Dragon Age: Origins

poruka: 1.667
|
čitano: 695.514
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Dragon Age

ja ne mogu prestat igrat...jedva cekam da kupim da mogu ove online dodatne questove skinut i sve...Previše sam se uzivio Smijeh

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Pitanje: je li moguća despecijalizacija i reset skillova?

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Pitanje: je li moguća despecijalizacija i reset skillova?

Ne bih rekao.

Možda eventualno postoji neki quest kasnije, koji to omogućuje

16 godina
neaktivan

Ne postoji.

Eventualno možeš sa konzolom nekaj petljati..

17 godina
neaktivan
Osvrt na Dragon Age nakon nekoliko sati

Evo nakon nekoliko sati igre mislim da sam spreman napisati prvih nekoliko dojmova i razmišljanja o igri.

Bio sam jako znatiželjan i zbilja jedva čekao zaigrati tako da sam prvi dan kada sam igru imao na raspolaganju, prem da je bilo prilično kasno odlučio krenuti.

Nakon odabira rase i klase krenuo sam na customizaciju lika. Na žalost ovaj me dio nije pretjerano razveselio, jednostavno smatram da je premalo izbora da bi ova customizacija bila nešto posebno. Međutim, iskreno, to nije toliko bitno pa neću raditi od muhe slona, složio sam zadovoljavajućeg lika i ovako.

Na kraju odabir je pao na Male / Human / Warrior.

Uglavnom u ovakvim igrama biram ovu kombinaciju, iako mi je ovoga puta Elf / Mage bio jako privlačan.

Svaki origin ima svoj uvod, ali neću o uvodima da izbjegnem spoilere.

Kada je počela igra, mali turn off mi je bio combat sistem. Ne zato što je loš, već zato što sam iz svoje neupućenosti očekivao akcijski RPG u stilu Fablea ili Witchera. Međutim ovdje je situacija bitno drugačija, manje do izražaja dolazi 'skill' (da se tako izrazim) a više taktička sposobnost igrača. Pogotovo zato što uglavnom kontrolirate više likova uz naglasak na svoj defaultni lik.

Kako igra napreduje, skupljate razne 'kompanjone' koji su iz ovog ili onog razloga voljni/primorani poći sa vama. U nešto kasnijem stadiju prije svakog putovanja odabirete članove grupe koji će poći s vama, ovisno o tome što trebate ili što preferirate.

Sama priča u igri mi se čini jako zanimljiva, a questovi su taman dovoljno balansirani da ne možete reći da ima previše nebitnih side questova. Side questova je taman toliko da steknete dovoljno prijateljstava ili iskustva da vam to pomogne u bitnim questovima.

Priča je duboka, i smatram da će igrač koji želi ovo igrati kako treba morati sve druge SP igre ostaviti po strani na neko vrijeme kako bi mogao pohvatati sve 'konce'.
Svaki lik, svaka lokacija, svaka priča u igri ima svoju pozadinu koja vam se postepeno otkriva u vašem dnevniku, tako da će oni koji žele potpuno ući u setting dobar dio vremena provesti čitajući zapise.

Grafički igra izgleda solidno. Nije najbolja na svijetu, ali dovoljno je tobra da zadrži i one osjetljive na ovo. Iako grafika u ovakvim igrama (pa ni općenito) nije najbitnija.

Ja na svome računalu igram na prosječno 62 FPS-a, tako kaže fraps, osim kada ima puno protivnika kada FPS padne na 30-35. S time da igram na 1680*1050 i postavkama na medium, uz 1-2 high.

Generalno igra je opravdala moj uložen novac i veselim se mnogim satima koje ću provesti igrajući ju.

Opširnije možda nekad u budućnosti.

Ako netko ima neko pitanje za koje misli da ću moći odgovoriti u vezi gameplaya ili bilo čega pucajte, ako ću moći, odgovorim.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

1 0 hvala 4
17 godina
neaktivan
RE: Osvrt na Dragon Age nakon nekoliko sati
Danny_HR kaže...

mali turn off mi je bio combat sistem. Ne zato što je loš, već zato što sam iz svoje neupućenosti očekivao akcijski RPG u stilu Fablea ili Witchera.

Samo si dvije varijable trebao uključiti u svoje očekivanje nekakvog sustava borbe - 1) Bioware i 2) najave sa YouTube. Ja još nemam igru, ali mi je već jasno kako ide borba. Prilično sličan stil se provlači kroz SW KOTOR i Mass Effect, pomiješano s NWN začinima, a sve u tradiciji Baldur's. Akcijska prezentacija borbe baš i nije njihov stil, već više taktička.

Mene uglavnom zanima to ozračje koje spominjete ovdje (volim što je mračniji fantasy, prema vašim opisima), dubina i osobito sam prije kupnje zainteresiran za dugotrajnost zbog isplativosti. Znam da nitko od vas nije odigrao sve, pa zato čekam. Nekako mi je Mass Effect bila kratka igra za uložen novac, bez obzira na filmsku uzbudljivost.

17 godina
neaktivan
Po najavama kažu i do 120 sati.

Ja sam osobno igru platio 145 kuna sa dostavom. Mislim da vrijedi te love sve i da je trećina od navedenog vremena.

Pošaljem ti link za item ako treba.
...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...
17 godina
neaktivan

Dragon Age ima izrazito mračnu i dobru atmosferu. Iskreno, uz Mass Effect jedina igra u dugo vremena koju sam mogao igrati da se isključim i zaboravim na vrijeme. Zaista imerzivno iskustvo s atmosferom koja vas baš može progutati i uz koju možete zaboraviti na sve uokolo.

Takve igre sam praktički zaboravio jer su nestale s tržišta i sve uglavnom igram jednim okom i uhom u stvarnosti.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
17 godina
protjeran
Dragon Age

samo se nadam da mi se neće toliko crashati ko Mass Effect...

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Moguće je da ovaj tekst sadržava SPOILERE:

Moram priznati da mi je igra sve bolja kako napredujem, prica fascinantna, a one medscene su mi jos bolje. Pogotovo onaj dio kada morate popiti nesto iz onog kao kaleza pa onda jedan lik umre, drugi nije htio pa ga glavni ubio, stvarno predobro, dalo bi se seriju snimiti po toj prici. A evo sad sam bas dosao do dijeli kad se moji ljudi pobiju sa onim ko orcimma, kako je *ebeno izgledala ta animacija, onak prvo strijelci, pa psi onda ljudi, stvarno predobro, i jos jednom kazem, duso dalo da se snimi jedna takva serija.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Nabavio sam igru i mogu reć da mi igra ima ono nešto. Igrao sam malo, ali to mi već djeluje da igra može stati uz bok nedodirljivog Baldurs Gate: Shadws of the Amn. Još kada dođu DL-covi... njam, njam..

Jedino mi je "božanski" pogled malo nepregledan. Igram na 1280x1024 rezoluciji na 19 monitoru. Nisam probao stavit na 1600x1200, ali me je strah da će mi tada slova biti premalena jer su već i sada poprilično sitna pa kada čitam blejim u monitor kao tele u šarena vrata.

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
naxeem kaže...

Dragon Age ima izrazito mračnu i dobru atmosferu. Iskreno, uz Mass Effect jedina igra u dugo vremena koju sam mogao igrati da se isključim i zaboravim na vrijeme. Zaista imerzivno iskustvo s atmosferom koja vas baš može progutati i uz koju možete zaboraviti na sve uokolo.

Takve igre sam praktički zaboravio jer su nestale s tržišta i sve uglavnom igram jednim okom i uhom u stvarnosti.

prije par mjeseci kad sam prvi put prolazio mass effect, igram, igram, igram, i mislim si, negdje je prošlo 2 u noći, mogao bi u krevet... pogledam van i vidim da sviće zora... 6:30 X)

"Stay a while and listen..."
Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 13:26 (pad0branac).
16 godina
Dragon Age

A ljudi moji, glazba,zvukovi...meni se svidja :D, opako opako :D

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Iritira me njihovo namještanje... što god odaberem, defaultni itemi su za suprotnu specijalizaciju. Divno :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Što se tiče dodatnih sadržaja za DAO kolko sam shvatio max bodova kolko možemo dobiti igrajući je 1600, a kolko vidim The Stone Prisoner dode 1200, a Warden's Keep 560. Da li to znaci da cemo morati kupovati pointse da bi vidjeli cijeli sadržaj?

17 godina
neaktivan
AlterEgo kaže...

Što se tiče dodatnih sadržaja za DAO kolko sam shvatio max bodova kolko možemo dobiti igrajući je 1600, a kolko vidim The Stone Prisoner dode 1200, a Warden's Keep 560. Da li to znaci da cemo morati kupovati pointse da bi vidjeli cijeli sadržaj?

Ček', ček', malo sam zblesir'o - dodatni sadržaji za bodove? Kakvi bodovi, tko to računa? Nema kupnje sadržaja ili skidanja free, nego nekakvi bodovi?

17 godina
neaktivan
Koliko sam ja skužio bodovi se dobivaju za svaki achievement i sa tim bodovima se kupuju dodatni sadržaji.... E sada možda sam ja krivo shvatio..
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
Po najavama kažu i do 120 sati.

Ja sam osobno igru platio 145 kuna sa dostavom. Mislim da vrijedi te love sve i da je trećina od navedenog vremena.

Pošaljem ti link za item ako treba.

Gdje si je kupio za 145kn?

Cypher: Ignorance is bliss.
17 godina
neaktivan
Dragon Age

Tek sam došao do prve velike bitke i... LOL.. igra je... uhhh.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Tek sam došao do prve velike bitke i... LOL.. igra je... uhhh.

Jel teško..? Prijatelj mi je okorjeli RPG igrač i kaže da mu je Origins poprilično težak, (normal težina)...

dotore1
17 godina
neaktivan

Igram i ja na normalu, i meni je isto igra teška. Mislim nije nemoguca ali pauziranje, taktika i plan vecine bitaka je vrlo bitan. Dosad sam imao par situacija di sam se poprilicno naumirao...Igra je teza nego prosjecan RPG imo...

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Igram na Hard i sviđa mi se. Teško jest, ali i cilj je da bude, a ne da se prolazi u God modu. Ono "uhh" je "prezakon".

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koji si lik?

17 godina
neaktivan
Dragon Age

Human, female, warrior, noble. Level 5.

Eh, da, jesam rekao kako je ova igra zakon? LOL - Najbolja igra u posljednjih nekoliko godina. Mass Effect je bio odličan, a ovo je odličan+50d1.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.11.2009 17:10 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dragon Age

Citan tu komentare, recenzije po netu ... bojin se to probat. Frend mi je reka da je to Baldur's Gate na steroidima. A to ... uh ... samo cu rec da su mi Baldur's Gate i njegova braca oduzeli najljepse mjesece moje mladosti. I've could've been somebody. I've could've been a contender.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Na hardu me ta igra ceka skinuta vec jedno vrijeme, citam vase komentare i moram vam rec - Sunce vam zarko ! - nemam vremena niti za ic na WC ali cu ovu igru isprobat pa barem na 20 min...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Human, female, warrior, noble. Level 5.

Eh, da, jesam rekao kako je ova igra zakon? LOL - Najbolja igra u posljednjih nekoliko godina. Mass Effect je bio odličan, a ovo je odličan+50d1.

Ja sam dwarf, warior, noble lvl 12...igra je luuuuuda Smijeh

17 godina
Dragon Age

Napokon Baldurs Gate štih u modernom ruhu (nije ultra moderno, ali je dobro). Bravo Bioware. Nema  im ravnim u prvaljenju RPG naslova!

dotore1
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Dragon Age

instalacija je na 50%

uf

nemogu se dočekati toga...

jojojojoj

uzbuđen sam isto ko i prije par godina dok se KOTOR1 instalirao...

uf

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Dragon Age

Sada sam baš pročitao "Culture and History - The Korcari Wilds". Oduševljen sam koliko je truda uloženo u sve ovo skupa. Samo ta priča me se je dojmila.. kako je "arl of the Alamarri" čistio zemlju od vukodlaka ubijajuću skoro sve pred sosbom.. fantastično. Bez čitanja Journal-a po meni to nije to, jer svašta doznaš kroz te raznorazne pripovjetke...

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice