Dota 2

poruka: 9.013
|
čitano: 1.928.750
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Dota 2
Arxi kaže...
DJ kulen kaže...

lion je carry ako ga znaš odigrati kao carrya, a ne biti curica i igrati kak ti piše da ga igraš, tj kak ti tim zapovijedi.

isto vrijedi za sve supportove.

pogotovo za visagea, bez problema napraviš rampage s nafidanom drow u timu lol

gg djeco

Interesantno. Reci mi kako carry lion izgleda?

Hex, linken, agha, dagon 5, ethernal, BoT ?

Predlazem da se vratis u mesaru. 

Support ne moze biti dobar carry zato sto:

1.Spellovi gube na jacini kako ide late game. Kada svi imaju preko 2k hp-a, bkb, pipe tvoj impale radi stetu koliko i creep.

2. Farm. Lion je apsolutno nesposoban za farm. Sta ces raditi? Stanati u dzungli dok ti ne nestane mane i auto hittati? Dok bilo kom normalnom keriju treba lifesteal od 800g i moze tako do prekosutra i zaraditi stostruko vise nego ti.

3. Zbog takvih majstora kao sto si ti, koji idu na mid sa lionom, a onda feedaju 0-4 i izadju iz igre, a onda po forumima sole pament, nije ni cudo sto dota2 ima ovakav community

ae pametni ti meni objasni sta fali lionu solo mid?

13 godina
odjavljen
Onjegin kaže...
DarkoKwon kaže...

Jos jedna stvar, u dote kada uzmete heroja tipa lion, lina i slicno, vi ste osudjeni na njihove ultije od 1000 demage, dodje neki tenk sa hoodom i ta mu magija skine samo 200hp, u lola mozete non stop da budzite te magije, takozvani abilty power i sto ga vise budzite vise vase magije udaraju, igra je daleko naprednija od dote, mada opet to je do ukusa necu da sudim. A ovi sto pricaju kojekakve gluposti za lol zapravo nisu ni pruzili sansu samoj igri, niti su je ikad igrali, takav sam i ja prije bio :)

Lion je support hero kao što je naveo onaj gore.

On i ne udara da ubije, već stuna, hexa, i hexa još jednom ako ima Sheepstick. Warda konstantno. I denya XP protivnicima u laneu. Osobno, meni bi bilo retardirano da scalea Finger of Death jer bi Lion u late gameu imao nuke od 5000 magical dmg-a. To bi bilo baš glupo za support heroa.

A objasni mi ne znam ja da je Lion support, igrao sam dotu dugo godina, jedno vrijeme sam se bavio takmicarski, ali me to sve naglo smorilo i odustao sam. LOL igram rekreativno i stvarno se opustim, i svoj skill iz dote sam prenio na lol i stvarno sam bolji od likova koji su moj level i moram priznati da neko ko predje sa lola na dotu nema sanse da taj lol skill iskoristi u doti. Dota zahtijeva visi skill, ali sve to isto dodje kada su upitanju high skilled igraci u obe igre i da se mene pita, lol i dotu ne bi stavljao uopste u isti genre.

Darko
13 godina
neaktivan
Perceto kaže...

Šta mu fali?

Fali mu QoP, Storm Spirit, Balanar, Invoker, Lanaya, Pudge, Beastmaster, Dragon Knight, Puck.

Eto, toliko heroja koji su bolji mid od njega, i dodaj 5 kojih se nisam sad sjetio.

13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...
Perceto kaže...

Šta mu fali?

Fali mu QoP, Storm Spirit, Balanar, Invoker, Lanaya, Pudge, Beastmaster, Dragon Knight, Puck.

Eto, toliko heroja koji su bolji mid od njega, i dodaj 5 kojih se nisam sad sjetio.

Ne slažem se s tobom, možda postoje teži lakši match-upovi ali Lion mid je itekako izvediv, kao i velik broj int heroja. Meni najdraži je Shadow Shaman koji je nevjerojatan heroj mid a kad uzmemo u obzir pub gameove mid možeš igrat i sa crystal maiden i wispom efektivno. Kad pričamo o "carryu" ne treba mid biti dps carry da bi preuzeo game i stvorio prednost. Svaki od tih heroja može toliko uništiti early da drugi tim jednostavno nema izbora nego turtle. Btw Pudge nema šanse protiv dobrog Liona, i kao netko tko igra pucka puno previše mogu reć da je Lion dosta dobar counter zbog brzog hexa i bursta. Storm je smeće zbog rangea.  Naravno da u 45. minuti Lion neće solirat nafarmanog phantoma ali zato se ne čeka na svojoj polovici nego se završi game.

14 godina
Dota 2

Lion je u 90% slučajeva lane heroj u ulozi supporta. U većini slučajeva je korisniji da babysitta carrya i pulla po potrebi, nego da ide mid. Nisam rekao ništa što vi ne znate, nego je to ono na čemu bi trebalo ostati i čemu bi svaki team trebao težiti dok ima Liona u ekipi

prepičkavanje staklenkom ajvara ljudi koji pišu komentare poput LOL - tribute to Bojko
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Perceto kaže...

Perceto, gubis se. Gdje sam ja spomenuo da on ne moze biti solo mid? Ja sam izrcito naglasio da Lion i ostala support ekipa ne moze biti carry. Osim toga, qop, storm, invoker, mnogo su mnogo bolji za ulogu gankera od liona.  

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 8:18 (Arxi).
17 godina
Dota 2

Svaki heroj moze biti solo mid. Nije to problem, neki ce biti vise uspjesni neki manje, ali svaki moze igrati mid.

Ali ne moze svaki heroj biti carry. Moze ako u protivnickom timu imate klince koji ne znaju sta je last hit.

Support je je8eni support, dajte zapamtite to vec jednom, ne zove se dzabe support. I zbog takvih ljudi koji ovde tvrde suprotno se gube gameovi, jer izaberu 3 supporta i noramlno ja uzmem carrya i onda ne kupe couriera, kradu last hitove, kradu killove i onda u late game si im ti kriv kao carry jer nisi nafarman. 

Gade mi se takvi ljudi.

Znam da ce sada, nemoj igrati pub, ali ne mogu, jer sam slobodan tek 1-2 sata uvecer i nemam drugog vremena kad bi mogao igrati a kad udem vecinom su svi vec u igri.

Hocu reci IGRAJTE SVOJU ULOGU.

Ako zelite biti carry uzmite carrya i zamolite nekoga da vas supporta, ja uzivam u tome kad supoprtam nekog dobrog carrya. Kad mu opalim arcane ili mek u pravom trenutku i on pukne rampage, pa meni je tada "srce k'o kanta". Iako su to rijetki trenuci zbog njih igram.

Sto se liona tice, glupost tko god kaze da moze carry sa njim. mozes u early game, kad dobijes ult i to je to, vec 10 min poslje 6. lvla si nitko i nista, i ako si ukrao kilove svom carryu sa svojim ultom samo da se tebi kilovi upisu to je obicno lost game. 

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
Dota 2

Lion ne moze carryat... Zasto? Mozes imati sve najajce iteme, a preko je mortred sa samo BKB-om i podere te ko beba zvecku. Sa drugestrane, on je odlicni ganker i support. Recimo za uhvatiti njihovog supporta genijalan i za brzo razvaljivanje protivnika koji imaju "oh shit" button.

To sto si ti "carryao" kada preko nitko nije imao zrno soli da kupi kontra item ili build je jako jako bedasta izjava.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

evo ti replay kompetitivnog matcha, pa reci da lion nevalja mid

13 godina
neaktivan
goodye kaže...

Svaki heroj moze biti solo mid. Nije to problem, neki ce biti vise uspjesni neki manje, ali svaki moze igrati mid.

Ali ne moze svaki heroj biti carry. Moze ako u protivnickom timu imate klince koji ne znaju sta je last hit.

Support je je8eni support, dajte zapamtite to vec jednom, ne zove se dzabe support. I zbog takvih ljudi koji ovde tvrde suprotno se gube gameovi, jer izaberu 3 supporta i noramlno ja uzmem carrya i onda ne kupe couriera, kradu last hitove, kradu killove i onda u late game si im ti kriv kao carry jer nisi nafarman. 

Gade mi se takvi ljudi.

Znam da ce sada, nemoj igrati pub, ali ne mogu, jer sam slobodan tek 1-2 sata uvecer i nemam drugog vremena kad bi mogao igrati a kad udem vecinom su svi vec u igri.

Hocu reci IGRAJTE SVOJU ULOGU.

Ako zelite biti carry uzmite carrya i zamolite nekoga da vas supporta, ja uzivam u tome kad supoprtam nekog dobrog carrya. Kad mu opalim arcane ili mek u pravom trenutku i on pukne rampage, pa meni je tada "srce k'o kanta". Iako su to rijetki trenuci zbog njih igram.

Sto se liona tice, glupost tko god kaze da moze carry sa njim. mozes u early game, kad dobijes ult i to je to, vec 10 min poslje 6. lvla si nitko i nista, i ako si ukrao kilove svom carryu sa svojim ultom samo da se tebi kilovi upisu to je obicno lost game. 

Pa vi pricate o dvije odvojene stvari. Ako Lion (ili bilo koji drugi int heroj) igra mid lane solo, onda on NIJE support. Ako je u laneu sa ck-om onda je support, i onda igra na drugi način. Nije ti uloga ista ako si solo ili ako si u laneu jel?

U timu su uloge lijepo raspoređene, od 1 do 5. Ako si mid si 2, a wardaju 4 i 5. Činjenica.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 11:05 (ManuKane).
17 godina
ManuKane kaže...

Pa vi pricate o dvije odvojene stvari. Ako Lion (ili bilo koji drugi int heroj) igra mid lane solo, onda on NIJE support. Ako je u laneu sa ck-om onda je support, i onda igra na drugi način. Nije ti uloga ista ako si solo ili ako si u laneu jel?

U timu su uloge lijepo raspoređene, od 1 do 5. Ako si mid si 2, a wardaju 4 i 5. Činjenica.

Ne, nije support ako igra mid, ni on niti bilo koji drugi. Normalno da nije ista uloga ako si mid i ako si sitter carryu u laneu.

Rasprava je da support heroj ne moze biti carry, jednostavno nije za te uloge. Lion je odlican heroj, ali nije carry.

Ide sve tu do 20-e min, ali poslje pada u vodu.

Sto se tice onog videa gore, samo pogledaj od 34:15, lion vs invoker, pa vidi koliko je lion jak, i racunaj da je tek mid game i da lion ima a. scepter. i onda mi pricaj kako lion rastura kao carry. 

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
13 godina
neaktivan
goodye kaže...
ManuKane kaže...

Ne, nije support ako igra mid, ni on niti bilo koji drugi. Normalno da nije ista uloga ako si mid i ako si sitter carryu u laneu.

Rasprava je da support heroj ne moze biti carry, jednostavno nije za te uloge. Lion je odlican heroj, ali nije carry.

Ide sve tu do 20-e min, ali poslje pada u vodu.

Sto se tice onog videa gore, samo pogledaj od 34:15, lion vs invoker, pa vidi koliko je lion jak, i racunaj da je tek mid game i da lion ima a. scepter. i onda mi pricaj kako lion rastura kao carry. 

Dakle pretpostavka je da heroji koji inače igraju supporta poput većine int heroja ne mogu u late gameu imat visoki dps poput heroja koji scaleaju bolje? Ma da... Tko bi rekao. Možda bi bilo bolje da definiramo prvo što je to carry pa da onda ljudi debatiraju jer očito svatko ima neku drugu ideju u glavi.

17 godina
Dota 2

gle, mozemo se mi do ujutro prepirati i obojica cemo biti u pravu, samo zelim reci da support nije carry.

Prvenstveno je bio Lion u prici i ja tvrdim da Lion ne moze biti carry. Mozes se nafeedati protiv njubova kakvih, ali kad igras sa igracim pribliznog skila ne moze.

To da neki support heroji mogu biti carry si u pravu, recimo jedan Leshrac, Earthshaker, Necrolite, mogu biti dobri carry, ali CM, dazle, itd ne mogu. Nisu za te uloge, nisu bezveze uloge podjeljene. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
goodye kaže...
 ali CM, dazle, itd ne mogu. Nisu za te uloge, nisu bezveze uloge podjeljene. 

Tko kaže, imao sam ih oboje u timu kao carrye :)

Poanta je u tome da kad se uvijeti poklope na publicu protiv random tima valjda sve prolazi. Svi heroji mogu igrati sve bez obzira što tamo negdje piše Support ili Carry. Naravno ako već planiraš nafidati Liona ili Dazzlea također planiraš završavati po brzom postupku i ne čekaš da se Void, PA ili netko sličan nafarama do 25 levela.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
13 godina
neaktivan
goodye kaže...

gle, mozemo se mi do ujutro prepirati i obojica cemo biti u pravu, samo zelim reci da support nije carry.

Prvenstveno je bio Lion u prici i ja tvrdim da Lion ne moze biti carry. Mozes se nafeedati protiv njubova kakvih, ali kad igras sa igracim pribliznog skila ne moze.

To da neki support heroji mogu biti carry si u pravu, recimo jedan Leshrac, Earthshaker, Necrolite, mogu biti dobri carry, ali CM, dazle, itd ne mogu. Nisu za te uloge, nisu bezveze uloge podjeljene. 

E sad te više niš ne kužim. Sada Lesh na kraju može biti carry a Lion ne. Ajmo se složit da se ne slažemo i gotovo :)

13 godina
odjavljen
Dota 2

Ne zaboravite da je NaVi igrao vengaful spirita kao carryija, a ne roaming/gank :D

Darko

0 0 hvala 0
14 godina
DarkoKwon kaže...

Ne zaboravite da je NaVi igrao vengaful spirita kao carryija, a ne roaming/gank :D

VS moze i treba puno farma ali to je Navi u nekoj ozbiljnoj igri a ne pub sa hrpom ex-sovjetskih fidera {#}

twice the pride double the fall
13 godina
neaktivan
dad0r kaže...
DarkoKwon kaže...

VS moze i treba puno farma ali to je Navi u nekoj ozbiljnoj igri a ne pub sa hrpom ex-sovjetskih fidera {#}

VS mi je najdraži mid kad igram jer zapravo nitko ne kuži koliko damagea radi kad dobije levele brzo. Ko putar se tope heroji.

16 godina
Dota 2

Stvar je u tome da je vengeful spirit agility heroj pa ako se uspije skupiti golda nije problem napraviti carryja, sa int herojima je teže.

I stvarno ne postoji razlog da bi netko liona igrao kao carryja to jednostavno nije njegova uloga.

Ja sam jednom u all random napravio carryja od QoP i uspio sam outcarryjati protivničkog SF-a ali to sam radio samo zato što nismo dobili nijednog carryja pa sam morao to uraditi inače bi bili gotovi.

I stvar je u tome da je sf imao jednako golda kao ja jednostavno bi me ubio bez problema, a QoP još može i brzo farmati, baš me zanima kada bi lion skupio za scepter, mjolnir, skadi i mkb...

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
xxxxx kaže...

Stvar je u tome da je vengeful spirit agility heroj pa ako se uspije skupiti golda nije problem napraviti carryja, sa int herojima je teže.

I stvarno ne postoji razlog da bi netko liona igrao kao carryja to jednostavno nije njegova uloga.

Ja sam jednom u all random napravio carryja od QoP i uspio sam outcarryjati protivničkog SF-a ali to sam radio samo zato što nismo dobili nijednog carryja pa sam morao to uraditi inače bi bili gotovi.

I stvar je u tome da je sf imao jednako golda kao ja jednostavno bi me ubio bez problema, a QoP još može i brzo farmati, baš me zanima kada bi lion skupio za scepter, mjolnir, skadi i mkb...

Pa QoP i jest carry neznam ja u svojih 660 sati dote 2 nisam nikad videl qop support ili u nekom pro gameu a gledam

jako puno streamova.

Pogotovo u pubu zasto bi netko igral qop support pa ona melje u early i mid a i u late je odlicna ovisno o itemima i

o protivnickom lineup-u

twice the pride double the fall
13 godina
odjavljen
dad0r kaže...
xxxxx kaže...

Pa QoP i jest carry neznam ja u svojih 660 sati dote 2 nisam nikad videl qop support ili u nekom pro gameu a gledam

jako puno streamova.

Pogotovo u pubu zasto bi netko igral qop support pa ona melje u early i mid a i u late je odlicna ovisno o itemima i

o protivnickom lineup-u

To je semi-carry, ganka i razvija se.

Darko
14 godina
neaktivan

Lion nije bas materijal za carry-a, ali za otici na mid i dominirati early i mid game itekako je.. Kada dobi lvl 6 odlican ganker

13 godina
neaktivan
Dota 2

Ne dozvolite da nešto vlada vama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

see you  in a week {#}

Normality is a paved road.It is comfortable to walk but no flowers grow on it. - Vincent van Gogh
14 godina

Samo mi prosljedi iteme :D.

13 godina
neaktivan
Onjegin kaže...

Imao sam sličan problem sa Starcraftom, to je jedini način. 

16 godina
dad0r kaže...
xxxxx kaže...

jako puno streamova.

o protivnickom lineup-u

Prije bi rekao semi-carry jer ni u jednom ozbiljnom gameu nećeš vidjeti QoP da sama carryja team, jer jednostavno se nemože nositi sa pravim hard carryjima kao što su npr. magina, naix, phantom i sl.

QoP služi najviše za split-push (lako bježanje zbog blinka), hvatanje protivničkih supporta koji su odvojeni od ostatka njihovog tima i disableanje protivničkog initiatora/carryja sheepstickom kada ga nabavi.

Software is like sex... it's better when it's free (Linus Torvalds)
13 godina
neaktivan
Dota 2

jel zna ko kakav dobar mis da je dobar za dotu a da nije skup ko naga hex? treba mi hitno mis (jer ovaj s kojim sam do sad igrao je razbijen), al neznam dal da cekam do kraja mjeseca placu pa kupim nagu ili neki jeftiniji do nekih 250 kn.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pepelko kaže...

jel zna ko kakav dobar mis da je dobar za dotu a da nije skup ko naga hex? treba mi hitno mis (jer ovaj s kojim sam do sad igrao je razbijen), al neznam dal da cekam do kraja mjeseca placu pa kupim nagu ili neki jeftiniji do nekih 250 kn.

Logi g400, sharkoon fireglider. Zasto mislis da je naga dobra za dotu? Zbog 60 tipaka zbog kojih ces se samo spetljat? Najbolje je obican mis koji ti pase ruci i to je to. Spellovi su bar laki u novoj doti, itemi na 123456 i nema frke stari!

LoL acc THCJoshi
13 godina
neaktivan
mislio sam na nagu hex :)

kojeg su cijenovnog razreda navedeni misevi?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice