Valja li na kraju P67 ex6? Da ne kupim nesto sto ce sutra krepati.
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
- poruka: 1.339
- |
- čitano: 244.925
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Valja li na kraju P67 ex6? Da ne kupim nesto sto ce sutra krepati.
Valja, po meni uz 890GX Extreme3 jedna od najkvalitenijih ASRockovih ploča. Ali meni je P67 odbojan, previše osakaćen u odnosu na Z77, ali ako ti neće trebati ništa od njegovih mogućnosti onda okey. I svakako provjeri jel ta P67 dobila novi UEFI sa opcijom clockanja Ivy Bridgea. Recimo Gigabyte još nije izbacio noviji UEFI za P67 i Z68 ploče, tj. nema još podršku za clockanje Ivy-a.
Valja, po meni uz 880GX Extreme3 jedna od najkvalitenijih ASRockovih ploča. Ali meni je P67 odbojan, previše osakaćen u odnosu na Z77, ali ako ti neće trebati ništa od njegovih mogućnosti onda okey. I svakako provjeri jel ta P67 dobila novi UEFI sa opcijom clockanja Ivy Bridgea. Recimo Gigabyte još nije izbacio noviji UEFI za P67 i Z68 ploče, tj. nema još podršku za clockanje Ivy-a.
iGPU nece trebati, SRT, SSD cache i te điđe također. Ici ce SB na nju tako da nemam brige za to. I rekao mi Don da je na jednu stavljao IB i da radi sve.
I vjecita mi je dilema sa OVOM, nikako se ne mogu odluciti.
Haha, nemam iskustva sa MSI pločama pa ne mogu puno reći, ali siguran sam da je dizajn isti kao što im je kod Z7x ploča da bi je sigurno kupio bez razmišljanja.
Haha, nemam iskustva sa MSI pločama pa ne mogu puno reći, ali siguran sam da je dizajn isti kao što im je kod Z7x ploča da bi je sigurno kupio bez razmišljanja.
Dilema mi je najvise zbog oc-anja jer su neke njihove P67 znale krepati, npr namjestis postavke BIOSa, save&quit i ploca krepa iz neobjasnjivih razloga,
Ok, recimo da sam odustao od P67 ploče. A sada sam gledao malo Gigabyte ploče (Z68) koje, imam osjećaj, ljudi malo podcjenjuju. Cijenom su odlične, nisu preskupe, a po performansama izvrsne. Pogledajte na službenoj stranici karakteristike i sami se uvjerite. No, pitanje glasi, što biste vi izabrali između ove ASRock i Gigabyte ploče?
http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-asrock-z68-extreme3-gen3--intel-z68-atx-premium-gold-caps-4xddr3-2133mhz-intel-hd/48249
http://www.protis.hr/products/details/maticna-ploca-gigabyte-z68xpud3-s1155-iz68-ddr32133-pcie-vga-sataiisata3-raid-glan-usb30-21394a-8ch-atx/56543
8 | Asrock Z68 Extreme3 Gen3 |
---|---|
3 | Gigabyte Z68XP-UD3 |
Veliki minus za Gigabyte, nema DVI priključak, dok ASRock prihvaća HDCP na DVI ili HDMI portovima, a to mi je vrlo važno zbog Dell U2312HM monitora.
Mate Z77-D3H ti je isto odličan izbor
I svakako provjeri jel ta P67 dobila novi UEFI sa opcijom clockanja Ivy Bridgea. Recimo Gigabyte još nije izbacio noviji UEFI za P67 i Z68 ploče, tj. nema još podršku za clockanje Ivy-a.
Je,je dobila je pred 2-3 mj,stavio sam ga i cijeli uefi mi se promjenio.ljepsi je puno i dodane su opcije poput intel rapid start i intel smart connect,naravno i podrska za IB
Blade, nije isto podrska za IB i podrska za clockanje IB.Penryn sumnjam da ce Asrock zakinuti svoje kupce, azuran je po tom pitanju, moja H61 ploca je davno bila dobila update biosa za IB, po tom pitanju su super.
Blade, nije isto podrska za IB i podrska za clockanje IB.Penryn sumnjam da ce Asrock zakinuti svoje kupce, azuran je po tom pitanju, moja H61 ploca je davno bila dobila update biosa za IB, po tom pitanju su super.
e sad si me zateko,stvarno neznam.pogledaj pa javi ako je i za clockanje jer ja ne vidim da pise nesto u vezi toga nego samo podrska http://www.asrock.com/MB/download.asp?Model=P67%20Extreme6&o=BIOS
Sudeci prema ovome tekstu i citatu da P67 nudi OC mogucnosti za zakljuciti jest da je Asrock omogucio OC na svojim plocama sa updateanim biosom za IB.
Meni je licno bezze ici na P67, sem ako se moze naci stvarno povoljno, to je poprilicno go chipset, samo ima ono osnovno, tj. ono sto treba za rad PC-a.
Ja se ispricavam ako sam na krivu temu dosao.Uglavnom pocetnik sam za clockanje,a nabavio sam g530 i maticnu h61m-p20-g3.Sad me zanima,na internetu sam procitao da moja maticna podrzava opciju OC Genie II,koliko sam skuzio da maticna sve automatski podesava,moze mi neko malo bolje pojasnit bio bih zahvalan.
Ja se ispricavam ako sam na krivu temu dosao.Uglavnom pocetnik sam za clockanje,a nabavio sam g530 i maticnu h61m-p20-g3.Sad me zanima,na internetu sam procitao da moja maticna podrzava opciju OC Genie II,koliko sam skuzio da maticna sve automatski podesava,moze mi neko malo bolje pojasnit bio bih zahvalan.
Taj CPU se ne moze overclockati putem mnozitelja, nego samo kojih 200tinjak MHz preko bus speeda. Uglavnom nemoj nista clockati jer mozes unistiti plocu, jer su S1155 ploce osjetljive na podizanje BCLKa.
Taj CPU se ne moze overclockati putem mnozitelja, nego samo kojih 200tinjak MHz preko bus speeda. Uglavnom nemoj nista clockati jer mozes unistiti plocu, jer su S1155 ploce osjetljive na podizanje BCLKa.
Clockanje putem BCLK-a nije moguce na H61 ploci, isto tako ploce nisu osjetljive na podizanje BCLK-a nego je rijetko koja stabilna iznad 106MHZ.
ja sam tek početnik po tom pitanju u vezi intela i overklokinga-stalno do sad imal amd :)
znači može se samo overklokirati procesori koji su otključani tvornički i overkloking se obavlja samo dizanjem množitelja proca-ak sam dobro skužil?na koje voltaže se treba paziti da se ne skuri proc ili matična?
Tako je, ti procesori su označeni sufiksom ''k'' na kraju, kao u mene i5 2500k. Za voltaže ne znam koliko bi maximalno išlo, ali se ovi procesori overclockaju odlično, ja mogu dignut na 4.0 praktički bez dizanja voltaže (napona? nemam pojma).
Napona. :)
ja sam tek početnik po tom pitanju u vezi intela i overklokinga-stalno do sad imal amd :)
znači može se samo overklokirati procesori koji su otključani tvornički i overkloking se obavlja samo dizanjem množitelja proca-ak sam dobro skužil?na koje voltaže se treba paziti da se ne skuri proc ili matična?
K modeli su modeli sa otkljucanim mnoziteljem u potpunosti.
Non K i5 i i7 modeli imaju djelomicno otkljucan mnozitelj, ukoliko rade na 3100MHZ imaju 31X kao stock mnozitelj i opciju dizanja mnozitelja do kakvih 37X.
Za SB se ne preporuca vise od 1.375V na zraku i 1.4V na vodi, sto se tice 24/7 uporabe.Isto je tako sa IB, samo se IB grije jos vise na tom naponu, na njemu je optimalno 1.3V :)
Tako je, ti procesori su označeni sufiksom ''k'' na kraju, kao u mene i5 2500k. Za voltaže ne znam koliko bi maximalno išlo, ali se ovi procesori overclockaju odlično, ja mogu dignut na 4.0 praktički bez dizanja voltaže (napona? nemam pojma).
Napona :)
znači ima-zaključanih-djelomice zaključanih i otključanih proceva(to za 4etverojezgrene procesore-vrijedi)?,a dvojezgraš nema ni jedan bar djelomično otključan?
šteta kaj nije situacija ko na amdeovim procevima kaj si mogel dodatno otključati jezgre
znači ima-zaključanih-djelomice zaključanih i otključanih proceva(to za 4etverojezgrene procesore-vrijedi)?,a dvojezgraš nema ni jedan bar djelomično otključan?
šteta kaj nije situacija ko na amdeovim procevima kaj si mogel dodatno otključati jezgre
Nema dvojezgrenih djelomicno otkljucanih, stolnih ne.
na koje voltaže se treba paziti da se ne skuri proc ili matična?
ovo je jako poučni graf -tražil po netu al nisam mogel nikaj takvoga najti!
VEGETA znaš možda oznake procesora koji djelomično zaključani?serija K su otključani skroz..e sad koje su oznake ovi djelomično otključani...
još jedno pitanje-dal je ko kupoval preko e-baya procesore,jel ide kakva carina na to ili?
VEGETA znaš možda oznake procesora koji djelomično zaključani?serija K su otključani skroz..e sad koje su oznake ovi djelomično otključani...
još jedno pitanje-dal je ko kupoval preko e-baya procesore,jel ide kakva carina na to ili?
Preko ebaya ti se ne isplati uzimati procesore baš, gledao sam i sam i često možeš bolje proći ako kupiš rabljenog iz Hrv nego nekog sa ebaya.
Djelomično otključani su svi oni koji nemaju "k" a imaju turbo. Znači svi i5 i i7, od i3 i ispod toga ništa. A i da bi clockao tog zaključanog, trebaš ploču sa P67, Z68 ili Z77 chipsetom.
Preko ebaya ti se ne isplati uzimati procesore baš, gledao sam i sam i često možeš bolje proći ako kupiš rabljenog iz Hrv nego nekog sa ebaya.
Djelomično otključani su svi oni koji nemaju "k" a imaju turbo. Znači svi i5 i i7, od i3 i ispod toga ništa. A i da bi clockao tog zaključanog, trebaš ploču sa P67, Z68 ili Z77 chipsetom.
za čipset znam-zato uzel ovu ploču pod moj pc,..problem je kaj ih uopče nema po oglasima..a i trenutno sam malo u banani z lovom:))
usput:ovo samo kinezi su u stanju napraviti-samo pitanje je dal je poslije ovoga procesor spreman za upotrebu:)i7 3770K u pitanju:)
IHS na 3770k su počeli skidati još na ES revision E0 prije službenog izlazka IB , prvi put sam to sreo kad su raskopali spaljenog 3770k još prije službenog izlaska.
Inače ima puno rasprava na tu temu, koliko to pomaže ili ne ... http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?280892-3770k-IHS-Removals-CPU-temp-dropped-from-79C-to-71C
Ja sam na svom 3770k skinuo IHS prije otprilike mjesec dana i prvo sam stavio Coollabratory liquid metal pad ,nakon tjedan dana sam opet skinuo proc da vidim što je ispod i metal pad koji bi trebao preći u tekuče stanje pri temperaturi od 58°C je ostao nepromjenjen ???
Dok su senzori na procesoru u tih tjedan dana očitavali i preko 85°C.
Potom sam stavio Chill Factor III pastu , temperature su niže 5-6°C u odnosu na originalnu pastu.
Ja sam na svom 3770k skinuo IHS prije otprilike mjesec dana i prvo sam stavio Coollabratory liquid metal pad ,nakon tjedan dana sam opet skinuo proc da vidim što je ispod i metal pad koji bi trebao preći u tekuče stanje pri temperaturi od 58°C je ostao nepromjenjen ???
Dok su senzori na procesoru u tih tjedan dana očitavali i preko 85°C.
Potom sam stavio Chill Factor III pastu , temperature su niže 5-6°C u odnosu na originalnu pastu.
Da, baš sam to i ja primjetio. Kao da senzor na jezgrama očitava veću temp nego što zapravo je. Imam i7-2600 kombinaciji sa Zalman Performom u HTPC-u, i i7-3770k u kombinaciji sa AC Freezerom 7 u PC-u, i primjetno više se zagrije Performa sa sandyem nego Ivy. Iako, za Ivy mi javlja temperature oko 70C a za Sandy oko 50ak C pod primeom. A osim toga daleko više mi Sandy zna zagrijati kućište nego Ivy.
Ovih dana ću zamijenit coolere pa vidjeti kakva je situacija.
Da-- al jel se primjeti na oko-mislim da slučajno krepa-da ovi to ne skuže na servisu'?-po pitanju garancije..