Čuj, pokušaj sada sa potpuno novim accountom i mailom nešto postići po tom pitanju. Ne vidim doista što ti predstavlja problem, sad me to interesira... Kako ti ne dolazi verificirajući mail, kako ne možeš ovo upaliti... Puno pitanja, malo odgovora. Javi kako si prošao
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mislim da je steam ovjeren kada kupis neku igru.. posto je dota2 u beti i free mislim da nemoze bit ovjeren, ali opet kazem nisam siguran
Budući da je ovdje dosta početnika (ljudi koji ne igraju DotA mnogo) odlučio sam da ponekad napišem neku glupost koju će sigurno netko ispraviti. Prijatelj me savjetuje da uvijek igram support, ali postoje heroji kojima ipak mogu pridonijeti igri. Jedan od njih je i najbolji heroj u igri: Balanar the Night Stalker.
Nažalost, statistika sinoćnjeg meča mi je obrisana (glupa DotA). Izgubili smo. To je potpuno normalno s Balanarom. Iako sam ja bio uspješan, njihov Sven i Luna su outcarry-ali mene (u timu Rubick, Omni, Tide i Magnus). BALANAR NIJE CARRY, nikad nije, ne može carry-ati. S njima je bila Enigma, Shadow Shaman i još jedan heroj kojeg se ne mogu sjetiti (kako je samo teško sjetiti se svih 10 heroja).
Budući da je bio All random i da nismo imali Carry-a kako treba, trudili smo se da uz pomoć mene unazadimo njihovu igru što je više moguće. Dakle, idemo:
Item build:
Jedan tango, 2 gountlet-a (za Urn), Rubick mi je kupio Bottle tako da me to ne opterećuje i to je više-manje to. Išao sam Heart of Terrasque, Black King Bar i Armlet of Mordiggian (može biti konstantno upaljena). Čizme su Phase Boots 100%, nikad ništa drugačije.
Skill build:
Obavezno igrajte Balanara solomid i ne miss-ajte last hit-ove. Veoma je važno da prije prve noći imate Bottle, Urn, 2 ward-a (da možete kontrolirati Runeove dok letate gore-dole preko mape) i boots.
Stavite jedan level poen u Void (Q, nuke i slow od 335dmg) i ništa više ne radite. Do prve noći bit ćete lvl 7 i tek tada skill-ujte Void i Hunter in the Night (E). Pasiv vam daje attack speed i movement speed. Ne preporučujem uzimanje ultimate-a (R) u prvoj noći jer će vam Silence/Crippling Fear (W, silence od 7 sekundi po noći) i veći Dmg Voida na Level 4 dati puno više utility-a.
Razlog zbog kojeg tijekom cijelog lane-anje imate samo jedan poen u Void je to da na lvl 1 Void koristi samo 90 mana poena. Dakle, koristite ga za last hitanje ranged creepova i svih ostalih creepova (jer će možda biti teško uzimati last hitove protiv boljeg protivnika). Kad padne noć uzmite poene u Q, E i W po potrebi (ako gankate castere). Uzmite i ward i postavite ga na klasične ward pozicije.
Mehanika igre:
Ukoliko imate jungling heroja u protivničkom timu, svratite do njihove džungle i ubijte Enigmu, Enchatress, Chena, Dooma (Ursu i Lifestealer-a će biti malo teže). To će vam dati level i Phase boots. Zamolite nekog iz vašeg tima da pređe na mid da taj farm ne propada. Zapamtite, ne dolazite u lane dok je noć. Ako dođete, protivnici će znati gdje ste.
Ako gankate dual lane recimo Shadow Shamana i Spectre. Zamislite da ste opaka faca i kad uletite kroz drveće derite se BOOM, silence na shadow shamana (da može fino gledati kako mu carry umire). Nemojte to zaboraviti. Pratite mapu konstantno. Ako vidite da se netko ranjen povlači u bazu, ne bi vam trebao biti problem proći do njihove baze iako su svi toweri još uvijek živi).
Pogledajte Purge video gdje objašnjava granice vidljivosti, kako gankati kako treba. Tako ćete izbjeći bježanje protivnika jer su vas vidjeli. Balanar ima za 1000 veći range vidljivosti u odnosu na ostale heroje. Doslovno možete stajati ispred njih i čekati dobar trenutak dok oni nemaju pojma. Ako prolazite pored towera, mijenjajte tower aggro napadajući svoje creepove (iako ne preporučujem da prolazite pored towera jer svaki lane dozvoljava zaobilazak s unutarnje strane).
Vaši prijatelji neće paziti mapu, zato morate konstantno pingati da vam pomognu kada dođete u poziciju.
Što se ultimatea tiče, nemojte ga koristiti po danu, osim u iznimnim situacijama zato jer će produžiti dan. Čim padne noć spamajte ga (ne košta manu). Tako ćete noć produžiti što je više moguće (ulti, očito, stvara noć, a kad je noć, zaustavi sat).
Uglavnom, najzabavniji u prvih 30 minuta, Balanar će izgubiti ako protivnici imaju Svena ili nekog drugog boljeg carrya od njega.
Budući da je ovdje dosta početnika (ljudi koji ne igraju DotA mnogo) odlučio sam da ponekad napišem neku glupost koju će sigurno netko ispraviti. Prijatelj me savjetuje da uvijek igram support, ali postoje heroji kojima ipak mogu pridonijeti igri. Jedan od njih je i najbolji heroj u igri: Nortrom the Silencer.
Silencer je IMBA tj. OP (imbalanced tj. overpowered) heroj koji je manje-više nepobjediv u pub igrama zbog ogromne količine disablea, dmg over time (AOE) i globalnog silence efekta.
Silencer se može igrati solomid jer je efektivan ganker, kao support u laneu, ali najgore ga je igrati kao farmer u laneu dok ste supportani. Može biti i roamer ili ward bitch, ali ne treba ga tako igrati). Iako ima prosječan intel. growth po levelu, str. growth mu je poprilično velik za intelligence heroja. Kad ste Nortrom bitno je ne umrijeti, ne ulaziti u fight prvi, ne feedati (nositi TP), posjedovati Force Staff. Dakle, vaš posao je da stojite iza svih i konstantno proklinjete (Curse, Q, 390dmg i uzima 192 mane na lvl4, može se prekinuti tako što protivnik iskoristi spell) i silenceate castere (E, Last Word, 300dmg, 6 sekundi silencea, odlično za protivnike koji bježe).
Kako igra napreduje, želite imati iteme koji vam boostaju intelligence jer se baš na tome zasniva skill kojeg loši igrači maxaju prvo: Glaives of Wisdom (W, autocast, pretvaraju 75% intelligence u dmg). Ne treba vam niti jedan poen u Glaives dok ne krenete gankati. Na niskim levelima ne daje vam mnogo dmga, ali jedan poen vam treba zato jer svaki put kad ubijete nekog ili netko umre blizu vas, uzmete mu 2 poena Intelligencea, zauvijek, efekat nije retroaktivan i neće te dobiti Int za heroje koje ste ubili prije nego što ste skillali ovaj skill).
Item Build:
Solomid: Jedan Tango, 3 grančice (kasnije napravite Wand), Ward/kurir. Bottle čim skupite novac.
Lane: 2 Tango, 1 Salve, 3 grančice (za Wand) i Clarity ili ne. Ukoliko imate lanera koji može da ubija, kupite više Clarity potiona da spamate Curse i tako spustite protivnike na malo HP-a. Ne kradite last hitove svojim carryima.
Ukoliko imate protivnika koji radi mnogo DPS-a (dmg per second) onda idite odmah na Scythe of Vyse, a onda Shiva's. Kad to budete imali, radit ćete oko 400dmg-a (lvl 20), a preko 100 će biti pure (nema armour redukciju). Tu manje-više preuzimate igru.
Skill build:
Uzimajte poene u Curse i Last Word, 1 u Glaives prije gankanja. Ultimate ne morate uzimati na level 6 ukoliko nemate agresivne igrače. 10 i 11 su pogodniji za to.
Curse ima nizak CD (cool down) pa ga bacajte često. Last word ima odgođen efekat, tako da se morate naučiti koristiti ga. Ako Lastwordan igrač iskoristi spell, efekat se odmah uključuje.
Nortrom nije zahtjevan, osim što zahtjeva inteligenciju (kako igrača, tako i statističku u igri). Bježite rano, prije nego što vam pobiju tim. Shvatite, nemate utility da spasite svog Voida od protivničkog Urse koji ga ganja. Samo ćete i vi poginuti. U teamfight-ovima koristite sve spellove čim siđu s CD-a, a Glaives stavite na autocast.
Glupost mi je ovo pisati, gledajte youtube videe.
Ukoliko ne znate engleski, upišite prvi razred osnovne.
Neda mi se opširno pisati ali guide za Balanara ti je u banani.
Skill build prvenstveno.
Purgeove videe nemoj previše gledat, lik ima takvih failova da je to strašno.
I sad vidim, global silence od par sekundi se ne uzima na 6. levelu? Oo
Neda mi se opširno pisati ali guide za Balanara ti je u banani.
Skill build prvenstveno.
Purgeove videe nemoj previše gledat, lik ima takvih failova da je to strašno.
I sad vidim, global silence od par sekundi se ne uzima na 6. levelu? Oo
A rekao sam da su gluposti. Možeš samo u 2 rečenice šta nevalja za Balanara?
Primjetio sam da Purge radi čudne stvari, ali igra protiv s lošim igračima. U šest sati danas Na'Vi vs VirtusPro stream ovdje.
Nikad više All random. Samo Random Draft.
Prvo me stave Medusa mid, dobili smo dobar team, ona 2 support-a što su bila su repick-ala da bi dobili još 2 carry-a. Nisu mi dali da uzimam farm (protiv Lanaye), govorili su da moram doći u fightove (konstantno njihovo umiranje i feedanje). Nisam još imao ni prvi item (Skadi).
Užas.
Prvo me stave Medusa mid, dobili smo dobar team, ona 2 support-a što su bila su repick-ala da bi dobili još 2 carry-a. Nisu mi dali da uzimam farm (protiv Lanaye), govorili su da moram doći u fightove (konstantno njihovo umiranje i feedanje). Nisam još imao ni prvi item (Skadi).
Užas.
Mrzim igrati medusu, bez barem skadija i mante nemožeš ništa uraditi :(
Užas.
Pa ti bi trebao igrati samo support.
Svi carryji trebaju item-e. Gotovo svi melee trebaju Battlefury, svi trebaju BKB, mnogi trebaju Linkens.
Valjda znaš da je Medusa ulog tima u late game gdje ona nabavi Divine Rapier. Bio sam u 2 meča gdje je farming Medusa došla do toga. Bože sačuvaj.
Užas.
Svi carryji trebaju item-e. Gotovo svi melee trebaju Battlefury, svi trebaju BKB, mnogi trebaju Linkens.
Valjda znaš da je Medusa ulog tima u late game gdje ona nabavi Divine Rapier. Bio sam u 2 meča gdje je farming Medusa došla do toga. Bože sačuvaj.
Svi carryji trebaju iteme to je točno ali ni jedan nije zahtjevan po pitanju itema kao medusa, s nekim carryjima možeš gankati vrlo rano (npr void s chrono i MoM, Sven u ult, jugger s ult, clinkz...) i sudjelovati u teamfightovima, ne s njom iako kada se nafarma teško će joj tko stati na put.
Užas.
ognjen dodji mi na lejn oces? da ti objasnim dotu
Budući da je ovdje dosta početnika (ljudi koji ne igraju DotA mnogo) odlučio sam da ponekad napišem neku glupost koju će sigurno netko ispraviti. Prijatelj me savjetuje da uvijek igram support, ali postoje heroji kojima ipak mogu pridonijeti igri. Jedan od njih je i najbolji heroj u igri: Nortrom the Silencer.....
Igrao sam par puta s tobom a i protiv tebe, ti i sam neznaš igrati i onda praviš guidove, silencer je dobar ali ne i najbolji, lagano ga je kontrirati.
e perceto, ako misliš "na lejn" jedan na jedan, to nije ni CoD a bogami ni LoL da izjavljuješ takve budalaštine i misliš da se Dota igra jedan na jedan, to je prvenstveno TIMSKA igra prema tome, odi igrat tamo sa djecom od 15 god CoD ili LoL i kurčit se s njima kako ih možeš dobit jedan na jedan
ognjen dodji mi na lejn oces? da ti objasnim dotu
Daj mi link od Steam profila, dodam te sutra i idemo na mid. Može?
Igrao sam par puta s tobom a i protiv tebe, ti i sam neznaš igrati i onda praviš guidove, silencer je dobar ali ne i najbolji, lagano ga je kontrirati.
Da, loš sam igrač. Okreni na prošlu stranicu. Da si čitao pažljivo, a ne predrasudljivo, vidio bi da je uvod u oba teksta isti (besmislen i generičan).
e perceto, ako misliš "na lejn" jedan na jedan, to nije ni CoD a bogami ni LoL da izjavljuješ takve budalaštine i misliš da se Dota igra jedan na jedan, to je prvenstveno TIMSKA igra prema tome, odi igrat tamo sa djecom od 15 god CoD ili LoL i kurčit se s njima kako ih možeš dobit jedan na jedan
oces mi doc na 5v5? a? solo mid igracu?
oces mi doc na 5v5? a? solo mid igracu?
Ja volim kekse.
može 5 na 5 private ;) to da, ne jedan na jedan, to je prejadno za takvu igru :)
može 5 na 5 private ;) to da, ne jedan na jedan, to je prejadno za takvu igru :)
k nemas problema dovodim farmwithmija
Ima li možda neka dobra duša za invite da pošalje
@ManuKane
Kralj xD !!
@ManuKane
Kralj xD !!
E, potrgo sam se :D
Razina mentaliteta redovnih postera na ovoj tem rapidno opada.
Ne znam šta je u pitanju. Gdje se skrivaju svi hrvatski dota igrači, i gdje su diskusije o taktici, match-upovima, balansu i sličnim stvarima. Samo tu i tamo neko pitanje tipa a šta kad mi se pojavi crveno na ekranu i kak stisnem spell. Ispada kao da samo potpuni početnici ovdje bivaju. A ove priče moj tata tvoj tata neću komentirat više. Šta nema ljudi koji se žele poboljšati i koji shvaćaju koliko su loši. Ljudi koji gledaju pro matcheve, prate streamove, teamove, pickove ili nešto. Loše se osjećam na ovoj temi, kao will ferrel u onom filmu gdje je vilenjak.
manukane zvani midas invoker!
Ne znam šta je u pitanju. Gdje se skrivaju svi hrvatski dota igrači, i gdje su diskusije o taktici, match-upovima, balansu i sličnim stvarima. Samo tu i tamo neko pitanje tipa a šta kad mi se pojavi crveno na ekranu i kak stisnem spell. Ispada kao da samo potpuni početnici ovdje bivaju. A ove priče moj tata tvoj tata neću komentirat više. Šta nema ljudi koji se žele poboljšati i koji shvaćaju koliko su loši. Ljudi koji gledaju pro matcheve, prate streamove, teamove, pickove ili nešto. Loše se osjećam na ovoj temi, kao will ferrel u onom filmu gdje je vilenjak.
haha ima nas, ali jednostavno nemam sta reci kada nitko bas ne pokrece kvalitetne diskusije :( A i mislim da se primarno koriste playdota forumom i sl.
I taman kad pomislim odustat od solo igranja ove igre, random Doom, 750 GPM, 17-0-9, i 2 Divine-a. Život je lijep.
manukane zvani midas invoker!
Jel moguće od tebe dobiti argument ili samo verbalno rigaš kad ti dođe? Ako hoćeš diskusiju o itemima nema problema, a ako misliš "burnat" nekog bez valjane poante i ispasti uber cool odi na igralište u harlem i pričaj yo mama jokes. Perceto zvan... ma tko si ti?