e ljudi koliko ja mogu izvući iz ovog mog procesora sa stock coolerom a da mi ne pregori? koliko da povećam napone na procesoru i čipsetu? znam da su ljudi taj procesor clockali do 3.8 GHz, ali sa sigurno boljim coolerima, a ja nemam baš para za novi........
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne preporučam overclock bez dobrog hlađenja vrjedi zlatno pravilo što hladnije to duže traje osim toga to je intel i oc je jedino moguče dizanjem fsb.
bar malo?????
ako misliš s standardnim hladnjakom onda do nekih 2.8 ne više znam iz iskustva kad sam oc celerona d sa 2.66 na 3.0 sa standardnim coolerom skoro nije eksplodiro dok nisam stavio zalmana cnps 7000
ako misliš s standardnim hladnjakom onda do nekih 2.8 ne više znam iz iskustva kad sam oc celerona d sa 2.66 na 3.0 sa standardnim coolerom skoro nije eksplodiro dok nisam stavio zalmana cnps 7000
koji mi preporučaš hladnjak, a da je dobar i jeftin??? e da i da ga mogu nabaviti u Vemilu
koji mi preporučaš hladnjak, a da je dobar i jeftin??? e da i da ga mogu nabaviti u Vemilu
Ako je dobar primjerak ići će na 3.2 ghz uz malo dizanje voltaže i s tim coolerom,a sa stockom može na 2.9 ghz bez problema,velik problem će biti matična (max fsb je oko 380)
to znači da neću moći iskoristiti pun potencijal procesora???? a jbg........
Ti netrebaš overclockat uopće, grafička ti je ionako 100% iskorištena, clockanjem cpu-a nećeš ništa dobit, ali sa stock coolerom ga clockaj na 3GHz tek onako iz principa.
aha.......a kak to misliš da mi je grafička 100 % iskorištena??? znači ona je usko grlo??? ili
pa hoću li poboljšati perfomanse ako clockam na 3 Ghz???
Naravno da hoćeš,ali nećeš ni primjetiti,tako da:ili OC-aj grafu,RAM i CPU ili ostavi sve na stocku
Naravno da hoćeš,ali nećeš ni primjetiti,tako da:ili OC-aj grafu,RAM i CPU ili ostavi sve na stocku
pa jel OC CPU-a OC-am i memoriju i čipset???? ja sam mislio da je to tak.......
pa jel OC CPU-a OC-am i memoriju i čipset???? ja sam mislio da je to tak.......
Da,s dizanjem FSB-a povećavaš i takt procesora i takt memorije (inače oni koji žele samo OC-ati CPU smanje memorijski množitelj pa vrate takt na stock),a OC grafičke ide preko Riva Tunera ili sličnog programa.
e ja imam obične ddr2 ram-e....Kingmaxsove bez hladnjaka........oce li ime se temperatura dici nakon OC????
e ja imam obične ddr2 ram-e....Kingmaxsove bez hladnjaka........oce li ime se temperatura dici nakon OC????
Hoće,ali ne brini,postanu vrući pri većem OC-anju,a ako treba možeš uzeti i cooler za RAM ili ugraditi i okrenuti ventilator prema modulima
pozdrav, vidim da imas obicne hladnjake i iz iskustva (provjereno) ta memorija Kingmax obican DDR2 ti ide hladno do 896mhz samo s podizanjem FSB, uz minimalno povecanje napona procesora da bi ti radio stabilno za +0,025V, a memoriju stavis na +0.15V , na Gigabyte ploci provjereno..a vjerujem da bi islo i s tvojom plocom, mozda ces moci samo podesit FSB:DIMM omjer
ovak mozete li mi preporučiti do koliko bi išao ovaj Celeron u toj konfi (onoj 2.).
nemoj clockati,radije kupi novi proc.ako clockas dizanjem fsb rizik je velik
evo uspio sam OC-ati ovog celerona na 3.3 Ghz sa standardin coolerom uz dodatak 80 mm ventilatora......vicked.....haha don't laught et me....sorry sutra budem poslat slike iz CPU-Z i tih.....šta trebam sve da postam?????
čudo mi je bilo što sam morao puno spustiti takt memorije na 200 MHz (inače najmanji) dok sa FSB digao na 170 (mislim, možda je malo više, zaboravio sam) a max vrijednost je 300....e danas sam također probao OC at i svoj dualac ali sam čim sam digao FSB za para koraka naprijed isao da mi boota, on krene bootat i logira se na 7-cu al dalje se sve zamrzne, stisnem reset tipku ona ne reagira, tako da sam morao isključiti napajanje i ponovo ga upaliti....zašto? koji je tu problem?
Pozdrav! Želio bih svoj C2D E7200 OC-ati na nekih 3.4GHz. Jel itko ima iskustva sa ovim coolerima iz Linksa:Scythe Katana 3 ili Arctic-Cooling Freezer 7 pro ili tako nešto oko te cijene? Htio bih da mi proc ne prelazi 50 stupnjeva pri full loadu...