Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 694.300
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Dragon Age
MegaMass 2000 kaže...

Stari moj nisam baš siguran da možeš biti blood mage kroz knjige. Koliko sam skužio, postati blood mage možeš na samo dva mijesta, s tim da će ti se na određenom mjestu dio ekipe (ako ih imaš u družini u tom trenutku) okrenuti protiv tebe.

Blood mage možeš postati samo na jednom mjestu - i to još uz neke obavezne preduvjete. Znam jer ja igram kao on. A što se tiče Blood Magea - ako postaneš očekuj da će većini ekipe 8bez obzira koju vodiš) pasti odobravanje tebe od -5 do -10

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Stari moj nisam baš siguran da možeš biti blood mage kroz knjige. Koliko sam skužio, postati blood mage možeš na samo dva mijesta, s tim da će ti se na određenom mjestu dio ekipe (ako ih imaš u družini u tom trenutku) okrenuti protiv tebe.

Blood mage možeš postati samo na jednom mjestu - i to još uz neke obavezne preduvjete. Znam jer ja igram kao on. A što se tiče Blood Magea - ako postaneš očekuj da će većini ekipe 8bez obzira koju vodiš) pasti odobravanje tebe od -5 do -10

Pa zar nije kod jednog zmajčeka i kod jednog klinca ta mogućnost?

Btw, za klinca sam siguran, jer sam odbio ponudu, a za zmaja sam nešto kao načuo. Međutim poprilično sam siguran da se blood ne može postati kroz knjige. Kad dobivaš mogućnost da postaneš blood to je više odnos morala i moći, pa što ti izabereš-izabereš.

http://www.youtube.com/watch?v=icIygHdSGFc&feature=PlayList&p=04E802B01DFA9487
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 16:52 (MegaMass 2000).
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
Paolo2612 kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Btw, za klinca sam siguran, jer sam odbio ponudu, a za zmaja sam nešto kao načuo. Međutim poprilično sam siguran da se blood ne može postati kroz knjige. Kad dobivaš mogućnost da postaneš blood to je više odnos morala i moći, pa što ti izabereš-izabereš.

Samo možeš dobiti kod klinje - i to pod 2 uvjeta:

1.) moraš natjerati Jowana da ti pomogne (ne ubiti ili potjerati ga)

2.) Moraš ići u Fade i razgovarati s demonom i zamoliti je tu specijalizaciju (isto ne ubiti klinju ili demona u stvarnom svijetu, ili izazvati na borbu demona u Fade-u)

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Nego, što je kao druga specijalizacija za štemera sa štitom koji je ujedno i templar bolje?

1).Champion

2).Berserker

Naginjem berserkeru, jer daje deset poena u health i tri u snagu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
MegaMass 2000 kaže...
Paolo2612 kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Samo možeš dobiti kod klinje - i to pod 2 uvjeta:

1.) moraš natjerati Jowana da ti pomogne (ne ubiti ili potjerati ga)

2.) Moraš ići u Fade i razgovarati s demonom i zamoliti je tu specijalizaciju (isto ne ubiti klinju ili demona u stvarnom svijetu, ili izazvati na borbu demona u Fade-u)

Btw, da li si znao da možeš postati blood i ne izgubiti odobravanje kod ekipe? Postoji glitch koji vrijedi i za sve ostale specijalizacije, pa makar ih dobio kroz knjige.

17 godina
Dragon Age

@MegMass nije ti ono bug, zadnji lik sa kapuljacom je u elven alienagu, nemozes samo uci jos tam, rjesit ces to kasnije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Nego, što je kao druga specijalizacija za štemera sa štitom koji je ujedno i templar bolje?

1).Champion

2).Berserker

Naginjem berserkeru, jer daje deset poena u health i tri u snagu.

Ja bi išao na berserkera jer je on čisti DPS. Templar je savršen protiv čarobnjaka, ali oni nisu toliko zastupljeni (a i dobar ranger ih može počistiti s daljine s crippling blow i slično). Alistair je templar tako da pogledaj po njemu - ako ga koristiš malo gledaj koliko često koristiš njegove templarske moći i koliko su ti korisne. Ali i onda je pitanje što će ti 2 templara.

MegaMass 2000 kaže...

Btw, da li si znao da možeš postati blood i ne izgubiti odobravanje kod ekipe? Postoji glitch koji vrijedi i za sve ostale specijalizacije, pa makar ih dobio kroz knjige.

Moguće - vjerovatno sam izgubio zbog toga što sam odlučio žrtvovati ženu od Arl Eamona, a ne zbog blood mage specijalizacije.

