Arma III

poruka: 763
|
čitano: 170.308
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Arma III

Gdje je na kraju najjeftinije uzet ovo cudo i da li se isplati ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Arma III

Isplati se, a uzeti nisam nigdje gledao di bi se najviše isplatilo, ja direkt sa steam-a uzeo. Tako da ti tu nemogu pomoći :/

Život čudne knjige piše, lozovača brige briše...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Arma III
Minoza kaže...
athlon64 kaže...

Razmisljao sam u kopnji ove igre, gledao sam onaj video o predstavljanju alphe i sviša mi se koncept igre. Nisam nikad ovo igrao do sad, dakle radi se o ogromnoj mapi? Prikazivan je cijeli onaj otok. I pretpostavljam velikom broju igraca.

Da li se alpha moze isprobat sad? Kad izlazi puna igra i koliko ce kostat.

Kiklop: moja 7850 te jos ceka ako zelis :)

Trenutno je u alphi dostupan "manji" otok, Stratis (20km2), u punoj igri dobivamo glavni, veći otok imenom Altis (prije se zvao Lemnos) koji je oko 270km2. Uglavnom, mali Stratis je zapravo prilično velik. Što se broja igrača tiče, u Armi 2 je za veći PvP 60-100 bio standard, za coop 30-60 obično, ovisi o tipu misije. Trenutno u alphi nemoj očekivati takve brojeve, s vremenom će se povećati ali za sada je optimalno 20 za cooperative i do 40 za PvP i to samo ako je hostano na dobrom serveru.

Sada možeš isprobati alphu na 2 načina;

-napraviš preorder za Armu 3 (25 eura), u tom slučaju (odmah) dobivaš pristup punoj alphi

-dobiješ invite za Alpha Lite od nekog tko je napravio preorder

Alpha Lite nema MP niti podršku za modove, znači možeš isprobati samo SP showcaseove i ograničenu verziju editora. Kako se igra razvija, tako će preorder biti skuplji, u beta verziji on će iznositi 35 eura, a igra će po izlasku koštati 45 eura.

Ovdje imaš detaljnije: http://www.arma3.com/buy

Ako želiš pošaljem ti invite za Lite, a ako se ne varam, mislim da po netu kruže i funkcionalne pune verzije.

Hvala na informativnom tekstu ali mi jedan dio nije jasan. Nemojte mi se smijat da pitam gluposti jer nisam nikad igrao armu. mapa velicine 20km kvadratnih a 100 igraca max? Pa koliko bi se tražili tako? Da li se bitke odvijaju na određenim mjestima ili bas po cijelom otoku? Jer po cijelom otoku ako nije 500-600 igraca ne zvuci mi da ima bas smisla xd. Ja sam iz kratke edukacije o ARMI dobio dojam da je ovo WOW fps-ova sta se velicine i kolicine igraca tice?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.3.2013 19:42 (athlon64).
14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...

Na torrentima...

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Hvala na informativnom tekstu ali mi jedan dio nije jasan. Nemojte mi se smijat da pitam gluposti jer nisam nikad igrao armu. mapa velicine 20km kvadratnih a 100 igraca max? Pa koliko bi se tražili tako? Da li se bitke odvijaju na određenim mjestima ili bas po cijelom otoku? Jer po cijelom otoku ako nije 500-600 igraca ne zvuci mi da ima bas smisla xd. Ja sam iz kratke edukacije o ARMI dobio dojam da je ovo WOW fps-ova sta se velicine i kolicine igraca tice?

Bitke se odvijaju lokalno ali i preko cijele mape. Ovisi o tipu misije ali uvijek postoji area of operation (AO) koji je onda fokus za obje strane ako je PvP, odnosno fokus jedne strane ako je COOP. Udaljenost AO od baze je nevažna jer obično piloti obavljaju transport ili postoji teleport, ovisno o tome kako je mission maker koncipirao.

Ja bi na tvom mjestu isprobao pa sam prosudi. Arma je svakako one of a kind.

I possess a skill to google.
15 godina
Minoza kaže...
athlon64 kaže...

Bitke se odvijaju lokalno ali i preko cijele mape. Ovisi o tipu misije ali uvijek postoji area of operation (AO) koji je onda fokus za obje strane ako je PvP, odnosno fokus jedne strane ako je COOP. Udaljenost AO od baze je nevažna jer obično piloti obavljaju transport ili postoji teleport, ovisno o tome kako je mission maker koncipirao.

Definitivno zvuci kao moj tip igre. Opet, kad izlazi puna verzija? Jer ce bit veliko pitanje, battlefield 4 ili ovo. 

Also koliko je zahtijevna u usporedbi s modernim naaslovima. Jedna gtx660ti maxed out u 1200p ?

15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Definitivno zvuci kao moj tip igre. Opet, kad izlazi puna verzija? Jer ce bit veliko pitanje, battlefield 4 ili ovo. 

Also koliko je zahtijevna u usporedbi s modernim naaslovima. Jedna gtx660ti maxed out u 1200p ?

To još ne mogu komentirati jer alpha za sada nije pokazatelj kako će raditi igra, trenutno je fokus na infantry feedback. Ne vjerujem doduše da ćemo skoro imati hardware koji će ganjati na max tu igru ali mislim da to nije toliko bitno, jedna gtx660ti ju sigurno može tjerati na pristojnim postavkama. Arma je uvijek nudila postavke koje nadmašuju snagu aktualnog hardware-a.

15 godina
Minoza kaže...
athlon64 kaže...

To još ne mogu komentirati jer alpha za sada nije pokazatelj kako će raditi igra, trenutno je fokus na infantry feedback. Ne vjerujem doduše da ćemo skoro imati hardware koji će ganjati na max tu igru ali mislim da to nije toliko bitno, jedna gtx660ti ju sigurno može tjerati na pristojnim postavkama. Arma je uvijek nudila postavke koje nadmašuju snagu aktualnog hardware-a.

Znaci radi se o prilično grafički naprednoj igri?

13 godina
k1klop kaže...
SimeKZ kaže...

Na torrentima...

Zanima me multi sa ekipom i te sheme. Kolko sam trazio nema nigdje osim na steamu ili ovako. Da prodam jos jednu PS3 igru onda cu si uzet.

13 godina
athlon64 kaže...
Minoza kaže...
athlon64 kaže...

Znaci radi se o prilično grafički naprednoj igri?

Bez uvrede, ali postoji you tube :P. teško ti netko može tako slikovito prepričati kako izgleda ''mapa'' od nekoliko desetaka ili čak stotina km2, ali pretpostavljam da možeš zaključiti kako jedna vojna simulacija na takvom prostoru nosi sa sobom određene zahtjeve. Ne znam ni što ti točno znači ''prilično grafički napredna'', arma je uvijek bila jedinstvena, a ovdje se radi o alpha verziji, pa ne govorimo o igri od prije 5 godina.

Tread softly because you tread on my dreams.
15 godina
ElektričnaOvca kaže...

Bez uvrede, ali postoji you tube :P. teško ti netko može tako slikovito prepričati kako izgleda ''mapa'' od nekoliko desetaka ili čak stotina km2, ali pretpostavljam da možeš zaključiti kako jedna vojna simulacija na takvom prostoru nosi sa sobom određene zahtjeve. Ne znam ni što ti točno znači ''prilično grafički napredna'', arma je uvijek bila jedinstvena, a ovdje se radi o alpha verziji, pa ne govorimo o igri od prije 5 godina.

Nisam nikad igrao armu, zato pitam. Zanimalo me da li su više vremena ulozili u zabavu a da se igra moze maxed out na 9800gt igrat ili su se potrudili oko grafičkih điđa kao crytek i dice,jer mi je to bitno. 

15 godina
athlon64 kaže...
Minoza kaže...
athlon64 kaže...

Ako uopce ovo usporedujes sa bf4, onda kupi bf4. Ovo nije takva igra. Niti blizu. Ovdje nema takve brze akcije, u multiplayeru vise naginje taktickoj simulaciji. Naravno da imas akcije, ali ni blizu bf. Sto se tice izgleda to nema veze s vezom, da izgleda 10 puta bolje od svake igre, nece te igra drzati duze od pola sata ako ne volis simulacije.

15 godina
thechosenfreak kaže...

Ako uopce ovo usporedujes sa bf4, onda kupi bf4. Ovo nije takva igra. Niti blizu. Ovdje nema takve brze akcije, u multiplayeru vise naginje taktickoj simulaciji. Naravno da imas akcije, ali ni blizu bf. Sto se tice izgleda to nema veze s vezom, da izgleda 10 puta bolje od svake igre, nece te igra drzati duze od pola sata ako ne volis simulacije.

Znam da nije ni blizu bf-a. Zato bi je kupio , jer nije takva akcije, jer mi se cini opuštenija. Ali na ovako lijepim velikim mapama bi bilo super da izgleda estetski bolesno. Kao crysis 1 po šumi na otoku, ono je bilo prekrasno. Jer iz Aplhe mi se ne cini baš estetski privlačna igra, zato pitam. Kakva je u usporedni s modernim naslovima punim grafičkih điđa?

13 godina
athlon64 kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Nisam nikad igrao armu, zato pitam. Zanimalo me da li su više vremena ulozili u zabavu a da se igra moze maxed out na 9800gt igrat ili su se potrudili oko grafičkih điđa kao crytek i dice,jer mi je to bitno. 

ne možeš uspoređivati, ono što ti vidiš kao grafičke điđe na cryengine-u i frostbyte-u se prvenstveno odvija na daleko manjem prostoru, ova igra ima impresivnu ''grafiku'' s obzirom na veličinu prostora, broja objekata i vozila i raznoraznih interaktivnih resursa - ovo je vojni simulator (tj. komercijalni spin-off vbs1 i vbs2 vojnih simulatora) i imam filing da ti neće baš odgovarati. 

15 godina
ElektričnaOvca kaže...
i imam filing da ti neće baš odgovarati. 

Mislim da bi mogla jer mi se stvarno sviđa princip i koncept igre. Pogledat cu jos malo videa pa odlucit :)

14 godina
Ima li tko lite invite viška da mi pokloni.
Nemam ništa osim Dote 2 i World of Warplanes beta keya za ponudit
robimarko@gmail.com
13 godina
athlon64 kaže...
ElektričnaOvca kaže...

Mislim da bi mogla jer mi se stvarno sviđa princip i koncept igre. Pogledat cu jos malo videa pa odlucit :)

svakako joj daj priliku, igra ima relativno zahtjevnu krivulju učenja; u početku treba nešto više strpljenja no inače, ali kada prođeš tu fazu brzo skužiš kako je riječ o prilično jedinstvenom iskustvu. Pazi moj njuberski primjer - igrao sam prvu armu na jednom coop serveru (zauzimaš s drugim ljudima gradove/naselja po otoku, boriš se protiv AI-a, može trajati po cijeli dan ili duže), te nakon što smo zauzeli jedno mjesto ostali smo, nas 5-6-7, bez ijednog vozila. Bauljali smo po tom gradiću i jedan je tip našao civilni minibus, svi smo se potrpali unutra i vozili se do sljedećeg grada :D. Imao sam ss ekipe naoružane do zuba u tom smiješnom busu, no nažalost nestalo sa starim hdd-om. 

15 godina
ElektričnaOvca kaže...
athlon64 kaže...
ElektričnaOvca kaže...

svakako joj daj priliku, igra ima relativno zahtjevnu krivulju učenja; u početku treba nešto više strpljenja no inače, ali kada prođeš tu fazu brzo skužiš kako je riječ o prilično jedinstvenom iskustvu. Pazi moj njuberski primjer - igrao sam prvu armu na jednom coop serveru (zauzimaš s drugim ljudima gradove/naselja po otoku, boriš se protiv AI-a, može trajati po cijeli dan ili duže), te nakon što smo zauzeli jedno mjesto ostali smo, nas 5-6-7, bez ijednog vozila. Bauljali smo po tom gradiću i jedan je tip našao civilni minibus, svi smo se potrpali unutra i vozili se do sljedećeg grada :D. Imao sam ss ekipe naoružane do zuba u tom smiješnom busu, no nažalost nestalo sa starim hdd-om. 

Smells like a lot of fun and teamwork. I like it :)

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
thechosenfreak kaže...

Znam da nije ni blizu bf-a. Zato bi je kupio , jer nije takva akcije, jer mi se cini opuštenija. Ali na ovako lijepim velikim mapama bi bilo super da izgleda estetski bolesno. Kao crysis 1 po šumi na otoku, ono je bilo prekrasno. Jer iz Aplhe mi se ne cini baš estetski privlačna igra, zato pitam. Kakva je u usporedni s modernim naslovima punim grafičkih điđa?

Kako su kolege rekle, teško je povuć neke usporedbe. ARMA je čista simulacija bila i ostala, pa tako i u ovom nastavku engine je prilično drugačiji od bilo čega trenutnog na tržištu, izvodi se jako puno kalkulacija u realnom vremenu i puno se stvari vrti što traži jaki procesor i što jaču grafičku naravno. ARMA 3 je DX10/DX11 naslov only, pa očekuj da je prilično grafički napredna, iako Alpha trenutno nema sve mogućnosti koje će imati Beta, a kamoli puna verzija igre. U ovom nastavku osvjetljenje je kompletno promjenjeno i unaprjeđeno, a sve ostalo je također nadograđeno zadnjim tehnologijama.

Što se tiče atmosfere u ARMI, to je nešto predobro, nikakav Battlefield ne može opisati osjećaj dok se lutate šumom gdje čujete svaki cvrkut ptice i čvrčka u pozadini, a kamoli pucanje tenka koji je od vas 4 kilometra, ili kruženje Heli-a   isto tako, ili lupanje srca i disanje vojnika dok trčiš duže ledinom, ili padanje kiše, zvuk grmljavine, a tek zvukovi oružja...Perverzno.

Nažalost sve to ima svoju cijenu pa za pravo napucavanje u MP će sigurno trebati jaka mašina sa naglaskom na procesor (Intelovi i7 su preporuka, pogotovo overclockirani na što većem taktu, kao i grafička novije generacije, GTX 600/HD7000).

U ARMI se odvija na stotine više akcija istovremeno, preko stotine odvojenih AI-ova na mapi, objekata, simulacija raznih grafičkih stvarčica, dakle sve je to znatno drugačije nego bilo koji FPS na tržištu trenutno. Niti jedan youtube video ne može pokazati osjećaj igranja Arme, tako da čiste preporuke da probaš to uživo (skinuti ili nešto), uz napomenu da ne očekuješ maksimalne postavke niti igriv FPS čak ni na srednje-visokim postavkama trenutno.

No, odgovor na tvoje pitanje (da skratim TL:DR): Da, trenutno je grafički igra poprilično napredna i ima hrpetinu novih tehnologija implementirano.

15 godina
Arma III

Super, zvuci kao točno ono što meni treba! Teamwork simulacija na ogromnoj mapi koja me moze zabaviti i vise sati dnevno. Koliko god battlefield bio dobar dosadi mi nakon 90-ak minuta gameplaya. Arma mi se opasnije sviđa :).

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Super, zvuci kao točno ono što meni treba! Teamwork simulacija na ogromnoj mapi koja me moze zabaviti i vise sati dnevno. Koliko god battlefield bio dobar dosadi mi nakon 90-ak minuta gameplaya. Arma mi se opasnije sviđa :).

Da, samo je problem kada ti kod žešćih fajtova krenu problemi sa FPS-om i igra se spusti na 15 FPS-a, pa te može brzo odvratiti, ja sam već navikao na takve situacije pošto igram Armu od izlaska (računajući prvi OFP).

To će vjerojatno biti i za treći dio tako, moguće da malo poprave, mada čisto sumnjam znatno.

15 godina
Ranko Kukumar kaže...
athlon64 kaže...

Da, samo je problem kada ti kod žešćih fajtova krenu problemi sa FPS-om i igra se spusti na 15 FPS-a, pa te može brzo odvratiti, ja sam već navikao na takve situacije pošto igram Armu od izlaska (računajući prvi OFP).

To će vjerojatno biti i za treći dio tako, moguće da malo poprave, mada čisto sumnjam znatno.

To je normalno s obzirom na dimenzije i količinu poligona na mapi. Nema veze, iduci tjedan cu imat 660ti koju cu naravno clockat. I u kombinaciji sa 1055t na 3.8 bi trebalo to ic prilicno dobro. Koncept igre mi se stvarno sviđa. + prijatelj je reka da ce je kupit. Mislim da se vidimo na mapama arme u tom slucaju :)

13 godina
Arma III

fora je i u tome da je arma prilično igriva već na 20 i sitno frejmova, tako da se može izdržati - meni recimo BF zna izgledati manje fluidno na duplo više fps-a.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Arma III

Mrzim biti jedan od ¨padobranaca¨, ali zanima me... onako od oka, laicki receno. Bili mogao igrati Armu III na mid-high bez vecih problema sa I5 3350, gtx 660 ti i 8 gb ram? 

Nisam previse pratio razvoj Arme, pa neznam koliko ce paznje posvetiti optimizaciji.

Ubi bene, ibi patria.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Et_Tu_Brute? kaže...

Mrzim biti jedan od ¨padobranaca¨, ali zanima me... onako od oka, laicki receno. Bili mogao igrati Armu III na mid-high bez vecih problema sa I5 3350, gtx 660 ti i 8 gb ram?

Nisam previse pratio razvoj Arme, pa neznam koliko ce paznje posvetiti optimizaciji.

Mogao bi igrati naravno, ovisno o količini akcije na mapi ne možemo reći točne postavke.

Velika je razlika između misije sa 30-50 AI jedinica i 5 AI jedinica na mapi. Ali išlo bi glakto neovisno sad o postavkama (možeš igrati sigurno).

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

...jer mi se cini opuštenija.

Ne znam baš, ja osobno ak sam imao naporan dan obično navečer ne želim igrati Armu baš zato da se opustim i pustim mozak na pašu.

Lijepo je šetati i razgledavati krajolik, ali kad se igra kakva misija onda to bar ja obično doživljavam puno ozbiljnije. Pa me konstantna potreba za koncentracijom, skeniranje horizonta u potrazi za točkicama koje bi te mogle ubiti, napucavanje s tim točkicama,  praćenje suboraca, smjera kretanja, traženje sljedećeg zaklona i još dosta sličnih sitnica prilično psihički izmore. U zadnjih par godina jedino slično iskustvo s te strane sam za sad doživio igrajući Dotu. Ali tamo se meč igra oko 45min pa se to probavi, dok misija u Armi obično traje 2-3h u komadu.

TL;DR: Ak se hoću opustiti prije ću igrati BF, CoD ili Ace of Spades. Arma zbog svojeg ozbiljnog pristupa nije nimalo opuštajuća igra, bar ne za mene. :)

Et_Tu_Brute? kaže...

Ali uzmi u obzir da u alphi ljudi s istim ili jačim konfiguracijama od tvoje znaju imati jako loš FPS, <=20. Bugovi, neoptimizacija,... Pa ak već uzmeš igru nemoj prije bete imati prevelika očekivanja.

Why do they call him the Bullet-Dodger? 'Cause he dodges bullets, Avi.
13 godina
Et_Tu_Brute? kaže...

<=20. Bugovi, neoptimizacija,... Pa ak već uzmeš igru nemoj prije bete imati prevelika očekivanja.

Odnosno, alpha je onakva kakva obično bude?{#}

Ona je tu radi nekih specifičnih razloga, ne radi zabave, bar po meni. A kada igra izađe, pa tek nakon tog prvog patcha koji ce izaci, tek onda cu vidjeti jesu li očekivanja ispunjena. {#}

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.3.2013 17:03 (Et_Tu_Brute?).
14 godina

Nabavio sam si i ja Alphu Lite za par dota 2

robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
Arma III

Ako treba netko invite samo vičite! {#} Imam još 3 komada praktički. Btw. slobodno me dodajte za igranje, stalno sam online - Steam; Minoza.

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Minoza kaže...

Ako treba netko invite samo vičite! {#} Imam još 3 komada praktički. Btw. slobodno me dodajte za igranje, stalno sam online - Steam; Minoza.

Moze meni jedan na pm ako nije problem. Hvala

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice