Battlefield 3

poruka: 77.259
|
čitano: 9.191.819
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Battlefield 3

rezimirajmo..BF3 instalacija je teska 11.2 Gb..prvi patch je dize na 15.5 Gb tj. tezak je 4Gb..drugi je tezak 3.9 Gb..znaci 8Gb prepravaka i poboljsanja, tj. izdali su jos jednom potpuno novu igru..toliko su morali mjenjat stvari da to vise ni nije ista igra..no da, igra je skroz savrsena i super je i dice kao i ea su opet odradili odlican posao..za njihove bankovne racune {#}

i da,ovo pise onaj kojem igra odlicno radi. osim problema minornog sa zvukom u vozilima i do hmm sveukupno dva il tri diskonektanja sa battleloga zaista nebi trebao govoriti o stabilnosti igre..no da mi je ovo sve skupa presmijesno, da me mrzi kaj moram otkljucavat djecje gluparije da se igram iz svog gusta koji je dosao iz mog novcanika, da me to sve podsjeca na prezivcani koktel kvejka i koda, da imam DVA programa upaljena kako bi mogao igrati JEDNU igru, da moram UGASITI igru kako bi promijenio server, da se uludo trose novci kako bi se igra uopce pokrenula(kupuju se druge zvucne lool), da mnostvo ljudi ima slicne probleme...zaista presmijesno i prepateticno..no mi volimo poluproizvode..uskoro cemo i bete placat..pa patcheve koji su veliki kao i same igre..pa plati skin za puskicu..pa plati zakrpice s detaljima iz igre za koljena svojeg omiljenog kena, pa plati to kaj placas..divna buducnost on line gaminga se sprema..wellcome, you all are invited!

Moj PC  
9 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Battlefield 3
Ezio kaže...
znači sa irnvom slabije vidiš spec ops, a sa nvidiom ga vidiš bolje. gledaj na to kao na perk.

Ma sigurno je zbog mog kompa. "Stara" kanta samo sa legalnim softwerom do zadnjeg patcha radila bez pol frke, sad izgleda moram mjenjat komp. Mozda se zarazila bolescu zvanom - konzolitis.

Brutal Truth \m/
15 godina
Tonči kaže...

Igra ima ozbiljnih problema: BFBC2, MW3 i Crysis rade apsolutno savršeno u MP-u, a BF3 kicka i nakon potpuno čiste instalacije. Sinoć je frend koji radi u jednom domaćem ISP-u, reinstalirao čisto računalo, Origin i BF3 - spojio se direkt na Internet bez firewalla i bilo čega sličnog - konkretno, igra ne radi. Svaki server ga, kao i mene, izbaci unutar 120 sekundi.

To je problem igre, jer ako BFBC2 koji također koristi PB radi, a BF3 ne radi - problem je u BF3.

Tonči o tom problemu sam pisao prije pedesetak stranica. Dakle na internetu otvorite setup za PB i nemojte ga kopirati na računalo nego odaberite opciju pokreni ili run, onda standardno odaberite BF3 i update PB, tek onda skine nešto za BF3.exe i nema više kickanja sa strane PB. Instalirani PB na računalu ista verzija javlja da je sve up to date, ali nije. Tako sam ja riješio taj problem i od onda me nije PB više nikad izbacio.

Kendo
14 godina
Yoga kaže...

rezimirajmo..BF3 instalacija je teska 11.2 Gb..prvi patch je dize na 15.5 Gb tj. tezak je 4Gb..drugi je tezak 3.9 Gb..znaci 8Gb prepravaka i poboljsanja, tj. izdali su jos jednom potpuno novu igru..toliko su morali mjenjat stvari da to vise ni nije ista igra..no da, igra je skroz savrsena i super je i dice kao i ea su opet odradili odlican posao..za njihove bankovne racune {#}

i da,ovo pise onaj kojem igra odlicno radi. osim problema minornog sa zvukom u vozilima i do hmm sveukupno dva il tri diskonektanja sa battleloga zaista nebi trebao govoriti o stabilnosti igre..no da mi je ovo sve skupa presmijesno, da me mrzi kaj moram otkljucavat djecje gluparije da se igram iz svog gusta koji je dosao iz mog novcanika, da me to sve podsjeca na prezivcani koktel kvejka i koda, da imam DVA programa upaljena kako bi mogao igrati JEDNU igru, da moram UGASITI igru kako bi promijenio server, da se uludo trose novci kako bi se igra uopce pokrenula(kupuju se druge zvucne lool), da mnostvo ljudi ima slicne probleme...zaista presmijesno i prepateticno..no mi volimo poluproizvode..uskoro cemo i bete placat..pa patcheve koji su veliki kao i same igre..pa plati skin za puskicu..pa plati zakrpice s detaljima iz igre za koljena svojeg omiljenog kena, pa plati to kaj placas..divna buducnost on line gaminga se sprema..wellcome, you all are invited!

Slažem se sa većinom stvari koje si napisao. Ali na kraju krajeva nije da nismo znali da će biti tako. Na BC2 je bila ista stvar a kako kažu to je trademark DICE-a. To nije bap neki argument ali danas kad je marketing i hype sve nije ni za očekivati da će biti drugačije. Kako ja to vidim prebaciti se na jednu od konzola (koje su isto imale problema...doduše ne ko PC) ili se strpiti ili igrati nešto drugo do kad BF3 ne ispatchiraju kako spada.

Eventualno treća varijanta je ne igrati se više i ne davati pare za "poluproizvode"...i sve 5.

dado1410 / Zero|d4d0
16 godina
odjavljen
Danny_HR kaže...
Tonči kaže...

Igra ima ozbiljnih problema: BFBC2, MW3 i Crysis rade apsolutno savršeno u MP-u, a BF3 kicka i nakon potpuno čiste instalacije. Sinoć je frend koji radi u jednom domaćem ISP-u, reinstalirao čisto računalo, Origin i BF3 - spojio se direkt na Internet bez firewalla i bilo čega sličnog - konkretno, igra ne radi. Svaki server ga, kao i mene, izbaci unutar 120 sekundi.

To je problem igre, jer ako BFBC2 koji također koristi PB radi, a BF3 ne radi - problem je u BF3.

Interesantno mi je kako si ti bio prvi uz mene kad ti je sve radilo, tvrdio si da je skoro uvijek problem u korisnicima. Sad kad tebi ne radi kriv je DICE.

Možda jednostavno imaš problema s kombinacijom softvera i hardvera, a možda su u šumi.

Ako od 15 ljudi koje osobno znam, a koji igraju BF samo jednom (tebi) igra uopće ne radi, definitivno ne mogu reći da je problem isključivo sa igrom.

Meni se igra ruši, u prosjeku jednom na dan. Ostalo vrijeme igram ko veliki i to apsolutno ugodno i dobro. Isto mi je tako sa apsolutno svim igrama koje imam. Kako da onda pomislim da igra jednostavno ne radi, kad ja i milijuni drugih koji igraju nema većih problema.

Zašto djeluje da igra nikome ne radi? Zato što su forumi prepuni problema. A zašto su prepuni problema? Jer ih upisuju oni kojima ne radi.

Oni kojima radi ne dolaze na forum i ne pišu "e kako mi je sad 5 rundi za redom radila igra".

Kad se igra ne pali, to je najčešće problem računala, zato što je to toliko osnovna funkcionalnost da su greške teško moguće. Tek kardinalan problem može spriječiti igru da se starta, a to svakako onda jesu driveri ili nešto slično tome.

Nisu svi problemi isti. Igrači koji su petljali po igri (Rusi koji žele biti Englezi) mogu također očekivati rušenja, crne ekrane i sl. jer je mogućnost lokalne pogreške ogromna!

Međutim, kad se igra sruši usred runde, kad se igra sruši nakon par sati urednog igranja, to je najčešće curenje memorije, greška kod učitavanja nečega, zapisa nečega i sl.

S obzirom da skoro 25 godina igram video igre, odigrao sam dobar dio igara i svakako i EA igre među njima. Zašto sam zapamtio baš EA kao problem. UVIJEK, ali UVIJEK EA igre imaju gadnih problema?! - MW2 mi se ni kao P2P igra nije rušio, gdje su problemi lokalnog, odnosno P2P tipa lakši, a BF3 ima problem s konekcijama, PB-om...?

Command & Conquer je također EA igra koja NIKAD nije riješila probleme s mrežnim kodom. Zašto vražji EA uvijek ima probleme i to redovito s mrežom?

SW:TOR MMO je u beti (!) pa radi savršeno (EA igra, LOL), WoW radi bez problema, MW3, Crysis, MW2... čak i BFBC2 koji također koristi PB!

Dakle, problem je u PB+BF3 jer mi BF3 radi savršeno na serverima bez PB-a. Nažalost, na takvima je nemoguće igrati zbog varanja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 11:47 (Tonči).
15 godina
neaktivan

Yoga, čitam već nekoliko puta da moraš igrati X sati kako bi otključao dodatke za puške tj. kako bi bio jednako jak kao drugi igrači.

Ja recimo najviše kilova nabijem  u partiji ako igram sa M16A3 i kao dodatak koristim foregrip. To je puška koju imaš odmah otključanu, a za ovaj dodatak treba ti maksimalno 30 minuta igre !!! Sjeti se BC2 gdje si morao doći do lvl15 da bi imao magnum metke !

Na stranu IRNV koji je sada prošlost (valjda?)

-=PiS=- www.pis-klan.com
16 godina
kalko1212 kaže...

I nakon patcha meni se i dalje crasha.

mislim da si to naglasio 10ak puta dosada.meni radi kako treba {#}

Cpt_LIAR
14 godina
Battlefield 3

Otkad sam sredio controle u igri od ovog updatea igram bez ikakvih problema.Nema lagga,nema rusenja,ulazim iz prve,vecina bugova je rijesena a i ovaj novi chat je dosta bolji.I jos sam napravio novi rekord broja killeva u jednoj igri(70{#}).

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 11:55 (gamer34).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
black6 kaže...

Ako si rijesio to napisi kako. Ja sam probao vec sve,od toga da iskljucim AV i firewall, do drugih stvari u samim win. Jedino sto jos nisam, a to mi je zadnja opcija je Portforw.

Najčešći uzrok za to je AV. Pogotovo avast. Al kao što kažeš probaj otvoriti i portove, ne može naškoditi.

Jack Sparrow kaže...

Gle ovaj sad problem koji je nastao oko rušenja igre kod mjenjanja mape je nekima došao tek sad poslje novog patcha, dobro nekima je riješio taj problem, dok drugima koji su već imali samo pogoršao. Pa onda baš neznam kolko je do naših mašina.

Nisam ni mislio da nema uopće problema. Vjerujem da neki ljudi imaju problema s rušenjem. Ili da ih muči PB. Ali baš da vjerujem u izjave da 90% ljudi ne može ni zaigrati...

Bilo je pritužbi na probleme s COOPom, pa je skoro uvijek kriv antivirus. Masa pritužbi na izbacivanja iz igre koje na kraju rješi isključeni UPnP na routeru. Netko ne može ni ući u igru pa ispadne da je kriv xfire. Nekima sve šteka makar imaju uključenih samo esencijalnih 150 programa (karikiram naravno). Poslje svakog patcha idu pritužbe da su sje**li igru jer sad više nema slike pa ispadne da su ljudi sami krivi za to jer ne znaju dobro premjestiti engleske fajlove u rusku verziju igre.

Ono što hoću reći, problema ima ali također ljudi nekad malo pretjeruju a često je problem kod njih ili nekom softveru koji koriste.

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 11:59 (ZC_Someone).
16 godina
Yoga kaže...

rezimirajmo..BF3 instalacija je teska 11.2 Gb..prvi patch je dize na 15.5 Gb tj. tezak je 4Gb..drugi je tezak 3.9 Gb..znaci 8Gb prepravaka i poboljsanja

na kraju mi je folder origin games skoro 15 gb,znači da je bilo overwritanja nekih fileova.just sayin...

Cpt_LIAR
16 godina
Evo i moj kratki rezime patcha.
Spadam u one kojima igra/battlelog/origin rade bezprijekorno, nemam problema sa rusenjem, black screenovima i slicno, sve radi savrseno od prvog dana, a sa ovim patchoom FpS se pivecao nekih 15% do 20% na opce odusevljenje na med/high postavkama na 1920x1200 bez AA sa 16xAF. Svidja mi se novi balans oko IRNVa, odnosa snaga opcenito, chata, te dodatka za vehicle sensitivity :)

Problem koji imam jos od alphe/bete pa do sada je problem sa bindanjem, ali ne samo misa, vec i tastature. Naime, ja ne igram na WASD i nemam ni jednu tipku istu kao u default, ali u avionu/heliu bindam za throttle down X umisto S i to mi ne prihvaca ingame, dok throttle up na D mi prihvaca i to mi je za poludit, valjda ce se to rijest. Isto je sa Q za spotanje, sta god drugo stavim, nema promjene, uvik moram i mogu samo na Q spotat .... Grrrr.

Sve u svemu, igra radi izvrsno, nema problema nikakvih, 9.5/10 moja ocjena, a bila bi i 10/10 da mi bindanje radi :)
ptspclan.com | visit us ^^
15 godina
Battlefield 3

Tonči jesi li probao rješenje za PB?

Kendo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Battlefield 3

A ne znam, ja ili imam toliku sreću (hmm, ako pitam ženu nesreću) da mogu u komadu odigrati igru bez rušenja... A totalno sam najgora kombinacija (nisam, nemam 560GTX {#})

1. Ruska verzija igre
  2. OC'ani i CPU (s 3,5 na 4 GHz) i grafička (725/1000 na 930/1200 - sa MSI Afterbuner) - no Scythe Mugen2 na CPU (oko 55°C max), Zalman VF3000A na GPU (do 65°C max, BF3 konstantno 99% opterećenja) i 850W napajanje koje to lako može držati
  3. Realtek integrirka
  4. dodatno dignut Teamspeak/Mumble

Svakako, pazim da mi nije istovremeno dignut Steam ili neki drugi overlay servis. Ono što sam primijetio i malo popravlja stvari je:

1. BF3.exe je dobio admin ovlasti (Origin ne)
  2. ako pokrenem Origin prije nego ga igra sama pokrene, ostanem čučat na Joining server (inače igru pokrećem iz Chrome-a, uzima oko 100MB, a Firefox preko 300MB RAM-a), pap uštam igri da sama pokrene Origin
  3. imam uključen uPNP, ali sam svejedno otvorio portove na Thomsonu (pa je pitanje koliko to ima utjecaja)
  4. Prije zadnjeg patcha se obavezno na prvom ulasku u neki server desio "Battlefield 3 has stopped responding" sada toga više nema
  5. Ako izađem sa jednog servera pa hoću u vrlo kratkom vremenu na drugi, skoro obavezno dobijem EA online disconnect ili slično - iz trećeg pokušaja uglavnom ulazim
  6. jednom kada uđem na server mogu igrati i 5 sati u komadu, bez da me izbaci (osim ako server svima padne)
  7. čak i s mojih 4GB RAM-a, ako ostanemo na istoj mapi vidim i timer za start runde, prvi load je uvijek dosta dug
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
@yoga koliko znam dice je prije izlaska igre najavio da treba osigurat 20g slobodna prostora na disku pa ne znam sto je tu cudno?...
16 godina
neaktivan
Bongiaro kaže...

Yoga, čitam već nekoliko puta da moraš igrati X sati kako bi otključao dodatke za puške tj. kako bi bio jednako jak kao drugi igrači.

Ja recimo najviše kilova nabijem  u partiji ako igram sa M16A3 i kao dodatak koristim foregrip. To je puška koju imaš odmah otključanu, a za ovaj dodatak treba ti maksimalno 30 minuta igre !!! Sjeti se BC2 gdje si morao doći do lvl15 da bi imao magnum metke !

Na stranu IRNV koji je sada prošlost (valjda?)

Ovo je netočno!

Ja imam pozamašan inventar oružja (Colonel 8), a svejedno se s guštom vratim na AK-74, bez ikakve optike, iron sight i vozi! Dakako da ti neki dodatak može dati prednost ali netočno je da si nekonkurentan sa početnim oružjima, stvar je prilagodbe. Nećeš se ić napucavat na 150m ak znaš da nemaš optiku neg ćeš se skrivat i rulat na blizinu. {#} Makar uz malo vježbe nit veće udaljenosti ne predstavljaju problem, štoviše, u puno slučajeva mi je iron sight prednost al ekipa to baš ne konta.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 12:11 (Minoza).
17 godina
Battlefield 3

Meni je ovaj patch donio poboljsanje, prije njega mi se uvijek na pocetku desavalao bf3.exe stop working, sada je to nestalo.

Igra mi je mrvicu fluidnija na istim postavkama...INRV su mi ukebali, ali jos dobro radi na nekih 100-njak metara :)

Sama pozicija i izgled chata je za mene osobno preporod. Cini mi se da se malo brze lodaju mape....jucer dozivio bug da se spawnam na kabini aviona :)

Sve u svemu zadovoljan viđenim. Jos sam da su "patchali" strpljenje moje drage supruge...di bi mi bio kraj.....

::: peace 0n earth :::
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Meni je patchano zenino strpljenje na nacin da 3x tjedno ide na neki aerobik od 21h pa na dalje :):)
14 godina
wiz4rd kaže...

Sve u svemu zadovoljan viđenim. Jos sam da su "patchali" strpljenje moje drage supruge...di bi mi bio kraj.....

Nemaš ni ti (a niti ja) bandwith za taj patch {#}

dado1410 / Zero|d4d0
17 godina
Zero2 kaže...
wiz4rd kaže...

Nemaš ni ti (a niti ja) bandwith za taj patch {#}

Razmisljao sam napraviti neki "trial reset switch" ...pa kad dodje do "zero zone"..samo klik {#}

::: peace 0n earth :::
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 12:26 (wiz4rd).
16 godina
Ja za zenu dok igram, a njoj je recimo puno dosadno ili je uhvati ludavica imam vrhunsku recenicu: "Zeno, bili ti radje da se doma igram na PCu ili da se vanka skitam??" :) Poludi kad to kazem, ali zna da sam u pravu.
17 godina
Battlefield 3

Mislim da sam skužio u čemu je problem sa rušenjem... Ugasio sam Xfire i Steam i igra radi bez problema.

Koristite blage riječi i jake argumente BF3 nick: Dorjan_CRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LOL :-)
Gaming is my drug.The more i take it the more i am addicted
13 godina
protjeran
Meni je poslije krpe igra još bolja jer radi bez problema
Gaming is my drug.The more i take it the more i am addicted
13 godina
sardax kaže...

Problem koji imam jos od alphe/bete pa do sada je problem sa bindanjem, ali ne samo misa, vec i tastature. Naime, ja ne igram na WASD i nemam ni jednu tipku istu kao u default, ali u avionu/heliu bindam za throttle down X umisto S i to mi ne prihvaca ingame, dok throttle up na D mi prihvaca i to mi je za poludit, valjda ce se to rijest. Isto je sa Q za spotanje, sta god drugo stavim, nema promjene, uvik moram i mogu samo na Q spotat .... Grrrr.

Ja isto kao i ti ne koristim WASD za kretanje i kopnena vozila, zračna nisam mijenjao (nego strelice i sve tipke u dometu prstiju) i mogao sam promjenuti spotanje, umjesto Q kod mene na Delete i sve ostalo radi.

Prosto me je strah čitati ove komentare o istim i još većim problemima jer nakon zadnjeg patcha meni igra radi besprijekorno. Nema više rušenja kod prvog spajanja na server i sporadičnog izbacivanja i zamrzavanja kod mijenjea mapa. Samo da se ne ureknem..........{#}

13 godina
sardax kaže...

Jesi probao, kad zelis bindati novu tipku, kliknuti na razlicite kucice?

Npr za "Spot", na kucicu ispod Keyboard, pa ispod Mouse....? Mozda jedno upali?

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
16 godina
A pokusat cu Mrski kao i ti, maknuti se od tamo glede zracnih vozila, mozda cak i na default. Kod kopnenih me smeta sto ne mogu bindat desnu tipku misa za gas ... Grrrr. @cyberdeamonvz, nece nazalost ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 13:03 (sardax).
16 godina
neaktivan
Battlefield 3

Ma ko vas *ebe, idem uzivati u Battlefieldu 3 bez ijednog problema{#}.

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
sardax kaže...
A pokusat cu Mrski kao i ti, maknuti se od tamo glede zracnih vozila, mozda cak i na default. Kod kopnenih me smeta sto ne mogu bindat desnu tipku misa za gas ... Grrrr. @cyberdeamonvz, nece nazalost ...

Jesi probao sve vratiti na default pa ponovo podesiti?

Ili pokusati pronaci dal postoji fajl u kojem je zapisano bindanje pa ga obrisati? (Naravno, prvo napraviti kopiju? :)

Vidim da drugi nemaju te probleme, pa ti se mozda nesto dogodilo s zapisom bindanja na disk u neku datoteku...

Pedo medo, Pedo medo, vabi te sa sladoledom
16 godina
To cu i napravitipopodne. Vratiti svena default i ponovno bindat. Valjda ce onda radit. Javim. Thnxna prijedlogu. Neznam di se zapisuju bindovi, pokusat cu nac.
17 godina
neaktivan
wiz4rd kaže...
...jucer dozivio bug da se spawnam na kabini aviona :)

Nice, nego si probao možda planking na avionu pa da te na brzinu odbaci u fajt? {#}

a.k.a. Z[C]onv1ct; I sačmom i nožem, i Gustavom u glavu, za 47CHBovu slavu
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.12.2011 13:22 (ZC_Someone).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice