX11

Evo neke sitnice koje sam primjetio nakon DX11... Čini se da nije puno, ali cijeli svijet je pun tako malih promjena, ali ništa strašno.... Usporedba

I čini mi se da neki zidovi imaju teselaciju

ja kad tako pokrenem igru, onda nemam save spremljen, moram početi ponovno igru.

a zanima me jeli DX11 uopće uključen ako pokrenem igru normalno (ne preko ovog d3d11.exe) i odaberem DX11 u options?

Pa skoro pa sam siguran da ako igu pokreneš preko običnog farcry3.exe da DX11 NE RADI

Jer kao šta već rekoh, ove dvije slike su usporedba; igru sam pokrenuo preko farcry3.exe  i bez obzira šta je u igri pisalo da je DX11 uključen slika je bila identična, (kockasti auspuh....) dok kada ju pokrenem preko _d3d11 datoteke osvjetljenje je bolje kao i te neke sitnice..

A i ako se ne varam FC2 je sa desnim klikom na ikonu u My Games folderu imao opciju da tjeraš igru u DX9 ili DX10; tako je i ovdje farcry3.exe je DX9, a farcry3_d3d11.exe ke DX11

A za probleme sa sejvom da se citiram šta je kolegi ovdje pomoglo

"Znaš šta probaj.... Makni te save datoteke na desktop, neka folder bude prazan. Pokreni novu igru, odradi onaj početak dok ne spremiš, tada izađi iz igre i prebaci ove stare datoteke preko novih te zamjeni..."

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 22:55 (doktor1).
13 godina
protjeran
luckyluke kaže...

Imas malo rama, tako je i meni bilo u bf3, fps dropovi sitni konstantno, dok nisam upgrado an 8gb, jos u recomended za igru je 6gb, a max rec 8gb

Ako sam ti POMOGAO, stisni hvala :D
17 godina
MARKOcVp kaže...
luckyluke kaže...

Imas malo rama, tako je i meni bilo u bf3, fps dropovi sitni konstantno, dok nisam upgrado an 8gb, jos u recomended za igru je 6gb, a max rec 8gb

Ma nemože 4GB bitil MALO iako su DDR2!!

Nema šamse!

Pa ljudi sa 16 RAMa, GTX670 itd imaju stuttering...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 23:26 (doktor1).
13 godina
odjavljen
doktor1 kaže...
MARKOcVp kaže...
luckyluke kaže...

Nema šamse!

ja ga pak u igri nemam uopce 
dok u editoru imam :( 

http://revohd.com
13 godina
Far Cry 3

ocu moc vrtit na bilokakvim postavkama sa 6570 1280x1024 rezi fc3..??

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Far Cry 3

Hoćeš.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
doktor1 kaže...
MARKOcVp kaže...
luckyluke kaže...

Nema šamse!

Napisao je trzuckanje i da mu fps cest opada nisko, znaci dropa, to nije micro stuttering, ja kazem da je ram problem i drzim se toga, jos ako iam 32 bitne winse...

Tako je meni bilo u bf3 dok nisam stavio 8gb rama ( sad jede 4+gb)

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 23:46 (MARKOcVp).
14 godina
neaktivan
doktor1 kaže...
luckyluke kaže...

Pa da ti i tu kažem....

MSAA obavezno isključit kao i onaj GPU buffering bla bla....

Probaj sljedeće:

Otvori GamerProfile.xml u Notepadu i stavi -> PostFxQuality="false"

Ubija DOF, ali i daje solidne performanse

Ma di kupit AMD grafilku uz nVidia čije kartice u 90% slučajeva rade bolje u igrama.... {#}

Lupajte i kažite šta hoćete, ali nVidia RADI bolje....

Ne želim nikakve "flejmove" jer nisam nikakv fan, ali sitaucija je takva kakva je.......

Doktore, evo ti SS-ovi zohara i HD 5850, sve na max sa FOV-om na pola(AA off), ima vise frejmova nego ti sa modanim postavkama.

Evo ti linkove kao dokaz: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=2287840#post2287840

Ljudi ze zale na stuttering sa oba tabora, treba igra koji patch da se to sredi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.12.2012 23:50 (Leopard_st).
17 godina
MARKOcVp kaže...
doktor1 kaže...
MARKOcVp kaže...
luckyluke kaže...

Nema šamse!

Napisao je trzuckanje i da mu fps cest opada nisko, znaci dropa, to nije micro stuttering, ja kazem da je ram problem i drzim se toga, jos ako iam 32 bitne winse...

Ma nema šamse.....

Ma kakvih 8GB rama?!?

Šta mu treba 8GB za igrat igre!?

To trzuckanje je micro stuttering. I nema veze sa 4GB radne memorije!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 0:00 (doktor1).
17 godina
Far Cry 3

Ma šta se ja uopće tu prepirem...

lucky..... poslušaj MARKOcVp kupi jo 4GB radne memorije i nećeš više imati "trzuckanja"......

Nema boljeg savjeta od tog...

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 0:03 (doktor1).
Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Far Cry 3

Vi sto pricate da 8gb rama netreba, ocito nitko od vas nije igrao bf3 multiplayer sa 64 igraca pa nemate pojma o cem pricam, al dobro, neda mi se opce raspravljat.

Sa 4gb rama se na 64 serveru nemozen i igrat kolko zapinje, imas 50fsp i odjednom na 1sec 20 i tkao svakih 10sec, toga sa 8gb nema, kad igram bf3 sveukupno se koristi 4.5-5gb rama, u pozadini, xf, av, Team speak, razer, nvidia, origin i steam.

EDIT: NIJE REKaO DA SAMO TRZUCKA, NEGO DA MU I FPS PADA JAKO NISKO!!!

Peace!

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 0:09 (MARKOcVp).
Moj PC  
1 4 hvala 0
15 godina
MARKOcVp kaže...

kako može RAM biti problem kada drugima radi normalno na 4GB? Znači da nije do RAM-a.

Znači ako često pada fps, odmah je do RAM-a? može biti puno razloga zašto često pada fps, a RAM u ovom slučaju sigurno nije.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
14 godina
neaktivan
TriP kaže...

ja sam je skinuo još u srijedu,sada sam završio glavnu misiju i sad idem u istraživanje ostatka otoka i rješavanje još ti sitnih misija.

Haha a ja bas obrnuto,predjem jedan dio glavne misije,jedan check point i onda sve moguce sta mogu izmedju pa onda opet jedan check point i opet sve sta je moguce izmedju.Haha tako ce mi duze trajat.

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
15 godina
Far Cry 3

mogu li se kako naći i vidjeti slike koji slika kamera?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MARKOcVp kaže...

Vi sto pricate da 8gb rama netreba, ocito nitko od vas nije igrao bf3 multiplayer sa 64 igraca pa nemate pojma o cem pricam, al dobro, neda mi se opce raspravljat.

Sa 4gb rama se na 64 serveru nemozen i igrat kolko zapinje, imas 50fsp i odjednom na 1sec 20 i tkao svakih 10sec, toga sa 8gb nema, kad igram bf3 sveukupno se koristi 4.5-5gb rama, u pozadini, xf, av, Team speak, razer, nvidia, origin i steam.

Peace!

To uopce nije istina imam 4gb rama i sve ide normalno nista ne zapinje i ne pada tako fsp.

★★★★★ ako sam ti pomogo stisni HVALA!!!★★★★★
14 godina
neaktivan
Far Cry 3

I ja imam trzakanje igre pogotovo kad se u koso krecem,nekako micro trzakanje.recimo drzim lijevu i napred tipku a i fps drop mi nije stran,ne nesto bogzna kako jako ali dosta,igram sve na max osim msaa je x4

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 0:29 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Far Cry 3

doktor1 je u pravu

stutter je igrin problem na koji se svi zale bez obzira koliko rama imaju

i meni zna trzuckat ali ako mi je rendered frames pod 2 onda se nekako minimalno osjeti barem u mom slucaju

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
protjeran
oo7 kaže...
MARKOcVp kaže...

