Battlefield 4

poruka: 64.074
|
čitano: 5.646.612
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
17 godina
odjavljen
Re: Battlefield 4
Virus X*043 kaže...

Koliko je Virus skužio...

Well, fuck...

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan
zdenko1991 kaže...

Evo malo sa AEK-om raspašoj (best gun i dalje) {#} i prvi put snimanje BF4 bez stalnog rušenja programa za snimanje..

Kaj je s homo mjuzom?

VirusX043 - Proser godine: Netko mi je ukrao mail, logirao se na haksorski portal, napisao 200 postova, kupio hax. Nakon toga mi je vratio mail i sad je sve OK. http://www.pbbans.com/mbi-viewban
16 godina
odjavljen
drahic kaže...

Nova je memorija. Moguce da ima gresku,ali opet sumnjam.  

drahic kaže...

Da,kupljena nova memorija Corsair Vengeance 16gb (2x8) 1600.

Procesor je klokan putem OC genia-gumb. Ploca je Msi z77 Mpower.

Proc je i5 2500k. Nema pregrijavanja. Temp u full loadau ne prelaze 60c. 

Stabilan klok na 4.2Ghz.  Bio je proc i na 4.4 pa sam mislio da zbog kloka dobivam stopped working i ina sranja,medutim nije do mene.

...

Neznam. Ova igra mi je zgadila sama sebe. Ne svida mi se igra zbog svih tih problema koje uredno NE rijesavaju.  

Jovanka kaže...

OK, u kontekstu tvoje priče ovo smrdi {#}{#}

Nova maticna

Nova memorija

bf4 stopped working sam dobivao i na stocku i sa starom memorijom. 

Ali to dobivaju svi. 

Ovaj problem gore sa memorijom dobivam od zadnjeg patcha.

-

1. To što je hardver nov, ne znači apsolutno ništa. Dapače, da si kupio polovnu memoriju koja je radila uredno neko vrijeme, imaš bitno manje šanse da ima grešku.

2. "Stabilan clock"? - Očito nije.

3. Temperature nisu indikator stabilnosti niti bilo čega osim, eto, temperature.

Pokrenuo si memtest par sati? Nisi

Provjerio si broj hard-faultova koje imaš? Nisi

Clockao si? Jesi

Clockao si CPU na 4.2 GHz. A što je s memorijskim kontrolerom?

Igra kao BF4, koja gura hardver do krajnjih granica, prije će "pronaći" grešku na hardveru, nego Solitaire. Patch je eventualno sadržavao i bolje iskorištavanje CPU-a i memorije. Stabilan clock je kad pokreneš benchmark koji će 72 sata na 100% tjerati i CPU i memoriju bez problema. Dakle, bez smrzavanja, bez gadnih usporavanja, bez grešaka.

Pokreni na dva dana Prime 95, pokreni memtest, provjeri # harde faults. Mora biti nula.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
14 godina
Jovanka kaže...

Bez obzira što su to nove komponente, bez testa ne možeš ih proglasiti apsolutno ispravnima. Nažalost, zbog mjenjanja komponenti usred korištenja uber bugovite igre; ostaje samo test, test i samo test, previse varijabli u prici imamo. Vengance je 1.5V def. voltage ako se dobro sjecam? 1.6 ju ne bi trebalo ubiti {#} Jesi probao samo s jednim modulom?

Ovo od Steama samo još više muti vodu {#} Probaj s koracima koje sam nabrajao, jer to je najniži level na kojem moze doci do greske. Hardverske greske možeš sam puno lakse "uloviti", dok ganjenje softverskih prepuštamo Fridayu {#}

Da,1.5V je stock. 

Svjestan sam da nove komponente nemoraju uvijek biti ispravne,nazalost. 

Nista,ici cu testirat. 
Najzalosnije je da 5-6-10 rundi mogu bez problema odigrat i onda samo odjednom pukne. U tom trenu nije bilo neznam,nekih eksplozija,ili neceg velikog,cak niti levolutiona da bi moglo stvorit problem.

Probat cu sa jednim modulom nakon testa da vidim dali su ispravne obje.

HVala 

14 godina
Tonči kaže...

-

1. To što je hardver nov, ne znači apsolutno ništa. Dapače, da si kupio polovnu memoriju koja je radila uredno neko vrijeme, imaš bitno manje šanse da ima grešku.

2. "Stabilan clock"? - Očito nije.

3. Temperature nisu indikator stabilnosti niti bilo čega osim, eto, temperature.

Pokrenuo si memtest par sati? Nisi

Provjerio si broj hard-faultova koje imaš? Nisi

Clockao si? Jesi

Clockao si CPU na 4.2 GHz. A što je s memorijskim kontrolerom?

Igra kao BF4, koja gura hardver do krajnjih granica, prije će "pronaći" grešku na hardveru, nego Solitaire. Patch je eventualno sadržavao i bolje iskorištavanje CPU-a i memorije. Stabilan clock je kad pokreneš benchmark koji će 72 sata na 100% tjerati i CPU i memoriju bez problema. Dakle, bez smrzavanja, bez gadnih usporavanja, bez grešaka.

Pokreni na dva dana Prime 95, pokreni memtest, provjeri # harde faults. Mora biti nula.

Kao sto sam napisao,nazalost nemora biti da je novo-ispravno-nazalost. 

Procesor je bio klokan na 4.4Ghz i testiran sa Intel burn testom i sa Prime-om neko vrijeme i nije bilo problema. Dapace,'testiran' je bio i sa Bf3 koji je bio najveci moguci tester u praksi. 

Proc je klokan sada preko MSI button-a. Testirao,isprobavao-drzi bez ikakvog crasha.

Jedino sta nisam testirao je memorija. Jer naravno ne sumnjas u nesto sta kupis novo. Nisam testirao jer nisam niti znao od kud da krenem sa ovim error-om. 

Maknuo sam se sa manualnog clocka sa 4.4 jer sam mislio da mi on nije stabilan jer sam dobivao stalno stopped working za koji se ispostavilo da je problem kod njih a ne kod mene. Znaci moj clock je bio i vise nego stabilan.

Beta je isprobavana i sa stock clockom pa se isto dogadalo. 

OK,sad kad smo napravili neke smjernice sta napravit pa vidjet/isprobat,ajmo pokusat vidjet sta je sa onim kad igra 'ostane' u task manageru?

Nebitno dali je task bio upaljen ili ne,nakon pucanja igre,nakon sta se hocu ponovo spojit kaze da prvo moram igru ugasit u task manageru,a nema je nigdje.

Jedino sta pomaze je restart kante. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 10:58 (drahic).
13 godina
drahic kaže...

Jedino sta nisam testirao je memorija. Jer naravno ne sumnjas u nesto sta kupis novo. Nisam testirao jer nisam niti znao od kud da krenem sa ovim error-om. 

Kreni! {#}{#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
17 godina
odjavljen
Battlefield 4

Vjerojatno je bclk povukao memoriju na viši takt i tamo je nestabilna - treba dodati malo voltaže.

Freak Show Inc.

0 0 hvala 1
13 godina
drahic kaže...

Najzalosnije je da 5-6-10 rundi mogu bez problema odigrat i onda samo odjednom pukne. U tom trenu nije bilo neznam,nekih eksplozija,ili neceg velikog,cak niti levolutiona da bi moglo stvorit problem.

Možda je netko izašao iz vozila u tom tenutku ;P

[19xx] 4ntraks
14 godina
neaktivan
Battlefield 4

analiza FOV-a:

http://imgur.com/a/8aLqo

Do prije nekoliko dana sam FOV držao na 90. Dobar score sam mogao ostvariti samo ako sam bio u vozilu (tenk, ifv, AA tenk). Pješke mi se činilo da je jednostavno sve živo presitno i ništa nisam mogao naciljati, tako da sam gubio većinu 1v1. Smanjio neki dan na 70, preporodio se. Probajte ako imate sličnih problema.

BF3 sam najnormalnije igrao na 90.

Steam = animosity_frenzy; Origin = reverend_frenzy;
Moj PC  
4 0 hvala 3
16 godina
odjavljen

Kakva ti je situacija s hard-faultovima? Task manager -> Performance -> Performance monitor -> Memory.

Inače, ne mora biti da je BF3 bio dobar za to. Ja sam jednom imao grafičku koja je u svemu radila dobro, osim u tada novom Crysisu gdje bi krenula s artefaktima. Na kraju sam RMA-ao karticu i dobio novu bez oštećene memorije.

14 godina
Battlefield 4

E da,jos jedna stavr.. Koja mi je onak-LOL ? 

Cpuz pokazuje klok 4.2 stalni,HW info isto samo task manager pokazuje 5.6-8Ghz??! To sam bas komentirao sa Rupyem i uopce ne kuzim-o zasto i kako. 

Na ovo tvoje pitanje cu ti odgovoriti kada dodem doma. ;) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Friday kaže...

Vjerojatno je bclk povukao memoriju na viši takt i tamo je nestabilna - treba dodati malo voltaže.

Ne bi li bilo lakše jednostavno u BIOSu/UEFIu lockat BCLK i RAM speed na 100 i 1600mhz?

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
16 godina
odjavljen
drahic kaže...

Nebitno dali je task bio upaljen ili ne,nakon pucanja igre,nakon sta se hocu ponovo spojit kaze da prvo moram igru ugasit u task manageru,a nema je nigdje.

Jedino sta pomaze je restart kante. 

Snimi ovo u .ps fajl i desni klik-> run with powershell kad to trebaš:

kill -name bf4 -Force

17 godina
odjavljen
Jovanka kaže...
Friday kaže...

Ne bi li bilo lakše jednostavno u BIOSu/UEFIu lockat BCLK i RAM speed na 100 i 1600mhz?

Ja samo navodim moguć scenarij {#}

Freak Show Inc.
13 godina
Friday kaže...

Ja samo navodim moguć scenarij {#}

Šta jest jest, šta nije za jest; baci... {#} Ali izmedju tweakanja "OC-a" i defaultnih postavki, u ovakvim "pustimedavrištimmrtvumaterioca" situacijama uvijek biram potonje... {#} ŽiviJo ti meni uz Osječko {#}

13 godina
CyberDemonVZ kaže...

Vratio sam FOV na 75 i iz runde u rundu mi se accuracy poveca za 1%.

Runde od prije nekoliko sati oko 10%-11%.

Ove zadnje 14%-15%.

Isto oruzje.

animosity_frenzy kaže...
Do prije nekoliko dana sam FOV držao na 90. Dobar score sam mogao ostvariti samo ako sam bio u vozilu (tenk, ifv, AA tenk). Pješke mi se činilo da je jednostavno sve živo presitno i ništa nisam mogao naciljati, tako da sam gubio većinu 1v1. Smanjio neki dan na 70, preporodio se. Probajte ako imate sličnih problema.

LOL {#}

Pootpuno ista situacija kod mene. Moja poruka od jucer navecer {#}

Hvala na objasnjenju!

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
13 godina
neaktivan
Virus X*043 kaže...
zdenko1991 kaže...

Evo malo sa AEK-om raspašoj (best gun i dalje) {#} i prvi put snimanje BF4 bez stalnog rušenja programa za snimanje..

Kaj je s homo mjuzom?

Ma slusao sam antenu zagreb malo. Pa zato. Ako imas neki dobar online radio(zonemix) slobodno posalji u pp.

16 godina
odjavljen

Pa logično je to s FOV-om. Snajpanje tako i funkcionira. Onome tko puca uvijek tako da cilja, FOV na 120 je okej zbog vidljivosti u širem kutu, a kad puca ionako ide na default. Onome tko lupa hip-fire, njemu je manji FOV bolji.

13 godina
neaktivan
Battlefield 4

evo zasto ljudi umiru od jednog metka

jackfrags !

1 1 hvala 2
15 godina
Battlefield 4

FoV diskusija:

https://battlelog.battlefield.com/bf3/forum/threadview/2955064766645593353/

Opaska: Klik na show all content ako ne prikazuje dobro

BE HAPPY xD : )
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 11:58 (Joe Cooker).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Joe Cooker kaže...

FoV diskusija:

Nije baš jasno... Na prijašnjem linku je dokazano da je FoV isti kod zumiranja, a u početku ovog threada pričaju da nije. WTF? Tko laže?

13 godina
MegaTheJohny kaže...

evo zasto ljudi umiru od jednog metka

jackfrags !

Koji upad {#}

Od jutra razgovaramo o tome. {#}

Bas me zanima dal ce DICE dat svoj komentar.

Tonči kaže...

Nije baš jasno... Na prijašnjem linku je dokazano da je FoV isti kod zumiranja, a u početku ovog threada pričaju da nije. WTF? Tko laže?

Nek netko ode na test range pa proba. Mozda ovisi o jos necemu? Nekakve postavke? Mozda na nekim sightovima ima zumiranja, na nekima ne?

Ispricavam se Tonciju na svemu losem sto sam cuo i prenio o njemu. Informacije su bile lazne i napisane iz ljubomore.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 12:21 (CyberDemonVZ).
15 godina
Tonči kaže...
Joe Cooker kaže...

FoV diskusija:

http://imgur.com/a/8aLqo

16 godina
odjavljen

Da, pa pogledaj zoom ADS-a na 60, 90 i 120 - isto zar ne? Ili sam slijep?

Ili se oni žale na ne-zoomani ADS? To bi valjda bilo i očekivano jer igra ništa ne mijenja, već samo stavi dodatni komad puške ispred očiju :P

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 12:26 (Tonči).
15 godina
Tonči kaže...

Zoom je isti, a ostalo je prednost manji FoV, recimo cobra sight sa manjim FoV ima veliku prednost.

http://i.imgur.com/WpsY31l.png

http://i.imgur.com/59sCOIw.png

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.11.2013 12:30 (Joe Cooker).
13 godina
Tonči kaže...

Ili se oni žale na ne-zoomani ADS? To bi valjda bilo i očekivano jer igra ništa ne mijenja, već samo stavi dodatni komad puške ispred očiju :P

Pa šta ne bi po nekoj logici trebao FOV biti defaultan kad ideš u ADS bez obzira na optiku?

Jer kad gledaš kroz optiku ne zanima te što je 20 m sa strane - zar ne?

[19xx] 4ntraks
13 godina
neaktivan
drahic kaže...
Jovanka kaže...

Bez obzira što su to nove komponente, bez testa ne možeš ih proglasiti apsolutno ispravnima. Nažalost, zbog mjenjanja komponenti usred korištenja uber bugovite igre; ostaje samo test, test i samo test, previse varijabli u prici imamo. Vengance je 1.5V def. voltage ako se dobro sjecam? 1.6 ju ne bi trebalo ubiti {#} Jesi probao samo s jednim modulom?

Ovo od Steama samo još više muti vodu {#} Probaj s koracima koje sam nabrajao, jer to je najniži level na kojem moze doci do greske. Hardverske greske možeš sam puno lakse "uloviti", dok ganjenje softverskih prepuštamo Fridayu {#}

Da,1.5V je stock. 

Svjestan sam da nove komponente nemoraju uvijek biti ispravne,nazalost. 

Nista,ici cu testirat. 

Probat cu sa jednim modulom nakon testa da vidim dali su ispravne obje.

HVala 

Pozz. Ja ti imam I5 2500k @4.5ghz,  ram mi je na 1600 na 1.6v igram ti igru na lockanih 61fps bez ikakvih dropova sve high osim ligthninga koji je na medium te HBAO off i bez AA imam samo oni post antialiasing upaljen ili kako se vec zove na high. Grafa mi je 7770 sa 1gb vrama i igra mi nikad ne trza. Znaci lockano na 61 konstantno na svim mapama bile 64 ili 24 server. Sad dali je mene po*ralo da imam sriće da mi igra radi ili ne ne znam. Ja sam još ugasio paging na disku i prefetch. Možda je to pomoglo možda ne ne znam. Ali vidljivosti radi smanjim na manje detalje da bolje mogu skontat neprijatelje :) Ako ti triba pomoc oko postavki OC-a javi se na pm:)

14 godina
Battlefield 4

Tnx

Meni igra KAD RADI-Radi perfektno. Nema trzanja,dropova,nicega. Snimam u 60 fpsa bez trzanja. (Snima na ssd)

Problem je to pucanje igre.

SSD je optimiziran prema guide-u sa overclockers.net.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
drahic kaže...

Tnx

Meni igra KAD RADI-Radi perfektno. Nema trzanja,dropova,nicega. Snimam u 60 fpsa bez trzanja. (Snima na ssd)

Problem je to pucanje igre.

SSD je optimiziran prema guide-u sa overclockers.net.

Sad kad si spomenuo SSD lik je stavio vamo nešto zanimljivo pa provjeri:)

http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955064768422384681/1/

Sretno:) Btw koji su ti driveri na 7870? 

16 godina
odjavljen
Skilledžija kaže...
Tonči kaže...

Pa šta ne bi po nekoj logici trebao FOV biti defaultan kad ideš u ADS bez obzira na optiku?

Jer kad gledaš kroz optiku ne zanima te što je 20 m sa strane - zar ne?

Ne nužno. Ako je cilj ADS-a s 0x zoomom da ne zoomira, onda bi mijenjanje FoV-a bio pogrešan potez, jer mijenja podešeni FoV. Smisao 0x-a je da stvari ostavi kakve jesu (bez obzira kakve bile), dakle ne dira podešeni FoV. Zoomiranje je ništa drugo nego mijenjanje FoV-a pa je to i logično. Mislim da bi ti na ovo u Blizzardu, kompaniji koja je poznata kao gotovo 0-bug firma, rekli: working as intended.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: BF4 nickovi - da se ekipa lakše skupi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice