Euro Truck Simulator 2 izdvojena tema

poruka: 21.223
|
čitano: 8.238.528
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
16 godina
neaktivan
Re: Euro Truck Simulator 2
Strumf123 kaže...

Evo par slika od danas kad sam kupio igru {#}

kamion je totalno seksi, što drugo reći {#}

btw koji to tunnig pack koristiš?

Tempus fugit
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 1:35 (robisierra92).
16 godina
kicmabrajker kaže...
robisierra92 kaže...
kicmabrajker kaže...

Maaaaa daleko je RED mi bolji od ovoga, ovdje je dosta nekako mutnije, dok je na RED-u sve ljepse izrazeno, RED mi je bolji, bez puno razmisljanja 

slažem se, ne vidim ja tu ništa "brutalno" ;)

netko je čačkao po modu ali nije to po mom ukusu 

Red je i dalje broj 1 =D

Skinuo sam taj RED, kopirao u mods folder, oznacio ga u profilu u igri pa me zanima dal je to to ili moram jos nesto napravit??
12 godina
neaktivan
soja kaže...
kicmabrajker kaže...
robisierra92 kaže...
kicmabrajker kaže...

Maaaaa daleko je RED mi bolji od ovoga, ovdje je dosta nekako mutnije, dok je na RED-u sve ljepse izrazeno, RED mi je bolji, bez puno razmisljanja 

slažem se, ne vidim ja tu ništa "brutalno" ;)

netko je čačkao po modu ali nije to po mom ukusu 

Red je i dalje broj 1 =D

Skinuo sam taj RED, kopirao u mods folder, oznacio ga u profilu u igri pa me zanima dal je to to ili moram jos nesto napravit??

Nemoras nikaj vise, to je sve... Evo ja ga prije stavil, cini se ok, jedino me ovi zmigavci zuti hebeju al nema veze, ionak mi ne trebaju pa ih ne palim  {#}

14 godina
Euro Truck Simulator 2

Ovaj dio puta iz Njemačke po autocesti prema Poljskoj (Varšavi) je najbolji do sad. Nisam nikad vozio tako dugo, a da nema usporavanja ili petlji i ostalih stvari, jedino ograničenja, al nebitno. Čak mislim da se tam može postić i najveća brzina kad sam išao sa teretom (viljuškari). >Veća

► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 2:07 (DiRT).
Moj PC  
2 5 hvala 0
13 godina
neaktivan

@robisierra92 Izvoli mod za tuning koji ja koristim : http://www.workupload.com/file/yake3D5U 

@DiRT Bez uvrede,ali mislim da si zamijenio NFS i ETS2

Euro Truck simulator 2 Moderator 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 2:33 (Strumf123).
15 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
suMaper kaže...
robisierra92 kaže...
suMaper kaže...
robisierra92 kaže...
...

Po teh. podacima proizvodjaca motora, pogledaj na kamionu (ets2) gdje mu je max. okretni moment M (1000-1600 o/min) zar to nije zeleno podrucje ?
U ets2 nema podatak na kojim okretajima je max. snaga P nego samo njena vrijednost ali pogledaj bilo gdje (pa i u knjizicu teh. podataka za tvoj RL auto) i vidjeces da je ona na znatno (~duplo) visim okretajima od max. M a to je crveno polje.

najveća snaga je najveći okretni moment. kilovati - konjske snage i njutnmetri označavaju praktički jednu te istu stvar - snagu motora

uzmimo primjer scanije r500 iz igre koju trenutačno vozim. najveći okretni moment od 2500 nm (500 ks) razvija u području od 1000 do 1350 o/min, što je točno i po RL standardima - vidljivo na grafikonu u prilogu kojeg sam našao na službenoj stranici proizvođača. ovisno o motoru najveću snagu scania kamioni s v8 motorom razvijaju u "zelenom području" od 1000 do 2000 o/min 

da, vožnjom u većim okretajima kamion nastavlja ubrzavti i vući teret, za što je zaslužna sila koje nastaje ubrzanjem, ali najveću sangu razvija pri deklariranom broju okretaja. niti jedan normalan vozač kamiona neće voziti u crvenom području okretaja - prvo jer se motor povećano troši (a servisi za takve velike motore su jako skupi) a drugo jer troši gorivo. smanjene potrošnje goriva od samo pet posto igra veliku ulogu kod bilo koje tvrtke, ili pojedinca, koji se bave auto prijevozom 

kamion naravno nije isto kao automobil. automobil benzinac razvija snagu na većim okretajima, konkrento moj mondeo s motorom od 2 tisuće kubika razvija najveći okretni moment i snagu od 100 kw pri oko 4000 okretaja u minuti. vožnjom u crvenom području, što je oko 5 tisuća o/min, sigurno ne razvija najveću snagu nego se kida. vozim auto već 15 godina i promjenio sam ih mnoštvo, nikakva vožnja u crvenom području nije dolazila u obzir. 

vectra turbo dizel, drugi auto koji vozim, razvija max snagu pri još nižim okretajima od benzinca, tome kazaljka tek ne smije prići crvenom području

da, neki sportski automobili razvijau max snagu blizu crvenog područja, pri 5-6 tisuća o/min, ali to se ne može niti izdaleka uspoređivat s kamionom

suMaper sa postom iznad je skroz u pravu, možda si i ti tako mislio samo si se krivo izrazio. Snaga i moment nikako nisu isto.

Da nebi bilo da samo pametujem, koja slika Iveco-a sa puta...pozdrav svim šoferima uz pjesmu

i sretna Nova 2014 ma gdje bili.{#}

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 14:39 (Zekat).
16 godina

igram ovu igru tek kojih mjesec dana, tolko mi se dopala da sam kupio i volan..

e sad bi vas molio da mi napišete koje sve modove koristite?

te koje mi preporučate?

koji mogu zajedno, a koji ne??

vidim da ima i dosta novih mapa (tsm, ova mađarska koju spominjete), ali trenutno bi htio proć ovu orginal mapu uzduž i poprijeko pa tek onda preć na neku novu..

pročitao sam da se može ova mapa samo proširit, da se dodaju još neke zemlje?!

pa vas molim da me uputite u taj mod svijet jer vidim da ima svašta..

Hvala

15 godina
neaktivan
soja kaže...

igram ovu igru tek kojih mjesec dana, tolko mi se dopala da sam kupio i volan..

e sad bi vas molio da mi napišete koje sve modove koristite?

te koje mi preporučate?

koji mogu zajedno, a koji ne??

vidim da ima i dosta novih mapa (tsm, ova mađarska koju spominjete), ali trenutno bi htio proć ovu orginal mapu uzduž i poprijeko pa tek onda preć na neku novu..

pročitao sam da se može ova mapa samo proširit, da se dodaju još neke zemlje?!

pa vas molim da me uputite u taj mod svijet jer vidim da ima svašta..

Hvala

Koju verziju igre imaš?

Ako imaš DLC (GoingEast) super dodaš još skandinaviju i za početak dosta. Od modova koristim za fiziku, glasniji zvuk u kabini, i dva za terete.

Prolistaj par strana prije...

12 godina
robisierra92 kaže...

najveća snaga je najveći okretni moment. kilovati - konjske snage i njutnmetri označavaju praktički jednu te istu stvar - snagu motora

uzmimo primjer scanije r500 iz igre koju trenutačno vozim. najveći okretni moment od 2500 nm (500 ks) razvija u području od 1000 do 1350 o/min, što je točno i po RL standardima - vidljivo na grafikonu u prilogu kojeg sam našao na službenoj stranici proizvođača. ovisno o motoru najveću snagu scania kamioni s v8 motorom razvijaju u "zelenom području" od 1000 do 2000 o/min 

da, vožnjom u većim okretajima kamion nastavlja ubrzavti i vući teret, za što je zaslužna sila koje nastaje ubrzanjem, ali najveću sangu razvija pri deklariranom broju okretaja. niti jedan normalan vozač kamiona neće voziti u crvenom području okretaja - prvo jer se motor povećano troši (a servisi za takve velike motore su jako skupi) a drugo jer troši gorivo. smanjene potrošnje goriva od samo pet posto igra veliku ulogu kod bilo koje tvrtke, ili pojedinca, koji se bave auto prijevozom 

kamion naravno nije isto kao automobil. automobil benzinac razvija snagu na većim okretajima, konkrento moj mondeo s motorom od 2 tisuće kubika razvija najveći okretni moment i snagu od 100 kw pri oko 4000 okretaja u minuti. vožnjom u crvenom području, što je oko 5 tisuća o/min, sigurno ne razvija najveću snagu nego se kida. vozim auto već 15 godina i promjenio sam ih mnoštvo, nikakva vožnja u crvenom području nije dolazila u obzir. 