M_dipl. kaže...

U je*emu, a baš sam htio arcane i blood, a ništa onda idem na shapeshifter + arcane, hvala na infou...

Tako sam i ja htio i popušio ovo pa išao na SS+AM. Sada opet prelazim i blood mage samCool

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 17:22 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Pa kako je sa bloodom?

Mislim, ima li ikakvih drastičnih poboljšanja ili prednosti?

Iskreno da ti kažem - trenutno ne.

Blood magic (po meni) ima 2 loša spella i 2 dobra. Stvar je u tome što prva dva su loša tako da pitanje je koliko se nekome isplati čekati 14 i 16 level da dobije 2 dobre magije. Uglavnom ja sam na 12 levelu tako da nemam još pristup ti dobrima.

Inače spellovi su ti ovakvi (po redu ih dobivaš ovako)

1. Blood Magic - umijesto mane koristiš health za castanje i lječenje healtha je katastrofa dok to koristiš (bilo spell ili potion)  Korisno jedino ako imaš: dosta healtha i 2 entropy spella: Drain life i Death Magic (makar su i oni od upitne korisnosti zbog smanjene učinkovitosti lječenja, ali puno pomažu)
  2. Blood Sacrifice - čupaš energiju od nekog u svojoj družini i daješ je sebi. Spell koji nikada nisam ni taknuo
  3. Blood Wound - krv u protivničkom tijelu proključa i napravi mu velik damage. Ako ne prođe check od grčeva postane nepomičan
  4. Blood Control - kontroliraš protivničku krv i pridobijaš ga na svoju stranu. Ako se protivnik odupre onda dobije popije velik damage zbog manipulacije krvi

I da napomenem - čudovišta bez krvi su naravno imuna na ove zadnje dvije

0 0 hvala 1
17 godina
Dragon Age

Ok, koliko sam shvatio blood mage je JAKO koristan u kombinaciji sa AW, zasto?

AW sa odredjenim drugim spelovima (spelovi koji enchantaju oruzja, daju haste, armor bonus etc) je odlican tank/melee dmg dealer.

sad AW sustained spellovi i normalni mage sustained spellovi da bi AW/BM bio dobar tenk, cuclaju puno max mane + sa oklopom oko 100-120% fatigue sto bi mogo biti problem, ali buduci si ti BM nije ti nimali problem... zasto? e pa ovako:

AW sa svim sto drzi na sebi moze imati enormne kolicine armora, oko 70-75% evasiona, ogroman def itd. i uglavnom ne prima physical dmg (juggernout armor mu malo pomaze protiv mageova)

Blood Magic nije afektan sa fatigue-om

buduci si mag imas dosta wp i magic i u principu cinjenica da blood magic smanjuje efekte ljecenja te skoro ni ne afecta, ljudi po forumima pisu da pod utjecajem tog spella najmanji health potion lijeci za oko 75 hp-a

death magic takodjer pomaze

blood sacrifice je koristan jer si ti tenk pa bi trebo biti jedini koji primas dmg ako to radis dobro, cuclas pomalo od svih i rijesis razliku sa group healom

mozes kastat koliko se mozes helat

Odkud mi ideja ovo pisat? malo prosvrljajte po forumima, svi se zale na AW, pogotovo AW/BM combo, da je strasno OP, ljudi na nightmare soliraju Flemeth i slicne bosove, dapace ima ih koji soliraju pojedine djelove igre sa jednim problemom, a to su magovi, iako ih nema puno

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
M_dipl. kaže...

Pa kako je sa bloodom?

Mislim, ima li ikakvih drastičnih poboljšanja ili prednosti?

Iskreno da ti kažem - trenutno ne.

Blood magic (po meni) ima 2 loša spella i 2 dobra. Stvar je u tome što prva dva su loša tako da pitanje je koliko se nekome isplati čekati 14 i 16 level da dobije 2 dobre magije. Uglavnom ja sam na 12 levelu tako da nemam još pristup ti dobrima.

Inače spellovi su ti ovakvi (po redu ih dobivaš ovako)

1. Blood Magic - umijesto mane koristiš health za castanje i lječenje healtha je katastrofa dok to koristiš (bilo spell ili potion)  Korisno jedino ako imaš: dosta healtha i 2 entropy spella: Drain life i Death Magic (makar su i oni od upitne korisnosti zbog smanjene učinkovitosti lječenja, ali puno pomažu)
  2. Blood Sacrifice - čupaš energiju od nekog u svojoj družini i daješ je sebi. Spell koji nikada nisam ni taknuo
  3. Blood Wound - krv u protivničkom tijelu proključa i napravi mu velik damage. Ako ne prođe check od grčeva postane nepomičan
  4. Blood Control - kontroliraš protivničku krv i pridobijaš ga na svoju stranu. Ako se protivnik odupre onda dobije popije velik damage zbog manipulacije krvi

I da napomenem - čudovišta bez krvi su naravno imuna na ove zadnje dvije

Blood Mage je sam po sebi loš da, aLi u kombinaciji sa spirit Healerom se mogu postići lude kombinacije (Castaš spellove dok ti health ne padne, pukneš Blood Sarciface na tenka, i baciš na njega regeneration.. Još ako imaš onaj zadnji spell u Spirit Healer liniji koji liječi sve oko sebe, ne moraš ni koristiti regeneration). Usto Blood Mage možeš buidati tako da umjesto u willpower stavljaš pointe u constitution, time postaju hebeno opasni protiv templara i drugih magova koji koriste mana burstove (jer se njihov damage temelji na količini mane, koja je kod Blood Mage mizerna jer kad se pouključuju sustained spellovi, mana se brzo potroši).

Jest da to zahtjeva puno planiranja, ali posljedice imaju monstruozni potencijal Osmijeh

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 18:30 (McVily).
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...
...

McVily kaže...
...

Sve što ste rekli stoji i većinom je točno. Ja sam napravio samo kratak osvrt na njegove magije. Inače sve ovisi kako ko igra, koja mu je družina i kako je on/družina napravljena (odabir magija/atributa/pasivnih i aktivnih moći) tako da baš se ne može o tome pričati općenito. Činjenica je da sve kombinacije mogu suxati ili razvaljivati - sve ovisi. Činjenica je da blood mage u prvu ruku ne izgleda nešto impresivno, ali ako se zna kako ga napraviti onda je bog i batina.

Ista priča je u DnD svijetu. Dosta njih tvrdi da je Pale Master smeće, a isto tako i za Eldrich Knighta (nekakav ekvivalent AW) jer misle da to može biti i najjači mage a ujedno i najači warrior/tenk - a znamo da ne ide to tako. Inače Pale Master/Eldrich Knight je isto bog i batina (ako ga znaš napraviti, a ne samo pucati statove i magije kako ti se sjeti).

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.11.2009 19:01 (Paolo2612).
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

@MegMass nije ti ono bug, zadnji lik sa kapuljacom je u elven alienagu, nemozes samo uci jos tam, rjesit ces to kasnije.

Pa nisam ni rekao da je to bug, odnosno da je zbugiran quest od Irregulars. Bug se odnosi na bandu/ bandite u back alleys. Sve sam bandite pobio i ništa, tj. quest je još uvijek aktivan. E sad, jedino ako bandida ima u elfskoj četvrti to je onda nešto drugo.

17 godina
neaktivan
Dragon Age

zapeo u onom dvorcu - circle of mage

dosao do kraja i do onog jakog mage-a i ne mogu ga nikako sreditižneka ideja???

hvala na svim sugestijama

tateK

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...
Rhodin kaže...

Pa nisam ni rekao da je to bug, odnosno da je zbugiran quest od Irregulars. Bug se odnosi na bandu/ bandite u back alleys. Sve sam bandite pobio i ništa, tj. quest je još uvijek aktivan. E sad, jedino ako bandida ima u elfskoj četvrti to je onda nešto drugo.

nema bandita tamo, trebalo bi ti se otvorit mjesta na mapi di su...ja sam ih ubio i rijesio mi se quest, tako sa mislim da je bug

17 godina
tatek kaže...

zapeo u onom dvorcu - circle of mage

dosao do kraja i do onog jakog mage-a i ne mogu ga nikako sreditižneka ideja???

hvala na svim sugestijama

Do onog kaj se pretvori u ogrea?

Rasporedi 3 strijelca okolo i jednog za kojim bude bježal, svakako čuvaj healera da ne umre i to je to.

Bježi okolo i pucaj, one lesser demone kaj ponekad napravi središ lako na brzinu.

Samo pazi da ti lik koji bježi ne ostane bez zdravlja kad te ovaj zaledi na neko vrijeme.

Nije baš neki izazov taj veliki...

Ja sam bježal sa svojim patuljkom ali više vremena sam se direktno tukel s njim, a Wynn me liječila...(dobro, potrošil sam i par potiona).

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
Dragon Age

SPOILER

Imas knjigu jednu, moro si ju pokupit (lik u Fade-u ju je imal kod sebe, kad izadjes iz Fade-a pokupis ju automatski). Tu knjigu stavi u quick menu na nekoga tko ti nije tenk (tenka zatvori u prison/freeza/smrzne, nesto, ne sjecam se tocno i onda ju on nemre koristit). Uglavnom boris se s njim ko protiv bilo kojeg bossa, sav focus na njega, drzi tenka zivim, u jedno trenu pocet ce prizivat demone, iskoristis knjigu i prekines mu to (mislim da ti cak igra javi kad bi ju trebo iskoristit). Ako to radis uspjesno boss je jedan od laksis (pod uvjetom da mozes helat tenka dovoljno), ako ne onda te demoni pojedu, pogotovo ako planiras na hard ko neki od nas

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Već su dwarfovi surfali prek T-coma

Gledam popreko i zovem službu za korisnike. Badava jer nema signala :) Gledam popreko i zovem službu za korisnike. Badava jer nema signala :)

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tnx bum probal

tateK
16 godina

Konacno mi stigla igra! Dwarf warrior, plemeniti turopoljac je kreiran :-D, sad samo nac vremena za igru...

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Kako bih ovome idiotu isčupao uši. Šteta je da ne postoji ta opcija. Nije ni čudo da su ih ljudi naguzili.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Kako bih ovome idiotu isčupao uši. Šteta je da ne postoji ta opcija. Nije ni čudo da su ih ljudi naguzili.

o da.

steta sto ne postoji opcija odgovora: "Ostani kod kuce i kuhaj napitke".

“Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.&
17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Ja zato u ovom prelasku mislim se dogovoriti s vukodlacima i sve ih istrijebitiCool

17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Ja sam u svom (zlom momentu) po*ebao mulca i pohvalio se curi mu.... freaknula je! :D

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Ja sam u svom (zlom momentu) po*ebao mulca i pohvalio se curi mu.... freaknula je! :D

Bolje nju izštemati i onda reći njemu :) Ovako si ga samo usrećio jer nikada prije nije dobio xD

17 godina
neaktivan
MegaMass 2000 kaže...

Littlemanbeingerased kaže...

steta sto ne postoji opcija odgovora: "Ostani kod kuce i kuhaj napitke".

Paolo2612 kaže...

Ja zato u ovom prelasku mislim se dogovoriti s vukodlacima i sve ih istrijebitiCool

naxeem kaže...

Paolo2612 kaže...

Bolje nju izštemati i onda reći njemu :) Ovako si ga samo usrećio jer nikada prije nije dobio xD

Jel' vi to agresivno o nekom specifičnom gayu, o svim elfovima ili nešto treće?

17 godina
neaktivan
Faerdhur kaže...
Jel' vi to agresivno o nekom specifičnom gayu, o svim elfovima ili nešto treće? 

samo o jednom kukavnom elfu koji niti ne zasluzuje da radi ista drugo nego kuha i cisti doma. :)

nemam nista protiv elfova u DAO.. ali ako su svi takvi kao on.. nist cudno da sluze ljudima. jos razmisljam sta napraviti s njima i cupavim im "prijateljima".

*kud sam bas izabrao elf mage-a za igranje* LoL

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 15:04 (Littlemanbeingerased).
17 godina
Dragon Age

Ja nisam još srel elfove, a igram već 54h :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

nice.
ja se zaletio tamo kao relativno low-level. odustao zbog revenanta.. budem se vratio skoro i zavrsio sve to ;)

Freedom, morality, and the human dignity of the individual consists precisely in this; that he does good not because he is forced to do so, but because he freely conceives it, wants it and loves it.
17 godina
Littlemanbeingerased kaže...
Armor kaže...

nice.
ja se zaletio tamo kao relativno low-level. odustao zbog revenanta.. budem se vratio skoro i zavrsio sve to ;)

Trenutno sam u Orzammaru, najljepši dio za sad, kaj se tiče ugođaja.

Tek sam magove dobil na svoju stranu, sad dobivam patuljke, a moram još izliječiti Arla - tek onda k elfovima.

Za sve koji nisu shvatili moj skrin kaj sam sinoć postal (jer je premalen) evo full veličine:

Pogledajte sredinu ("T-com") LINK Namigiva

17 godina
Dragon Age

ma revnanti tamo ni nisu za ubijat na low levelu, isto ko i high dragon kod urne... sve ima nesto sto treba ostavit za kanije, revnanta ima na svakoj vecoj mapi (u onim bocicama, ja ih naso 6, ne daje nista nazalost :/  )

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice