Overclocking Intel procesora (dual,quad) izdvojena tema

poruka: 4.205
|
čitano: 663.894
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: Overclocking Intel procesora (dual,quad)
patch123 kaže...
dado8 kaže...

patch, bil sam na prisilnom hladjenju pa ne znam sta se desavalo pa me zanima da li si li konacno kloknuo svoje pentiumce?

nisam,uzimam kalkulator u ruke i računam šta mi je najbolje sa memorijom,pregledavam bios i gledam sve moguće ocpije....

sigurno je da ću klokati proc ubrzo,kad ga klokam postam ovdje rezulate benchmarka prije i poslije clocka

samo jedno pitanje

ja memoriju u biosu mogu namjestiti na 667,800 i mislim 1066

ako je stavim na 667,ona će mi se povećati automatski kad dižem fsb i to u omjeru 5:4 ???

ako je to tako,možemo uzeti u obzir da bi memorija bez dizanja voltaže trebala raditi na 850MHz

sa tom frekvencijom memorije mogu dignuti proc do 3,5 GHz,a jedino što će trebati jest povećati voltažu proca ????

a potšo bi to vjerovatno bilo previše za stock cooler,mogao bih dignuti proc na 3,1GHZ sa memorijom od 880MHz

u tom slučaju ću trebati dizati voltažu memorije ???

molio bih odgovore

sve si dobro sam sebi odgovrioa ondi su uprsko sa zadnjom recenicom, kakav pobogu 3.1ghzBelji se

evo ti kako ces najsigurnije dobit najbolje perdormasne bez straha da ce te nesto zajebavat: 425 fsb, memorija na 850mhz tj u biosu namjestis memoriju 1:1(taj omjer daje najbolje performanse) tj na Asusovim plocama rucno postavis uz pomoc (+ i -Smijeh) 850Mhz te mnozitelj na 8

8*425=3400Mhz

I ne moras dizat voltazu vec ces je najvjerojatnije moci dosta i spustat s defaultne i time spustit dodatno temperaturuNamigiva

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:51 (dado8).
15 godina
neaktivan
Plahi kaže...

Takvu i ja imam i držim ju na 930 mhz bez dizanja voltaže , tak da nema beda.....Osmijeh

ako bi moja uspjela otići do 915MHz bez dizanja voltaže ja bih bio prezadovoljan

s tom frekvencijom i omjerom 2:1 uspio bih dignuti proc do 3,2GHz

molim nekoga tko ima ddr2 800MHz memoriju potvrdu da može do oko 900MHz bez dizanja voltaže

ne mogu naći u bios-u opciju da mijenjam dram:fsb omjer

imam jedino opciju da memorji podesim na 667,800 ili 1066 MHz

to je sve

ako treba postavim slike svakog kutka biosa...

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:51 (patch123).
15 godina
neaktivan
mogu ti slikati bios
Plahy
16 godina
neaktivan
patch123 kaže...
Plahi kaže...

Takvu i ja imam i držim ju na 930 mhz bez dizanja voltaže , tak da nema beda.....Osmijeh

ako bi moja uspjela otići do 915MHz bez dizanja voltaže ja bih bio prezadovoljan

molim nekoga tko ima ddr2 800MHz memoriju potvrdu da može do oko 900MHz bez dizanja voltaže

Možeš slobodno dizati RAM voltažu do 2.2V (neki moduli na tvorničkim postavkama rade na toj voltaži). Moji Corsairi XMS2DHx trenutno rade na 1066MHz @ 2.2V @ 5-5-5-15 (stock je 800MHz @ 1.8V @ 5-5-5-18). Do 900MHz ćeš vjerojatno ići na stock, ali 2.0V možeš staviti

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
15 godina
protjeran
patch123 kaže...
Plahi kaže...

to je sve

pa ja sam svoju na 920 dogurao, ako je to to: http://www.bug.hr/_cache/80bd63b35f40dfc0fbd7cfa9f60f52ba.jpg

MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
15 godina
protjeran
patch123 kaže...
Plahi kaže...

to je sve

sve ddr2 800 memorije bez obzira koji cipovi bili gore: ELPIDINI, PROMOSOVI, MICRONOVI... idu najmanje 850

moja stara 800mhz ddr2 mema doduse s MICRONOVIM GKX chipovima je isla na 1280MhzNamigiva tako da ce tvoja bar 850mhz

Samo su dvije stvari na svijetu beskonačne, svemir i ljudska glupost, samo sto za svemir jos nisam siguran - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 21:56 (dado8).
15 godina
neaktivan
Overclocking Intel procesora (dual,quad)

evo vam slike iz biosa

priložio sam poprilično veliku dokumentaciju pa se nadam da ćete mi odgovoriti na ova pitanje

1) na prvoj slici vidite sve one overvoltage

sve su na auto

možete li mi objasniti za šta je koja i koju bih eventualno trebao dizati

na drugoj slici su vam sve te overvoltage kad pritisnem + na tipkovnici

2)možete li mi objanisti ove voltaže na slici 6 te reći kakve su vam temperature

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 22:22 (patch123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
patch123 kaže...

evo vam slike iz biosa

priložio sam poprilično veliku dokumentaciju pa se nadam da ćete mi odgovoriti na ova pitanje

1) na prvoj slici vidite sve one overvoltage

sve su na auto

možete li mi objasniti za šta je koja i koju bih eventualno trebao dizati

na drugoj slici su vam sve te overvoltage kad pritisnem + na tipkovnici

2)možete li mi objanisti ove voltaže na slici 6 te reći kakve su vam temperature

grrrrr ne da mis se opet drobit, ako se ne varam - a ne varam se, vec sam na ovom topicu i to nedavno objasnjavao sta je sta i zasto sta treba iskljucit, btw zadnje tri ekrana u biosu te ne zanimaju, nista bitno i sve je dobro postavljeno jedino mi njije jasno sta je to na tvojoj ploci memory remap ali dobro

Btw bios ti je siromasan do bola, nema skoro nikakvih naprednih shema i kombinacija, da imas neku bolju plocu bila bi ahaaaaaaSmijeh

15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

grrrrr ne da mis se opet drobit, ako se ne varam - a ne varam se, vec sam na ovom topicu i to nedavno objasnjavao sta je sta i zasto sta treba iskljucit, btw zadnje tri ekrana u biosu te ne zanimaju, nista bitno i sve je dobro postavljeno jedino mi njije jasno sta je to na tvojoj ploci memory remap ali dobro

Btw bios ti je siromasan do bola, nema skoro nikakvih naprednih shema i kombinacija, da imas neku bolju plocu bila bi ahaaaaaaSmijeh

za bios znam da mi je siromašan do bola...

postoji li ikakva mogućnost za dobivanja više opcija ???

a mene konkretno zanima to o voltažama sa prve/druge slike

koje je voltaža za šta i koju trebam dizati pri overclockingu

15 godina
protjeran
patch123 kaže...
dado8 kaže...

za bios znam da mi je siromašan do bola...

postoji li ikakva mogućnost za dobivanja više opcija ???

a mene konkretno zanima to o voltažama sa prve/druge slike

koje je voltaža za šta i koju trebam dizati pri overclockingu

kupovina druge ploce

iskljucit treba c1e i speedsteep, mozes iskljucit sve na trecem ekranu osim vanderpool i execute(zastita od VIRUSA I PREGRIJAVANJA) tu jos fali virtualicija - zbilja cudno jer pentiumce je ima, valjda je do ploce

cpu vpltage namjestis na default, to si ti memoriji dizo voltazu na 1.85v?

jeb*te cuk ne vidim gdje ti je mnozitelj, ostale voltaze nisu bitne, barem ne za te brzine

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 23:17 (dado8).
15 godina
protjeran

sve gledam ili sam ja puko ili ti care nemas mnoziteljaSmijeh

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

3.slika

piše ti 10.5

CPU Ratio ti je množitelj

znači,puko si xD

memoriji nisam dizao voltažu,voltaža je na auto a ovo 1.85 se pojavilo kad sam došao na voltažu memorije i stisnuo na tipkovnici +

znači to je vjerovatno default voltaža memorije

default voltaža od mog CPU je 1,2 V ???

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.3.2010 23:41 (patch123).
15 godina
protjeran
patch123 kaže...
dado8 kaže...

3.slika

piše ti 10.5

znači,puko si xD

memoriji nisam dizao voltažu,voltaža je na auto a ovo 1.85 se pojavilo kad sam došao na voltažu memorije i stisnuo na tipkovnici +

ah so, nisam ga uopce snimao jer je zabjeljenSmijeh

slobodnoi ga stavi na 1.3v nece mu biti ama bas nista

voltazu memorije pusti onda kako je, ako hoces mozes je cak stavit na 1.9v nece joj bit nista, iskljuci sta sam ti rekao i sibaj

sve skupa 3 min posla

Drugo sve moze ostat kako je, neznam jedino jos sta je to kod tebe AUTO PSI - vjerojatno nista bitno

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 0:37 (dado8).
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...
patch123 kaže...
dado8 kaže...

3.slika

piše ti 10.5

znači,puko si xD

voltazu memorije pusti onda kako je, ako hoces mozes je cak stavit na 1.9v nece joj bit nista, iskljuci sta sam ti rekao i sibaj

sve skupa 3 min posla

Drugo sve moze ostat kako je neznam jedino sta je to kod tebe AUTO PSI - valjda nisata bitno

dokle bih mogao klokati sa 1,3v proca i 1.9v rama

uzmi u obzir da ću staviti dram:fsb na 5:4 a ne 12:8 kao što je sada ....

ovo sam našao na intelovim stranicama

VID Voltage Range0.85V-1.3625V

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 0:41 (patch123).
15 godina
protjeran
patch123 kaže...
dado8 kaže...
patch123 kaže...
dado8 kaže...

3.slika

piše ti 10.5

znači,puko si xD

sve skupa 3 min posla

Drugo sve moze ostat kako je neznam jedino sta je to kod tebe AUTO PSI - valjda nisata bitno

dokle bih mogao klokati sa 1,3v proca i 1.9v rama

uzmi u obzir da ću staviti dram:fsb na 5:4 a ne 12:8 kao što je sada ....

dapace, procesor na stock hladjenju nema frke niti s 1.35v a mema moze komotno i na 2.0v za 24x7 (preko 2.2v za nju su vec opasne voltaze) s time da svaka mema neprofitira od viska voltaze zato je ne treba krkljat bezveze

15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

dapace, procesor na stock hladjenju nema frke niti s 1.35v a mema moze komotno i na 2.0v za 24x7 (preko 2.2v za nju su vec opasne voltaze) s time da svaka mema neprofitira od viska voltaze zato je ne treba krkljat bezveze

dokle bih onda mogao kloknuti proc sa ovim postavkama

1)voltaža proca 1,3

2)voltaža memorije 1,9

3)stock cooler

4)dram:fsb omjer 5:4 (1.25)

15 godina
protjeran
patch123 kaže...
dado8 kaže...

dokle bih onda mogao kloknuti proc sa ovim postavkama

1)voltaža proca 1,3

2)voltaža memorije 1,9

3)stock cooler

4)dram:fsb omjer 5:4 (1.25)

definitivno da, samo sto bi ja fsb stavio na 1:1 tu ti tupim vec tjedan dana, intelovi procesori su brzi na sinkronom 1:1 omjeru(pametnije je tako na 800 nego s nekakvim djeliteljima cak na 900 - valjda si ovaj put skuzio

5) iskljuci speedsteep

6)iskljuci c1e

odmah sad op*zdi to na 3.4GHZ, nemas sta previse kombinirat, nista se ne moze desit - osim da se zbloksa komp a sanse za to su po mojoj procjeni na tom taktu cca5%

u tom slucaju jer tvoja ploca nema auto recovery samo restartas CMOS ili izvadis bateriju (prije jednog i drugog obavezno izvuces glavni kabel iz uticnice) i sve je opet na tvornickim vrijednostima

Pregorit nece nista jer voltaze nisu ni blizu tim vrijednostima

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 0:56 (dado8).
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

definitivno da, samo sto bi ja fsb stavio na 1:1 tu ti tupim vec tjedan dana, intelovi procesori su brzi na sinkronom 1:1 omjeru(pametnije je tako na 800 nego s nekakvim djeliteljima cak na 900 - valjda si ovaj put skuzio

5) iskljuci speedsteep

6)iskljuci c1e

odmah sad op*zdi to na 3.4GHZ, nemas sta previse kombinirat, nista se ne moze desit - osim da se zbloksa komp a sanse za to su po mojoj procjeni na tom taktu cca5%

u tom slucaju jer tvoja ploca nema auto recovery samo restartas CMOS ili izvadis bateriju (prije jednog i drugog obavezno izvuces glavni kabel iz uticnice) i sve je opet na tvornickim vrijednostima

me znam jesi li primjetio ali ja nigdje ne mogu namjestiti omjer 1:1

imaš slike biosa,reci mi kako namjestiti ako se može

15 godina
protjeran
patch123 kaže...
dado8 kaže...

5) iskljuci speedsteep

6)iskljuci c1e

me znam jesi li primjetio ali ja nigdje ne mogu namjestiti omjer 1:1

imaš slike biosa,reci mi kako namjestiti ako se može

zato sta na Asusovim plocama ti ne pisu takve vrijednosti 1:1, 2:3 idt vec imas ponudjeno samo taktove(stisnes Enter na DRAM FREQUENCY   i onda biras 667,800 ili 1066) koji su ti zapravo djelitelji

eh da najmanja vrijednost ti je 1:1, ali kada postavis fsb na 425 onda biras ili (ce sti se vec sama pomaknut) na 850

Ako sad ne probas,ne pomazem ti vise - sve znas

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 9:57 (dado8).
15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

zato sta na Asusovim plocama ti ne pisu takve vrijednosti 1:1, 2:3 idt vec imas ponudjeno samo taktove(stisnes Enter na DRAM FREQUENCY   i onda biras 667,800 ili 1066) koji su ti zapravo djelitelji

eh da najmanja vrijednost ti je 1:1, ali kada postavis fsb na 425 onda biras ili (ce sti se vec sama pomaknut) na 850

pa ako ću klokati na npr. 3,4GHz nema mi koristi od omjera 1:1

tada bi mi memorija radila 628MHz

jeedino sa klokom na 4,2GHz postižem vrijednost memorije od 800MHz pri omjer 1:1

ne vjerujem da bi bilo pametno da proc radi na 3,4GHz a memorija na npr. 700

bolje bi bi mi bilo da stavim memoriju na 667MHz što bi rezultiralo njenu frekvenciju od 806MHz pri brzini proca od 3,4GHz

pitanje je da li ću i do toliko klokati jer imam stock cooler,ne želim da mi procesor grije ko fermi

a i nekako mi nema smisla klokati sada dok sve igrice vrtim bez problema

možda dobijem koji fps više...

razmisliti ću,proc ću sigurno klokati pitanje je samo kad i na koliko

vidim da i ti imaš isti proc kao i ja

možeš li mi poslati sceenshot od cpu-z/everest i još reći na kolikim ti je temperaturuama proc

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 10:15 (patch123).
15 godina
protjeran
patch123 kaže...
dado8 kaže...

pa ako ću klokati na npr. 3,4GHz nema mi koristi od omjera 1:1

tada bi mi memorija radila 628MHz

jeedino sa klokom na 4,2GHz postižem vrijednost memorije od 800MHz pri omjer 1:1

ne vjerujem da bi bilo pametno da proc radi na 3,4GHz a memorija na npr. 700

bolje bi bi mi bilo da stavim memoriju na 667MHz što bi rezultiralo njenu frekvenciju od 806MHz pri brzini proca od 3,4GHz

pitanje je da li ću i do toliko klokati jer imam stock cooler,ne želim da mi procesor grije ko fermi

a i nekako mi nema smisla klokati sada dok sve igrice vrtim bez problema

možda dobijem koji fps više...

razmisliti ću,proc ću sigurno klokati pitanje je samo kad i na koliko

vidim da i ti imaš isti proc kao i ja

možeš li mi poslati sceenshot od cpu-z/everest i još reći na kolikim ti je temperaturuama proc

OMG, nikako jua s tobom na zelenu granuSmijeh

CPU RATIO 8

FSB 425 

DRAM FREQUENCY 850 (tj 1 :1)   sinkrono rad tj. na istom taktu su memorija i sabirnica - komp je brzi nego kad koristis djelitelje

Dobijes takt procesora na 3.4ghz, sabirnica ti radi na 425, a memorija na 850mhz

Sta je tu tesko za skuzit?

Btw razlika kod DDR2 memorije izmedju 667 i 800 je niti jedan dva fps u igrama - prakticki nebitno, bitna je kolicina (2gb, 4gb...)

Dok ne probas vise ti ne odgovaramOsmijeh

15 godina
neaktivan
dado8 kaže...

OMG, nikako jua s tobom na zelenu granuSmijeh

CPU RATIO 8

FSB 425 

DRAM FREQUENCY 850 (tj 1 :1)   sinkrono rad tj. na istom taktu su memorija i sabirnica - komp je brzi nego kad koristis djelitelje

Dobijes takt procesora na 3.4ghz, sabirnica ti radi na 425, a memorija na 850mhz

Sta je tu tesko za skuzit?

Btw razlika kod DDR2 memorije izmedju 667 i 800 je niti jedan dva fps u igrama - prakticki nebitno, bitna je kolicina (2gb, 4gb...)

Dok ne probas vise ti ne odgovaramOsmijeh

sad sam skužio što želiš reći xD

17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje..

radim underclock na ovom E6300 Pentiumiću..i sad, njemu je tvornički fsb 266..

jel ja taj fsb mogu staviti na manju vrijednost (u mom slučaju 200) ?

Proc trenutno radi na 6 x 266fsb i na 0.82v.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Penryn kaže...

Imam jedno pitanje..

Možeš ga staviti na bilo koju frkvenciju FSB-a koju ploča podržava. Ja sam iz fore stavio oba moja proca (E6600 i Q9650) na 200MHz @ 6x multi @ 0.85V

Through every dark night, theres a bright day after that. So no matter how hard it get, stick your chest out, keep ya head up.... and handle it
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...
Penryn kaže...

Imam jedno pitanje..

Možeš ga staviti na bilo koju frkvenciju FSB-a koju ploča podržava. Ja sam iz fore stavio oba moja proca (E6600 i Q9650) na 200MHz @ 6x multi @ 0.85V

Hmm..idem pokusat jos 1x, izgleda da me matična nešto zezaPlač

EDIT: Evo radi..hehe, precool..full opterećenje 28oC temp Smijeh

jedino me brine ovaj vdrop od šugavih 0.03v Viče

Nisu mi se htjeli dignuti win sve dok nisam "fsb strap to northbridge" namjestio

ručno na 200. Napominjem da je "pravi" FSB bio na 200.

Zna li netko šta je "fsb strap to northbridge"?

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.3.2010 20:54 (Penryn).
15 godina
protjeran
Penryn kaže...
Oly_E3 kaže...
Penryn kaže...

Imam jedno pitanje..

Hmm..idem pokusat jos 1x, izgleda da me matična nešto zezaPlač

EDIT: Evo radi..hehe, precool..full opterećenje 28oC temp Smijeh

jedino me brine ovaj vdrop od šugavih 0.03v Viče

Nisu mi se htjeli dignuti win sve dok nisam "fsb strap to northbridge" namjestio

ručno na 200. Napominjem da je "pravi" FSB bio na 200.

Zna li netko šta je "fsb strap to northbridge"?

U ovom slucaju konkretno se radi o latencijama nortbridge-a, sta je manji strap to su one zategnutije(bolje performanse na istom taktu) a sto je on veci to su one opustenije i omugucava ti lakse klokanje tj. veci fsb clock.

Tako da ovo ne bi smio bit razlog zbog kojeg ti se sustav nije htio podignut, ali opet sve ploce su musicave te se sa svakom treba "igrat" i vidjet sta jos vise odgovara - doduse dosta ovisi i o reviziji BIOSA.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 6:31 (dado8).
15 godina
neaktivan

Imam Duo core 2.2 GHz uspjeo sam ga overclockat na 2.8 GHz.Odnosno 255 FSB. Temperatura je normalna i sve je uredu.

Međutim kada pokusam dalje na 256 cak kopmjuter se smrzne i pise overclocking failed. Onda sam shvatio da trebam vece voltage

i usao sam ponovno u BIOS i otisao u tab Power. Nasao sam Vcore koji ne mogu mjenjat imam opciju da mi ostane 1.xx nezz i ignore sad nezz sta je to ignore.

Uglavnom zanima me kako mogu povecati voltage...i verzija BIOSA je 2.058 ako vam to ista pomaze :)

Maticna AsusTek P5LD2-X/1333

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 13:03 (RATM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ima tko za posuditi napajanje da klokam proc ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
imam jedno pitanje: meni je sad fsb 280 a djelitelj 10:8 cime dobivam brzinu memorije 700 mhz. Dali sad povecavanjem mnozitelja nesto dobivam? I hoce li mi komp biti osjetno brzi u igrama? Mislio sam frekvenciju staviti sto blize 800 mhz, jer pise na pakiranju od nje da radi na toliko.
MOLIM VAS OTIĐITE NA OVU STRANICU KAKO BI MI POMOGLI PRI OSVAJANJU NAGRADE: http://www.e-castig.com/index.php?r=Fijh PUUNO HVALA! :D
15 godina
protjeran
EZY-E kaže...
imam jedno pitanje: meni je sad fsb 280 a djelitelj 10:8 cime dobivam brzinu memorije 700 mhz. Dali sad povecavanjem mnozitelja nesto dobivam? I hoce li mi komp biti osjetno brzi u igrama? Mislio sam frekvenciju staviti sto blize 800 mhz, jer pise na pakiranju od nje da radi na toliko.

O majko mila koliko vas ovdje muce djelitelji

Djelitelji se koriste kad prilikom ganjanja vecih clokova(bar 450MHz) ram nije u stanju da da prati brzinu sabirnice, ili kad procesor ima niski fsbwall(stariji procesori) tj. kad nismo u stanju clockat preko fsb vec preko mnozitelja onda on koristi da se podigne brzina rama

Ukratko uvjek se prvo forsa koliko god ide sinkroni rad fsb:ddr tj 1:1 jer je takav rad najbrzi, koristenje djelitelja nije uvijek najsjajnije rjesenja primjer: u nekim slucajevima bez obira na to sto je memorija (na istom taktu procesora)brza koristenjem djelitelja, ukupne performase su slabije

Sama brzina memorije nije toliko bitna koliko je kolicna rama

Mnozitelj je pak nesto totalno drukcije od djelitelja, on pomnozen s fsb daje takt procesoru i kod obicnih procesora je zakljucan tj. da se mijenjati samo na dolje.

Sad iako je tvoje pitanje totalno glupo jer ne razlikujes djelitelj od mnozitelja, odgovor je da

ako ti je fsb kao sto kazes 280 i sad bubam povecanjem mnozitelja s recimo 8 na 9 narast ce takt procesora s 2240Mhz na 2520Mhz

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.4.2010 0:15 (dado8).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice