Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 244.071
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

ja sam s svojom asrokicom zadovoljan ma sta god ko rekao,vjerujem da imam noctua da bi mogao na 5.4 imat totalnu stabilnost,s ovim mojim zalmanom tesko ili nikako.drzao sam ga neko vrijeme na 5.0 ali nepotrebno mi je to i stalno gledat i bojat se zbog temp.sad je na 4.4 ili 4.6 i vise mi nije potrebno

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
dart_tom kaže...
bik kaže...

Uspoređujete najjeftinije Asrockice sa duplo skupljim Asusom , zar Asrock nema highend ploče ili je nitko od vas asus-fanboyeva nije probao?! Mislim ove rasprave su postale vec predosadne.

imaš gore par postova mislim da je jurki spomenio asrock fatality koja je cijenom u rangu asusovih p8z68 ploća i takodjer problemi

možda je bila asrock fatality performace koju ja imam osobno i za koju moram reć da je čisti šrot. Stvarno sam se razočarao u ovoj ploči.

15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

ja sam s svojom asrokicom zadovoljan ma sta god ko rekao,vjerujem da imam noctua da bi mogao na 5.4 imat totalnu stabilnost,s ovim mojim zalmanom tesko ili nikako.drzao sam ga neko vrijeme na 5.0 ali nepotrebno mi je to i stalno gledat i bojat se zbog temp.sad je na 4.4 ili 4.6 i vise mi nije potrebno

na 5.4 ti ni voda nebi pomogla za totalnu stabilnost ako pod tim mislis jedno po ure linx-a ili IBT-a....  na 5.0 s tim coolerom nisi mogao ni 10 minuta proc stabilno u nekom stress testu..., volio bi vidit neki SS me razuvjeris...

Google is your friend
14 godina
neaktivan
etnes kaže...

možda je bila asrock fatality performace koju ja imam osobno i za koju moram reć da je čisti šrot. Stvarno sam se razočarao u ovoj ploči.

Razlozi?

Ofc.
14 godina
msimu666 kaže...

@Zoharbizo: Ne osporavam ja tvoje znanje, al poradi malo na ponašanju. Ne mjere svi dužinu penisa u tome koliko dobro OCaju, ekvivalent tomu je da mi dodes na sparing, dobiješ batina i da ti se onda rugam kako si "tulav". Svatko ima nešto u čemu je više/manje dobar pa umjesto da vrijeđaš, pomozi... valjda ce i tebi kad/tad trebat pomoć, osim ako si superioran (čitaj arogantan) kao što ispadaš.

Nitko ti se nije rugao da lose overclockas niti se moj post odnosio na tebe, odnosio se na kolegu Strita a ti si se pronasao u njemu neznam ni ja sam kako.Nije problem pomoci, no prvo procitaj cijeli tut kao sto sam i ja pa onda trazi pomoc nakon sto imas probleme.

Usput ta usporedba sa sparingom ti nije bas i neka s obzirom da sumnjam da bi mi se tu rugao.

clock2much
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...
etnes kaže...

Razlozi?

1. Gornji hladnjak na vrm-u je počeo žutjeti i više nije crveni nego narančasto-žuti. (s time da moram napomenuti da je ovo ploča koja također igra i na izgled, a sad izgleda jadno .. -.-")

2. U biosu, kad idem gore s mišem, strelica mi ide dolje, a kad idem dolje, strelica ide gore

3. Podržava max 3 venta za kučiste (ima 2 tri pinska priključka i jedan 4 pinski)

4. Ono najgore-LLC je katastrofa!! podjeljen je 5 levela. 1. level bi trebao biti 100%, drugi 90% ... i peti 50%. Stavim konsantan napon na 1,2V i kad stavim na level 1 onda mi overvolta (što je i razumno). Napom mi varira između 1,216V i 1,2V u loadu, dok mi u idlu iznosi konstantnih 1,2V. Kad stavim na level dva onda mi je napon u loadu 1,3V, a u idlu 1,9V. Ostali leveli su svi gotovo identični levelu dva i gotovo da se ne primjeti razlika (odnosno, još su mrvicu lošiji).  

14 godina
neaktivan
Vlada011 kaže...

Pa znate da na nasim prostorima ASUS ima dobar Marketing. 

Kada bi postojali drugi kao na USA trzistu opet bi ASUS bio drugi treci a ne Number 1 po prodatom HW.

Ja sada sa se ratosiljam ove ploce i nadam se da im stranicu nikad necu posetiti vise.

Komercijala obicna u kutiji bez celofana sa jakim marketingom.

Mada ne samo ASUS HW koji ne dolazi u celofanu nece biti placen NIKADA. 

To je osnovno od cigara, igrica, diskova, da ne govorim o osetljivoj elektronici koja dolazi bez zastite da bi probao ko zeli. 

ASUS se zna komercijala koje ima svuda... Laptopovi i mobilni. 

Ako mi bi riba trazila jednog dana lap mozda ASUS da ne prilazi ozbiljnom HW.

Mada bi joj ipak preporucio Dell za njene potrebe. Koliko su oni daleko od mene sada ja vam to ne mogu opisati.

Cela ta kompanija koja se trpa djuture onako na gomili od BIOSTARA do ASUS ROGa a EVGA, DFI I Intel sa strane.

ASRock ce ih prestici ako se bude trudio za najvise 3-4 god videcete.

Pazite sta vam kazem verujem da im je sada tako blizu samo ASUS napada kupce bukvalno.

Realno i treba svako opstaje kako zna a ASUS zna se tamo gde nema boljih proizvodjaca sa boljom podrskom jel je njihova grozota.

Moja RE III je bolja od svake X58 ploce koju je Evga izdala iskljucujuci SR-2, ali to svakako nije X58 chipset.

Ja stvarno ne znam zasto kudis Asus, svaka kompanija/proizvođac ima određeni failure rate, sto je tebi par Asus proizovoda doslo neispravno/pokvarilo ne znaci da je sad cijeli Asus srot.

Meni je UD7 Rev. 1.0 krepala bez ikakvog OC-a, pa nisam rekao da je Giga sranje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 16:32 (Leopard_st).
13 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Blade Runner31 kaže...

na 5.4 ti ni voda nebi pomogla za totalnu stabilnost ako pod tim mislis jedno po ure linx-a ili IBT-a....  na 5.0 s tim coolerom nisi mogao ni 10 minuta proc stabilno u nekom stress testu..., volio bi vidit neki SS me razuvjeris...

kako,kako,na 5 10 min neki stres test?nema problema na 5.na 5 mi je bio neko vrijeme samo nema potrebe,hm kako da ti pokazem ovo sto si pitao,trebao bi snimit frapsom ili necim jer na ss mogu stavit da je na 1000 bio

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 18:36 (Blade Runner31).
15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

kako,kako,na 5 10 min neki stres test?nema problema na 5.na 5 mi je bio neko vrijeme samo nema potrebe,hm kako da ti pokazem ovo sto si pitao,trebao bi snimit frapsom ili necim jer na ss mogu stavit da je na 1000 bio

ne treba fraps, vidi se po GFlopsima u Linxu na koliko je proc radio i jel throtla... ako ti nije problem baci SS na 5.0 i mos stavit HWMonitor sa strane da radi dok vrti Linx All Memory test...

Google is your friend
13 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Blade Runner31 kaže...

ne treba fraps, vidi se po GFlopsima u Linxu na koliko je proc radio i jel throtla... ako ti nije problem baci SS na 5.0 i mos stavit HWMonitor sa strane da radi dok vrti Linx All Memory test...

upravo to radim ali nije mi konstantnih 5 nego spusta,necu tako.daj podsjeti me sta namjestit da je stalno 5 pa cu poslat ss

15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

upravo to radim ali nije mi konstantnih 5 nego spusta,necu tako.daj podsjeti me sta namjestit da je stalno 5 pa cu poslat ss

tamo pod CPU settings imas Thermal monitoring ili throtling pa stavis disable i izgasis speedstep, C1E i ostale mjere stednje...

Google is your friend
13 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Blade Runner31 kaže...

tamo pod CPU settings imas Thermal monitoring ili throtling pa stavis disable i izgasis speedstep, C1E i ostale mjere stednje...

evo sve sam ugasio i opet spusta,joj kako sam to prije napravio uf.... stoji na 5 i kad linx krene spusta do 3.9 pa nazad do 5 kako mu pase

15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

evo sve sam ugasio i opet spusta,joj kako sam to prije napravio uf.... stoji na 5 i kad linx krene spusta do 3.9 pa nazad do 5 kako mu pase

Probaj jos turbo izgasit... neman pojma sto bi jos moglo bit...

Google is your friend
13 godina
neaktivan

a di,imam 2 stvari za turbo a odnose se a voltazu i nigdje za ugasit a ostalo je sve ugaseno.a ovako nije to sta ja hocu i sto si ti pitao.izmedju 45.8 i 46.9 su gflopsi ovako ali spusta mnozitelj od 3.9 do 5 i temp max 70c

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.4.2012 20:22 (Blade Runner31).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

nemam vise zivaca{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Razlika se krece oko 0,05 na manjim naponima do 1.4V, na vecim ide i do 0,1V... Ali nije samo razlika u naponima, sama kvaliteta BIOS-a i mogucnost postavki koje su ponekad stavljene reda radi a od njih na nekim plocama nikakve koristi mijenjanjem, zatim kako ploca namjesta AUTO postavke, itd...

Eto taj tvoj sadasnji problem ti potvrđuje ovu gornju konstataciju...

Intel Adaptive Thermal Monitor = Disabled

Speedstep = Disabled
Turbo = Disabled
C1E = Disabled
C3 = Disabled
C6 = Disabled

Probaj ovo, mada ploca nebi trebala da throtla sa svim ukljucenim na enable osim Thermal monitora ako su temp u loadu preko 80 stupnjeva.

GFlopsi su ti na razini 4.0GHz....

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Probaj jos turbo izgasit... neman pojma sto bi jos moglo bit...

to je asrock...

zoharbizu je throttlao CPU na 5GHz na P67 Pro i nije našao fix, a kaže da nije jedini koji ima takvih problema sa ASR

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
13 godina
neaktivan

da vjerovatno si u pravu,ma prije sam dobio konstantnih 5 ili sta vec stavim i sad mi nije jasno kako sad nemogu,imas pravo za gflopse i zato nisam ni stavljao ss jer to nije ono sto smo pricali,treba konstantnih 5 pa bi bili veci,ovako meni sama spusta i nije ni cudo da su takvi.koliko bi trebali otprilike bit gflopsi na 5mhz?ovo sto si zadnje postao sam sve ugasio osim tog turba,imam za njega 2 opcije a to su dodatna voltaza za turbo i nesto sa max i min watta,nemam pojma

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

zamisli sad stavim na plocin auto 4.4 kako mi i stoji a gflopsi 52,koji kura....

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...

zamisli sad stavim na plocin auto 4.4 kako mi i stoji a gflopsi 52,koji kura....

trebao bi imat oko 80 na 5.0 sa memorijom na 1600MHz i upaljenim HT, sa WIN7 SP1 i ugasenim HT-om oko 100-110...

Google is your friend
13 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Blade Runner31 kaže...

trebao bi imat oko 80 na 5.0 sa memorijom na 1600MHz i upaljenim HT, sa WIN7 SP1 i ugasenim HT-om oko 100-110...

hvala ti na trudu,opet cu prckat kad me volja uhvati pa cu postat budem li iskemijao stogod,pozz

14 godina
neaktivan

ja imam sličan proble ko i ti. stavim cpu na 4GHz i onda mi se zbog nečeg spusti na 3.9. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

neznam sto ste se svi obrusili na asrock mislim nisam na nicijoj strani ali osobno imam fatal1ty professional p67 i na 5ghz 1.4v sam ga drzo neko vrijeme nez problema sad je na 4.6 1.28v 24/7 i nikakvih problema nikad ni u biosu ni nis a da ne pricam da sam totalni noob za oc bio prije ove ploce i trebalo mi je 30 min da nadjem neke guidove na netu za plocu i krenem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ivek-ire kaže...

neznam sto ste se svi obrusili na asrock mislim nisam na nicijoj strani ali osobno imam fatal1ty professional p67 i na 5ghz 1.4v sam ga drzo neko vrijeme nez problema sad je na 4.6 1.28v 24/7 i nikakvih problema nikad ni u biosu ni nis a da ne pricam da sam totalni noob za oc bio prije ove ploce i trebalo mi je 30 min da nadjem neke guidove na netu za plocu i krenem...

4.6 je ko što je netko rekao "default" frekvencija za SB, to mora gurati najeftinija P67 ploča na tržištu. Problem nastaje kada entuzijasti potegnu na 5.0 i više, onda i kvaliteta ploče dolazi do izražaja...

Sada se i odvajaju chipovi 999 na tajvan 1 za Classified pa 9500 kom za obicne pa 1 za Classified @Vlada011
14 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...
ivek-ire kaže...

4.6 je ko što je netko rekao "default" frekvencija za SB, to mora gurati najeftinija P67 ploča na tržištu. Problem nastaje kada entuzijasti potegnu na 5.0 i više, onda i kvaliteta ploče dolazi do izražaja...

Isto kao i 4.0 Ghz na X58 , svaka X58 ploca radi to(ako je sam CPU sposoban naravno). Od ploce pocinje ovisiti iznad.

17 godina
Jurky kaže...
Blade Runner31 kaže...

Kad ste već kod gigaflopsa, testirao sam bio overclock memorije na 2400 sa 1.65v i koristio IBT very high (4GB), na maximum loop sa 16GB predugo traje a LinX na sb-e ne valja ništa, prolazi što god oćeš...

4600MHz  HT on - 158 gflopsa {#}

4600MHz HT off - 191 gflopsa {#}{#}

clock2much
15 godina
neaktivan
ivek-ire kaže...

Pa eto vidis kako neki drze na 5.0 a u loadu to bude 3,9 {#} Lijepo udres jedan Linx All memory test i suocis se sa stvarnoscu.

Nemam ja nista protiv ASrocka samo mi ide na nerve kad se pocme usporedjivat sa high end segmentom ploca koja je naspram pravoj ploci obicni srotex. Kad uzmes jednu i drugu u ruke sve ti je jasno, a kad ih upalis jos i vise. Ploce su ok za prosjecne korisnike i blagi OC do nekih 4.6 za nesto vise treba ipak posegnut za nesto provjerenijim proizvodom.

Kad vec uzmete tu plocu onda se pomirite i sa cinjenicom da je ploca limitirana i da na njoj nije moguce isto i sto sa boljom plocom. Ne treba se kupovat ploca od 2000+kn ali postoje ploce vec od 1400kn na kojima je moguce postici neke visoke clockove. Ali na forumu je hype ASrocka ucinio svoje, ludilo ploca za malo para, moze isto sto i najjace ploce "razvikanih" brandova i onda bang, sve pada u vodu prilikom prvog paljenja....

Treba samo uskladit ocekivanja od kupljenog proizvoda i sve ce bit ok.

Google is your friend
14 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Treba samo uskladit ocekivanja od kupljenog proizvoda i sve ce bit ok.

Ovo si dobro napisao. 

Imam Z68-Extreme4 (+i5 2500K) na jednom racunalu u uredu i jedan vikend sam ga iz znatizelje odnio doma i igrao sa OC-om. Taj vikend doma mi je bila i bratova identicna konfiguracija. Doma imam i P8Z68-V + 2600K i iz prve ruke potvrdjujem da u svim mogucim kombinacijama prilikom OC-a Asus u istom cjenovnom razredu daje osjetno bolje rezultate. OC na 4.8 je rock solid sto se za Asrock ne moze postici ni sa i5 ni sa i7. Ni sa osjetno visim naponom.

Ono u cemu mi je Asrock bolji od Asusa je cinjenica da na stock postavkama nikad nije imala problema sa pokretanjem dok mi se kod Asusa znalo dogoditi (a sa najnovijim BIOS-om i malo cesce) da boot dodje do BIOS wellcome screena i nece dalje. Ko Lada Niva. Malo teze pali al' kad upali nijedan auto joj nije ravan :)

Eto toliko za vase statistike.

13 godina
neaktivan

dobio sam da stoji na 5,u turbu je bio problem pa sam podigao malo ali jurky napisao si mi da je oko 80 gflopsa normalno za 5 a meni daje 55

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Jurky (ili netko drugi): zanima me da li su ove postavke dobre jer se dosta toga razlikuje u ASRock biosu od ovog u tutorialu?

Takoder imam pitanje vezano za linx. Kako se koristi? :D Pokrenem ga, kliknem na ALL (valjda na to mislis kad kazes ALL MEMORY postavke), namjestim da ide 20min ili 20 puta i cini mi se da nista ne radi. Ev0 20 min je proslo  temperature su oko 40°C, množitelj stoji na 16x, ne cini mi se baš da je pod stresom...  Uploada sam i jedan screenshot da ne moram puno objasnjavat. a i vcore je 1,272 iako sam ga postavia na 1.3v... pomoc?

Moje BIOS postavke za ASRock Z68 Gen3 Extreme3:

Pod "OC Tweaker"
Advanced Turbo 50 - Disabled
Load Optimized CPU OC - Disabled

CPU Ratio Settings - Manual
Max Ratio - 45
Internal PLL Overvoltage - Enabled
Intel Speedstep Tech - Enabled
Turbo Boost Power Limit - Enabled
Additional Turbo Voltage - Auto
Core Current Limit - 150

BCLK - 100.0 Mhz