Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 666.620
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
Mato_Ivanovac kaže...

Nekažete ništa na slike?

malo su mutne

16 godina
protjeran
muhaqeri kaže...
Mato_Ivanovac kaže...

Nekažete ništa na slike?

malo su mutne

Znam nemogu si pomoć ruke mi drhte nezz zaš al uvjek je tako kad se skoncentriram.

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
17 godina
protjeran
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

Evo. Temperature su nakon 20 minuta rada u MS Wordu 2007 i browsinga (IE8) kao idle i druga sličica je test 3DMark Vantage pa nakon testa. Sve u svemu dobre su. Motherboard 39°C-Motherboard 45°C!Osmijeh

idle idle
load load
sticky boredom with a book:S
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

Evo. Temperature su nakon 20 minuta rada u MS Wordu 2007 i browsinga (IE8) kao idle i druga sličica je test 3DMark Vantage pa nakon testa. Sve u svemu dobre su. Motherboard 39°C-Motherboard 45°C!Osmijeh

nisi htio testirati OCCT-om,he,he,uz fsb 400 znam da se grije ko ludo

17 godina
protjeran

OCCT test je prošao 1h. Tako da sumnjam da nije OK! Znaš koliko mogu doseći temperature za moju ploču u granicama dopuštene?

15 godina
neaktivan
muhaqeri kaže...
stoncin3 kaže...

Daj kak ti znaš da se uz FSB 400 grije ko ludo? FSB 400 je za njegovu ploču normalan, tj. tvornički zato jer podržava QX9770 koji tvornički radi na 3.2GHz (400x8). Ja svojeg Q8300 držim na svojoj G33M-S2L na 400x7,5 od kad sam ga dobio, i nist se ne grije, ni ploča ni proc.

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 19:03 (mrog 33).
15 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
muhaqeri kaže...
stoncin3 kaže...

Daj kak ti znaš da se uz FSB 400 grije ko ludo? FSB 400 je za njegovu ploču normalan, tj. tvornički zato jer podržava QX9770 koji tvornički radi na 3.2GHz (400x8). Ja svojeg Q8300 držim na svojoj G33M-S2L na 400x7,5 od kad sam ga dobio, i nist se ne grije, ni ploča ni proc.

imao sam ep 35 ds3l ploču koja je bolja od tvoje pa nešto znam btw koje imaš temp

17 godina
protjeran

I koje su ti gornje temperature na gigabajtici? tnx

15 godina
neaktivan

50 i više stupnjeva za matičnu je za mene previše

16 godina
protjeran
muhaqeri kaže...

50 i više stupnjeva za matičnu je za mene previše

Ma i 50 je pre previše,ako su temp.do 40 onda sve 5...meni su max 37

Sve o meni http://cid-e38a3f0ad7dfcd8c.profile.live.com/?sa=939267678
15 godina
neaktivan
stoncin3 kaže...

I koje su ti gornje temperature na gigabajtici? tnx

Evo idle i full load pod prime 95

*Update treća slika je sa FSB333 i procom na 2.5GHz

Idlle Idlle
load load
FSB333 load FSB333 load
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 19:35 (mrog 33).
17 godina
protjeran

Tako je i meni. MBO temperatura idle oko 37-39° load 45... Sad sam stavio malo OCCT i gledao temp matične u Everestu Ultimate i nakon 10 minuta se dignula samo 1°C. Pa sam prekinuo test jer nije bitno. Samo sam vidio jezgra CPU prelazi 68 čak je bila malo na 70°C. Valjda neče krepat mi quad prerano?Plač

15 godina
neaktivan

Ma neće, u igrama teško da ti cpu bude na 100%, najviše na 70%. Ali mogo bi možda malo smanjit voltažu. meni na 3.2GHz radi stalbilno sa 1.15v. Pa onda probaj malo smanjiti bit će ti i temp manje.

17 godina
protjeran

Ma znam da bi radilo samo ako smanjim napon igre i benchovi rade super dok OCCT i Prime95 neće se pokrenuti nego se sustav sruši. Na 1.30625V BIOS sve radi. Držati ću ga ja na ovome naponu jer šta kažeš igre i benchmarks manje opterećuju, a ako je 1 puni sat OCCT držao se na 1.3V onda nemam šta brinut.

15 godina
neaktivan

Daj ako ti nije teško probati do kolko max FSB ide tvoja x38. Ja sam svoju uspio dodtjerati na 480, i dalje nejde. Tako da me baš zanima do kolko idu x38/x48 čuo sam  da idu preko 500 FSB bez problema 

17 godina
protjeran

Možda neki drugi puta. Sad mi se ne ide mjenjat u BIOS jučer sam cijelo jutro clockao i testiraoOsmijeh

16 godina
neaktivan
joze kaže...

Evo slike mojeg biosa pa predložite što da radim s ramima kada cpu cloknem na 3.7 tj. fsb 355

http://slike.hr/slike/f/fotografija0037_65bfc.jpg

http://slike.hr/slike/f/fotografija0038_fc113.jpg

http://slike.hr/slike/f/fotografija0039_d0067.jpg

jel mi može neko pomoć što da napravim s ramima.. 

http://gtabalkan.com
15 godina
neaktivan
joze kaže...
joze kaže...

Evo slike mojeg biosa pa predložite što da radim s ramima kada cpu cloknem na 3.7 tj. fsb 355

http://slike.hr/slike/f/fotografija0037_65bfc.jpg

http://slike.hr/slike/f/fotografija0038_fc113.jpg

http://slike.hr/slike/f/fotografija0039_d0067.jpg

jel mi može neko pomoć što da napravim s ramima.. 

Ideš pod dram frequinci naprvoj slici, i staviš ,multi na 2, pa će ti onda rami raditi na 710mhz i to je to

16 godina
neaktivan

sad neznan jesi li krivo mislio jer fsb 355*2 je 710. Ali meni je fsb 455 pa neznan jesi li krivo mislio ili ipak tako treba bit

samo u dram frekvenciju stavim broj?

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.5.2010 21:09 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kupio sam si mugena 2 i krenuo u overclock, no imam par problemčića:

sa svojim e4300 sam trenutno na fsb-275 i voltaži proca 1.55v i stabilno je, ali čim stavim recimo 280 nemogu ga natjerat da radi nomralno i do koje temp dobro ić u loadu ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...

sad neznan jesi li krivo mislio jer fsb 355*2 je 710. Ali meni je fsb 455 pa neznan jesi li krivo mislio ili ipak tako treba bit

Čekaj malo, ako ti je multi procesora10.5 onda FSB mora biti 355 za 3,7GHz ne? jer je 355*10,5=3,7GHz. I onda po dram frequnci namjestiš da ti radi na 710, tj. s multiom 2. Jer je  355*2=710. Tako da ti FSB nemože biti 455, jel onda bi ti proc radio na 4.77GHz....xd. Kažem, po dram namjestiš da ti radi na 710, vjerojatni ćeš imati ponuđeno 852, možeš i to staviti.

15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

sa svojim e4300 sam trenutno na fsb-275 i voltaži proca 1.55v i stabilno je, ali čim stavim recimo 280 nemogu ga natjerat da radi nomralno i do koje temp dobro ić u loadu ?

možda je problem u codegen 300 w

15 godina
neaktivan
perkoxcar kaže...

U čovjeće 1.55v ti je previše za 24/7. Preporuča se do max 1.45v ako se ne varam. A što se tiče temp, u loadu nebi trebale prelaziti 65

16 godina
muhaqeri kaže...
perkoxcar kaže...

možda je problem u codegen 300 w

Moguće, nisam o tome razmišljao, ali sumljam.Neodlučan

16 godina
mrog 33 kaže...
perkoxcar kaže...

U čovjeće 1.55v ti je previše za 24/7. Preporuča se do max 1.45v ako se ne varam. A što se tiče temp, u loadu nebi trebale prelaziti 65

E dobro da si rekao,temp pale za 10c.Još meni čudno za mugena.Izlanuo se

16 godina
neaktivan
mrog 33 kaže...
joze kaže...

Čekaj malo, ako ti je multi procesora10.5 onda FSB mora biti 355 za 3,7GHz ne? jer je 355*10,5=3,7GHz. I onda po dram frequnci namjestiš da ti radi na 710, tj. s multiom 2. Jer je  355*2=710. Tako da ti FSB nemože biti 455, jel onda bi ti proc radio na 4.77GHz....xd. Kažem, po dram namjestiš da ti radi na 710, vjerojatni ćeš imati ponuđeno 852, možeš i to staviti.

Sorry moja greška. Sada mi je default 266, i trebam stavit 355 da bude 3.7.

15 godina
neaktivan

E a jel si probao dat malo voltaže na chipsetu, jel kolko vidim ta ploča podržava max FSB do 1066 tj. 266, Pa je možda 275 max koji može podjeti sa default voltažom. Probaj malo napona onda dati chipsetu možda ga onda natjeraš do 300FSB. A procu probaj još smanjiti napon. i ovo je previsoko za taj klok. Moj na 3.5GHz treba 1.37, tako da jei ovih 1,45 previše za  takt od 2.47

16 godina

Evo sad je 1.42, smanjit ću još.... ide na 280 sad prime dela dosta dobro, cilj mi je 334, to je ngdi točno 3ghz.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
joze kaže...

Sorry moja greška. Sada mi je default 266, i trebam stavit 355 da bude 3.7.

Ajd sad stavi FSB na 355 i onda pod dram frequenci namjesti da ti memorija radi na brzini blizu ok 800mhz. Može manje, a može i malo više. preporučam ne više od 860MHz ako nije neka kvalitena memorija

16 godina
neaktivan

Moj Max OC na i7 je 4,62Ghz.Stabilan je dovoljno da vrti benchmarke,al ga u OCCT-u nisam testiral pošto nemam neko egzotično vodeno hlađenje.

A za 24/7 ga držim na 3,6Ghz sa stock voltažama i stabilan pod OCCT-u,sutra postam test u OCCT-u

MAX OC MAX OC
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice