Sam da neki patch izade uskoro,tak da mogu bindat sve 4 bocne tipke na svom ratu:)
BTW,ne kuzim zakaj se ekipa bunila da su mape male,stvarno su predobroe ova operation firestorem je veca od atakame za 2 puta brijem.
4 puta. I još ono okolo.
Sam da neki patch izade uskoro,tak da mogu bindat sve 4 bocne tipke na svom ratu:)
BTW,ne kuzim zakaj se ekipa bunila da su mape male,stvarno su predobroe ova operation firestorem je veca od atakame za 2 puta brijem.
4 puta. I još ono okolo.
Ja igru vise neprepoznajem,jucer igrao nomalno na detaljima high/med sa nekih 40-55 fps-a sada dodem da igram igra uzas,isto kao da se je grafika promjenila fps sada neprelazi 30 kada pristsnem tab imena i rankovi uopce nisu izostreni nego su nekako(nemogu se sada sjetii rijeci) uglavnom grafika je u ku*cu.Jel se nekome slicno dogodilo?
I ja imal taj feeling sad na BUGu. Grafika mi je losija i ko da sve malo laga, onak jedva primjetno.
Igra ima neki svoj život izgleda :D
Jedina stvar koja donosi malo već prednost je IRNV(Infracrveni scope). Skoro svi su to počeli koristiti, imam ga i ja na par puškica ali jednostavno se osječam jadno i gay :)
Malo previše toga taj dodatak otrkiva i na prevelku udaljenost. Na caspian borderu sam s deploymenta na zastavu antena vidio nekog sniper bez problema. Jednostavno trebaju ograničit udaljenost na koju taj scope otkriva ljude.
Ovako vidiš lika na 1km, to treba staviti na nekih 100-200 metara ili da se kroz njega ne vidi tako detaljno nego da nego da bude malo mutno i da ima više toga crvenog, pa da te malo zbunjuje. Ovako kako je sad je prelako.
Ja igru vise neprepoznajem,jucer igrao nomalno na detaljima high/med sa nekih 40-55 fps-a sada dodem da igram igra uzas,isto kao da se je grafika promjenila fps sada neprelazi 30 kada pristsnem tab imena i rankovi uopce nisu izostreni nego su nekako(nemogu se sada sjetii rijeci) uglavnom grafika je u ku*cu.Jel se nekome slicno dogodilo?
I ja imal taj feeling sad na BUGu. Grafika mi je losija i ko da sve malo laga, onak jedva primjetno.
Igra ima neki svoj život izgleda :D
Manje alkohola dečki, manje alkohola.
jučer krenem malo igrat,išlo mi dosta dobro šta je stvarno rijetkost i onda me izbaci,tako svaki put
nije često da me izbaci ili pukne veza ili nešto treće ali se dogodi baš kad mi ide solidno
jučer krenem malo igrat,išlo mi dosta dobro šta je stvarno rijetkost i onda me izbaci,tako svaki put
nije često da me izbaci ili pukne veza ili nešto treće ali se dogodi baš kad mi ide solidno
Pa velim ja da igra ima svoj život, i namjerno te hebe :D
Ne, nema radi toga i to nema nikakve veze s nikakvim balansom. "Samo" 20 metaka ima i u stvarnosti. Velikih 7.62 metaka.
I to 7,62x51mm, što znači da pakuje malo više baruta nego kalaš i njegovih 7,62x39mm.
stari dobar kalas ima x49 a ne ovaj djecji x39. imao sam tu pusku doma (G3), brutala. Steta sta je u svim igricama nekako oslabe....
hm, vidis to jos nisam ni probao... tj ni jednu optiku nemam ni na jednoj pusci osim na snajperima, naravno. nekako me smeta. :/
ja se i dalje se*em na igru dok ne rijese footstep rendering. nemogu vise podnijeti cinjenicu da se je**i koraci ne cuju i da me nubina knajfa u nekakvom lowskill rushu posred mape. u zgradi si napravim plac kraj prozora taman nadjem kut za scope da me nevide i frajer u punom trku pretrci 2 kata a niti jednog prokletog zvuka koraka necujes -sljedece sto vidis je nekakva poluanimacija gdje ti zavrce vratom. ovo je prokleta nepravda i veliki boost nubovima koji nikada nisu koristili zvuk. probaj u cod4 igrati war 5 na 5 pa jednom stisni sprint. iste sekunde barem dvojica ce izviriti u tvom smjeru i ciljati te posred mozga. razocaran sam strasno!
Pozdrav ekipa, sta mislite o IRNV?
Vidim da ima dosta negativnih komentara okolo..
Nekako olaksava igru po meni barem (no nije dostojan Holo sight-u na close range), mountan na M416.
ps dodajte me ako zelite: calinjos
Čuju se koraci i to dosta, pogotovo kad se krečeš samo. Sad u žaru borbe i u akciji se ne primjete tako jako jer sve oko tebe se čuju eksplozije i pucanje iz oružja, ali se primjete kad se malo bolje sluša.
btw evo it IRNV scope vidiš sve 3 puta bolje nego inače, pa čak i preko grmlja i kad se netko legne.
@ calinjos već su ljudi otvorili 17 tema na battlogu da je prejaka stvar i da malo oslabe, a i ja se slažem s time. Jednostavno previše dobro se vidi i donosi preveliku prednost.
stari dobar kalas ima x49 a ne ovaj djecji x39. imao sam tu pusku doma (G3), brutala. Steta sta je u svim igricama nekako oslabe....
AK-47 i jugo Zastava M70 su x39.
Moze li mi tko reci kako raditi sa onim cudom sto leti kad si recon? Ja sam letio par puta do neprijatelja i NEKAD ali stvarno rijetko mi pise enemy spoted.
IRNV je mila majka, stavio sam ga na M416 i više se nisam skinuo s toga. Dobro da na snajperima IRNV ima isti zoom kao i na drugim puškama, da postoji IRNV x8 ili x12, to bi bio kaos.
Jedina stvar koja može kontrirati malo IRNV, tj. ublažiti sliku da čovjek ne svijetli ko božično drve su Spec Ops camoi. Nije totalno rješenje protiv IRNV-a ali može pomoći kolko tolko.
ja se i dalje se*em na igru dok ne rijese footstep rendering. nemogu vise podnijeti cinjenicu da se je**i koraci ne cuju i da me nubina knajfa u nekakvom lowskill rushu posred mape. u zgradi si napravim plac kraj prozora taman nadjem kut za scope da me nevide i frajer u punom trku pretrci 2 kata a niti jednog prokletog zvuka koraka necujes -sljedece sto vidis je nekakva poluanimacija gdje ti zavrce vratom. ovo je prokleta nepravda i veliki boost nubovima koji nikada nisu koristili zvuk. probaj u cod4 igrati war 5 na 5 pa jednom stisni sprint. iste sekunde barem dvojica ce izviriti u tvom smjeru i ciljati te posred mozga. razocaran sam strasno!
Sigurno nije nubina i sigurno nije lowskill kad ti se netko uspije doc sa ledja i priklat te,nauci ponekad pogledat iza sebe.
lampe jesu prejake ali nije to nešto oko čega bi previše trebalo gubiti živce. više od neprijatelja smeta mi kad me suigrač zabljesne s tim ili kad bezveznim osvjetljavanjem oda položaj. možda su mogli samo za suigrače smanjiti intenzitet a za neprijatelje ostaviti kak je. ili eventualno dati malo više bodova ako uspiješ ubiti neprijatelja koji te zabljesnuo.
ovako jakim smanjivanjem intenziteta su po meni napravili glupost. sad onaj koji koristi lampu ne da nece biti u prednosti kad me zabljesne nego cu ja biti u prednosti jer cu ga uociti lakse nego kad je stopljen sa okolinom, a vidjeti cu mu pola tijela i znat cu 100% sigurno gdje trebam pucati.
Koliko vidim, fale klejmorice :D
lampe jesu prejake ali nije to nešto oko čega bi previše trebalo gubiti živce. više od neprijatelja smeta mi kad me suigrač zabljesne s tim ili kad bezveznim osvjetljavanjem oda položaj. možda su mogli samo za suigrače smanjiti intenzitet a za neprijatelje ostaviti kak je. ili eventualno dati malo više bodova ako uspiješ ubiti neprijatelja koji te zabljesnuo.
ovako jakim smanjivanjem intenziteta su po meni napravili glupost. sad onaj koji koristi lampu ne da nece biti u prednosti kad me zabljesne nego cu ja biti u prednosti jer cu ga uociti lakse nego kad je stopljen sa okolinom, a vidjeti cu mu pola tijela i znat cu 100% sigurno gdje trebam pucati.
Inače laser i lampicu možeš zgasiti ili uplaiti s tipkom " T ", pa kad se skrivaš je zgasiš. Ja sam je znao nositi i uključio sma je nagde u zatvorenom malo prostoru jer je na blizinu najkorisnija.
Koliko vidim, fale klejmorice :D
ne fale ima ih support ;)
Sigurno nije nubina i sigurno nije lowskill kad ti se netko uspije doc sa ledja i priklat te,nauci ponekad pogledat iza sebe.
Tako je.
Ako si Recon, stavi T-UGS pa ćeš vidjeti da dolazi.
Ako si Support, stavi claymore na stepenice iza sebe, većina će ih nasjest... Kad već moraš kempat.
I BTW, ja sam takva nubina, po cijenu lošeg K/D volim takve doći priklat nožićem i pogledati u njihov tugaljiv izraz lica kada im uzimam dog-tagove.
Što se tiče zvuka koraka, čuju se ali samo kad je tišina oko tebe. Znači skoro nikad.
I ak se mene pita samo neka ostane ovako. Ovakvo stanje sprečava sound whoring i soliranje. Tko hoće da su mu pokrivena leđa mora se držati squada što je na kraju krajeva dobra stvar.
Čuju se koraci i to dosta, pogotovo kad se krečeš samo. Sad u žaru borbe i u akciji se ne primjete tako jako jer sve oko tebe se čuju eksplozije i pucanje iz oružja, ali se primjete kad se malo bolje sluša.
btw evo it IRNV scope vidiš sve 3 puta bolje nego inače, pa čak i preko grmlja i kad se netko legne.
@ calinjos već su ljudi otvorili 17 tema na battlogu da je prejaka stvar i da malo oslabe, a i ja se slažem s time. Jednostavno previše dobro se vidi i donosi preveliku prednost.
To je zato što hrpa dječurlije ne podnosi ništa taktičko u ovoj igri. Lampe, laseri, claymori, IRNV, sve tu to stvari koje imaju svoju svrhu, prednosti i mane. Svima su na raspolaganju pa disbalansa nema. Nažalost, BF3 je izašao prerano, prije MW3 i to je uzrokovalo veliki priljev djece i eSport pacijenata u BF3.
Sami IRNV je takav kakav jest, kao što su i lampe i laseri. Kupite onaj olovka-laser u trgovini i uperite si ga u oči - isti je efekt kao i u igri. (OVO JE VRLO OPASNO, može dovesti do sljepila i trajno oštetiti oko)
Jedino su lampe trebali oslabiti na suncu, jer nemaju gotovo nikakav učinak na otvorenom po danu. Ovo što su sada napravili je glupost.
Stavili su da ti sunce svijetli u oči da te zasljepi i onda kad pogledaš s tom optikom prema njemu ništa ti ne znači. Scope se zove infrared night vision, a po danu vidiš kao i u noć. Ako ti smetaju svjetiljke što jako svijetle po danu onda ti mora i da s ovim vidiš po danu, čak i kad pogledaš prema suncu ti ne smeta.
btw, stvarno je zakon vidjeti ljude preko grma i kroz dim i sl.
Samo što ti taj laser u igri smeta i kad ti netko cilja u tijelo. Napravili su ga kao da ona točkica ima promjer od 1m.
To je zato što hrpa dječurlije ne podnosi ništa taktičko u ovoj igri. Lampe, laseri, claymori, IRNV, sve tu to stvari koje imaju svoju svrhu, prednosti i mane. Svima su na raspolaganju pa disbalansa nema. Nažalost, BF3 je izašao prerano, prije MW3 i to je uzrokovalo veliki priljev djece i eSport pacijenata u BF3.
Sami IRNV je takav kakav jest, kao što su i lampe i laseri. Kupite onaj olovka-laser u trgovini i uperite si ga u oči - isti je efekt kao i u igri.
Jedino su lampe trebali oslabiti na suncu, jer nemaju gotovo nikakav učinak na otvorenom po danu. Ovo što su sada napravili je glupost.
slazem se da svaki attachment ima svoje prednosti i mane i da je svaki svima dostupan tako da je glupo raspravljat o tome,ali kao što si rekao,bf3 je uranio i uzrokovao priljev eSports pacijenata,sve je jasno xd, btw cemu T-UGS sluzi?
Sami IRNV je takav kakav jest, kao što su i lampe i laseri. Kupite onaj olovka-laser u trgovini i uperite si ga u oči - isti je efekt kao i u igri.
slazem se da svaki attachment ima svoje prednosti i mane i da je svaki svima dostupan tako da je glupo raspravljat o tome,ali kao što si rekao,bf3 je uranio i uzrokovao priljev eSports pacijenata,sve je jasno xd, btw cemu T-UGS sluzi?
hvala qurcu šta je izašao mw3
Pozdrav, evo igram jedno 2-3 dana i pošto mi je ovo prvi BFmp kužim da sve ovisi o teamplayu, squad-ovima, spotanju itd.
Naime do sada sam igrao sa random ekipom gdje svi letu ko muhe bez glave (pa tako i ja možebitno), nitko ne spota, baca ammo, heal-ove.
Uglavnom nema komunikacije i čini mi se da mi treba neki dobar squad i kratki tko,gdje,kada,kako i zašto.
Pa ako ste za zajebanciju uzmite malo stariju papigu pod svoje krilo i provedite je po bojištu, nick je Klodovik_HR.
Jeli mi igramo istu igru?
Tako ekipa igra jer se skupljaju bodovi da se digne rank i otključaju oružja.
Kroz nekoliko mjeseci nadam se da će biti timske suradnje jer koncept igre to nalaže.
Dok ne pronađeš par igrača da napravite tim, moj savjet ti je da puškaraš naokolo i čekaš bolje dane.
Pozdrav, evo igram jedno 2-3 dana i pošto mi je ovo prvi BFmp kužim da sve ovisi o teamplayu, squad-ovima, spotanju itd.
Naime do sada sam igrao sa random ekipom gdje svi letu ko muhe bez glave (pa tako i ja možebitno), nitko ne spota, baca ammo, heal-ove.
Uglavnom nema komunikacije i čini mi se da mi treba neki dobar squad i kratki tko,gdje,kada,kako i zašto.
Pa ako ste za zajebanciju uzmite malo stariju papigu pod svoje krilo i provedite je po bojištu, nick je Klodovik_HR.
evo iskoristit cu ovaj tvoj post da nesto kazem... i nije toliko bitno jesi li s squadom na nekom voice severu koliko je bitno KAKO ko igra. ako nema bacanja healtha, amma, spotanja, slusanja zapovijedi lidera, nema ni nis od igre..
mene smeta npr voice chat jer se dosta pouzdajem u zvukove (a uvije neko laprda, kaslje, psuje nekom trecem, upozorava cetvrtog - to mi je sve too much), odakle tko puca, jel se sulja neko itd. najgore mi je vidit lidera koji ne baca naredbe, nije ni cudo sto je onda squad razbacan po mapi: jedan ganja tenkove i avione, drugi snajpere a zadnja dva tuljana pokrivaju jedan drugog a ni sami ne znaju gdje bi. u takvom squadu sam prisiljen igrat sam (i nije mi bed) i koristit squad membere samo za spawn pointove. i dobro se provedem i budem koristan..
sad poruka tebi klodovice, bacaj, slusaj, igraj... kratko i jasno
Tako ekipa igra jer se skupljaju bodovi da se digne rank i otključaju oružja.
Kroz nekoliko mjeseci nadam se da će biti timske suradnje jer koncept igre to nalaže.
Dok ne pronađeš par igrača da napravite tim, moj savjet ti je da puškaraš naokolo i čekaš bolje dane.
kužim, ali ako se držite zajedno, revajvate se, dijeliš municiju itd. dobivaš više bodova a time i brže dolaziš do boljih stvari u igri...