Pozdrav. imam navedeni problem. isao sam podici htt na phenomu II i od tada nema uopce zvuka kod paljenja i ne daje sliku. restartam ga , ugasim ga i nista ... samo nema slike i ne mogu vise uci u bios . podigao sam htt na 2400GHz . molim pomoc
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
si probao vadit bateriju
nasao sam bateriju na ploci , sad cu je vratit nazad, nadam se da se bios restartao
clear cmos,to ti je kad izvadiš onu malu bateriju na matičnoj u kojoj su spremljene postavke biosa i ostaviš vani minutu pa staviš natrag i vrate ti se tvorničke postavke,naravno kad to ideš radit komp ti mora biti ištekan iz struje
clear cmos,to ti je kad izvadiš onu malu bateriju na matičnoj u kojoj su spremljene postavke biosa i ostaviš vani minutu pa staviš natrag i vrate ti se tvorničke postavke,naravno kad to ideš radit komp ti mora biti ištekan iz struje
Da se razumijemo:U bateriju nisu spremljene postavke BIOS-a več baterija napaja BIOS čip ili čipve u kojem/kojima su postavke BIOS-a
Uspjelo je , puno hvala ... vec sam mislio da sam nesto skurio !!
Inace, ne mora uvijek vaditi bateriju, moze se i jumper premjestiti za ciscenje bios-a, uobicajeno se nalazi blizu baterije,
ima 3 pin-a, isteka se komp iz struje, prebaci jumper,vrati, ukljuci struja, thats it... ustedi prtljanja oko baterije