Vista i OC problem

poruka: 4
|
čitano: 985
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vista i OC problem

Evo ljudi, sastavio sam novu konfu od AMD Phenoma 9500 i MBO MSI K9A2 Platinum, RAM DDR2 2x 1GB 800MHz. Stavio Vistu na njega (SP1).

E sada problem....

on je na 2.20, a u biosu sam ga uspjeo klokat do 2.8, a može se i više, ali problem je u tome ako ga bootam u windows on meni ne pokaže da sam ga toliko klokao, već,  1.58 ga spusti ili ostane iste vrijednosti (CPU Z, properties, Everest)! Sve sam pokušao? AMD C'n'Q  je isključen Spread spectrum isto tako! Koristio sam puno programa u windowsu da ga klokam pa bi mi se system zaledio?

Napajanje sam pokušao povečati... ništa...

ima tko kakav savjet...

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2008 10:31 (Marshal64).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista i OC problem

kod mene je isto takva situacija bila za q6600 kada sam spustio mnozitelj cpu na 8 vista i 3dmark(i jos neki) prikazali su frekvenciju kao da je mnozitelj na 9 a cpu-z i everest pravu frekvanciju. znaci mozda je maticna ili ti sam spustio mnozitelj(stvarno neznam kak se tocno oc amd jer ima drugaciji fsb(brzi) tako daneznam tocno kaj je) pa zato tak pise.

intel q6600,500gb hard,4gb ram corsair520w
17 godina
neaktivan

stavio sam maloprije i xp i diže ga bez beda...

provjerio sam da nije AMD overdrive i uninstalirao ga totalno i očistio ga iz registrija... nije uspjelo...

ali interesantna stvar u biosu će isto pisat da je OC, a u visti će mjenjati u natrag...

sada skidam sa neta vistu Ultimate SP1 pa ću je staviti tj. upgrade na home basic.... možda to sredi?

Dobro, barem sam siguran da nije matična :D

EDIT:

U Visti mi je maksimalni množitelj 11x na kojemu je automatski već postavljen 2.2 GHz

U biosu mi je max 13x, a tako i u XP... Gledao sam i kod napajanja u visti, našao sam na google da to zna hebat, ali na high performance je?

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.5.2008 21:38 (Marshal64).
17 godina
neaktivan

Evo našao sam problem :D

Update BIOS sa 1.1 na 1.4 (najnoviji). I D.O.T.3. sam isključio Sramim se

evo nadam se da sam nekomo pomogao tko oma takav problem....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice