F1 2010 - rasprava

poruka: 3.571
|
čitano: 1.006.368
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
16 godina
moderator
RE: F1 2010 - rasprava
luckyluke kaže...

Samo sam komentirao da grafika nije vrhunac današnjice.

Vjerojatno se autor redaka krivo izrazio pa rekao da je to vrhunac za EGO Engine a ima igara koje bolje izgledaju od F1 2010 svakako.

Neznam što je autor mislio al znam da nije to vrhunac za EGO Engine.

F1 2010 koristi EGO 1.5 u kojem je grafika dosta ljepša i čišća od EGO 1.0...

EGO 1.5 engine is the unofficial version number given to the enhanced version of EGO 1.0 created by CodeMasters to power the F1 2010 video game.

A Dirt 3,Grid2,Bodycount i Operation Flashpoint: Red River će koristiti EGO 2.0 koji će imati još bolju i čišću grafiku...

EGO 2.0 is a modified EGO 1.0 engine. EGO 2.0 will reportedly be used in Dirt 3,Grid2,Bodycount and the Operation Flashpoint: Red River...

http://www.f12010.co.uk/welcome::herbert.html
17 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

Optimizacije je u redu,grafika je u redu iako nije vrhunac današnjice.

Točka.

Grafika jest u vrhu, a da se stvar vrti prihvatljivo.

Može li igra izgledati bolje? Može! Ali onda bi je mogao igrati nitko. A ni on nije siguran.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
15 godina
odjavljen
F1 2010 - rasprava

Za one koje žele kupiti F1 2010, stigla je u eplati radnju 180kn - To je najjeftinije kod nas.

Nije ni skupo s obzirom da vjerujem da će patch ispraviti sve manje nedostatke igre.

Operation Flashpoint
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

dx11? sta je s njim? jel on vec ukljucen ili dolazi s patch-em?

citao sam da se moze forsirati nekako al da nije to to, u nekim mapama da ima artefakata

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
F1 2010 - rasprava

Eto,ja sam napokon nabavio igru,idem je sada skinuti i osobno zaigrati da vidim ako je tako odlicna kao sto se prica,nadam se da je.

eplati.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Toni2000 kaže...

citao sam da se moze forsirati nekako al da nije to to, u nekim mapama da ima artefakata

Može se uključiti, uključen je u igru.

Nemam DX11 pa nisam probao.

Nek proba netko tko ima jaču DX11 kartušu, naxeem probaj.

Operation Flashpoint
17 godina
RuskeGTT kaže...
nixass kaže...

kakva to piljevina leti s bolida?

da si ikad u zivotu pogledao koju utrku formule 1 bi znao sta je ta "piljevina"

sta mislis da su spoileri od gume ili krute plastike tako da otpadnu u vecim komadima?

karbonska vlakna su izrazito cvrsta ali kad se raspadnu onda se raspadnu u sitnim komadicima, ono sta ti zoves "piljevina"

a da si pogledao onaj video di je snimka prevrtanja onda bi vidio da formula izgleda ko pinokio koji je nabacio drkicu. to tako NE IZGLEDA na pravoj formuli.. no, to su finese

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 13:47 (nixass).
15 godina
F1 2010 - rasprava

vidio sam to, i to je nerealno, ali drzimo se tvog posta i piljevine kad se zabijes u nekoga ispred sebe...to je realno napravljeno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Crokilla kaže...

ma trošenje guma je sranje, probaj stajat na mjestu dvije minute i gume će požutit makar samo stajao na mjestu...

Probao sam i zaključio da je to izmišljotina.

Stajao sam na mjestu 57+ minuta i gume su ostale prozirne (računalo je samo stajalo, nisam visio) - dakle netaknute.

Odvozio sam upravo tek par minuta, došao pred kraj 3. od 3 kruga i gume su bile narančaste, dakle jako potrošene, bolid je proklizavao ovisno o potrošenosti guma (nisu bile ravnomjerno potrošene čak ni po stranama) i sve se ponašalo kao da sam na istim gumama odvozio 40-tak krugova. Vozio sam dosta sporo (da mi ne smetaju ostali), ali agresivno za gume.

Potom sam opet odvozio (restart) pazeći da gume ne trošim. I bile su puno manje potrošene. Prednji set netaknut, stražnji nešto više potrošen (žuto).

Mit o skriptiranim gumama i trošenju u mjestu: B U S T E D !

Dokazne slike:

57 minuta stajanja u mjestu: gume netaknute 57 minuta stajanja u mjestu: gume netaknute

7 minuta nasilne vožnje: gume jako potrošene 7 minuta nasilne vožnje: gume jako potrošene

7 minuta nježne vožnje: gume tek malo potrošene 7 minuta nježne vožnje: gume tek malo potrošene

Weky kaže...
Toni2000 kaže...

Može se uključiti, uključen je u igru.

Nemam DX11 pa nisam probao.

Nek proba netko tko ima jaču DX11 kartušu, naxeem probaj.

Ne znam niti gdje biraš DX mod.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 14:03 (naxeem).
15 godina
odjavljen

C:\Program Files (x86)\Cosemasters\F2010\system\

Pronadi datoteku hardware_settings_config.xml

Zatim pronađi odredak "<graphics_card>
<directx forcedx9="true" />

te ga promjeni u:

<graphics_card>
<directx forcedx9="false" />

Operation Flashpoint
17 godina
neaktivan

Ne mijenjaš tu, nego u svojoj konfiguraciji: MyDocuments\MyGames\FormulaOne\....

17 godina
F1 2010 - rasprava

Sada ću ja bacit inspekciju tog homemade dx11....

EDIT:

Evo par slika, ali se neće vidjet neka razlika jer su mi screenshotovi pod dx11 totalno tamni (u igri to nije slučaj). Baš da sam primjetio neku opaku razliku i nisam. Slika je malo manje žuta i teksture su malo oštrije (najbolje se vidi na rukavicama).

15-ak FPS-a manje prilikom forsiranja tog dx11...

9 9
11 11
9 9
11 11
9 9
11 11
ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 14:36 (doktor1).
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

DX11 očito još nije službeno uključen. Dosta vidim bugova sa shaderima na kiši. Neke stvari bolje izgledaju, ali na dx9 imam 20% veći framerate.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
RuskeGTT kaže...

vidio sam to, i to je nerealno, ali drzimo se tvog posta i piljevine kad se zabijes u nekoga ispred sebe...to je realno napravljeno

naravno da je, al ne u tolikoj mjeri. nikako

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
15 godina
odjavljen
F1 2010 - rasprava

Isprobao sam kod frenda sa HD 5770.

Neznam kako vama, ali nama neradi bitno sporije na DX11 - 4-5 FPS-a gubitka maksimalno što smo zamjetili očima.

Učitavanja manje traju na DX11 (neko čudo?).

Bugova definitivno ima (neke se teksture ne poklapaju).

Ionako su Codemastersi rekli da će pravi DX11 stići sa prvim patchem.

Operation Flashpoint
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
F1 2010 - rasprava

Nije potrebno mjeriti očima. FRAPS pokazuje oko 10-15 FPS-a manje u toj dx11 verziji...

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
doktor1 kaže...

Nije potrebno mjeriti očima. FRAPS pokazuje oko 10-15 FPS-a manje u toj dx11 verziji...

Meni fraps pokazuje 5-10 fps-a manje i ne osjetim razliku u gameplayu, ali mi je loading

kraći više nego duplo stoga ostajem na ovom ''dx11''.

17 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

Ok, greškom sam uključio 8X AA umjesto 0X AA u DX9 pa je otud moja razlika.

U DX11 imam 62FPS, a u DX9 imam 61FPS na istoj točki.

DX11 na kiši izgleda bolje, artefakata više nema (ne znam zašto, možda jer sam drugačije podesio DX11 tj. uključio neke stvari) i DX11 mi učitava sve cca duplo brže (brže očito kompajlira shadere).

Gume, kiša, publika i neke sitnice izgledaju bolje i ostavit ću ovo.

Namjestio sam po ovome: http://community.codemasters.com/forum/f1-2010-technical-help-1343/431578-f1-2010-pc-directx-11-workaround.html

Pretpostavljam da artefakte više nemam zbog primjene dx11 postprocess xml-a koji u prvom pokušaju nisam mijenjao.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.10.2010 15:13 (naxeem).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
F1 2010 - rasprava

Evo moj nick pa ko hoče nek me doda: ZDS 88

BAZINGA
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
F1 2010 - rasprava

jel postoji DX10 u igri? i kako provjerim koji mi je trenutno ukljucen/kako promjenim 9tku na 10tku? hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
RuskeGTT kaže...

jel postoji DX10 u igri? i kako provjerim koji mi je trenutno ukljucen/kako promjenim 9tku na 10tku? hvala

DX10 nema, samo DX9 ili DX11

Provjeri u onoj fajlu dali ti piše "forcedirectx9=true" ili "false"

Ako je true onda je DX9

Ako je false onda je DX11

Operation Flashpoint
15 godina
odjavljen
F1 2010 - rasprava

I Iako su učitavanja gotovo 3x manja, i iako igra radi gotovo pa jednako brzo, evo bugova DX11 verzije - Isprobano na ATi 5770 (Sorry na double posteu).

Operation Flashpoint
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

Evo još par slika sa dx11:

Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
Weky kaže...
RuskeGTT kaže...

DX10 nema, samo DX9 ili DX11

Provjeri u onoj fajlu dali ti piše "forcedirectx9=true" ili "false"

Ako je true onda je DX9

Ako je false onda je DX11

e hvala, provjerio sam, true je, nemam dx11 karticu, 9600GT je, imam 10tku, ali igra ne podrzava...kakva glupost...to je isto kao npr. da podrzava single core i quadcore procesore, a duale nikako!

16 godina
F1 2010 - rasprava

Igram ja na easy karijeru u katalunji i monte carlu i ja vozim iza vettela (na ravnici ga prestižem) i pojavi se da je moje vrijeme 10 sekundi sporije od sviju,

a to su kvalifikacije pa sam nakraju morao zadnji startat

Lol koji bug !

Tak na svakoj trci poslije catalunye

Umjesto Thumbup-a klikčite mi HVALA ! :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

Odigrao sam protiv jednog iz CM ekipe i dobio:

Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
protjeran
F1 2010 - rasprava

Ja sam igrao MP danas mogu reči da se stvarno isplati dati novce radi MP-a. Malo sam umoran pa mi se neda previše vozit tak da nisam u potpunosti istražio sve pogodnosti.

BAZINGA
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
naxeem kaže...

Odigrao sam protiv jednog iz CM ekipe i dobio:  

Svaka ti dala..Smijeh

BAZINGA
14 godina
F1 2010 - rasprava

alo ekipa

evo krenuo i ja malo sa f1,,,sve to ok, na mediumu, laganini 8, pa 2 , pa pobjeda

sve dok nisam došao do Catalunye i od onda sam uglavnom 20, iako sam vidljivo brži, tj brz kao i na prijašnjim stazama

ima netko kakvo rješenje,,,,kakav fix bug,,,,,

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
labudšiljo kaže...

alo ekipa

evo krenuo i ja malo sa f1,,,sve to ok, na mediumu, laganini 8, pa 2 , pa pobjeda

sve dok nisam došao do Catalunye i od onda sam uglavnom 20, iako sam vidljivo brži, tj brz kao i na prijašnjim stazama

ima netko kakvo rješenje,,,,kakav fix bug,,,,,

hvala

Ne bih rekao da treba fix bug nego su staze na kojima si prije vozio lakše odnosno AI je sporiji na njima dok na Catalunyi savršeno djeluje. Ak voziš sa lotusom ili nekom drugom slabijom momčadi nije ni čudno da ćeš na nekim stazama biti prespor, a na nekim prebrz jer AI nije dobro napravljen za neke zavoje.

BAZINGA
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice