ma intelova grafika se iskljucuje automatski cim ti zasebno grafu stavis na maticnu... tako je meni barem
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: bf4.exe
Application Version: 1.1.0.0
Application Timestamp: 52e6656f
Fault Module Name: mantle64.dll
Fault Module Version: 9.1.10.8
Ajmo nazad na dobri stari DX...
Pa jel uopće podržana tvoja grafička? Mislim znam da u driverima jest, ali zar nije DICE napisao da su za sad optimizirali samo za R9 2xx?
Ne bi radilo da nije. Ali radi strašno loše...
Pa možda se zato ruši igra jer treba još dodatno nešto "zagladiti" za neke grafičke kako bi igra bila stabilnija. Treba netko sa grafičkom koja je podržana probati igrati pa da vidimo dal mu se ruši.
Probao malo prije, izlazio sam van svako malo radi podešavanja grafike i nije mi se srušila igra do sad. Igrao sam nekih 20 minuta sveukupno.
sve sve sve ultra i resolution scale na 130 upalim test range
DX cca 57 fps
MANTLE 37fps
bravo , stvarno je razlika u performansama zavidna samo u minus hebiga
al ce bit losih skillova danas s cestim ulascima i izlascima iz igre 
Ja nezz koji je kod vas problem al kod mene igra radi vec 3 dana tj. od petka i to bez ijednog rusenja
imam nvidia graficku!
Pa možda se zato ruši igra jer treba još dodatno nešto "zagladiti" za neke grafičke kako bi igra bila stabilnija. Treba netko sa grafičkom koja je podržana probati igrati pa da vidimo dal mu se ruši.
Probao malo prije, izlazio sam van svako malo radi podešavanja grafike i nije mi se srušila igra do sad. Igrao sam nekih 20 minuta sveukupno.
E pa ja želim da radi sa mojom i točka 
igra blokje, fpsovi padaju nenormalno od 120 do 0 kad ih uhvati graf mi je ko da je potres svako malo... neznam... pokusa san i na dx11 i mantle i ista stvar. ocito su ovi amd 14.1 driveri problem. cak san ima i bf4 has stoped working jednom! nemam integriranu grafu... ima li tu ikakve pomoci ?
s kojom naredbom u konzoli dobijete grafofe gpu i cpu unutar igre
Evo srušila se igra malo prije. Pola partije i onda išao zavod, spawnao se i odmah se srušila. Inaće osim tog rušenja igra mi ponekad zna stati na sekundu dvije kao da se zamrzne. Još ću malo testirati pa se vraćam na DX11 do kad ga ne stabiliziraju kak spada.
taj mantle je ko i bf malo radi , malo ne radi , malo radi , malo ne radi ......................
U konzolu upiši "PerfOverlay.DrawGraph 1"
سمندری ڈاکو
igra blokje, fpsovi padaju nenormalno od 120 do 0 kad ih uhvati graf mi je ko da je potres svako malo... neznam... pokusa san i na dx11 i mantle i ista stvar. ocito su ovi amd 14.1 driveri problem. cak san ima i bf4 has stoped working jednom! nemam integriranu grafu... ima li tu ikakve pomoci ?
Ja isto mislim da su driveri u banani jer mi trza i sa DX
s kojom naredbom u konzoli dobijete grafofe gpu i cpu unutar igre
Perfoverlay.DrawGraph 1
Tako nešto
EDIT:
Zakasnio...
Aha da, i imam Nvidiu :)
Petko, tebe ce cika Cyber nauciti kako da rjesis probleme s igrom.
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Intel G2020 i HD7770, prvo sam imao drivere 13.1 i igra bi se palila ali odmah nakon što stisnem enter se zabloka... Onda sam skinuo 13.12 i igra se učita i odma napočeku kada si u onoj zgradi kao 13:39min ranije kada naletim na onoga koji mi je skoro spucao glavu se igra zabloka, molim pomoč!
Najnoviji Intel INF Update driver trebao bi smanjtii problem. I repair install igre u Originu.
Vidiš, imam na desktopu BF4 i BF4 x86,x86 je na ruskom i upalio sam i radilo je.. Onda sam ugasio i ponovno upalio i na load screen-u se zablokalo..Onda sam obični BF4 upalio i prvi put se zablokalo na load screen, a onda opet kod onoga što mi je umalo otfitiljio glavu...
Dok vi raspravljate o namtle-u mene ste ostavli na cijedilu
Možete barem malo pomoči????
Spikeovi se događaju kada se naglo poveća usage procesora(žuta linija na grafu skoći preko ekrana), grafička cijelo vrijeme radi stabilno.
Inaće kad nema tog skakanja i fps je dosta stabilniji nego na DX-u, bez naglih oscilacija. Očekivano spikeovi se češće događaju na conquest
large mapama nego na dominationu. Vjerovatno će to ispraviti sa sljedećim driverima.
Spikeovi se događaju kada se naglo poveća usage procesora(žuta linija na grafu skoći preko ekrana), grafička cijelo vrijeme radi stabilno.
Inaće kad nema tog skakanja i fps je dosta stabilniji nego na DX-u, bez naglih oscilacija. Očekivano spikeovi se češće događaju na conquest
large mapama nego na dominationu. Vjerovatno će to ispraviti sa sljedećim driverima.
Spikeovi se logički zaključivajuči događaju zbog nedorađenosti mantle-a. Mantle je prvotno stvoren za one kao ja koji imaju BN da se on smanji tj. da CPU bude manje dok je GPU više zaposlen. Ovo je njegov prvi release i logično je da če biti bugova, jedan od njoh je leak tj. da odjednom da se opet sve s GPU-a ((čemu je i namjenjen mantle)) opet vrati na CPU i onda zauzeeč skoči u nebesa, dajem svoju lijevu ruku u vatru da če to AMD ispraviti s sljedečih par release-ova jer mislim da nikad nije izašla neka igra koja je od samog izlaska bila super igriva i bez bugov-a...
toliko prasine oko tog mantla da bi nakraju dobio manje fps.... ma nek jedu dovna
eto,nažalost znao sam da će taj mantle biti običan "šipak",al stvarno sam ne nadao da će ati malo "zakurit" nvidii 
To bas nema previse smisla.. Imas original? Nije valjda pirat na ruskome?
Probaj ugasiti Afterburner, fraps i slicne programe.
Probaj bez overclocka.
Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opek'o i na peticu puše
Na koliko držite FXAA (Antialiasing Post)?
sta napraviti onda? vratit se na stari driver?
Navodno je problem u memory leaku. To mi zvuči kao savršeno objašnjenje jer mapa u početku radi super, a onda sve češće i češće zapinje da bi na kraju došlo do totalnog kolapsa...
ja na High a MSAA off
sta mislis za koliko ce se to popravit ?
toliko prasine oko tog mantla da bi nakraju dobio manje fps.... ma nek jedu dovna
pročitaj release notes od drivera pa ćeš vidjet da R9 270x tek trebaju optimizirati
ja na High a MSAA off
High,MSAA 4x
radi ko urica
Mantle performance for the AMD Radeon™ HD 7000/HD 8000 Series GPUs and AMD Radeon™ R9 280X and R9 270X GPUs will be optimized for BattleField 4™ in future AMD Catalyst™ releases. These products will see limited gains in BattleField 4™ and AMD is currently investigating optimizations for them.
Kako se aktiviraju ovi shortcuti(DMR, Handgun...) koje su najavili za ovaj mjesec? Ili još nisu izašli?
Tresla se brda, rodio se mis :P Nabijem i taj mantle. i5 2400, 8 gb i 7870 - 20 fps (1080p) manje nego na dx-u.
pozz raja evo citam vase postove svi nesto pisete o fpsu,grafici te o ovom mantleu,imate masine od kompa a u mene hd5450 i pentara g630 ne laga mi bf4 nimalo sve je smanjeno a resolution scale 70,pa sam vas mislio pitat par pitanja:koji zvuk koristite:hifi,homecinema i ostali imali to veze na cemu igras ili je to samo ko kvaliteta zvuka.i na kakve bugove se najvie susrecete i sto bi najvise zeljeli izmjenut na igri, najmrzi mi bug dns bio kad na sangaju na c u zgradi spawnalo me i nije odma pusku stavilo a spawnalo me medu neprijatelje odma ispred njih a taj c je bio pod nasom controlom,zelio bih izbacit spawn beacon razlog- (ja na zgradi kod e base na sangaju ubijem snjperistu koji je na drugoj zgradi do moje razmak 10 metara i on se ponovo spawna i ubije mene to nema smisla) i poslje uvest one sortcutove tamo na ljeto nekad, i dat neki mod kao defuse ili last man standing,ili neki mod uvest gdje je takticnije igranje npr kao mecmejking,sta bi ja dao npr da odigramo 5 na 5 ili 8 na 8 ili bilo koliko na koliko ali da je takticno,volio bi da se ovi sa foruma skupimo podijelimo se i dogovorimo odigramo timski.