Jel znate otprilike do koliko bi se moga core 2 duo e7400 clockat s kvalitetnim hlađenjem i koliko bi mu smanjia životni vijek
Overclocking Intel procesora (dual,quad)
- poruka: 4.205
- |
- čitano: 664.201
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Probaj nabavit Coolermaster Hyper 212+, definitivno best buy.
Jel za njega treba vadi matičnu kod montaže? Mislim da za mungena 2 treba, a to baš i nije privlačna stavka.
Da... A jbg, tako je kod većine coolera, a i zato što podržava sve aktualne sockete AMD-a i Intela.
Jel znate otprilike do koliko bi se moga core 2 duo e7400 clockat s kvalitetnim hlađenjem i koliko bi mu smanjia životni vijek
do kolko, to ne znam ali ako su ti temp niske zivotni vijek mu se ne smanjuje nista drasticno
Kolike su normalne i stabilne temperature za normalni rad i load rad
HAHAHAHAH nema normalni rad i load rad, idle ja kad ne radi ništa (normalni rad ) , a load je ka posve radi , nema normalnog rada , idle, load ili prosječno.....
HAHAHAHAH nema normalni rad i load rad, idle ja kad ne radi ništa (normalni rad ) , a load je ka posve radi , nema normalnog rada , idle, load ili prosječno.....
Dobro ja sam to objasnio malo drukčije haha :d
Jedno pitanje. kad radim mali overclock (2.8>3.2)da li mogu voltažu ostavit pod auto
Samo prepiši defaultnu, nikad nemoj ostavljat na auto.
Evo od CPU ID slika LINK
Eveo sad sam se malo igro s voltažom pa molim da kažete jel ovo bolje? ako stavim voltažu na niže onda neče mi ući u windows!
Naravno da je bolje, što niže tim bolje.
Naravno da je bolje, što niže tim bolje.
Ćak sam stavio na 1.4 i fino dođe do onoga starting windows i neće se one okretat ono kao da dođe zastavica i nema toga stavim na 1.45 radi sve i gledam temperature ZNATNO niže!
znaći da je na nižoj voltaži nestabilan, to se i meni događalo , sad ga držim na 2.6 ghz i 1.33750 volti, temp mi nigad nisu iznad 39 ...
znaći da je na nižoj voltaži nestabilan, to se i meni događalo , sad ga držim na 2.6 ghz i 1.33750 volti, temp mi nigad nisu iznad 39 ...
Ma sad fino ja njega stavio u everestu test stabilnost i puno ma 90% više je stabilniji nego kada je bio na auto voltaži i na 2.8ghz nevjerujem svojim oćima temperature neprelaze 50 a ono su bile 66 stvarno perfektno!
Evo testa stabilnosti trajao je 2 sata
upali ti njemu prime na 2 sata pa ceš sve znat!
Evo testa stabilnosti trajao je 2 sata
upali ti njemu prime na 2 sata pa ceš sve znat!
Držo 30 minuta večeras ču oplest prime
Da li je orthos dovoljan kvalitetan za gledanje stabilnosti ili je neki bolji. I koliko dugo moram testirat stabilnost ako recimo OC-am sa 2.8 na 3.2
Previše..drži ga ispod 65oC
znači da će ti proc brzo riknut ako mu ne spustiš temperature
uzmi bolji cooler,probaj smanjiti voltažu...
pretpostavljam da nisi mijenjao cooler ???
A voltaža?
A voltaža?
sigurno da ju je morao mijenjati čim je radio tako veliki clock
da mu je voltaža na default mogao bi se odmah javiti u guinnessovu knjigu rekorda
nek proba kako je i rekao,na 3,0
ako tada temperature budu u granicama normale nek ostavi,iako mu ja svakako preporučujem novi cooler
Kako onda tako visoke temp? hmm..
Jesi sam ručno postavljao tu voltažu ili?
Ako staviš da automatski regulira voltažu onda je diže više nego što bi trebao..
EDIT: tek sad vidim da je gigabyte-ova matična pa nema postavku "Auto"..
stavi na 3.0GHz sa default voltažom pa probaj.
Kako onda tako visoke temp? hmm..
Jesi sam ručno postavljao tu voltažu ili?
Ako staviš da automatski regulira voltažu onda je diže više nego što bi trebao..
jedna zanimljivost
VID Voltage Range0.962V-1.200V
to mu piše u specifikacijama procesora