Far Cry 2

poruka: 650
|
čitano: 110.705
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Far cry 2
17 godina
Far Cry 2

Neznam koje si ti godiste ali kod mene je stvar u nostalgiji. Od novih igara ocekujem previse, ali znam da mi ni jedna nova igra nikad nece biti zanimljiva i draga kao neke stare u svoje vrijeme. Npr. stari Test drive 1,2,3 su mi odnjeli neizrecivo vise vremena nego graficki i po igrivosti neusporediv GRID. Wolf3d, Doom1,2  pa cak i arkade tipa Duke Nukem i dan danas nemaju konkurencije. Stare Lucas Arts(Films) SCUMM avanture su nazalost neponovljive. To su bile igre s dusom (ili je fakat nostalgija).

Ali katkad se dogodi da i danas dobijemo bisere koji me potpuno oduseve. Nazalost, razvikani DeadSpace i FC2, iako kvalitetni, nisu jedni od njih.

P.S. Tako je isto i sa Fallout3. Ma kako dobra na kraju igra bila, u ocima fanova nece biti ni do koljena Falloutu 1 i 2

P.P.S. Uff, jesam li svakakvog offtopica nadrobio u ovaj post... Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Far Cry 2
mislav_01 kaže...

Naxeem je jako dobro sad malo prije bio reko. Kaze da neobozava neke igre vise. Mislim da je to moj najveci problem, ja doslovce stujem neke stare igre i dobro se sjecam feelinga koji sam imo dok sam ih igrao i zato se cesto razocaram kad dodje nesta novo. To nije dobro. Šutim

I ja se sjećam feelinga kad sam prvi puta igrao neki FPS, ali to je zato jer je tada sve bilo novo. U međuvremenu smo se i ti i ja naigrali raznih igara i normalno je da više nemamo taj feeling. I ne možeš očekivati da ćeš ga više ikada imati. Ali to ne znači da ne možeš uživati u novim igrama. Na žalost, nove stvari se u igrama sporo razvijaju, izbacuje se puno naslova koji su slični, nastavci koji ne mijenjaju ništa u odnosu na original pa se čovjek razočara. Nekima pak smeta ako nastavak nema veze s originalom kao u FC2.

S druge strane treba se zapitati da li se danas može izmisliti nešto novo? Vjerojatno da ali svaki napredak dolazi sporo.
17 godina
Far Cry 2

Sto se tice enginea, mislim da je Crysisov dosta bolji. Osim grafike koja je vidno bolja i detaljnija od FCa, fizika je puno bolja u Crysisu i to mi je vaznije od broja polygona na 3d modelu. Fizika vozila je ocajna u FC2. Mogli su to barem malo doradit.

Bez obzira na engine, FC2 mi je puno bolja igra od Crysis Warheada i nesto bolja od Crysisa.

A ti Darth, prestani se uvlacit modovima u pozadine. Ako imas nesto pametnog za komentirat, komentiraj.

Velicat moderatora bez ikakvog doprinosa temi nema smisla. I jos uz to vrijedas ostale korisnike...

Nemojte me krivo shvatit, nemam nis protiv Naxeema al imam protiv uvlacenja u guyicu.

AMD Athlon X2 6000+ @3Ghz GTX 260 896 MB 2GB DDR2 Dual Channel 800 Mhz HDD Seagate Barracuda 120 GB+500 GB Windows Vista Ultimate x64 Service Pack 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Igra je doradjena u svim segmentima, sa jednim Crysisom se ne moze usporedjivati,jer je on za Fc2 apsolutno linearna igra, kao neki kvazi-sandbox.. Jedino sto mi smeta sto usred igranja pritisnem srednju tipku misa sa zeljom da se klokiram,kad gle vraga, to se ne moze u FC2:)

Ako volite igre koje nude jako puno toga, doduse sa podosta ponavljanja istih sadrzaja (milism koja igra danasnjice nema to), i moze se igrati na mahove, dakle svaki dan po sat-dva, jako cete zavoliti FC2 i uzivati u njemu... Samo se pripremite, jako, jako puno dobrih igara je spremno za izdavanje,zato bolje kupiti i sto prije prijeci, jer ce vam ostati samo jedna unused ikona na desktopuIznenađen

Totalno djeomicno se slazem sa kolegom Psiho246 koji kaze "Bez obzira na engine, FC2 mi je puno bolja igra od Crysis Warheada i nesto bolja od Crysisa." Dodao bi samo da je Crysis u rangu,a ko se mogu uopce rangirati u isom smislu...

Koonfiguracija: Inace igram na 4850 GS i radi na 1650 rezi na ultra sve, bez AA,prosjecno sa 30-40 FPS, tako da koliko sam skotnao,svima radi na oko 30ak fps,koje god podesenje (ako je optimalno naravno)Osmijeh

(Inace bolja igra od svega toga zajedno je Fallout3, koji je fantastican i ako niste igrali prva 2 dijela!)

Pozdrav, Calinjos
17 godina
moderator
Far Cry 2

Ja sam isto primjetio da mi AA ne utice na framerate. Igram se u niskoj rezi, 1280x1024, pa ne znam da li sam CPU limitiran (C2D@3 GHz :)). Uvijek se vrti oko 30 fps.

Uglavnom, danas sam kupio Accelero S1+turbo module pa cu grafu OCuPM (4850, vec OC-ana na 660 MHz, mem na stock). Vidjecu da li cu onda imati bolji framerate, ocekujem clock 700+, mozda blizu 4870.

Jel zna neko koliko je FC2 zahtjevan po pitanju memorijskog bandwidtha na kartici, koliko vidim na netu, u crysisu svaki bajt propusnosti znaci nesto?

Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

Sto se tice enginea, mislim da je Crysisov dosta bolji. Osim grafike koja je vidno bolja i detaljnija od FCa, fizika je puno bolja u Crysisu i to mi je vaznije od broja polygona na 3d modelu. Fizika vozila je ocajna u FC2. Mogli su to barem malo doradit.

Upravo tako, osječaj igranja u Crysisu je na daleko boljoj razini, grafika je superiorna, puno prirodnija i dinamičnija. Ma kad pogledaš, ova jad od grafike na Farcry2 nekako nije to to. Mislio sam da ce biti barem malo bolja nego na Crysisu, ali ovo je duboko razočaranje.

Baš me zanjima hoće li sada ubisoft opet kupiti ime Crysis i upropastiti i taj nastavak u dvojki.
Dakle, ime je jedno a igra nesto sasvim drugo.
17 godina
moderator
drago7 kaže...
Upravo tako, osječaj igranja u Crysisu je na daleko boljoj razini, grafika je superiorna, puno prirodnija i dinamičnija. Ma kad pogledaš, ova jad od grafike na Farcry2 nekako nije to to. Mislio sam da ce biti barem malo bolja nego na Crysisu, ali ovo je duboko razočaranje.

Baš me zanjima hoće li sada ubisoft opet kupiti ime Crysis i upropastiti i taj nastavak u dvojki.
 A i ti lupas.
Takvi kao ti bi visok framerate, a ujedno i da bude nesto najbolje. Ima jedna izreka kojom se to moze opisati (obicno se kaze curama, kad imaju neke glupe zahtjeve):
''Ti bi se yeb*la, a da ti ne uđe!''
Ne moze to tako.
Depresivni? Glup posao? Problemi u kući? Ne cijene vas? Novčani problemi? Umorni od svega? RJEŠENJE U JEDNOJ PILULI: YebiGA® 1000mg Kad je sve u k..., YebiGA®!
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Govorim o činjenicama koje stoje i koje su dokazive s onih slika koje sam dvaput linkao: grafički FC2 nije inferioran CryeEngineu 2. U nekim stvarima jest, neke stvari nedostaju, ali toliko su rijetko upotrebljavane da ih nema smisla spominjati uz skoro 50% bolje performanse od isto izgledajućeg Crysisa.

Engine je  inferiorniji od Crysisa što se tiče grafike, pa i fizike, skalabilnosti. To vide svi, i laici (forumaši) i profesionalni recenzenti na svim svjetskim stranicama. Očito je da ima brdo tehnologija u Crysisu koju nema Dunia engine. Što se tiče fizike, jasno je da je namjerno ograničena u FC2, ali po meni bezveze jer fizika dosta slabo utječe na performanse. Jedino što je stvarno dobro i novo u tom engineu je "real tree" komponenta enginea, odnosno utjecaj eksplozija i vatre i vremenskih uvjeta na raslinje. Engine je solidno optimiziran, ali ima negdje 10 puta manju CVAR listu od CryEnginea 2, odnosno teže se modificira i to ne u real-time-u. Usudio bih se reći da voda u FC 1 izgleda bolje nego u FC2, to mi je veliko razočaranje (refleksija, refrakcija, fizika, partikli loše, loše). Sjene su čista projekcija kao kod npr. Call of Juarez neovisno o udaljenosti, ne računa se rasap sjene. Imate stablo na planini 500 metara od sebe i iza njega sunce. Sjena kod vas na tlu će biti oštra kao da je stablo metar od vas. Neusporedivo s Crysisom. Cryengine 2 to isto radi, ali na Very High postavkama simulira penumbru sjene i sjene izgledaju totalno realno. Ipak sve te sjene i i FC2 i u Crysisu su polu-skriptirane, odnosno engine ih može računati, ali se mora odabrati gdje se želi da bude sjena, a gdje ne. Doom 3 je još uvijek jedina igra gdje su svjetlo i sjena potpuno unificirani. Naxeem, kad sam rekao da Crysis koristi na parallax occlusion mapping, mislio sam na to, a ne na parallax mapping. To nije isto. Znam da se parallax u igrama pojavio još u FEAR-u, ali Crysis koristi i ovo drugo, a to je umjetni raytracing kroz rasterizaciju i daje dojam pravog displacement mappinga, odnosno 3D tekstura sa svojom sjenom. Veoma napredno za igru, u FC2 niti traga. Sunshafts da je bolji u FC2, nije mi jasno, to kažeš i to mora biti tako? U FC2 sunshafts je taj isti efekt samo dorađen kao u FC1. Subsufrace scattering nema FC2, kao ni depth of field, motion blur koji je nevjerojatan u Crysisu (znam da je to umjetno u odnosu na realnost, ali vrlo dobro izgleda i poželjan je u novim igrama sa mouse filteringom). Modeli su znatno lošiji, znatno manje poligona u polju gledananja. Eksplozije, particles, HDR,voda, destruktibilnost vegetacije, sve lošije od Crysisa. Odakle ti argument, protiv cijelog svijeta da je engine na istoj razini.
Sad imam više sati igranja FC2 iza sebe i dojmovi su mi ok, ali na žalost nisam doživio niti jedan wow efekt kakvih sam imao dosta igrajući FarCry, Doom 3, Half-Life1,2 pa čak i Crysis. Ničime me igra nije iznenadila. Ima nekih noviteta, gameplay je dosta bogatiji nego kod većine pucačina (utjecaj malarije, oružja, vozila, NPC-ovi, vatra, liječenje itd...), ali zbog šablonskih misija (sve slične, idi tamo presretni, ubij) gubi na težini. Mapa je vrlo velika, ali imam dojam da se sve ponavlja, igra ima nekoliko vrsta tekstura i to je to. Bilo koji dio mape, nalikuje na drugi, tj. reciklira se sve. Završim misiju na jednom kraju, presretnem vozilo, ubijem nekoga i onda nova misija vozi preko cijele mape po istom okolišu i opet ubij tamo nekoga. Nedostaci tipa respawn, pretjerano uništavanje vozila, oružja itd. mi ni ne smetaju toliko, neprijatelje zaobiđem. AI je solidan, ima dobrih strana, ali ima i loših. Igra mi nije loša, ali ne drži me satima za kompom. Moja ocjena 85% za sada.
Core 2 Duo 6750 3.2GHz 4GB ddr2 800 MHz GeForce 8800GT 512 MB Gigabyte P35-DS3L Vista Ultimate
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Govorim o činjenicama koje stoje i koje su dokazive s onih slika koje sam dvaput linkao: grafički FC2 nije inferioran CryeEngineu 2. U nekim stvarima jest, neke stvari nedostaju, ali toliko su rijetko upotrebljavane da ih nema smisla spominjati uz skoro 50% bolje performanse od isto izgledajućeg Crysisa.

Jedna stvar vrijedi za ovu igru, slike nisu nikakav dokaz. Koliko sam uspio primjetit svi se trude uhvatit trenutak kada engine blista i kad mu se nikakve mane ne vide. A ima ih, za razliku od Crysisa u kojem 90% screenshotova izgleda odlično. Sam osjećaj trčkaranja kroz granje koje se uvija i skrivanje u raslinju kroz koje svijetlo zbilja dinamično prolazi je neusporedivo bolji. Far cry zablista u nekim dijelovima tipa sumrak u Oazi (svijetlosni efekti se stvarno poklope), ili stabla u močvari (samo dok ste na brodu, kad im priđete bliže nestane čarolije). Inaće, na istoj toj rijeci se vidi poprilično loša voda. Grafički dojam općenito je osrednji, jer za ništa nema osjećaja da je to revolucija. I po 1000 put, modeli su užasni, a onaj auto s početka izgleda ko kutija s 6 poligona.

Why so serious???
17 godina
neaktivan
MiH kaže...
naxeem kaže...

Engine je  inferiorniji od Crysisa .... ali ima negdje 10 puta manju CVAR listu od CryEnginea 2, odnosno teže se modificira i to ne u real-time-u.............  unificirani. Naxeem, kad sam rekao da Crysis koristi na parallax occlusion mapping, mislio sam na to, a ne na parallax mapping. To nije isto. Znam da se parallax u igrama pojavio još u FEAR-u, ali Crysis koristi i ovo drugo, a to je umjetni raytracing kroz rasterizaciju i daje dojam pravog displacement mappinga, odnosno 3D tekstura sa svojom sjenom...................
CVAR lista apsolutno ništa ne znači niti govori o kvaliteti nekog enginea.
Što se tiče tvog komentara o mappingu, nemoj mi pokušavati prodati te igre riječima, pogotovo ne u situaciji kada vrlo dobro znaš da se bavim grafikom i kada oboje vrlo dobro znamo na što mislimo. Sasvim je jasno da se pri spominjanju tehnologije misli na najmoderniju, pogotovo kod enginea koji cilja na sam vrh. Što se tiče samog POM-a, to se ne koristi svugdje niti u Crysisu na najvećim detaljima, baš zato što je vrlo zahtjevno. Pogledat ću popodne za primjer u FC2.

17 godina
neaktivan
MiH kaže...
naxeem kaže...
.............................og šablonskih misija (sve slične, idi tamo presretni, ubij) gubi na težini. Mapa je vrlo velika, ali imam dojam da se sve ponavlja, igra ima nekoliko vrsta tekstura i to je to. Bilo koji dio mape, nalikuje na drugi, tj. reciklira se sve. Završim misiju na jednom kraju, presretnem vozilo, ubijem nekoga i onda nova misija vozi preko cijele mape po istom okolišu i opet ubij tamo nekoga. Nedostaci tipa respawn, pretjerano uništavanje vozila, oružja itd. mi ni ne smetaju toliko, neprijatelje zaobiđem. AI je solidan, ima dobrih strana, ali ima i loših. Igra mi nije loša, ali ne drži me satima za kompom. Moja ocjena 85% za sada.
 Ovo zadnje je totalno istina i jedini pravi komentar na igru! Svaka cast!
Pozdrav, Calinjos
17 godina
neaktivan
Far Cry 2

Meni se igra uopće ne sviđa, igram je al mi je loša, nešto mi tu ne štima i one fore frajer si bode neke igle u rupe gdje ga je pogodio metak po meni odvratno i glupo, rambo glupe fore. Baš su sa tim nekim nepotrebnim detaljima po meni zakakali i ono po noći ništa ne vidim mogli su bar neku lampu ubacit. Mene igra malo posjeća na jedno smeće koje je davno kao trebalo biti  nešto revolucionarno a zove se boiling point, nepotrebnih gluposti ko u priči kupi oružje otključaj oružje ma daj. Ma jedinca je premija prema ovome. Dalje mi se neda ni pisat...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
frost135 kaže...

Meni se igra uopće ne sviđa, igram je al mi je loša, nešto mi tu ne štima i one fore frajer si bode neke igle u rupe gdje ga je pogodio metak po meni odvratno i glupo, rambo glupe fore. Baš su sa tim nekim nepotrebnim detaljima po meni zakakali i ono po noći ništa ne vidim mogli su bar neku lampu ubacit. Mene igra malo posjeća na jedno smeće koje je davno kao trebalo biti  nešto revolucionarno a zove se boiling point, nepotrebnih gluposti ko u priči kupi oružje otključaj oružje ma daj. Ma jedinca je premija prema ovome. Dalje mi se neda ni pisat...

Ja ju instaliro, vidio da to nije to i deinstaliro. Katastrofa, rade igru 5 godina, da na kraju ispadne mučak. Jedino je Cevat Jerli preko Crysisa uspio dovesti na PC realističnu grafiku. Ali večini Crysis nije bio dobar jer večina nije imala ni vistu a bome ni hardver koji se je mogao nositi sa tako zahtjevnim naslovom. Ono što posebno bode u oći jest činjenica da igre opet nazaduju.
Igra o kojoj se ovdje piše nije ni dostojna svog imena.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
drago7 kaže...

A i ti lupas.
Takvi kao ti bi visok framerate, a ujedno i da bude nesto najbolje. Ima jedna izreka kojom se to moze opisati (obicno se kaze curama, kad imaju neke glupe zahtjeve):
''Ti bi se yeb*la, a da ti ne uđe!''
Ne moze to tako.
 Ja imam hardver koji Crysis vrti na HD rezi u max bez bilo kakvih problema. I jos jednom cu ponovit , FarCry2 je sr-anj-e  od igre.
17 godina
neaktivan
Far Cry 2

@macgyver - Pa ja sam u prvom actu riješio sve budy misije u drugom mi se nije dalo ih riješavat sve ali sam ih vecinuo riješio i sve jedno sam ih morao pobit  Smijeh

@drago7 - OK tebi je igra sranja svi smo to skuzili sad mozeš odletit sa ove teme nitko te ne tjera da je citaš.

MORTAL, CAN YOU FEEL THE FORCE OF DARK SIDE... I ROCK YOU LIKE A HURRICANE^^

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Far Cry 2

NAJBOLJI FPS DO DANA DANAŠNJEG!!

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
frost135 kaže...

U potpunosti se slažem s tobom,ja je i ne igram.
ASUS P5Q DELUXE INTEL CORE 2 DUO E8500 NVIDIA 9800 GX2 SEAGATE BARRACUDA 320GB CORSAIR TWIN2X2048-6400C4 CORSAIR HX 620W Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina
neaktivan
Far Cry 2

E dragi polemičari...jedno morate priznati...a to da je popravljanje auta stvarno j... izvedenoSmijeh...jedva čekam da mi se počne dimiti iz haube Smijeh....screwdriver u ruke i maži...zakooon

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Jerkenovski kaže...

E dragi polemičari...jedno morate priznati...a to da je popravljanje auta stvarno j... izvedenoSmijeh...jedva čekam da mi se počne dimiti iz haube Smijeh....screwdriver u ruke i maži...zakooon

Hehe javi nam se nakon što ga 30 put popraviš pa nam reci koliko je onda zabavnoSmijeh
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
16 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
Jerkenovski kaže...

Hehe javi nam se nakon što ga 30 put popraviš pa nam reci koliko je onda zabavnoSmijeh
 Haha...30...au...već sam taj prag ostavio daleko iza sebe...prije bi rekao 300 puta...kaj je najbolje i dalje je zabavnoSmijeh
17 godina
neaktivan
Far Cry 2

Ide mi na živce ovo uspoređivanje sa Crysisom jer je Far Cry 2 1000 puta bolja igra od tog glupog Crysisa. Previše ste zabrijali na Crysis kojeg sam i ja odigrao i gameplay mi je smeće naspram Far Cry 2 koji je i sa ponavljanjem misija zanimljiviji od Crysisa. Ne govorim da je Crysis loša igra, ali je precijenjena i Far Cry 2 je bolji od nje po svemu osim po grafici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hellraiser1110 kaže...

Ide mi na živce ovo uspoređivanje sa Crysisom jer je Far Cry 2 1000 puta bolja igra od tog glupog Crysisa. Previše ste zabrijali na Crysis kojeg sam i ja odigrao i gameplay mi je smeće naspram Far Cry 2 koji je i sa ponavljanjem misija zanimljiviji od Crysisa. Ne govorim da je Crysis loša igra, ali je precijenjena i Far Cry 2 je bolji od nje po svemu osim po grafici.

Ko prizna pola mu se prašta.
17 godina
neaktivan
scorpion667 kaže...
Jerkenovski kaže...

Istina možda je to jedino malo fora kao mehaničar si, uz put, ne moraš igrat druge simulacije vožnjeSmijeh ovdje si majstor , doktor , hacker, profesional killer ,ma sve u jednom kako se to već netko prije nije sijetio ? Mudri su dečki iz ubisofta.  Nego scorpion667 nisi ništa konkretno rekao o igri a, baš me zanimju tvoji argumenti dobrog, lošeg , dojmovi , osim što znamo da dobro sviraš gitaru, kako ti se ovo čudo od igre činiCool.....
17 godina
neaktivan
frost135 kaže...
scorpion667 kaže...
Jerkenovski kaže...

Istina možda je to jedino malo fora kao mehaničar si, uz put, ne moraš igrat druge simulacije vožnjeSmijeh ovdje si majstor , doktor , hacker, profesional killer ,ma sve u jednom kako se to već netko prije nije sijetio ? Mudri su dečki iz ubisofta.  Nego scorpion667 nisi ništa konkretno rekao o igri a, baš me zanimju tvoji argumenti dobrog, lošeg , dojmovi , osim što znamo da dobro sviraš gitaru, kako ti se ovo čudo od igre činiCool.....
  Hehe ajde evo probat ću dati malo detaljniji opis. Počet ću od svog polja:
Glazba - Solidna i jako se dobro uklapa u atmosferu, samo jedan problem ima, a to je da je previše repetivna. Meni osobno nebi smetalo da kao u starom dobrom quake-u dere kakva rock/metal ili barem bolja orkestralna glazba kada je neki veći fight u pitanju.Smijeh
Zvuk - Odličan. Čuje se puhanje povjetarca. kada kiša pada čuje se kako kapljice udaraju po lišću itd. itd. Ono što meni definitivno fali (a neznam da je to u ijednoj igri dosad bilo) da se npr. po takvoj olujnoj noći čuje tu i tamo škripanje nekakvih poluotvorenih vrata i takve sitnice, al to je već sitničarenje.Smijeh 
Grafika - Jako dobra, u kombinaciji sa zvukom i glazbom daje igri nekakvu posebnu atmosferu ali i dalje je to daleko od jednog STALKERA. Oni što govore da je grafika u Crysisu bolja su u potpunosti u pravu. Iako i ovdje sve lijepo izgleda ipak je nekako malo "cartoony". Tj. ova igra ni izbliza ne cilja na fotorealizam kao crysis.
A sada ono loše:
IGRIVOST -   O ovom bi se mogli napisati romani jer je Far Cry 2 neviđen mix dobrog i lošeg u jednom paketu. Igra doslovno pršti neiskorištenim potencijalom. Evo ja npr volim koristit rocket launcher ali to jednostavno nije to kad ne vidim zgrade i drveća kako lete u zrak. Volim koristit snajper al kakve mi koristi kad na svega par mjesta imam uzvisinu s koje bi ga mogao kvalitetno iskoristit. I zašto dovraga nemogu u isto vrijeme nositi snajper i AK 47 a mogu npr. AK 47 i rocket launcher? Zašto mi se svaka puška nakon 2-3 misije raspadne? I zašto nemogu kupit pušku kakvu želim kad već imam dovoljno dijamanata za nju? Ali ne, ja moram raditi side-questove za ovog što drži oružarnicu da bi mi se otključala određena oružja. Mislim wtf? U prve 2 - 3 misije upoznaje se s mehanikom igre, tipkama i sličnim stvarima. Onda počinje ono pravo. Tada ste ostavljeni da birate što god želite. Ili ići na glavne misije ili radit sporedne. Također treba s vremena na vrijeme na underground misije da bi dobili toliko potrebne tablete za malariju. Ispočetka će biti sve divno i krasno, ptice pjevaju, leptiri lete, osjećate se sretno i ispunjeno, gole manekenke trče po šumi (nemojte ovo doslovno shvatitSmijeh). Trebat će vam nekih 4-5 glavnih misija da bi lagano već počeli gubit živce na respawnanje neprijatelja i neprestano vozanje. Onda ćete nakon još par misija poželjeti da imate beskonačan broj raketa jer vam se neda 500-ti put ubijati jedne te iste stražare na tom jednom te istom guard postu. A što je najžalosnije tih guard postova ima više nego tableta u prosječnoj ljekarni (također nemojte doslovno shvatitiNamigiva). Ajmo dalje. Nakon što prihvatite jednu od glavnih misija često će vas zovnuti vaš najbolji prijatelj. On će vam ponuditi da uradite neku misiju za njega pa će onda on vama pomoći oko glavne misije. Korisna stvar, posebno na većim nivoima težine jer ima nekih stvarno teških misija. Sporedne misije su ubitačno dosadne (kao i u svakoj igri koja ima sporedne misije). Toliko su dosadne da vam se najvjerovatnije i neće dati raditi side-questove za arms dealera već ćete cijelu igu rađe proći s 3-4 ista oružja. Vožnja je dobra ali zabavu ubiju vražji guard postovi i pokoja patrola s autom, tako da ni 300 metara nemožete mirno voziti. Aj može se s autom i proletit kraj guard posta, ali ti vragovi od neprijatelja u većini slučajeva imaju neko auto u koje će ući pa ćete opet svejedno morati izaći iz auta da ih ubijete jer im je teško pobjeći. A tek priča.... pa crysisova priča i način kako se odvija radnja je remek djelo u usporedbi s ovim. Jednostavno malo je toga što bi ikoga moglo vući da igru odigra do kraja. Ja nisam odigrao do kraja, a najvjerovatnije i neću. Neznam ni šta bi više napisao a da već nije rečeno. Crysis možda nije bio nelinaran ali je neusporedivno zabavniji od ovog, usudio bih se reći, poluproizvoda. Par postova prije igri sam bio dao ocjenu 80%, al sad je spuštam na 70% i ne zaslužuje ni 0.00001% više. Iako je i to nategnuta "sedamdeseteka". Ako Far Cry 2 znači nelinearno, onda živjela linearnost.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.1GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan
  Hehe ajde evo probat ću dati malo detaljniji opis. Počet ću od svog polja:
Glazba - Solidna i jako se dobro uklapa u atmosferu, samo jedan problem ima, a to je da je previše repetivna. Meni osobno nebi smetalo da kao u starom dobrom quake-u dere kakva rock/metal ili barem bolja orkestralna glazba kada je neki veći fight u pitanju.Smijeh
Zvuk - Odličan. Čuje se puhanje povjetarca. kada kiša pada čuje se kako kapljice udaraju po lišću itd. itd. Ono što meni definitivno fali (a neznam da je to u ijednoj igri dosad bilo) da se npr. po takvoj olujnoj noći čuje tu i tamo škripanje nekakvih poluotvorenih vrata i takve sitnice, al to je već sitničarenje.Smijeh 
Grafika - Jako dobra, u kombinaciji sa zvukom i glazbom daje igri nekakvu posebnu atmosferu ali i dalje je to daleko od jednog STALKERA. Oni što govore da je grafika u Crysisu bolja su u potpunosti u pravu. Iako i ovdje sve lijepo izgleda ipak je nekako malo "cartoony". Tj. ova igra ni izbliza ne cilja na fotorealizam kao crysis.
A sada ono loše:
IGRIVOST -   O ovom bi se mogli napisati romani jer je Far Cry 2 neviđen mix dobrog i lošeg u jednom paketu. Igra doslovno pršti neiskorištenim potencijalom. Evo ja npr volim koristit rocket launcher ali to jednostavno nije to kad ne vidim zgrade i drveća kako lete u zrak. Volim koristit snajper al kakve mi koristi kad na svega par mjesta imam uzvisinu s koje bi ga mogao kvalitetno iskoristit. I zašto dovraga nemogu u isto vrijeme nositi snajper i AK 47 a mogu npr. AK 47 i rocket launcher? Zašto mi se svaka puška nakon 2-3 misije raspadne? I zašto nemogu kupit pušku kakvu želim kad već imam dovoljno dijamanata za nju? Ali ne, ja moram raditi side-questove za ovog što drži oružarnicu da bi mi se otključala određena oružja. Mislim wtf? U prve 2 - 3 misije upoznaje se s mehanikom igre, tipkama i sličnim stvarima. Onda počinje ono pravo. Tada ste ostavljeni da birate što god želite. Ili ići na glavne misije ili radit sporedne. Također treba s vremena na vrijeme na underground misije da bi dobili toliko potrebne tablete za malariju. Ispočetka će biti sve divno i krasno, ptice pjevaju, leptiri lete, osjećate se sretno i ispunjeno, gole manekenke trče po šumi (nemojte ovo doslovno shvatitSmijeh). Trebat će vam nekih 4-5 glavnih misija da bi lagano već počeli gubit živce na respawnanje neprijatelja i neprestano vozanje. Onda ćete nakon još par misija poželjeti da imate beskonačan broj raketa jer vam se neda 500-ti put ubijati jedne te iste stražare na tom jednom te istom guard postu. A što je najžalosnije tih guard postova ima više nego tableta u prosječnoj ljekarni (također nemojte doslovno shvatitiNamigiva). Ajmo dalje. Nakon što prihvatite jednu od glavnih misija često će vas zovnuti vaš najbolji prijatelj. On će vam ponuditi da uradite neku misiju za njega pa će onda on vama pomoći oko glavne misije. Korisna stvar, posebno na većim nivoima težine jer ima nekih stvarno teških misija. Sporedne misije su ubitačno dosadne (kao i u svakoj igri koja ima sporedne misije). Toliko su dosadne da vam se najvjerovatnije i neće dati raditi side-questove za arms dealera već ćete cijelu igu rađe proći s 3-4 ista oružja. Vožnja je dobra ali zabavu ubiju vražji guard postovi i pokoja patrola s autom, tako da ni 300 metara nemožete mirno voziti. Aj može se s autom i proletit kraj guard posta, ali ti vragovi od neprijatelja u većini slučajeva imaju neko auto u koje će ući pa ćete opet svejedno morati izaći iz auta da ih ubijete jer im je teško pobjeći. A tek priča.... pa crysisova priča i način kako se odvija radnja je remek djelo u usporedbi s ovim. Jednostavno malo je toga što bi ikoga moglo vući da igru odigra do kraja. Ja nisam odigrao do kraja, a najvjerovatnije i neću. Neznam ni šta bi više napisao a da već nije rečeno. Crysis možda nije bio nelinaran ali je neusporedivno zabavniji od ovog, usudio bih se reći, poluproizvoda. Par postova prije igri sam bio dao ocjenu 80%, al sad je spuštam na 70% i ne zaslužuje ni 0.00001% više. Iako je i to nategnuta "sedamdeseteka". Ako Far Cry 2 znači nelinearno, onda živjela linearnost.
  Vidim da se ljudi konačno spuštaju na zemlju.  Napokon to netko direktno kaže. Hebeš igru koja to nije. Meni je trebalo samo pola sata da shvatim da je igra totalno sr-a-nje.
I da, poluprizvod je ovdje ključna riječ
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2008 9:36 (drago7).
17 godina
moderator
drago7 kaže...
  Vidim da se ljudi konačno spuštaju na zemlju.  Napokon to netko direktno kaže. Hebeš igru koja to nije. Meni je trebalo samo pola sata da shvatim da je igra totalno sr-a-nje.
I da, poluprizvod je ovdje ključna riječ
 Jao, ti si sad pametniji od nas, auuu, brzo kopcas, samo za pola sata? To je novi rekord.
Slinio si za onom karticom dok nije izasla i sad posto mozes vrtiti crysis (kako kazes, ne znam) na super-mega-turbo-ultra visokim detaljima, odmah ti je sve drugo jad.
Prvo kazes da je jad grafika u FC2. Znaci ser.es dobro, jer losija je, ali nikako jad. U crysisu je odlicna (i zahtjevna, u FC2 je vrlo dobra).

Drugo, svrsavas na taj crysis ko tinejdzer na golu nogu.

Zato, izvini, ali tvoje rijeci ne znace apsolutno nista.

17 godina
protjeran
Far Cry 2

Igra me nije uopće fascinirala. U usporedbi sa prvim dijelom (Far Cry 1) lošija je i po igrivosti, po grafici definitivno, a i po priči.

Tih nekih par grafičkih detalja koje si oni dodali da bi ljudima zamazali oči me uopće ne fasciniraju, jer npr. onaj otok iz Far Cry 1 i sva ona tamo grafika je nešto do sada najbolje napravljeno. Po meni, bolje i od Crysis-a u dosta segmenata. Također, lutanje autom pola igre nije me dojmilo, a i pucanje u protivnika je bezveze. Moram 3 sanžera u njega ispaliti da bi ga ubio.

Igra je promašaj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kom je sranje nek ne igra kom je zabavna nek igra a ko voli nelinearne igre sa pametnim alom i detaljnom CUBE grafikom nek spila TETRIS

17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

Nemoj se zamarati ni nervirati. Ja sam prestao vidjevši kakve gluposti se pišu, čak i nakon tvog posta. Bolje ići svojim putem. Svi odrastu, prije ili kasnije.
17 godina
moderator
Far Cry 2

Ma i necu vise...

Volio bi da se u ovoj temi raspravlja o dojmovima kroz cijelu igru, misijama, performansama, manama, prednostima i sta ja znam o cemu jos, ali me nervira kad dodju likovi koji hoce crysis2, koji su deinstalirali igru nakon 10min i pocnu sipati svoje dojmove, a igrali su par minuta puni predrasuda.

A tih kriticara je najvise ovdje i zatrpavaju svojim bljuvotinama svaku normalnu konverzaciju.

Eto, necu vise :)

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Far cry 2
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice