Overclocking Intel Sandy Bridge procesora izdvojena tema

poruka: 1.339
|
čitano: 243.977
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Overclocking Intel Sandy Bridge procesora
Leopard_st kaže...
msimu666 kaže...

Vjerojatno je glupo pitanje al svejedno bi molio odgovor... naime uzeo sam i5 2500k procesor i namjeravam ga OCat. al me zanima da li se ocanjem procesor gubi garancija samo nad njim ili nad cijelom konfom? hvala

Nad njim samo, ali hajmo reci moras biti idioti da sprzis Intelov CPU nekim normalnim clockanjem.

A kako se utvrdi u servisu da je procesor bio overclockan?

Google is your friend
14 godina
neaktivan
Jurky kaže...

Dodjes i kazes: Overclockao sam procesor i mislim da mi je zbog toga izgorio. Sreca pa je pod garancijom, hocete li mi ga zamijeniti :)

A sad ozbiljno: sto se tice Intelovih K i AMD ovih BE procesora garanciju bi trebalo odbiti jer ili si ga overclockao ili si glup :)

14 godina
Overclocking Intel Sandy Bridge procesora

Nemogu oni otkriti da si overclockao procesor ako si ga sprzio tako.Jedino ako si dovoljno glup da im to navedes kao razlog.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

evo nakon par sati igranja:  http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2264584 

LLC mi je na 100%/extreme/najvise kaj ima za izabrat, VCCIO na 1.150 (memorija je 2133MHZ 4x2GB)  

prolazi Intel Burn test. jel to ok za 24/7?

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.2.2012 2:38 (sHOCKRE).

0 0 hvala 0
17 godina

Kolike su ti temperature pod opterećenjem?

Ja ne bi držao preko 1,4V za 24/7. Spusti ga na 4,5GHz i trebao bi ti raditi na ~1,300 V ili čak i manje. Moj je na 4,4GHz na 1,280V trenutno, bio je i na 1,275V ali mi se par puta srušio usred igre tako da sam sada to malo povećao.

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
14 godina
neaktivan
Jurky kaže...
Leopard_st kaže...
msimu666 kaže...

Vjerojatno je glupo pitanje al svejedno bi molio odgovor... naime uzeo sam i5 2500k procesor i namjeravam ga OCat. al me zanima da li se ocanjem procesor gubi garancija samo nad njim ili nad cijelom konfom? hvala

Nad njim samo, ali hajmo reci moras biti idioti da sprzis Intelov CPU nekim normalnim clockanjem.

Pa nikako, ali ja sam samo njemu odgvorio na pitanje.

14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Kolike su ti temperature pod opterećenjem?

Ja ne bi držao preko 1,4V za 24/7. Spusti ga na 4,5GHz i trebao bi ti raditi na ~1,300 V ili čak i manje. Moj je na 4,4GHz na 1,280V trenutno, bio je i na 1,275V ali mi se par puta srušio usred igre tako da sam sada to malo povećao.

Idle 40-45. Igre 60-65, burn test 80.
14 godina
neaktivan

Evo mene opet. Trenutno vrtim prime test (40*105 na 1,215V)  i nije mi jasno zašto mi se nakon nekog vremena multipler spusti na 39, te se opet nakon nekog vremena vrati na 40. Dali mogu to nekako isključiti, da mi konsantno bude na 40?!

EDIT:Prije par minuta mi je kod testa druga jezgra prestala raditi, a ostale su dobro radile, te nisam dobio bsod. Da li postoji neka graška u toj jezgri, pošto mi se je ovo već više puta dogodilo, a dizanje napona ne pomaže

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.3.2012 18:19 (etnes).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
etnes kaže...

Evo mene opet. Trenutno vrtim prime test (40*105 na 1,215V)  i nije mi jasno zašto mi se nakon nekog vremena multipler spusti na 39, te se opet nakon nekog vremena vrati na 40. Dali mogu to nekako isključiti, da mi konsantno bude na 40?!

Kupi ASUS plocu.Imao sam iste probleme sa Asrockom i istim procesorom.

Pokusaj sa malo podignutim naponom V-corea.

14 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
etnes kaže...

Kupi ASUS plocu.Imao sam iste probleme sa Asrockom i istim procesorom.

Pokusaj sa malo podignutim naponom V-corea.

Vjeruj mi, ako ću skupit pare, idem odmah po maximus IV gene-z.

14 godina

Ako ne zelis takve probleme nebi bilo lose.Prije toga pokusaj srediti LLC postavke i napona jos malo dodaj pa testiraj.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

nažalost i LLC je malo zaznut. Podjeljen je na 5 levela (level 1 bi (valjda) trebao biti 100%, level 2 90% .... i level 5 oko 50%), uglavnom kad stavim level 1 i napon na 1,200V stvarni napom iznosi 1,215/1,220V, a kad stavim na level 2 onda iznosi od 1,13V(load) do 1,18V(idle) što mi se čini dosta velika razlika, o levelu 3 nebi ni govorio -.-"

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Mene zanima kako postaviti Bus Speed na 100 okruglo, a ne ovako 100.34 ili 100.3.

Dafuq I just read?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Mene zanima kako postaviti Bus Speed na 100 okruglo, a ne ovako 100.34 ili 100.3.

CPU Spread Spectrum - staviti na Enable ukoliko zelite konstantni bclk 100, te pospjesuje dizanje BCLK-a kad je na Disabled

Google is your friend
13 godina
neaktivan
Jurky kaže...
SaidSikiraX kaže...

CPU Spread Spectrum - staviti na Enable ukoliko zelite konstantni bclk 100, te pospjesuje dizanje BCLK-a kad je na Disabled

I dalje se mota oko 100.01, 100.03. Nikako okruglo da bude.

Dafuq I just read?
14 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

Zasto su ti tako bitna ta 0.03MHz?

Ofc.
13 godina
neaktivan
mate960 kaže...
SaidSikiraX kaže...

Zasto su ti tako bitna ta 0.03MHz?

Problem je estetske prirode.

Dafuq I just read?
14 godina
neaktivan

Na tvojoj maticnoj u BIOS-u defaultno je postavljeno 100.3MHz. Kad odaberes manualne postavke automatski ti stavi 100.0 koje ti ako zelis mozes promijeniti. Ne vidim gdje je problem.

Jedino ako ti smeta sto kasnije u windowsima vidis male oscilacije u ukupnoj frekvenciji onda ti nema pomoci.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
SaidSikiraX kaže...

disable spread spectrum pa ce ti bit na 100,meni je na 99.85 99.90 kad je na auto a kad je disablan je na 100.neznam zasto je tako kad jurky kaze obrnuto ali tako mi je

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 19:20 (Blade Runner31).
14 godina

Tako je jer ti imas Asrock a Jurky ima ASUS plocu.Nije kod svakoga vendora isto.

Clock2much :)

0 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Tako je jer ti imas Asrock a Jurky ima ASUS plocu.Nije kod svakoga vendora isto.

da vjerovatno si u pravu,to bi trebalo napisat jer kad sam citao i ucio iz posta totalno me mucilo zasto kaze da treba upalit a ja kad ugasim mi bude na 100 pa mislim sta krivo radim u pm.a nisam pomislio da je do marke i razlicitosti ploce jer kontam ako je npr na mom dvd play za pocetak sigurno na necijem play nije za premotavat

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.3.2012 17:21 (Blade Runner31).
15 godina
neaktivan
Blade Runner31 kaže...
zoharbizo kaže...

da vjerovatno si u pravu,to bi trebalo napisat jer kad sam citao i ucio iz posta totalno me mucilo zasto kaze da treba upalit a ja kad ugasim mi bude na 100 pa mislim sta krivo radim u pm.a nisam pomislio da je do marke i razlicitosti ploce jer kontam ako je npr na mom dvd play za pocetak sigurno na necijem play nije za premotavat

po meni bi to isto bilo nekako logicno ali hebiga,

isto tako ni LLC se ne ponasa isto na razlicitim brandovima, ali eto barem znas po kojim postavkama triba prckat.

Google is your friend
14 godina
Koliko su neke normalne temperature za 2500k? Jucer sam digao proc na 4,00ghz i kad opalim prime nakon nekih pol h, CoreTemp pokazuje #0-65, #1-69, #2-68, #3-66 stupnjeva...Cisto me zanima koliko lufta jos imam. Jest da mi je cable menagment srot ali dok ne uzmem novu grafu neda mi se raskopavat sve. Cooler je Njinja 3, stavljen na max sa svojim stock ventom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jako bitan podatak je temperatura u sobi. Ako je 200C temperature su ti poprilicno visoke.

0 0 hvala 1
14 godina
Ma iskreno neznam kolike su tocno u stupnjevima ali nije da je bas toplo, sjedim u majci dugih rukava pec ne radi...i meni su malo visoke sta mi je cudno posto sam u 12 mjesecu slozio komp, prasine nema, gore je nova termalna pasta i ova grdosija od coolera...probat cu premjestit vent na neku drugu stranu jer sad upuhuje zrak odozgora. nazalost nemrem ga stavit na desnu stranu posto mi rami jedva i ovak stanu.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Odozgora ti je najgora opcija, pogotovo ako imas i gornji ispusni ventilator na kucistu. Stvara se podtlak. Stavi ga odozdo.

1 0 hvala 1
17 godina

A temperature su ok za taj hladnjak. Iako bi sigurno bile niže da hladnjak okreneš tako da ti vent okrenut prema prednjoj strani kućišta te da šalje topli zrak prema stražnjoj strani kućišta, ili barem da ga šalje prema gore.

A trebaš ti vidjeti NH-D14 da vidiš šta je grdosija {#}

Sve je moguće... ako ne znate o čemu pričate.
14 godina
Ma na starom procu koji je bio clockan na isti takt je temp bila max 54 stupnja, medjutim tamo je vent bio iznad rama i jos je jedan na straznjoj strani vukao zrak van(idealan setup)...Sad to nazalost nemrem napravit zbog velikih heatspreadera od cors veng. Ugl hvala na savjetima, kroz par dana stavljam vent dole a onda ak necu bit zadovoljan stavljam jos jedan odozgo da vuce zrak van.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jel ti moze hladnjak stati ako RAM prebacis u 2. i 4. utor?

0 0 hvala 0
14 godina
ne u tome i je problem. Vec sad jesu u 2 i 4 utoru. Stim da mi je ovaj kaj je u 2 utoru jedva usao zbog onih metalnih kvacica koje drze vent na cooleru.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice