Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 244.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

Temperature ti nisu u redu. Tih 69 C ljeti ce ici preko 80. Za taj clock i taj hladnjak to je debelo previse. Takva bi temperatura trebala biti sa stock hladnjakom na 4.0 pod Primeom.

Ajde prvo testiraj sa otvorenom bocnom stranicom, pa onda sa samo jednim keksom rama u najudaljenijem utoru i ventilatorom prema natrag.

Treba li pitati jesi li okrenuo ventilator da puse po hladnjaku a ne da vuce zrak?

2 0 hvala 1
14 godina
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

{#} Naravno da sam okrenuo vent kak treba. Evo sad sam sve rastvorio, otpuhao nest sitno prasine i stavio vent dole. Medjutim sad mi je sam vent nekih 1 cm od grafe...Evo vec 15 min picim kombuster i prime da vidim kolike ce temp bit za pol h. Za sada je meni ugodnih 52 stupnjeva za proc. Inace mislim da prije nije funkcioniralo zato jer sam na gornjoj strani kucista imao umetnutu neku homemade mrezicu protiv prasine, ocito je da je bila pregusta pa vent nije dobro srkao zrak kroz to...Puno hvala na savjetima {#} 

i btw koju temperaturu moram gleda opcenito? core #0, #1,#2 ili #3?

14 godina
neaktivan

To su ti temperature jezgri. Sve ih trebas gledati tj. onu najtopliju. Kod mene je razlika najtoplije i najhladnije pod punim opterecenjem 7-8 stupnjeva. To varira od primjerka do primjerka a odstupanja znaju biti i veca ako se pasta krivo nanese.

Ono za smijer ventilatora sam te pitao samo da iskljucimo tu mogucnost. A da ga slucajno krivo okrenes moze se dogoditi svakome.

2 0 hvala 1
16 godina
Pero Dinamit kaže...

Kolike su ti temperature pod opterećenjem?

Ja ne bi držao preko 1,4V za 24/7. Spusti ga na 4,5GHz i trebao bi ti raditi na ~1,300 V ili čak i manje. Moj je na 4,4GHz na 1,280V trenutno, bio je i na 1,275V ali mi se par puta srušio usred igre tako da sam sada to malo povećao.

Izgleda imamo potpuno isti primjerak, neku optimalu sam našao na 4.44Ghz @ 1.280V i tako stoji vec par mj. ,neko vrijeme je bio na 1.275V i znao se nekad srušit u Cromu i BF3, ne bsod nego crash tako da mu je 1.28 kao budali šamar.. možda bi na 32bitnim Win radio i s manje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 15:06 (bik).
17 godina

Ma bio mi je na 1,275V @4,4GHZ ali mi se nekoliko puta srušio u BF3 bez nekog pravila igrao 5min ili 2h. Znao je biti stabilan dok imam loš score, a kada bi imao bolji uredno bi se rušio {#}

Sad mi je na 1,295 mislim, LLC na High i ne ruši se. Mogao bi i na niže, ali ne bi da mi se opet cigan sruši, razbit ću i ovako jadnu tipkovnicu hehe!

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
14 godina
neaktivan

Zasto se zahebavate s takvim stvarima? Istina da bi u nekom savrsenom svijetu trebalo drzati maximalan clock sa minimalnim naponom ali to je samo u psihi :)

Ako imate hladjenje koje ce procesor drzati u regularnim temperaturama puknite napon malo (1.3) iznad toga sto ga sad drzite i strepite kad ce se srusiti i vozi...

0 0 hvala 0
17 godina

Niži napon = manja temperatura, zato {#}

A opet, vidiš koliki je najniži stabilni napon za najveću frekvenciju. Ne radim neke video obrade ili nešto gdje mi je toliko bitna stabilnost pa si mogu priuštiti koji BSOD {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein
14 godina
neaktivan

Totalno je svejedno hoce li temperatura biti 55 ili 57. Razlika je jedino u potrosnji a i tu je skoro zanemariva. Nadjes "stabilan" napon i onda ga jos dignes za nijansu i siguran si.

2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam pitanje,zasto mi nece bootat a 2600k stavim mu voltage na 1.3?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kamikazer kaže...

Imam pitanje,zasto mi nece bootat a 2600k stavim mu voltage na 1.3?

Na kojem taktu?

Ofc.
13 godina
neaktivan

4.0Ghz maticna je z68 gen3

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.3.2012 20:33 (Kamikazer).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ko ce znat. Probaj ostavit sve automatski, samo manualno podigni mnozitelj pa vidi hoce li onda bootat i kad (ako) udjes u windowse ocitaj (CPU-Z) koji napon mu je pod opterecenjem.

Da li ti boota BIOS a nece Windowse na postavkama kakve trenutno imas ili nece boota ni BIOS?

0 0 hvala 0
14 godina
Kamikazer kaže...

4.0Ghz maticna je z68 gen3

Daj malo vise informacija o postavkama u biosu.

Clock2much
13 godina
neaktivan

nesto se sprckalo u biosu :D sada je sve 5

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Obavijest (ne bas firiska) lijenim vlasnicima Asusovih 1155 maticnih.

Izasao je update BIOS-a (cijelog ROM-a) - 3203

Po najavama donosi:

1.Improve system stability. - definitivno da. sad mi je 2600K prime, linx, fumark stabilan na 4.6 1.32V. temperature ne mogu komentirati jer je zatoplilo od zadnjeg testiranja (cini mi se da nisu nimalo porasle, a trebale su. 

2.Improve memory compatibility. - pojma nemam, valjda

3.Support new CPUs. Please refer to our website at: http://support.asus.com/cpusupport/cpusupport.aspx?SLanguage=en-us
* Enable support for Intel Next Gen 22nm Processor E1 stepping MP version CPU- takodjer ne znam ali bi uskoro mogao saznati :)

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Izasao je update BIOS-a (cijelog ROM-a) - 3203

Tri dana mi je trebalo da ga se rijesim... {#}

Google is your friend
14 godina
neaktivan

Strah me pitat na kojoj ploci i zasto :(

a mogao si to i podijeliti s nama u ovoj temi :P

2 0 hvala 0
16 godina

ja sam imo gadnih problema sa tim biosom

prvo mi s..ebo windows 7 genuine,dva dana sam se zezo da aktiviram ponovno,svi aktivatori koje sam probo nisu radili dok mi razer sa pcexa nije preporucio neki ajme lijevi koji je odradio što je trebao

a onda vrhunac koji ni sada nije rijesen-front panel audio kada ukopcam sluske mi svira samo front zvuk od 5.1 sustava te nikako to nisam mogo rijesit te sam morao prednje zvucnike ukopcat u front panel a sluske kopćam iza gdje mi izlaz za sluske normalno svira

uglavnom moja preporuka ostati na starima!

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Strah me pitat na kojoj ploci i zasto :(

a mogao si to i podijeliti s nama u ovoj temi :P

na jedinoj na kojoj mozes preko novijeg biosa stavit stariji preko USB BIOS Flashback-a, ali mi je trebalo tri dana da mi dodje do glave da vise nemam m4e nego m4e-z pa je trebalo preimenovat file na USB-u na m4ez.rom umjesto m4e.rom... {#}

za 24/7 vjerojatno nije los ali u 3D/2D benchmarcima je davalo losiji score...

EDIT: nisam imao nikakvih HW problema, sve je radilo ok, jedino je LED davao neke kvazi oznake{#}

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.3.2012 19:57 (Jurky).
16 godina

iskreno i ja sam već planiro kako vratiti se na stari bios ali sam ipak rijesio nekako pa ostajem do daljnjega s tim da bogme vise nema updejt biosa minimalno mijesec-dva dana nakon izdavanja

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean6/pc/dart_tom%20%5BCRO%5D.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dart_tom kaže...

iskreno i ja sam već planiro kako vratiti se na stari bios ali sam ipak rijesio nekako pa ostajem do daljnjega s tim da bogme vise nema updejt biosa minimalno mijesec-dva dana nakon izdavanja

ovaj bios je izbacen za ove koji ce testirat IB, kad sluzbeno izadje doci ce i kvalitetniji BIOS za IB... sto se SB mislim da je bolje ostat na ovim prijasnjim...

Google is your friend
14 godina
neaktivan

Ja sam razmisljao da ostanem na starom dok ne cujem vise komentara ali danas mi je poslije posla bilo dosadno pa sam eto napravio pravu stvar :((

Nisam radio nikakve benchmarke nego samo par stres testova i bio sam super zadovoljan dok mi vi niste pokvarili dan. Proslo je vec dosta vremena od izlaska BIOS-a i nisam naletio na nikakve negativne komentare (a nikad ne zurim s updejtom).

Sta mi je cinit ako bi htio povratak na prethodnu verziju? Da placem? Ploca je P8Z68-V

0 0 hvala 0
14 godina

Zasto bi uopce vracao stari ako ti sve za sada radi ok?Isto je meni sa driverima 11.3 od ATI-a.Svi se zale a meni rade super.Prema tome neka stoje.{#}

Clock2much

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Zato sto jos nisam benchmarkao. Ako daje slabije rezultate nema ga smisla zadrzat. Osobno mi vise znaci CPU score nego malo nizi napon ili podrska za procesor kojeg nemam.

0 0 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...

Zato sto jos nisam benchmarkao. Ako daje slabije rezultate nema ga smisla zadrzat. Osobno mi vise znaci CPU score nego malo nizi napon ili podrska za procesor kojeg nemam.

Sumnjam da ces uopce imati manje rezove nego prije.Javi nakon sto odvrtis.

Clock2much
14 godina
neaktivan

Audio ok.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

nije sad to neka velika razlika ali oko 1-2% je sporiji od starih...

sad sam vratio na 0604 iz 07/2011, najbolji bios za 3dmark...

Google is your friend
17 godina
protjeran

I šta sad na kraju jel se smije stavit taj novi bios ili šta? mislim da asus nebi izdao bios ako on pohebe performanse.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Probao sam novi BIOS(Asus Sabertooth p67 2302 iz 2.mjeseca) i mogu potvrdit da ne valja. Uglavnom problemi s regulacijom(nije se htio oc-at, krivi naponi,...).

Ja flash-am BIOS preko AI suite-a iz Windows-a. Također sam flašnuo nazad stare preko novih bez ikakvnih problema. Tako da sam sad na verziji 2103 iz 11. mjeseca 2011.

Znači ja mislim da taj BIOS ne treba koristit!{#}

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.3.2012 14:06 (strit).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ja sam svoju maximus iv gene-z gen3 fleso s tim novim biosom i na kraju je zavrsila na RMA jer je bacala error code 55 cim se stisne start button, nije ni do biosa mogla doc vise. na kraju sam dobio novu plocu (jer su ocito u servisu nesposobni preprogramirat bios cip koji se normalno moze izvadit/zamijenit). 

cito sam na rog.asus.com/forum i na overclock.net da skoro svi imaju probleme na ovoj ploci sa 3103 i 3203, neki sa naponima, neki sa multiplierima, neki sa tim error codom.

ugl, ne update-aj jer neces dobit bas nis, a vrlo vjerojatno ce se sjebat nes. 

0 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice