Evo jedan moj mali osvrt na RoS..
Najveći strah (moj osobno a vjerujem i mongoih od vas) je bio prije izlaska patcha 2.0 i RoS-a taj kako će stvari funkcionirati bez AH..
Od izlaska Diabla 3 50% vremena je većina nas provela po aukcijskoj kući i traženja upgreda ili traženja kakvog predmeta za filipanje.. jer je drop (u usporedbi sa ovim sada) bio pravi očaj..
A sama kombinacija lošeg dropa i mogućnosti da se do boljeg predmeta dođe kupnjom je s vremenom ubijala igru.. naravno tu treba spomenuti i mogćnost zarade gdje su kojekakvi botovi i mali kinezi grindali po cijeli dana
ne bi li zaradili koji euro ili dolar.. što je u konačnici dovelo do toga da se igra svela samo na one zagrižene igrače i populacija igrača je drastično pala..
Naravno tu treba spomenuti i buildove za pojedine klase.. za svaku klasu je postojao samo po jedan build koji je funkcionirao i to je bilo to..
No onda se dogodio patch 2.0 koji je popravio stvari na bolje ali ne toliko na bolje da u konačnici ne bi spriječio Diablo od propasti.. jer se u patchu stvar svodila na malo izmjenjene statse na predmetima i to je to..
I naravno RoS..
Tu je blizz po meni napravio dobar posao..
S RoS-om dolazi novi lvl cap, novi Act, Adventure mode, novi loot.. i još po neka stvar.. Kvaliteta predmeta u usporedbi sa orginalnim Diablo je ne usporediva.. i nakon mjesec dana igranja se svakodnevno može naći upgrade..
Igra više nije samo za okorjele igrače nego i oni koji samo povremeno igraju imaju se čemu veseliti.. jer ako se odradi par bountya ili riftova gotovo sigruno će naći bolji predmet..
Jedna nova dimenzija igre koja je jako bila zaspostavljena, a po meni i beskorisna je Crafting.. bilo tko bez pretjerane muke sada može za sat vremena skupiti odgovarajući materija i iskovati odličan predmet..
No da ne duljim što se tiče novina ionako ih većina vas zna..
Jedna stvar koja je po meni treba dobiti više pozornosti su Uberi.. jer sada treba poprilično vremena da bi se uopće skupili dijeliovi za ključeve a da ne govorim o vremenu koje treba da bi se skupili svi djelovi.. a na kraju za što?
za prosječan prsten.. mislim da su Uberi u trenutnom obliku poromašena stvar.. taj prsten bi trebao biti stvarno Uber.. npr da može zarolati do 1000 main statsa i da može imati minimalno 5 main affixa..
U svemu ovome se izgubila famozna AH.. više ju nitko ni ne spominje i oni koji su najviše kukali za njom su je zaboravili.. i sam sam bio malo skeptičan oko toga kako će stvari funkcionirati bez ekonomije.. za sada funkcionira odlično..
napokon je igra postala ono što je i od početka trebala biti..
Stoga palac gore za RoS!!