Peace!

To uopce nije istina imam 4gb rama i sve ide normalno nista ne zapinje i ne pada tako fsp.

Ja sam opiso sto mi se dogadalo u BF3 MP sa 4gb rama i sto m ise sad s 8gb nedogada.

Samo sam napiso covjeku sto bi moglo bit kod velikih fps dropova, posto je ostatak konfe dobar to bi moglo biti to, Micro S. nije velik pad fps-a kao sto je ona napiso nego sitno konstantno trzuckanje, imao sam ga na staroj kartici u nekim igrama.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 0:31 (MARKOcVp).
14 godina
neaktivan
MARKOcVp kaže...

Ja sam opiso sto mi se dogadalo u BF3 MP sa 4gb rama i sto m ise sad s 8gb nedogada.

Samo sam napiso covjeku sto bi moglo bit kod velikih fps dropova, posto je ostatak konfe dobar to bi moglo biti to, Micro S. nije velik pad fps-a kao sto je ona napiso nego sitno konstantno trzuckanje, imao sam ga na staroj kartici u nekim igrama.

Ali bf3 je drugo,tamo nemam nikakvih problema a da za bf3 igrat glatko treba 8gb to svakako,naravno ako postavis detalje na vise,nego reci jel znas koliko ova igra trosi rama,jesi gledao mozda?Ja nisam pa cu sutra ali ako znas reci

13 godina
protjeran
njuska11 kaže...

doktor1 je u pravu

stutter je igrin problem na koji se svi zale bez obzira koliko rama imaju

i meni zna trzuckat ali ako mi je rendered frames pod 2 onda se nekako minimalno osjeti barem u mom slucaju

Ja nemam tih problema. Jesi stavio najnovije beta drivere(310.64) i 1.1 update?

13 godina
odjavljen

Ma nema šamse.....

Ma kakvih 8GB rama?!?

Šta mu treba 8GB za igrat igre!?

To trzuckanje je micro stuttering. I nema veze sa 4GB radne memorije!

igra mora bit 64 bitna da uopce moze koristit vise od 3.2 GB 

tak da to definitivno nema veze sa ramima :D

http://revohd.com
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 0:43 (Arnold Layne).
17 godina
Far Cry 3

Ma zar ima više smisla raspravljat!?

Čovjek bi micro stuttering i FPS drop rješio sa još 4GB radne memorije, a ne nekim FIXom šta svi ljdu stavljaju...

Nije ovo nikakav Battlefield 3 i ako nekim ljudim sa 4GB radne memorije igra radi odlično i to sa jednim sranjem od GTX460 nem vražijeg govora o stavljanu još 4GB memorije!!

Jel ti sebe čuješ čovječe!? OVO nije B3, ljudi i sa vražijih 16GB i GTX670/GTX680 imaju "trzuckanje" i FPS dropove i NIJE rješenje kupovina još 4GB memorije već neka zakrpa, čekat da AMD/nvidia izbaci nove drivere, nekim fixom šta sam uspio naći preko RIva Tunera i slično....

Pa nemožeš čovjeku reći da će to rješit sa kupovinom memorije! Ali sumanjm da si o toj temi obišao guru3d i službeni Ubisoft fourm pa da vidiš i da ljudi sa tim tvojim famoznim 8GB imaju isto sranje!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 0:52 (doktor1).
Moj PC  
6 2 hvala 1
14 godina
neaktivan
Far Cry 3

Bas tako doktore,evo kazem i ja imam istih problema a nemam bas slab komp

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Far Cry 3 ove godine, Far Cry 3 i dalje u razvoju
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice