Baldur's Gate III

poruka: 440
|
čitano: 206.978
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
Re: Baldur's Gate III
Rhodin kaže...

Ja nisam uopće pratio igru i sad gledam da li je uopće za mene ili će me razočarati.

Ja sam odrastao uz BG1, BG2, IWD1, IWD2...

BG2 mi je all time favorite game i u biti tražim BG2 - novi nastavak.

Da li je ovo slično tome ili Divinity:OS? 

Pitam jer mi se ne da spoilat previše, htio bih odigrat bez ikakvog predznanja o igri, ali barem neke tehničke detalje, je li ima isto NPC-a kao prije, ima li party od 6 ili kao divinity 4? Ima li isti "feel " prethodnog nastavka, ili su iskoristili sve iz divinity i upakirali u Sword Coast i D&D?

kompliciras bezveze, frende

najbolji CRPG ikad napravljen, ako ti to nije dovoljno 

17 godina
Baldur's Gate III

Ajd baš da je najbolji CRPG ikad napravljen... Pored prve 2 igre serijala, P:Torment, Fallout 2 pa i Divinity Original Sin 2 ne slažem se. To što ima tone mehanika jeste cool, al eto, ja sam nakon 11h uninstall. Za mene 7/10 igra kojoj idu u leđa Baldur's Gate brand i to što je danas anomalija full igra bez glupih DLC-a, season passa i in-game storea, svaka im čast na tome. No isto tako je "germanizirana", over-engineered mehanički, a što se pisanja tiče (a ovo jeste story driven CRPG), ajme majko. 2/3 dijaloga ko da je AI generirao, priča onako solidna, ne i odlična; a ni gameplay nije nešto ispoliran, štoviše, sve se čini više nespretno nego kod njihove prethodne igre, a interakcija sa svijetom je na žalost ostala gotovo ista kao i na skoro 20 godina starom Divinity 2. Krenuo nabrijan, malo se razočarao, našao si par dobrih questova, al vidim da nikako da uhvati. Šteta, jako sam joj se radovao u suši pravih RPGova.

Guštajte ekipa, mene je hype splasnuo i jedino što sam dobio jeste volja za neku intrigantniju priču pa se skida Planescape Torment.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.
Moj PC  
2 7 hvala 1
7 godina
Lovac kaže...

Ajd baš da je najbolji CRPG ikad napravljen... Pored prve 2 igre serijala, P:Torment, Fallout 2 pa i Divinity Original Sin 2 ne slažem se. To što ima tone mehanika jeste cool, al eto, ja sam nakon 11h uninstall. Za mene 7/10 igra kojoj idu u leđa Baldur's Gate brand i to što je danas anomalija full igra bez glupih DLC-a, season passa i in-game storea, svaka im čast na tome. No isto tako je "germanizirana", over-engineered mehanički, a što se pisanja tiče (a ovo jeste story driven CRPG), ajme majko. 2/3 dijaloga ko da je AI generirao, priča onako solidna, ne i odlična; a ni gameplay nije nešto ispoliran, štoviše, sve se čini više nespretno nego kod njihove prethodne igre, a interakcija sa svijetom je na žalost ostala gotovo ista kao i na skoro 20 godina starom Divinity 2. Krenuo nabrijan, malo se razočarao, našao si par dobrih questova, al vidim da nikako da uhvati. Šteta, jako sam joj se radovao u suši pravih RPGova.

Guštajte ekipa, mene je hype splasnuo i jedino što sam dobio jeste volja za neku intrigantniju priču pa se skida Planescape Torment.

mozda bi ti bila bolja da procitas D&D5E rule book, proucis malo D20 rolove i slicno?

za petu ediciju, 11 sati je po meni nista, da bi mogao upoznati igru i pohvatati sve novitete i izmjene koje donosi peta edicija

preporucujem odigrati ovo https://www.dndbeyond.com/begin/en  , ako niste upoznati sa D&D5E 

17 godina
Rhodin kaže...
BG2 mi je all time favorite game i u biti tražim BG2 - novi nastavak.

Da li je ovo slično tome ili Divinity:OS? 

Ova igra je puno više D:OS nego BG.

Do not approach me unannounced – especially while I am eating!
14 godina
Baldur's Gate III

Da li igra tko? ima li koga sa co-op možda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
SamoPitam3 kaže...

Ja sto vise gledam sve mi vise lici na Divinity, a sve manje na BG. Mozda se varam, jer ne zelim puno gledati da mi ne unisti pricu. No obicno se rijetko prevarim. No, to ne znaci da necu kupiti. Budem pricekao prvi "veci" popust.

Ne znam što ljudi očekuju, da će igra u 2023. godini biti ista kao ona napravljena prije dva i pol desetljeća. Što točno želi čovjek koji hoće BG3 da bude kao BG1 i BG2? Igra se temelji na D&D 5e pravilima i posve logično koristi turn based sistem, za razliku od prva dva nastavka. 

Ne znam što su trebali, vratiti se na neku staru verziju D&D da bi ljudi rekli "da, ovo je Baldur's Gate"? 

Izgleda slično Divinity: Original Sin? No shit, na istom je engineu i od istog izdavača kao što su D:OS igre. Jednako kao što je BG2 bio na istom engineu, od istog izdavača kao BG1. Jednako kao što je Icewind Dale bio na istom engineu od istog izdavača kao BG serijal i jednako kao što je Planescape Torment bio na istom engineu kao BG serijal.

Što su trebali, razviti kompletno novi engine da bi ljudi rekli "da, ovo nije D:OS, ovo je Baldur's Gate?"

Da se razumijemo, igrao sam i BG1 i BG2 i ni najmanja mi nije namjera reći da su bili inferiorni. Za svoje vrijeme, apsolutne legende CRPG-a. Poanta je - BG3 ovakav kakav jest je rezultat dobrih odluka developera, i što se tiče enginea i što se tiče ruleseta. I recite što hoćete, ali danas ne postoji developer koji bi BG3 napravio s više detalja i posvećenosti nego što je to Larian. Pokušajte zamisliti kako bi BG3 izgledao da ga radi današnji ofucani Bioware pod kapom EA ili Blizzard pod kapom Activisiona/Microsofta.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
9 godina
Q-Tip kaže...
 Pokušajte zamisliti kako bi BG3 izgledao da ga radi današnji ofucani Bioware pod kapom EA ili Blizzard pod kapom Activisiona/Microsofta.

Mogao bi bacati kocku dok ne dobiješ željeni ishod, 0.5 eura za svaki pokušaj. Šanse za over-under 20:80%

17 godina
Baldur's Gate III

slazem se da nisu mogli napraviti igru kao stariji BG, prilagodili su se i napravili dobar posao, i ljudi su to prihvatili.

mogli su ici kao f3/4/NV, i totalno promjeniti smjer.

nadam se jos puno ovakvih igri.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Baldur's Gate III

Fantastična igra!

\o/\o/

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Q-Tip kaže...
Ne znam što su trebali, vratiti se na neku staru verziju D&D da bi ljudi rekli "da, ovo je Baldur's Gate"? 

Da nema vidljivo bacanje kocke (može se ubrzati) i da nije borba na poteze (tu nema pomoći). Ali hajde, barem nema karte.

Meni su zato BG i IWD baš sjeli.

Hoće li priča biti dobra ili ne, još je rano za reći.

13 godina

i prva 2 bg-a su turn based u durationima i roll diceovima i kako se play outa,samo ima apsolutno glupi sistem pauze koji te dovede do ludila jer pauziras 7000x u 2 minute ikojeg tezeg encountera (ak igras na vecoj tezini znaci uvijek).

Apsolutno debilan sistem koji ekipa gleda s rozim naocalama. Uvijek sde igrao kao turn based ,bolje da ima full turn based sistem neg onu travestiju

3 godine
Baldur's Gate III

Super, ali kao i u svim rpgovima otvoriš milijun questova i izgubiš se, lopatu nađeš na jednom mjestu a treba ti na drugom, ključ ovdje, vrata tamo, gdje li su ono? I tako...

U stvari me lagano nerviraju ovi hodajući glavonošci i letjelice, miješanje futurizma i ne znam, d&d, gotike, srednjovjekovnih šema, uvijek sam za gotiku.

Btw, grafa mi vrišti, morat ću je repastati i podesiti padove, to je tako kad se kupuje najjeftinija iz serije.

Elles D. kaže...

...i da nije borba na poteze (tu nema pomoći).

Pa ionako bi pauzirao svako malo ili namjestio nakon što te rane i slično pa ti dođe na isto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.8.2023 13:44 (notloB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Rocinante2112 kaže...

Apsolutno debilan sistem

Kako kome, ali to je bio BG.

3 godine
Elles D. kaže...

Najgore mi je u bgu bilo kad ti u sekundi 17 puta pauzira igru, moglo se namjestiti ali u nekim encounterima jedna vrsta pauziranja bude korisna u drugima totalno smeće, ima Rocinante2112 pravo.

13 godina
notloB kaže...
Elles D. kaže...

Najgore mi je u bgu bilo kad ti u sekundi 17 puta pauzira igru, moglo se namjestiti ali u nekim encounterima jedna vrsta pauziranja bude korisna u drugima totalno smeće, ima Rocinante2112 pravo.

Pa jel nije? Ovak i onak se combat  igre svede na ČEKANJE animacije od nekog napada,spella ili čeg vec od bilo kojeg party membera kako bi zadao iducu komandu i OPET ČEKAŠ do iduce i tako dalje i tako dalje,to su prakticki potezi a to šta ekipa to neželi priznat je drugi par cipela...

17 godina
Baldur's Gate III

Pa i nije. Mogu odmah zadati sve naredbe za cijelu ekipu i one se odvijaju u isto vrijeme.

Ako nekome zadam da mlati mačem nekoga, jel moram svaki put to narediti?

Lupaj dok ti ne kažem dosta :)

Usput, meni je pauziranje bilo namješteno samo na pronalazak zamke :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Baldur's Gate III

Level 4, vidio zmaja, mašem velikim mačem (i mali kur...) i super mmi je!!!

\o/\o/

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Elles D. kaže...
Rocinante2112 kaže...

Apsolutno debilan sistem

Istina, a ovo su slobodno mogli nazvati i Divinity 3. Nitko ne bi nista ni rekao, ionako su danas ljude navikli da sve mogu progutati, a da to jos k tome i skupo plate i osjecaju se "dobro". Cisto, jer je moglo biti puno gore. Ovo isto kao i ona travestija s falloutom 3. Nekada jednostavno treba prestati jahati staru mazgu i prijeci na novu.

13 godina
Elles D. kaže...

Pa i nije. Mogu odmah zadati sve naredbe za cijelu ekipu i one se odvijaju u isto vrijeme.

Ako nekome zadam da mlati mačem nekoga, jel moram svaki put to narediti?

Lupaj dok ti ne kažem dosta :)

Usput, meni je pauziranje bilo namješteno samo na pronalazak zamke :)

je a durationi buffova i sve ,čak i napadi su u termovima attacks per turn -.-

Opet velim ,neznam na kojoj tezini si igrao ali na icemu tezem NEMOZES bez milijon pauza,jer ak pustis realno vrijeme odu party memberi u par hitova. Na vecim nivoima igra se svede na konstantu pauzu i tu pomoci nema. Dan danas bi rado odigrao BG 1 i 2 i hvala bogu postoji turn based mod jer bez tog ja te igre više nezelim ni pipnut,dovoljno sam ih puta u zivotu preso u rtwp mehanici i NIKAD VIŠE

16 godina
Ocigledno ne kuzis kako licence funkcioniraju i sto je sve tocno trademarkano u fantasy svijetu od ekipe koja je napravila DND i koja je prakticki pionir svega toga. Nedavno je bila velika drama oko toga sto se tice tabletop rpg.

Igrao sam DnD 5e i slicne ttrpgs x godina, igrao sam BG1, 2, IWD i ostale old school digitalne rpg, igrao sam DoS1, Dos2 i u svakoj igri sam uzivao, a u BG3 uzivam najvise.

Ak vam se igra ne svidja ne morate ju igrat. Ima i vise nego dovoljno ljudi kojima ista odgovara, sto kaze i Steam statistika i takvi vecinom sute, igraju i uzivaju, a ne pisu:" kme kme, ovo je Divinity Original Sin 3 a ne Baldurs gate 2 koji sam ja igrao prije 30 godina."

Odrastite u gaming smislu. Ovo je najbolja digitalna implementacija table top vrzije DnD-a u igri ikad napravljena samo niste svjesni toga

Well... if you dont know me you cant trust me, and if you cant trust me, odds are low youll leap in front of a flying arrow to save my life.
13 godina

ma seruckaju ovi koji nemogu prijeci preko toga da je igra full turn based. Neznam kolko mutav moras bit da nazoves igru DOS3. Ista kompanija ga radi,naravno da ima potpis lariana,al rec da ovo nema veze s BG je jednostavno ....kretenizam :)

Ovo je igra godine i točka.

17 godina
protjeran
Baldur's Gate III

Znači još jedna franšiza ošla u 3pm zauvijek. Hvala što ste mi uštedjeli vrijeme i prostor na disku (preko 100Gb).

You are like Michael Jordan of being a son of a bitch!
Moj PC  
3 15 hvala 0
13 godina
memulica kaže...

Znači još jedna franšiza ošla u 3pm zauvijek. Hvala što ste mi uštedjeli vrijeme i prostor na disku (preko 100Gb).

Istina, skoro stopostotni pozitivni reviewi, 9,2 user reviews na metacriticu, 95% positive i 800.000 igrača istovremeno na Steamu, univerzalni hvalospjevi posvuda. 

Zaista, ovo je kraj franšize... 

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
15 godina
Meni je odlična trojka....prošao uzduž i popreko jedinicu i dvojku :)
Jedina moja opaska/mana....da su barem ugođaj/likove više napravili dark/realistic ovaj stil mi je prešaren/cartoon-iš.....samo mi fali taj dark dnd ugođaj sve ostalo je petica.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Baldur's Gate III

Samo vi dajte uživajte do BG no.10 , ali točno se zna kad je neka PC franšiza ubijena. Npr. kad su ubili Fallout, Mass Effect, CoD, itd.

You are like Michael Jordan of being a son of a bitch!
Moj PC  
1 5 hvala 0
2 godine
protjeran
memulica kaže...

Bahahahahaha. Jako bitno, spalio bi komp da si skinio tih pola interneta 

13 godina

Vjerovatno si jos na act 1 pricekaj kad dodes u act 2 gdje se ugodaj drasticno mjenja ,ja gledam act 1 kao malo veci tutorial :-)

11 godina
Baldur's Gate III

U današnje vrijeme igra bez mikrotransakcija, battle passa i kozmetike? "Požalio" sam što sam išao čitat kritike. Tako da je danas nakon godina i godina neigranja RPG-a, situacija je sljedeća (doslovno)

Your mind is like a parachute! Useless unless its open

9 0 hvala 1
17 godina
memulica kaže...

Samo vi dajte uživajte do BG no.10 , ali točno se zna kad je neka PC franšiza ubijena. Npr. kad su ubili Fallout, Mass Effect, CoD, itd.

Mentalno sam je preimenovao u ono što je i vozim dalje :)

Onaj tko voli igati na poteze uživati će, onaj koji ne - uživati će manje.

15 godina
Baldur's Gate III

Šteta da nemam vremena za odigrati a i imam prastari laptop.
Tko je igrao DND 5e odmah će pohvatati mehaniku što se tiće pravila i dice rollova itd.Gledao sam videe i dobro mi to izgleda.

Sjedi 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice