Na rubu sam sokiranosti cinjenicom da pola ljudi na ovom forumu ne shvaca koliko AH (RMAH i GAH, a pogotovo GAH jer da postoji samo RMAR vecina ljudi ga nebi ni koristila) lose utjece na igru i iskustvo igranja Diabla.. Cast izuzecima koji najvise uzivaju u samom igranju AH-a, ali to je vec drugi zanr.
Možda se još više šokiraš kad jednom shvatiš, da ima ljudi koji jednostavno nemaju vremena 1000h lupati po Fields od misery, cemetrey... da bi dobili neki upgrade. Ja sam definitivno za da se ostavi GAH. Nerazumijem šta ćeš ti konkretno dobiti bez GAH, više će te natjerati da igraš D3? Sjetimo se samo na početku D3 kako je to izgledalo, kad su ljudi doslovno plakali šta nemogu ići dalje od ACT I i imaju nikakvu opremu a imali su GAH, a sad kad dođe exp i 2.0 loot sve će isto tako biti samo još bez GAH.
To sto je u pocetku inferno bio lose balansiran, ne znaci da ce biti opet nakon expanzije. Vjerovatno su bas zbog AH i podesili inferno da bude pretezak jer su znali da ce kad tad bolji itemi postati lako dostupne na AH.
Pa jedini razlog sto nam treba 1000h za upgrade jeste taj sto u roku od par dana na AH povoljno kupis stvari koje automatski preskacu 50-ak tvojih potencijalnih ugrade-a kroz dropove.
Znaci da nije bilo AH, trebali bi nam mjeseci da dostignemo jacinu geara kojoj za naredni upgrade treba stotinu sati farmanja. A tijekom tih mjeseci bi skoro svakodnevno nalazili upgrade sami sebi i uzivali kao kraljevi!
Bitno je samo da shvatite da je vjerovatnost da nam dropa upgrade obrnuto proporcionalna trenutnoj relativnoj jacini naseg gear-a. A trenutna relativna jacina naseg geara u svijetu u kojem si na AH povoljno pokupovao sve ono sto je milione ljudi farmalo mjesecima, je jako visoka. I zato treba farmati 1000 sati za neki upgrade.