No dobro, sta mislite:
Balanar
1. Skill build? Priotizirati void ili pasiv? Moj uobicajen build godinama je da prioritiziram pasiv, ali na pro sceni, vecina priotizira void.
2. Scepter u pubovima? Da ili ne?
No dobro, sta mislite:
Balanar
1. Skill build? Priotizirati void ili pasiv? Moj uobicajen build godinama je da prioritiziram pasiv, ali na pro sceni, vecina priotizira void.
Ja uvijek maxam void, a scepter uzimam samo ako udejm u mm sa poznatim mi igracima jer ih u pubovima igraci najcesce neznaju iskoristit.
No dobro, sta mislite:
Balanar
1. Void
2. Ne
1.Void zato sta dobivas burst sta je bitnije od sustain dmga ako genkas, ali naravno treba imati i u passivu bodova.
2. Apsolutno bespotrebno bacat 4k golda na taj item.
Ja sa Balanarom također maxam Void, a Crippling uglavnom također uzmem u većini slučajeva do 7. levela samo jedan level, no to mi je ovisno o ciljanim žrtvama i njihovim potencijalnim disableovima. Na Aghanim se odlučim ako uletim u neki streak od 4-5 killova i to uglavnom kao treći item, nakon Bootsa i Urne.
Inače mi je odličan efekt kod balanara kada pokupi Haste, ne znam jel ste skužili, više ne trči nego leti (lebdi)
Ne uzimam Aghanim's na Balanaru.
Kako održati snagu i učinkovitost ako se oni od straha počnu grupirati?
Ne uzimam Aghanim's na Balanaru.
Pa zapravo defanzivno grupiranje je najbolja stvar jer tvoj tim ima cijelu mapu za sebe. Nekad malo i farmaš. Koliko kod je NS jak rano u gameu ipak (po meni) treba brzi BKB da bi bio učinkovit 5v5. Ja osobno nikad ne uzimam scepter na njemu, radije potrošim tu ogromonu svotu na neki item poput shivas, halberd, hot, možda damage ili bash i slično. Heroju drastično padne učinkovitost sa vremenom u gameu i tu ranu prednost pokušam nadoknadit sa itemima koji counteraju njihovog glavnog carrya ili općenito rade razliku u teamfightu.
Šta se tiče voida i passiva uvijek osobno uzimam void prioritetno, ali do levela 6 nekada uzmem jedan lvl silence jer je jedini način da dobijem kill protiv nekih heroja (qop, storm, wind etc).
Ako imas jos koji kljuc za dotu 2 ak mozes posalji mi jedan jer ju zelim isprobat :D
Ako imas jos koji kljuc za dotu 2 ak mozes posalji mi jedan jer ju zelim isprobat :D
Steam ID ili mail bi dobro dosao onda ;)
S nekim herojima to ne možeš jer u određenoj fazi game-a dosegnu svoj potencijal i s vremenom gube efikasnost. Ako u tom periodu ne napravite ništa konkretno kao tim onda ste u problemima, pogotovo ako se počnu grupirati. Jedino što tada možete pokušati napraviti je natjerati ih da se razdvoje pa tu hvatat nekakvu priliku. Znam da ovo nije odgovor na tvoje pitanje ali u nekim trenucima treba prestat razmišljati o item-ima i heroju kao individui.
imam oko 2k sati lol-a, pa sam poceo danas dotu, prvi mec lose s scoreom 14/7 bloodseeker, sviđa mi se sto nafidani pojedinac moze carryati donekle lose teammateove, ovaj put ne do kraja doduse. sta bih jos trebao znat vaznog i korisnog? :)
imam oko 2k sati lol-a, pa sam poceo danas dotu, prvi mec lose s scoreom 14/7 bloodseeker, sviđa mi se sto nafidani pojedinac moze carryati donekle lose teammateove, ovaj put ne do kraja doduse. sta bih jos trebao znat vaznog i korisnog? :)
ako si sa lola to racunaj da si poceo novu igru igrat i da nista neznas jer znanje iz te kidovske igrice ti nece nimalo pomoc
Kad me netko pita sta bi trebao znati o DotA...
Šta da čovjek kaže? Kad kreneš pričati možeš komotno 2 sata potrošiti.
http://www.purgegamers.com/welcome-to-dota-you-suck
http://www.reddit.com/r/DotA2/comments/qckss/new_players_reddits_compiled_guide_to_dota2/
e perceto, ako misliš "na lejn" jedan na jedan, to nije ni CoD a bogami ni LoL da izjavljuješ takve budalaštine i misliš da se Dota igra jedan na jedan, to je prvenstveno TIMSKA igra prema tome, odi igrat tamo sa djecom od 15 god CoD ili LoL i kurčit se s njima kako ih možeš dobit jedan na jedan
Zapravo dota se može igrat 1v1 sa istim herojima naravno i ta opcija postoji u custom gameu. Igra se isti heroj mid i ko dođe do prvog killa, jer ko napravi prvi kill očito je dobio.
Ja sam čuo da u LoL-u nema ni blizu jednak broj strategija, da se prati jedan metagame i ništa više.
Ponajprije u starting pozicijama:
Da toga nema u LoL-u.
Prešao sam skoro sa dote na lol, lol je daleko laksi od dote bas zbog toga mi se i svidja. LOL ima daleko veci komjuniti od dote sto znaci da su igraci uspjeli izgraditi veliku strategiju, nije nimalo kidovska igra, treba i te kako razmisljati. Nije isto preci sa dote na lol ili obrnuto. Kao sto sam vec rekao u LOLA nema deny sto je extra za dotase, jedna stvar manje da brinete, ako igrate kerija mozete svakog kripa da ubijete ali opet tu zavisi od vaseg suporta ili suparnika. U lola kada nabijete 30 lvl igrate sa boljim igracima, dok u dote 400 winova nista ne znaci. LOL mi je daleko bolji zbog toga je i igraniji od dote, manje je zivcirajuca igra, ja sam zbog dote mogao milion puta da razbijem racunar, dok u lola ako znas igrati, znas mapu, sve cake znaci da znas i igrati u dote ne mozes da iskoristis skill ako imas u timu 4 nuba. Eto hejtajte me koliko hocete :) Dota nema nikakvih liga za bolje igrace, kako sam bio presao na dotu 2 nigdje nisam mogao igrati bolje igre sa naprednijim igrama, pa sam bio osudjen na pub i bio sam prestao igrati zbog retardiranosti. U lol su uveli lige skoro i jedva cekam da nabijem 30 lvl.
Edit:
Jos jedna stvar, u dote kada uzmete heroja tipa lion, lina i slicno, vi ste osudjeni na njihove ultije od 1000 demage, dodje neki tenk sa hoodom i ta mu magija skine samo 200hp, u lola mozete non stop da budzite te magije, takozvani abilty power i sto ga vise budzite vise vase magije udaraju, igra je daleko naprednija od dote, mada opet to je do ukusa necu da sudim. A ovi sto pricaju kojekakve gluposti za lol zapravo nisu ni pruzili sansu samoj igri, niti su je ikad igrali, takav sam i ja prije bio :)
Prešao sam skoro sa dote na lol, lol je daleko laksi od dote bas zbog toga mi se i svidja. LOL ima daleko veci komjuniti od dote sto znaci da su igraci uspjeli izgraditi veliku strategiju, nije nimalo kidovska igra, treba i te kako razmisljati. Nije isto preci sa dote na lol ili obrnuto. Kao sto sam vec rekao u LOLA nema deny sto je extra za dotase, jedna stvar manje da brinete, ako igrate kerija mozete svakog kripa da ubijete ali opet tu zavisi od vaseg suporta ili suparnika. U lola kada nabijete 30 lvl igrate sa boljim igracima, dok u dote 400 winova nista ne znaci. LOL mi je daleko bolji zbog toga je i igraniji od dote, manje je zivcirajuca igra, ja sam zbog dote mogao milion puta da razbijem racunar, dok u lola ako znas igrati, znas mapu, sve cake znaci da znas i igrati u dote ne mozes da iskoristis skill ako imas u timu 4 nuba. Eto hejtajte me koliko hocete :) Dota nema nikakvih liga za bolje igrace, kako sam bio presao na dotu 2 nigdje nisam mogao igrati bolje igre sa naprednijim igrama, pa sam bio osudjen na pub i bio sam prestao igrati zbog retardiranosti. U lol su uveli lige skoro i jedva cekam da nabijem 30 lvl.
Edit:
Jos jedna stvar, u dote kada uzmete heroja tipa lion, lina i slicno, vi ste osudjeni na njihove ultije od 1000 demage, dodje neki tenk sa hoodom i ta mu magija skine samo 200hp, u lola mozete non stop da budzite te magije, takozvani abilty power i sto ga vise budzite vise vase magije udaraju, igra je daleko naprednija od dote, mada opet to je do ukusa necu da sudim. A ovi sto pricaju kojekakve gluposti za lol zapravo nisu ni pruzili sansu samoj igri, niti su je ikad igrali, takav sam i ja prije bio :)
Ma ne može se reć da je igra kidovska ili tako nešto. U Lolu također ima puno skilla, samo bih možda rekao da je više friendly za pocetnike, dakle da je ta "krivulja učenja" strmija. Osobno mi se nije svidio LoL baš zbog toga što u mid-late gameu svaki ability postaje putpuno spammable i ne ovisis o mani uopće što je meni veliki dio igre u doti, također to šta imaš prave tenkove u LoLu koje kad se nafarmaju ne vrijedi ni napadati. Ali šta je je, igra je više casual i opuštenija, šta se communitya tiče čini se ista meni.
Edit:
Ne kazem da je igra kidovska, ali je skill cap u doti puno veci.. Što se tice dotinom matchamkinga- on neradi kako je zamišljen i kako treba (igra je jos u beti).. Za dotu imas amaterskih liga za dotu kolko oces samo treba malo trazit (google) ;).. Dobar lion koristi puno vise timu od ovih 1000 dmg -> 2 disableova+mana drain i ako je dobar support, vision i babysit za carry-a
...igra je daleko naprednija od dote...
po cemu si to zakljucio? lol je igra za koju trebas mnogo manje razmisljanja nego za dotu, pa samim time je lol jednostavniji, a nikako napredniji...
Lion je support hero kao što je naveo onaj gore.
On i ne udara da ubije, već stuna, hexa, i hexa još jednom ako ima Sheepstick. Warda konstantno. I denya XP protivnicima u laneu. Osobno, meni bi bilo retardirano da scalea Finger of Death jer bi Lion u late gameu imao nuke od 5000 magical dmg-a. To bi bilo baš glupo za support heroa.
Evo ga guide:
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=123364976
znam da može al to je retardirano, to nije dota, koji k... u timskoj igri tak šta napravit o.O....jednostavno, poglupljuju jednu odličnu igru :(
lion je carry ako ga znaš odigrati kao carrya, a ne biti curica i igrati kak ti piše da ga igraš, tj kak ti tim zapovijedi.
isto vrijedi za sve supportove.
pogotovo za visagea, bez problema napraviš rampage s nafidanom drow u timu lol
gg djeco
lion je carry ako ga znaš odigrati kao carrya, a ne biti curica i igrati kak ti piše da ga igraš, tj kak ti tim zapovijedi.
gg djeco
Bas bi htio vidjeti match di Lion out-carrya recimo CK-a,voida,clinkza,naixa itd..
gg djeco
Zbog debilčina poput tebe ja gubim gejmove.
Vrati se natrag Lolu.
gg djeco
Vrati se natrag Lolu.
a joj, nisam ti ja kriv kaj oni pokušavaju kreijat a neznaju.
normalno da se u nekom poštenom lobbyu nebudem tak zajebaval, al dok god ima idiota protiv kojih je to moguče to budem i radil.
i da, prekinite povezivat dotu s lolom, isto ko da uspoređuješ Stephen Kingov It s Družbom Pere Kvržice
gg djeco
Vrati se natrag Lolu.
Zašto igraš uopće sa random ljudima, to se više neisplati, uvijek dobiješ sve ruse tako da dota je postala čista glupost zbog rusa.
Zaboravih reći, DJ kulen je upravu, Visage je extra carry, igrao sam par puta s kulenom i zna što treba raditi (svaku pobjedu s njim)
gg djeco
Interesantno. Reci mi kako carry lion izgleda?
Hex, linken, agha, dagon 5, ethernal, BoT ?
Predlazem da se vratis u mesaru.
Support ne moze biti dobar carry zato sto:
1.Spellovi gube na jacini kako ide late game. Kada svi imaju preko 2k hp-a, bkb, pipe tvoj impale radi stetu koliko i creep.
2. Farm. Lion je apsolutno nesposoban za farm. Sta ces raditi? Stanati u dzungli dok ti ne nestane mane i auto hittati? Dok bilo kom normalnom keriju treba lifesteal od 800g i moze tako do prekosutra i zaraditi stostruko vise nego ti.
3. Zbog takvih majstora kao sto si ti, koji idu na mid sa lionom, a onda feedaju 0-4 i izadju iz igre, a onda po forumima sole pament, nije ni cudo sto dota2 ima ovakav community