Vidim da ima dosta polemike sto je super sto nije kako kome ide igra. Ono sto je najbitnije je da si ti osobno zadovoljan nacinom na koji ti ide igra. Naravno za PC je to 60 frame ova i to je neporecivo, no i na nizem frame u se moze uzivati u igri. Ja osobno imam problema s bottleneck om i low end PC om. Pa mi recimo igra ide od neugodnijih 15 do ugodnih 25 ajmo zaokruziti nekih 20 avg. I ne na max postavkama, no kako mi je lose isla trojka itekako sam zadovoljan s Black Flag om.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
jedina igra na kojoj je 30fps-a igrivo je kriza serijal ,radi odlicnog odredjenog motion blura koji u drugim igrama je lose izveden
Lagani OT.
Trenutno šibam AC3 (oko 30%) i odličan mi je.
Skakanje po drveću i lov životinja, šuma, grad, podzemni tuneli, sviđa mi se kako su ukomponirali to sve. Mislim da mi je ovo najbolji AC do sada, uz bok AC Brotherhoodu, no u nečemu i puno bolji. Igra se maknula od dosadnog skakutanja po zgradama i više je naklonjena šumi, što stvarno izgleda odlično.
A pomorske bitke i upravljanje brodom je genijalno izvedeno.
Čitam da je AC4 još bolji po tom pogledu, puno slobodniji.
Jedva čekam..
Usporedba stare kartice sa novom. 6950 1GB - R9 280x 3GB
Prije sa HD6950 1GB FPS mi je jedva bio 30. U gradovima je znao pasti i do 20. Na medium sa FXAA bez soft shadow, god rays i VL.
Sada FPS ne pada ispod 30fps nego je negdje 35-45, što mi je posve dovoljno za AC igre. Sve na max osim AA koji je na MSAA 4X i bez motion blur jer to samo smeta.
Zadovoljan karticom
Ak igraš na Full HD bezveze si nabio MSAA 4 puta...
Ima li itko možda save game s kraja Sequence 3 ili prve misije sequence 4? Naime, čini se da je moj save na sequence 4 memory 2 (Nothing is true...) crko, neće mi ući u igru opće kad ga pokušam loadati, samo mi stoji lik u onom "eteru" i svira muzika. Imao sam 25% completion i rado bi nastvio bez da moram ispočetka :(
p.s.
Tražim za legit verziju igre da se razmemo, ne za
Taman prešao Freedom Cry DLC i imam osjećaj po njemu nekako da nas sljedeći Assassin's Creed vodi u Francusku, dosta je bilo američkog kontinenta, možda era Napoleona Bonapartea, Francuske revolucije?
Negdje sam pročitao da su ubisoftovci rekli da će nam u Freedom Cryu dati naznaku za idući nastavak pa možda je to to.
Igra mi je jako dobra, samo je pre prelagana. Automatsko obnavljanje healtha je blesavo u SP-u
Igra mi je jako dobra, samo je pre prelagana. Automatsko obnavljanje healtha je blesavo u SP-u
kako ti radi? meni dosta loše ako ne stavim enviorement detail na low...mislim da je do procesora pa pitam jer vidim da imamo iste quadove.
Hebi ga, ovde su to još i dobro objasnili, pošto si ti u Animusu, u igri ne gineš, nego prosto gubiš sinhronizaciju pošto ne uspevaš da ponoviš što je osoba čija sećanja prolaziš učinila (a kad prestanemo da failujemo, sinhronizacija se popravlja).
Volio bih da sljedeci AC budu samuraji
kako ti radi? meni dosta loše ako ne stavim enviorement detail na low...mislim da je do procesora pa pitam jer vidim da imamo iste quadove.
30+ fps-a konstanto u bilo kojem djelovima igre. na moru ide 40.
god rays, ambient occulsion i motion blur su off. AA je na FXAA, rezolucija 1600x900 (nativna na monitoru), sve ostalo max (shadows nisu soft)
Kako da udjem u ovu pecinu,dade mi opciju da zaronim,ali nemam gdje proci,ne mogu se popeti ?
daj ime na mapi, a ne sliku pecine pa da se ja moram mislit di je to...
Mislim da se sećam, moraš proći pod vodom, traži prolaz kad zaroniš. Malo je dezorijentišuće, ali naći ćeš.
Uspio sam,treba se spustiti diving bellom i u onim prnjama zaroniti :D
Presao igru,sad igram Aveline DLC i ne mogu promijeniti oruzje,u cemu je stvar,stoji mi na pistolju i sakam,hocu na hidden blades/tomahawk i one sleeping darts i nece.
Jednostavno nece,probam na 1,2,3,4 itd. nece kako je u AC4,probam na Q mijenjati nece,jel to neki bug ili sta ? Lagano izludujem
Uspio sam,treba se spustiti diving bellom i u onim prnjama zaroniti :D
Presao igru,sad igram Aveline DLC i ne mogu promijeniti oruzje,u cemu je stvar,stoji mi na pistolju i sakam,hocu na hidden blades/tomahawk i one sleeping darts i nece.
Jednostavno nece,probam na 1,2,3,4 itd. nece kako je u AC4,probam na Q mijenjati nece,jel to neki bug ili sta ? Lagano izludujem
Zavrsi taj dlc, bezvzeze kako moze i onako ne traje vise od 20minuta maximalno.
molio bih ako neko ima save game od pocetka 5 sekvence za jogurt verziju tj reloada da mi se javi u inbox , hvala unaprijed
Evo konačno završio. Igra je vrlo dobra.
O priči neču puno govoriti jer neželim spoilat. Sve u svemu priča je dobra osim u par navrata kada mi nije bilo jasno čemu sada to treba raditi. Za razliku od AC 3 ovdje se ti svjet otvori vrlo brzo što je vrlo dobra stvar. Osobe su zanimljive i voice acting je skoro pa uvijek dobro odrađen. Jedino što mi je smetalo su bile one tail/dont kill misije. Neznam kako Ubisoft to ne kuži ali te misije su dosadne, dialog je rjetko vrijedan da se ga posluša. Na vrh toga dođu još i oni segmenti gdje moraš ostati u radiusu kako bi čuo nešto. A ako failaš evo ljepo na početak ili na checkpoint pa tailaj poslušaj sve to ponovo. Možda bi te misije bile bolje ako bi dialog bio više povezan sa pričom i ti segmenti bili krači.
Pomorski dio igre je fantastiča. Istraživati otoke, loviti morska pse i kite, napadati druge brodove u potrazi za resursima ili jednostavno ploviti po karibina i diviti se moru. Jedino što mi nije sjelo su podmorski djelovi.
Grafika je sve u svemu dobra ali se vidi da je igra rađena primarno za PS3/X360. Najbolji djelovi su definitivno voda koja je extremno dobro odrađena i kiša, vidjeti kako pod postaje mokar ili vodu na listovima je predivno.
Optimizacija je kao prvo puno bolja od AC III, to se i vidi kada prvi put kada idemo u potstavke. igra na mojem PC drži 30fps na 1080p, sve na MAX osim motion blur i AA koji je na 4XMSAA. Na primjer AC III i sa novom 280x još uvijek neče iči preko 30fps u Bostonu.
Šta reči, sve u svemu vrlo dobra igra koju ču i kupiti kad budem imao sredstva za to.
Malo kasnim, znam, ali evo i ja završio igru. Na 70 i kusur posto što obuhvaća main story, sve naval contracts, assasin contracts i templar hunts. Iskreno mi se ne da loviti fragmente, škrinje i ostale pi*darije. Sada na DLC prelazim.
Igra je čito ok, samo što sve to (lov, napadanje drugih brodova, ronjenje) brzo postane dosadno nakon nekog vremena. Kad nadogradiš brod do kraja jedini izazov su legendary ships, tako da ne vidim nekog smisla u free roamingu nakon što sam završio main story.
Pozz, evo imam jedan problem sa navedenom igrom...Naime, stavio sam nesto na high, a nesto na normal od postavki, a dobijem jedva 30 FPS-a i to ne stabilnih, opadaju i to cesto..(mjerim sa Frapsom)...Graficka je r7 260x, a ostatak konfe pogledajte pod "Moj PC"..Jel ta grafa toliko slaba ili je nekakav problem u optimizaciji ili driverima?
nekakav problem u optimizaciji ili driverima? nazalost to je
Pozz, evo imam jedan problem sa navedenom igrom...Naime, stavio sam nesto na high, a nesto na normal od postavki, a dobijem jedva 30 FPS-a i to ne stabilnih, opadaju i to cesto..(mjerim sa Frapsom)...Graficka je r7 260x, a ostatak konfe pogledajte pod "Moj PC"..Jel ta grafa toliko slaba ili je nekakav problem u optimizaciji ili driverima?
Skini D3D overdriver da forsa triple buffering,meni je puno pomoglo na 7970
Nisam siguran da triple buffering pomaže osim kad je uključen Vsync.
Dragi thuglife da SI zaigrao ac4 znao bi da četvorka im potpuno izmjenjen davajući nove mogućnosti kao što su: spyglass,marking of the ships,sea shanties i sv ostale koji su se pojavili u assassin's creedu 3, a te su isto izmjenjene na bolje.Hvala lijepa, peace out.

Dobar fps.