vectra turbo dizel, drugi auto koji vozim, razvija max snagu pri još nižim okretajima od benzinca, tome kazaljka tek ne smije prići crvenom području

da, neki sportski automobili razvijau max snagu blizu crvenog područja, pri 5-6 tisuća o/min, ali to se ne može niti izdaleka uspoređivat s kamionom

Prvi bold: Apsurdno ... (vrlo blago i kulturno receno)
Ne citas pravilno teh. dijagrame: Na tvojoj slici Scania 730 ima max. snagu 730 hp (ks) na 1900 okretaja, na 1400 ima 670, a na 1000 okr. ima samo 500 ks. Ispod 1000 okr. nema podataka (ni za okr.moment) jer je to samo za ler (prazan hod)

Okretni moment, snaga motora, rijec struke (jako uprosceno)

Okretni moment (M) je jednak sila (F) puta krak (l) tj.  M = F * l
Vidi se da M daje neku silu F na nekom kraku (udaljenosti) l, u nasem slucaju to je sila na obimu kotaca. On nema veze sa kretanjem vozila tj. nema brzinu. A svako kretanje (Dinamika) ima svoju brzinu.

Osnovna definicija za snagu (P) je: izvrsen rad (A) u jedinici vrijemena (t): P = A/t
a rad (A) je sila (F) puta predjeni put (s):  A = F*s
i brzina kretanja (v) je predjeni put u jedinici vrijemena:  v = s/t
I tako dolazimo do druge definicije za snagu: sila (F) puta brzina (v):
 P = A/t = F*s/t = F*v
Znaci snaga motora (P) je jednaka sila (F) puta brzina (v) tj. P = F * v
Snaga je ta koja omogucuje kretanje vozila tj. ima brzinu, ona daje (omogucuje) razne brzine vozilu.

Max. M je na nizim okretajima od max. P. Na okretomjeru je max. M na sredini zelenog polja a max. P je pocetak crvenog polja. Zeleno polje je optimalna voznja, zuto polje (ili plavo, izmedju zelenog i crvenog) je sportska voznja (usponi i ostra pretjecanja) a crveno polje je zabranjeno za duzu upotrebu, moze jedno pretjecanje ali samo povremano.
Max. M je vazan za voznju uz uspon, veci M omogucuje veci uspon ali ipak snaga je ta koja omogucuje vecu ili manju brzinu kretanja, pa kako na usponu tako i na ravnom putu.
Veca snaga omogucuje vecu brzinu i ona odredjuje brzinu kretanja vozila pa i pretjecanja.

Ovo pitanje se izucava tek na faxu, tehnicari pa i RL vozaci su samo upoznati sa ovime tek da razlikuju babe i zabe i jedino sto (sasvim ispravno) skuze je da ovo nije problem tipa dva i dva i bjeze od njega ko od crnog djavola. Znaci sa njim su doobro upoznati tek ing.strojarstva, ti si "zagrizo" malo previsoko (prejako) pitanje za tebe ...

Za vise info-a pogledati: "Strojarski prirucnik" - Bojan Kraut

Nisi bas ovo zasluzio zbog "tsm detektiva" ali moj lvl ne dozvoljava da ti uzvratim na isti nacin.

IDEA is not discovered or undiscovered, it come self, it light !
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 11:16 (suMaper).
14 godina
Euro Truck Simulator 2
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
suMaper kaže...

Nisi bas ovo zasluzio zbog "tsm detektiva" ali moj lvl ne dozvoljava da ti uzvratim na isti nacin.

veću hrpu gluposti nisam dugo vidio u ovoj temi 

od sad si na ignore pa "uzvraćaj" koliko god hoćeš, ne zanimaš me 

Tempus fugit
13 godina
suMaper kaže...
robisierra92 kaže...

Prvi bold: Apsurdno ... (vrlo blago i kulturno receno)
Ne citas pravilno teh. dijagrame: Na tvojoj slici Scania 730 ima max. snagu 730 hp (ks) na 1900 okretaja, na 1400 ima 670, a na 1000 okr. ima samo 500 ks. Ispod 1000 okr. nema podataka (ni za okr.moment) jer je to samo za ler (prazan hod)

Okretni moment, snaga motora, rijec struke (jako uprosceno)

Okretni moment (M) je jednak sila (F) puta krak (l) tj.  M = F * l
Vidi se da M daje neku silu F na nekom kraku (udaljenosti) l, u nasem slucaju to je sila na obimu kotaca. On nema veze sa kretanjem vozila tj. nema brzinu. A svako kretanje (Dinamika) ima svoju brzinu.

Osnovna definicija za snagu (P) je: izvrsen rad (A) u jedinici vrijemena (t): P = A/t
a rad (A) je sila (F) puta predjeni put (s):  A = F*s
i brzina kretanja (v) je predjeni put u jedinici vrijemena:  v = s/t
I tako dolazimo do druge definicije za snagu: sila (F) puta brzina (v):
 P = A/t = F*s/t = F*v
Znaci snaga motora (P) je jednaka sila (F) puta brzina (v) tj. P = F * v
Snaga je ta koja omogucuje kretanje vozila tj. ima brzinu, ona daje (omogucuje) razne brzine vozilu.

Max. M je na nizim okretajima od max. P. Na okretomjeru je max. M na sredini zelenog polja a max. P je pocetak crvenog polja. Zeleno polje je optimalna voznja, zuto polje (ili plavo, izmedju zelenog i crvenog) je sportska voznja (usponi i ostra pretjecanja) a crveno polje je zabranjeno za duzu upotrebu, moze jedno pretjecanje ali samo povremano.
Max. M je vazan za voznju uz uspon, veci M omogucuje veci uspon ali ipak snaga je ta koja omogucuje vecu ili manju brzinu kretanja, pa kako na usponu tako i na ravnom putu.
Veca snaga omogucuje vecu brzinu i ona odredjuje brzinu kretanja vozila pa i pretjecanja.

Ovo pitanje se izucava tek na faxu, tehnicari pa i RL vozaci su samo upoznati sa ovime tek da razlikuju babe i zabe i jedino sto (sasvim ispravno) skuze je da ovo nije problem tipa dva i dva i bjeze od njega ko od crnog djavola. Znaci sa njim su doobro upoznati tek ing.strojarstva, ti si "zagrizo" malo previsoko (prejako) pitanje za tebe ...

Za vise info-a pogledati: "Strojarski prirucnik" - Bojan Kraut

Dzaba si kopirao sve ovo jer to je teorija a u praksi je drugo. Kao neko ko je vozio kamione, od malih dostavnih do velikih slepera (man-a na slici sam vozio prije 3 dana par kilometara) najveca iskoristena snaga je od 1700-2100 obrtaja, i taj tvoj prelazak u crveno samo povecava brujanje i opterecuje masinu, tj. nikakve koristi. 

15 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Daj točne podatke o kamionu/motoru pa ćemo vidjet?

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Euro Truck Simulator 2

A majke ti fizikalne

Svratim malo na temu da vidim sta ima, a ono ugledam nekakve formule...rekoh sebi, bjezi odavde!! {#}

7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Najekonomičniji rad motora je 1400 - 1500 okretaja (MAN TGX 440 KS) susjed ima transport firmu ( markovic-transport.hr )

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xpider kaže...

ako ja stavim taj mod kakva ce meni grafika bit jer ne igram na ultra postavkama nego na malo vecim od nisko?

16 godina
neaktivan
Virus_sc kaže...
Xpider kaže...

ako ja stavim taj mod kakva ce meni grafika bit jer ne igram na ultra postavkama nego na malo vecim od nisko?

I da igraš na low postavkama bit će ljepša grafika, isprobaj, nemaš što izgubiti jer ako ti ne odgovara samo isključiš mod i to je to 

Preporučio bih ti da staviš Real Enviroment ne ovaj "brutlani", jer je po meni ovaj prvi bolji 

Fotke su direkt iz igre a postakve su medium-high

Tempus fugit
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 17:51 (robisierra92).
16 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Kad se već hvalimo evo slike moje mašinerije :) Scania Streamline R730 u trenu kad se potrefio dobar trailer koji odgovara na skin samog kamiona :)

VELIKA SLIKA

P.S.: Don't forget to like my machine please, I really want new skin(s)

My website/blog: http://markoidzan.from.hr
Moj PC  
1 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2
Sa ubacenim Brutal-Environment-om..Meni ok izgleda..
Moj PC  
1 2 hvala 0
13 godina
neaktivan
robisierra92 kaže...
Virus_sc kaže...
Xpider kaže...

I da igraš na low postavkama bit će ljepša grafika, isprobaj, nemaš što izgubiti jer ako ti ne odgovara samo isključiš mod i to je to 

Preporučio bih ti da staviš Real Enviroment ne ovaj "brutlani", jer je po meni ovaj prvi bolji 

Fotke su direkt iz igre a postakve su medium-high

http://ets2-mods.com/euro-truck-simulator-2-mods-real-environment-mod-xtreme-beta-test/

http://ets2.lt/en/real-environment-dimension/

http://ets2.lt/en/real-environment/

koja od ova tri da skinem nema nigdje v2

Edit: naso sam v2.5 ali sad problem nema za verziju igrice 1.8 osim ako moze i za v1.7.0

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 18:49 (Virus_sc).
15 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Kupio sam si novu vozilicu krvavo zarađenu, prešao iz Scuderie u McLaren, (Iveco560ks<598ks) u planu je još R mjenjač, kao i obično kamion leti...

Upravo krenio turu, Lyon-Turku ~2500km za rekordnih 19000€ kad to odvezem  mogu ići slavit Novu godinu...{#}

Trenutno imam 1.7.1s GoingEast + Skandinavia dali mogu proširit mapu sa onim novim Francuskim gradovima?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 21:30 (Zekat).
Moj PC  
1 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
Virus_sc kaže...

evo skini ovdje to je zadnja verzija i radi na 1.8

http://sharemods.com/avlrktf96z2b/zzzzzzzzzzzReal_Environment_v2_AEgos_Edition.7z.html

a ovdje je tema na scs-ovom forumu o tome pa si pogledaj ako te zanima više 

http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=34&t=48647 

Kolege virtualni kamiondžije svako dobro u Novoj godini vam želim, te da u 2014. odvezete još desetke tisuća kilometara kvalitetnim i zanimljivim cestama u kamionu uređenom po vlastitom ukusu :) 

{#}

Tempus fugit
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Sve najbolje u novoj 2014... 

VAG LOVE

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Sretna vam nova godina, želim vam mnogo pređenih kilometara bez oštećenja u sljedećoj godini :)

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
3 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Kamiondjije zelim vam sretnu Novu, te da si kupite jednu Scaniu, Volvo kao sto ja mislim {#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

Sretnu novu 2014 želi vam Baba s Kolačima!!{#}

6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Euro Truck Simulator 2

38 tisuca xpa, a samo 5k kilometara? :O

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Hrvek1909 kaže...

38 tisuca xpa, a samo 5k kilometara? :O

To je moj profil na Madjarskoj mapi od Frank007. tamo su za sada najduze ture oko 80-90KM, i na tom levelu zaradis oko 4500EUR i oko 800-900XP po turi {#}

Imam samo taj jedan kamion, niti nema jos najjaci motor a jos imam za otplatiti 95.000EUR kredita {#}

Probaj mapu, odlicna je. Jos nedavno je bila svinjski teska, ali je Frank malo popustio nasim prohtjevima pa je sredio ekonomiju i ostalo. U pocetku smo dobivali 1XP po kilometru + 45 za parkiranje. Znaci oko 130XP po turi hehe. Nikako na zelenu granu. Sad je super. Ovdje su vlastiti vozaci/kamioni pusta sanja..

Zamisli da dobijes u pocetku 900EUR po turi, a kazna za prebrzu voznju je 550EUR, semafor 350EUR itd. pa ti divljaj cestama.

Evo statistika, 35+ sati stvarnog zivota ulupano u taj profil do sada {#} :

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 2:54 (BULIGO).
17 godina

Ajd daj link od madarske, inace kakva je u usporedbi s drugima jel izgleda realnije s tim rutama?

You got to lose to know how to win
13 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Ajd daj link od madarske, inace kakva je u usporedbi s drugima jel izgleda realnije s tim rutama?

Da, ima puno dionica ceste gdje imas kuce lijevo i desno, kao u Slavoniji, a ne velikamapa i rastrkani mini-gradovi a izmedju njih nista, prazne ledine.I teze je zaradjivati, manje Xp se dobija, i 80km ne predjes za 30 sekundi nego vozis i vozis..a kisa kad padne, pada cijelu noc :) Naime, udaljenosti i protok vremena su drukcije nego na original mapi. Ima dosta low-definition objekata ali se zato mapa super vrti na maminom multipraktiku ;)

http://forum.scssoft.com/viewtopic.php?f=32&t=24305&sid=8fd04bd1aca3709d2d9e96a236f438ae

najnovija verzija je 0.9.1H

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 4:47 (BULIGO).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: ETS2 multy nickovi (da se ekipa lakše skupi)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice