Neznam koje si ti godiste ali kod mene je stvar u nostalgiji. Od novih igara ocekujem previse, ali znam da mi ni jedna nova igra nikad nece biti zanimljiva i draga kao neke stare u svoje vrijeme. Npr. stari Test drive 1,2,3 su mi odnjeli neizrecivo vise vremena nego graficki i po igrivosti neusporediv GRID. Wolf3d, Doom1,2 pa cak i arkade tipa Duke Nukem i dan danas nemaju konkurencije. Stare Lucas Arts(Films) SCUMM avanture su nazalost neponovljive. To su bile igre s dusom (ili je fakat nostalgija).
Ali katkad se dogodi da i danas dobijemo bisere koji me potpuno oduseve. Nazalost, razvikani DeadSpace i FC2, iako kvalitetni, nisu jedni od njih.
P.S. Tako je isto i sa Fallout3. Ma kako dobra na kraju igra bila, u ocima fanova nece biti ni do koljena Falloutu 1 i 2
P.P.S. Uff, jesam li svakakvog offtopica nadrobio u ovaj post... 

.....
). Ajmo dalje. Nakon što prihvatite jednu od glavnih misija često će vas zovnuti vaš najbolji prijatelj. On će vam ponuditi da uradite neku misiju za njega pa će onda on vama pomoći oko glavne misije. Korisna stvar, posebno na većim nivoima težine jer ima nekih stvarno teških misija. Sporedne misije su ubitačno dosadne (kao i u svakoj igri koja ima sporedne misije). Toliko su dosadne da vam se najvjerovatnije i neće dati raditi side-questove za arms dealera već ćete cijelu igu rađe proći s 3-4 ista oružja. Vožnja je dobra ali zabavu ubiju vražji guard postovi i pokoja patrola s autom, tako da ni 300 metara nemožete mirno voziti. Aj može se s autom i proletit kraj guard posta, ali ti vragovi od neprijatelja u većini slučajeva imaju neko auto u koje će ući pa ćete opet svejedno morati izaći iz auta da ih ubijete jer im je teško pobjeći. A tek priča.... pa crysisova priča i način kako se odvija radnja je remek djelo u usporedbi s ovim. Jednostavno malo je toga što bi ikoga moglo vući da igru odigra do kraja. Ja nisam odigrao do kraja, a najvjerovatnije i neću. Neznam ni šta bi više napisao a da već nije rečeno. Crysis možda nije bio nelinaran ali je neusporedivno zabavniji od ovog, usudio bih se reći, poluproizvoda. Par postova prije igri sam bio dao ocjenu 80%, al sad je spuštam na 70% i ne zaslužuje ni 0.00001% više. Iako je i to nategnuta "sedamdeseteka". Ako Far Cry 2 znači nelinearno, onda živjela linearnost.